Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Motoru olmayanlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    Alıntı ozhanhrmann2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aileye yalvarma aşamaları , yazın temmuzda ehlıyete yazılıyorum, sonrası paso yalvarma , Hedef apache 150
    inşallah motor olsunda nasıl olursa olsun başlayınca gerisi geliyor zaten kaç yıl boşuna beklemişim bende yanırım ona yanarım
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    04 Mart 2013
    Şehir
    Sakarya/ADAPAZARI
    Aileme ne kadar yalvarsam da boş olmuyor izin vermiyorlar bende sıkıldım artık forumu hep geziyorum her akşam takip ediyorum böyle açılan konuları okuya okuya artık yeter dedim bir şeyler yapmaya başlamam gerekiyor, ailemden habersiz yazıldım ehliyete teorik sınavdan geçince aileme söyledim ilk başta kızdılar falan sonra yine aynı şey oldu babam iyi oldu ehliyete yazıldığın yaşını doldurunca da araba ehliyetine yazılırsın sadece direksiyon sınavına girersin dedi yok olmadı sonra direksiyon sınavımdan geçtim a2 için 06.06.2015 tarihinde aldım ehliyetimi ve ailemden beş kuruş yardım almadan bazen gurur da duyuyorum tabi kanıtlamam gerekiyordu bi şekilde sonra paramı biriktirdim kask, eldiven, mont, dizlik aldım bakalım şimdi yaza girmeden almayı düşünüyorum onlar için pek de sürpriz olmaz gibime geliyor motoru alıp eve getirdiğimde yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın
    TheFastCombo bunu beğendi.

  3. #43

    Üyelik
    04 Mart 2015
    Benimde son 1 2 aydır motor aşkım tavan yapmış durumda motorla yatıp motorla kalkıyorum, geçen gün gidip babamdan habersiz yazıldım ehliyete zaten farklı şehirdeyim üniversitede okuduğum için haberi olmasıda zor , herkesin annesi kızar benim babam :S gerçi ben motor almaya para biriktirip motoru alıcağım zaman işler değişir alamazsın der kesin ama neyse :S velhasıl bir sorum olucak bu hevesimin motoru alınca geçiceğinden korkuyorum , hani bişeye ulaşamassın çok istersin ulaşınca da kenara atarsın ya o misal.Motor böyle bir geçici heves midir ???

  4. #44
    Berkay* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul / Eskişehir
    Motosikleti
    Superlight / 48
    Alıntı TheFastCombo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benimde son 1 2 aydır motor aşkım tavan yapmış durumda motorla yatıp motorla kalkıyorum, geçen gün gidip babamdan habersiz yazıldım ehliyete zaten farklı şehirdeyim üniversitede okuduğum için haberi olmasıda zor , herkesin annesi kızar benim babam :S gerçi ben motor almaya para biriktirip motoru alıcağım zaman işler değişir alamazsın der kesin ama neyse :S velhasıl bir sorum olucak bu hevesimin motoru alınca geçiceğinden korkuyorum , hani bişeye ulaşamassın çok istersin ulaşınca da kenara atarsın ya o misal.Motor böyle bir geçici heves midir ???
    Ben de hep ondan korkardım bir zamanlar. Sonra farklı isteklerimde öyle olmadığını farkettim ve motosiklet konusunda daha da kararlı buldum kendimi.
    TheFastCombo bunu beğendi.

  5. #45

    Üyelik
    04 Mart 2015
    İnşallah öyle olur

  6. #46

    Üyelik
    04 Mart 2013
    Şehir
    Sakarya/ADAPAZARI
    aksilik ya işte kardeşim hastaydı falan bu saat de ne araba ne bir şey aradığımız taksi durakları bile açmadı neyse babamda yurt dışında çalışıyor tabi kaldık gidemedik hastaneye annem bi araba şart dedi kıçı kırık bi doğan alıcaz gibime geliyo ne kadar sevmesem de şu kuş türlerini mecburiyetten biriktirdiğim parayı arabaya vericem gibi ya her şey tam bu yaz da motor işi yattı gibi ama kıyamıyorum aile tabi

  7. #47
    anilozerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125
    Ben yurt dışından bi dönebilsem Türkiye'ye alıcam da.Benim de elimi kolumu bağlayan durum bu.Ehliyeti aldım kıyafetlerimi aldım tam motor alıcakken yurt dışından güzel bir teklif aldım ve geldim.Kıyafetler evde dolabımda yatıyor 0 vaziyette. :(

  8. #48

    Üyelik
    04 Mart 2015
    bizim askerlik hayatta bitmez millet alır satar bizde ciğerci kedisi gibi 'hayırlı olsun kardeşim' gibi laflarla takılırız napalım.

  9. #49
    hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2014
    Şehir
    ESENYURT
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Bende çok hayal ederdim birgün bir motor almayı komşumuz da vardı mondial marka Scooter hergün gözümün içine baka baka gezmeye giderdi bende heves edip dururdum hem maddi imkanlar hem ailem kaza yaparım diye bir türlü nasip olmamıştı taki geçen yaza kadar önceleri eşim de karşıydi oda işe girince seni götürüp getiririm falan deyip ikna ettim başladık ilanlara bakmaya elde para hiç yok en son bu asya gözümüze çattı hem temiz hem km düşük zaten ilk deneyim olacak o yüzden fazla yükseğe kaçmadan tercih ettik kardeşim den aldığım borç para ile gittim aldım. Aldığım yer istanbul pendik ev esenyurt da arası 75km falan daha önce de hiç motor kullanmadım bi abi yle anlastik o getirecekti motoru hemde bakacaktı bir şeyi varmı motorun diye olmadı gelemedi işi çıkmış tek başıma gittim aldım bide 20tl ye dandik bi kask ehliyet de yok öyle getirdim motoru şükür bi sıkıntı olmadı.

  10. #50
    farostar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2015
    Şehir
    izmir-ahmetbeyli
    Motosikleti
    honda cb125e + kawasaki zx-7r
    bende ufak bi hikayemi anlatayim.
    2010 yilinda türkiyeye geldim. daha önce almanyada yasiyordum.
    ordan gelirken nasil olduysa merklari eurolari getirmeyi unutmusum. burda ne cevrem vardi nede bi isim.
    ufak tefek isler aliyordum, günlük... mandalin bahcelerine ilac atmaya gidiyordum, yazliklarin havuzlarini temizliyordum, demirciye cirak gibi yardima gidiyordum, havuz basi 150tl diger isler icin günlük 50tl aliyordum. bi ara motosiklet almaya karar verdim, kafamda kesinlestirdim, fuzuli masraflari azalttim, yemegimi evde yapiyorum sigarami sayarak iciyorum... ve hergün biraz para kenara atiyorum. sonra günlük yat gezileri yapan teknede barmen olarak basladim, aylik 600tl aliyordum + bahsis (2011 senesinde!!) neyse biriktire biriktire parayi denklestirdim, 125lik ramzey tipinide sevmiyordum aslinda ama ucuzdu ve ayagimi yerden kesecekti... bi gün izin aldim isyerimden gittim motoru almaya, daha bayiye varmadan mondial destro yu gördüm, dedim bukadar idare ettin bi bukadar daha idare et destroyu al... ve bir sene daha biriktirdim. 2012 sonu motosiklet icin yaklasik 5000tl biriktirmistim. kis geldi biraz daha bekle dedim kendime, mart 2013te sabah kalktim hava güzel, dedim ulan bugün gitcem alcam bi motor! artik zamani gelmisti, gittim gezdim baktim japonlarada yetiyor para dedim bari biraz kalite olsun.. ve buldum! honda cb125e, beyaz, gösterisli ve karizmatik, ve sadece 3650tl ye. dedim abi ben bu motoru alcam, nakit ödiyecem bana yaninda hediye olarak ne vercen? dedi kask vereyim, cikardi meshur wiwi kaskini. bende dedim o olmaz rengi tutmuyor beyaz olsun kask, bakindik ls2 ceneden acilir bi kask buldum, fiyati 275tl, dedim 100tl de kaska vereyim olsun bitsin. tamam tedi anlastik. parasini verdim faturayi bekliyorum bi yerden gelecekmis. o arada bir cift eldivende buldum onlarida belesten kapattik. sonra atladim motora geldim eve. toplam 3750tl + 50tl benzin parasi harcadim.
    biraz azim, biraz inat ve biraz da sogukkanlilik, borcsuz motosiklet sahibi olmama yardimci oldu.
    buda benim (türkiyede) ilk motosikletimin hikayesi
    biraz uzun olmus kusura bakmayin.
    Adventure58 bunu beğendi.

  11. #51
    Adventure58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2014
    Şehir
    Zeytinburnu
    Motosikleti
    haojue 135S
    2006 dan beri B ehliyetliyim ki 18 e girdiğim gün aldım.
    Motordan anlamam sürmüşlüğüm bile yoktu. bir defa scooter a artçı bindim 60 70 de çığlık atıyordum.

    aradan 3 4 yıl geçti fesy de takılıyorum yine Rüzgarın izinde diye bir sayfa var çocuk devamlı vStorom ile gezer durur ülke ülke bol bol fotoğraf tabi.
    Bende fotoğrafçılık ve fotoğraf aşkı da var birden bire dank etti araba gibi deği istediğin yere git istediğin ana çek sağa çek.
    Aklıma bir girdi tam girdi sabaha kadar sahibindeni talan ettim

    Sonra sabah oldu yakında motorcuda cbf150 buldum ama motorun m sinden anlamıyorum bırak sürmetyi bu nasıl çalışır onu bile bilmiyorum dedim bu böyle olmick gittim kurs a yazıldım 2 gün sonra ilk dersi aldım 1 3 5 tur derken 3. vitesi buldum ara gaz bile verdim
    cebimde 1500 1600 param vardı mondial vs onları almaktansa cbf150 alayım dedim 2bin peşin 1500 u bır sonrakı ay dedım kabul etmedi sabredemedik.
    Ertesi gün 600 tl ye plakalı ruhsatlı motor buldum koşa koşa gittim aldım biraz sorunlu ama adam olur dedik altıüstü 600 tl ama orta mil adam olmadı yan yan gidiyordu neyse bunu 300 masraf ettim yine 500 e verdim tabi şuanki motoruma takas olarak verdim 1500 e çelik i aldım geldim. İlk motorum oldu tabi aileden kimsenin haberi yok babam hep karşı çıkmıştır ama o lise zamanıydı 27 yaşındaki adama fırça kayamazdı ya dikkatli ol o merete binerken dedi okadar.

    Şimdi iyi kötü idare ediyor sorunları bitmesede,
    Ve diyorum ki elimden nakit para akıyorken sabretseymişim ahh sabretseymişim daha iyilerini alabilirdim ama sabır yok.

    Şuan orta gelirli işim var motora çalındı bulundu hasarlı bulduk 300 masraf daha ettim adam olur gbi oldu ama olmicak anlaşılan.

    NEt bi karar verdim ve ayrı bankadan hesap bile açtım. Birdahaki nisan a kadar aylık 150 300 arası para atıcam.

    Hedef 2008 comet 250 naket
    yada bajaj pulsar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:24 ----------

    Bu arada ehliyet herşey tamam da Kart da dökülmedi daha.
    Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik

  12. #52

    Üyelik
    03 Kasım 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CG125 ES
    Arkadaslar 2 senedir motosiklet almak istiyorum ara sıra ruyalarima giriyor ogrenciyim banka kredi vermiyor en sonunda kendi imkanlarimla para biriktirip almaya karar verdim. 4-4,5 bin tl gibi bir rakam biriktirip ikinci el bir motorla baslamayi dusunuyorum. Artik son zamanlarda iyice bunalmaya basladim acaip şekilde motosiklet almak istiyorum. Bir yandan ailem de karsi cikiyor annemi ikna ettim ama babam motosiklet alirsan direk gider satarim diyor onu nasil ikna edicem bilemiyorum. Bu konu hakkinda tavsiyeleriniz var mi arkadaşlar aile motor almaya nasil ikna edilir ?

  13. #53
    mgokhan57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Sinop
    Motosikleti
    Honda Forza 250 2022
    Nitekim buraya yazmak ve derdimi anlatarak azaltmak vacip oldu İlk defa 20 yaşında iken (2000) içimdeki motosiklet aşkı adına 250'lik jawa almaya niyetlenmiştim. O zamanın parası ile 450.000,00 TL idi . Ne yalan söyleyim, korktum motosikleti kullanınca. Ama ondan önemlisi motosiklet alacağımı duyan ailem hemen araba alarak benim motosiklet paramı ona harcatmıştı. Ve aradan zaman geçti, evlendim çocuk sahibi oldum derken, içmideki motosiklet aşkının ölmediğini farkettim. Ama geçen yıllar için çok geçti. Yaklaşık 2 yıldır içimdeki ateşi söndürecek bir motosiklet alamadım malesef çeşitli nedenlerden dolayı. Bekarken almak daha rahattı ama almamamın verdiği boğaz düğümlenmesi ile hayatıma devam ediyorum. 2 Yıldır fuara gidiyorum, Altın Elbiseli Adamı ve motovloggerları takip ediyorum. Foruma her gün en az 10 kere girerim. Fuarda motosiklet bana çıksa nasıl getiririm diye hayaller kurarım. Zaten belki de 15 yıldır haftada en aqz 4 kere rüyamda motosiklet kullanırken görürüm kendimi.
    Neyse daha fazla yazmayayım artık, aslında anlatacak çok şey varken. Yaşı genç vew almakta tereddüt eden kardeşlerimi tavsiyem, aradan yıllar geçtikten sonra keşke dememeniz ve boğazınızın düğümlenmemesi, giden yıllara yanmamanız için hemen hayalinizi gerçeleştirin ve motosiklet alın. Hayatınızın keyfini sürün. Belki bir gün bize de nasip olur.
    ATAdamZU bunu beğendi.

  14. #54
    ozhanhrmann2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    Zonguldak
    nereden nereye, 600rr )

  15. #55
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    Alıntı ozhanhrmann2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nereden nereye, 600rr )
    aslında olmadı erkendi ama ne yapalım nefs (nefis )istiyor
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

  16. #56
    ozhanhrmann2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    Zonguldak
    allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin inşallah makina sizi üzmez
    zonguldak..

  17. #57

    Üyelik
    23 Aralık 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Ducati streetfighter 848
    Ben 12 yaşımda ayaklarım yere yetişiyordu abimin scooteri ile başladım 14 e kadar her türlü kullanabiliyordum ama motorla ilgili tek bildiğim benzin almaktı sonra abimle ettiğim kavgadan sonra bir daha motor kullanmam dedim ve 3 yıl ara verdim sonra geçen sene elektrikli scooter aldım ama bu diğerlerinden güçlü olduğu için 50 km lik yolculuk yapabiliyorum o yüzden 2000 kmlik yok yaptım bu motorla motor aşkı çok daha fazla arttı ve ailem araba kullanmada çok iyiler ve cok sevdikleri için benimde sevmemi bekledi hatta araba bile verdiler altıma ama kafeste gibi hissettim halada öyle o yüzden güçlü bir motor istedim ve ailem tamamen karşı çıktı en son biriktirdiğim para vardı onla başlayabileceğim 1 sene boyunca motorla ilgili araştırıyorum ama yarında olduğu gibi sınav derdi var biraz inceden geliyorum ehliyet almadım bu sene alacağım araba ehliyeti ile birlikte babalarımızda hep vardır hep evladını kendi yönetiminde tutma isteği*benim kinde biraz fazla ne yazık ki ve ss almayada çok karşı sürekli kavga ediyoruz ve başka sorunlarımızda var kendi çapımda istediğim motoru belirledim üniversite yi kazanırsam gizliden almayı düşünüyorum*

  18. #58

    Üyelik
    31 Mayıs 2014
    Şehir
    Karabük
    Motosikleti
    Bajaj BOXER BM 150
    Bende yazayım. 2 yıl once arkadaşın motora ara ara bi tur atiyimmi diyerek biniyordum boş arazide Daha sonra bi işe girdim evdekilerden habersiz yaz ayı okulda olmadığı için ehliyet kursuna yazıldık, B yi önceden aldığım icin ehliyet süresi çok uzamadi. Direksiyon dersine sadece 3 kere gittim direksiyondan öncede sadece 4 yada 5 kere parkın etrafinda ayrı zamanlarda dönmüştüm :D Direksiyon dersinin ilk günü trafiğe çıkmıştım arkadan hoca arabayla takip ediyor tabi yanında arkadaşta var beni videoya çekmiş motor sürüşüm hic güven vermiyordu videoda derken ehliyeti aldım 6 ay falan unuttum motor sevdası maddiyat yüzünden. İş arıyorum motor alabilmek için bi gün oturuyorum pat telefon geldi kanka kurye olurmusun söylediğim yere başvur kesin alacaklar dedi hemen gittim form doldurduk içerde çalışan arkadaş bana kefil oldu öylelikle başladık işe ama motor sürmüsligum yoktu sınav dan sonra hiç 2-3 aydır kuryeyim 2 bin lira biriktirdim bu ay sonu 3 olacak en az 3 kez kaza yaptım birisinde otobüsün altına girdim hatta buraya konusunu bile açtım Allahın izniyle salı günü de kaporami verip Bajaj Boxer alacağım Nisanin ilk haftasında da istediğim renk bayiye gelecek ve motoruma kavuşacağım :D Bajaja güveniyorum inşaallah beni yolda bırakmaz.

  19. #59
    Morphin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul-Maltepe
    Motosikleti
    CBR650F
    Dün gece rüyamda r25'in üzerindeydim. Ulan rüya olmasına rağmen rüzgarı yüzümde hissettim.
    Böyle bir mutluluk yok şerefsizim. Uyandığımda yüzüm gülüyordu ya.. Ben ki uykusundan öfkeyle kalkan insan mutlu uyandım ilk defa...
    Bu yaz almayı düşündüğüm motoru muhtemelen maddi sıkıntılardan ötürü alamayacağım.
    Umarım en kısa zamanda ALLAH hepimize bu mutluluğu nasip eder.
    mgokhan57 bunu beğendi.

  20. #60
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    Alıntı Morphin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün gece rüyamda r25'in üzerindeydim. Ulan rüya olmasına rağmen rüzgarı yüzümde hissettim.
    Böyle bir mutluluk yok şerefsizim. Uyandığımda yüzüm gülüyordu ya.. Ben ki uykusundan öfkeyle kalkan insan mutlu uyandım ilk defa...
    Bu yaz almayı düşündüğüm motoru muhtemelen maddi sıkıntılardan ötürü alamayacağım.
    Umarım en kısa zamanda ALLAH hepimize bu mutluluğu nasip eder.
    amin
    benim rüyamda hayabusadan S 1000 RR a kadar aklına gelen gelmeyen tüm motorları sürmüşlüğüm vardır bütçe durumlarını bilmiyorum ama bir çok insanın 4 -5 aylık sigara harcamasıyla (1000 1500 tl )binilecek dolu motor var al bin gerisi allah kerim
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)