Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Honda GS2 Eğitim Sonrası video ve izlenimler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Kasım 2013
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy, Aacıbadem
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    Merhaba Arkadaşlar,
    Bu hafta sonu Honda Güvenli Sürüş 2 ( GS2 ) eğitimine katıldım.

    Linki bu isteyen tıklasın baksın

    Sizleri de bu veya benzeri eğitimlere katılmayı özendirici olabileceğini düşündüğüm bu başlığı açtım. Öncelikle şunu belirteyim ki paylaştığım tüm içerik için Hem eğitmen arkadaşlardan hem de katılımcı diğer arkadaşlardan izin aldım.

    Hepinizin huzurunda başta bizlerle 2 gün boyunca ilgilenen Eğitmenlerimiz; Aydın ve Selim Hoca'ya, Devirdiğimiz kukaları bıkmadan düzelten Bayram arkadaşa, servis şöförümüz Atakan Bey'e ve tüm centilmen katılımcı arkadaşlara tek tek teşekkür ederim.

    [IMG][/IMG]

    Videoları çekmek için kamerayı bağlayacak doğru dürüst yer bulamadığım için görüntülerin bir çoğu çok iç acıcı değil. Ama sizlere fikir verecektir.
    Zaten videoları seyredip de kimse bir adım ilerleyemez. Yada nefis motor sürüş görüntüleri seyredip kendinizden geçeceğinizi düşünmeyin.

    Sadece sıradan sürücülerin, çoğunun çok da motor geçmişi olmayan bizlerin, 2 gündeki dar dönüşler, slalom ve viraj bakış konusunda gösterdiğimiz ilerleme sizlere fikir verebilir.

    Şahsım adına şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki benim sürüşümde özellikle de bakışımda inanılmaz fark oluştu. Bu eğitimi almadan geçirdiğim kmlere ALLAH KORUMUŞ diyorum.

    Son derece keyifli, çok eğlenceli, zorlu sürüşlerle kendimizi sürekli zorlayarak, her turda bir öncekinden daha iyi hale geldiğimiz ve her tur parkuru değiştiren hocalarımız sayesinde sürprizlerle dolu müthiş bir hafta sonu oldu. Lunaparkdaki çocuklar gibiydik.

    Tıpkı balıklama atlamak gibi "aslında şöyle yapmak lazım, ben biliyorum" deyip de atladığınızda göbek üstü düşmeniz gibi, o motora binip, tekrar tekrar o virajlara yatmadan o iş öğrenilmiyor.
    En iyisi de; harika hocalarla, mükemmel bir zeminde, nasıl yapmak gerektiğini öğrenerek, etrafındaki arkadaşlarına bakarak yanlışı ve sonucunu, doğrusu ve sonucunu canlı canlı görerek, senin olmayan motor ile (en iyi kısmı bu), tepende hoca ile ta ki doğrusunu yapana kadar tekrar tekrar yatmak o motorla hiç bir şey ile kıyaslanmaz.

    Kimse bana ben kendim öğrenirim geyiği yapmasın. Bu iş öyle değil. GİS te 1.seviyeye gitmiştim. Evet o da faydalı olmuştu. Vites nasıl atılır, motor nasıl taşınır, inmesi binmesi falan filan. Evet onu kendiniz de öğrenebilirsiniz. (gerçi bilmiyorsanız doğrusu ile başlamak hem canınızı hep paranızı hem de vaktinizi korur) Ama 2. seviye bu Honda eğitiminden öğrendiklerimi ben sittin sene (arapça 60 demek küfür değil banlamasın kimse) öğrenemezdim.

    *** Bu kadar reklamdan sonra 3. seviyeyi bedava ver HONDA. (3.seviye hazırlık da olur) Duy beni HONDAAAAA ***

    Bu kadar tantanayı niye yapıyorum biliyor musunuz?
    Yukarıdaki resme lütfen tekrar bakın. Aşağı yukarı herkes 35 yaş üstü idi. 40 yaşlarında bu kadar moruk güvenli sürüş öğrenmek için eğitim şart diyor ama genel sürücü yaş ortalaması 30 yaş altı olan İstanbuldaki arkadaşlar gerek görmüyor. Çok garip değil mi?
    İşte bu yüzden yazıyorum. Tereddütlü bir arkadaşımda, eğer ibre gitmek yönünde kayarsa ne mutlu bana.

    Şimdi tantanayı bitirip olayı anlatayım.

    Eğitim için taksim ve bostancıdan sabah 8 e doğru servis alıyor akşam da bırakıyor. Katılacak arkadaşlara servis ile gitmesini öneririm. Hem arkadaşlarla kaynaşmak için, hem de gün boyu oluşacak yorgunluk üzerine araç kullanmamak için. Hatta mümkünse pazartesiye kadar hiç kullanmamakta fayda var. Sadece parkurda kullanmak ve öğrenilenlerin oturması için zaman vermek gerektiğine inandığım için.

    Bugün önümüzdeki ayın programı saat 12 itibari ile açıklandı. LÜTFEN KAYIT OLUN

    http://www.hondamotosiklet.com/egitim-takvimi

    Gittiğinizde taze çay, filtre kahve ve nefis sandiviçleriniz hazır bir şekilde sizi bekliyor. Bunlar her daim orada hazır. Mis gibi ortam, son derece rahat bir ortam. Tüm ekipman ihtiyacınızı onlar karşılıyor. Hiç bir şey götürmenize gerek yok. Ben eldiven ve kaskımı kendim götürdüm. Öğlen arası fabrika tabldot yemek son derece yeterli.

    Ders 9 gibi başlıyor. Başlıngıçta teorik anlatınlar gittikçe uygulamaya dönüyor ve motor kullanımına doyuyorsunuz. Kullandığımız CBF150 lerde ayna yok ve kocaman bir koruma demiri var. Gönlünüzce kullanıyorsunuz.

    Parkurlar gittikçe zorlaşıyor. siz yapabildikçe işin dozajını arttırıyorlar.

    Bir de ufak bir anı anlatayım; cumartesi ilk parkuru anladınız mı dedi Selim Hoca ve ben de tarihi bir hata yapıp çok değil dedim ve gel arkama dedi. CBF1000 in arkasında ilk artçı deneyimimi HARD CORE bir şekilde yaşamış oldum. Önce göstere göstere bir tur attı ve anladın mı dedi ve ben ANLADIIIIIM" diye korku ile anırırıken 2. ve gerçek tura başladığında ben artık çoktan dünyaya geliş amacımı sorguluyordum.
    indiğimde ise yaklaşan Ramazan Ayını daha iyi değerlendireceğime kendi kendime söz vermiştim. Böyle bir faydası da oldu bana.

    Şimdi artık görüntülere geçelim oynatalım uğurcum:



    Bu 2 değerli hocamızın bize hazırladıkları parkuru kendilerinin denemesi:






    Bu da Aydın Hoca'nın arkasında parkur da ısınma turu. Bu çekim motorun üstünden olduğu için yatma kalkmalar rahatsızlık verici olabilir.
    Seyretmesi zor dayanamayan seyretmesin bölüm1:





    Bunlar da dışarıdan çekimler:








    Hakan Turan arkadaşımızın turu:






    Bu da motorun arkasına taktığım kameradan seçme görüntüler. Seyretmesi zor dayanamayan seyretmesin bölüm2:




    Bu da motorun önüne taktığım kameradan seçme görüntüler. Seyretmesi zor dayanamayan seyretmesin bölüm3:

    xanka, Uykusuzcorap, Yusuf Ziya ve 15 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mystic80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HD Sportster 883 2004
    Paylaşım için teşekkürler Caner abi bende gittiğimde çekmek istemiştim ama action camera yoktu telefonuda sabitleyemedim güzel çekimler. Virajları çok keskin yaptıkları oluyo bazı arkadaşların gözü korkuyo bu yüzden oradaki hocaların altını cize cize dediği virajın çıkışına/ yolun ilerisine bakın lafını dinleyerek sürün. Dönmez dediğiniz yerden motorun ucuna bakmak yerine viraja baktığınızda çok rahat döndüğünü fark edeceksiniz. Katılacak ve acemi arkadaşlar için ufak bir nottu bu benden.

  3. #3
    loop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2013
    Yine hafta sonu için GS2 yok.
    işten izin almak, istanbullara gelmek bu kadar zor olmasaydı keşke.

  4. #4
    hamzarat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    BMW F700GS
    Gitmek isteyen arkadaslara tek tavsiyem, kendi koruma ekipmanlarinizi goturun.zira dizlik,dirseklik yerlerde surunuyor ve en kucuk bir koruma saglamayacaktir bence.ama egitim 10 numara 1.gun sabah korkarak girdigin yerlerden 2.gun ucarak geciyorsun.hocalarda fena degil.ama pist ve lastik uyumu mukemmel oldugu icin egitimden cikip motorla trafige cikmak ilk etapta sikinti yaratabilir.servisle gitmek mantikli gibi.sonucta japonlar yine, yeni ,yeniden, sizin icin herseyi dusunmus.gayet temiz ve akici bir egitim.

  5. #5
    Sam@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    97' Virago 250 / artık yok
    Ectuna abi, paylaşım için teşekkürler.
    Bende GS1 e katılmıştım, keskin virajları 2.vitesle geçmek sıkıntı olmuştu benim için, 2. vites de dar virajı almak için hızı düşürdüğümde stop ettiriyordum motoru. Hoca da düzlükler de yeteri kadar hızlanırsan,viraja girdiğin de stop ettiremezsin dedi,eğitimin son günüydü, sonuca ulaşamadım Siz de aynı sıkıntıyı yaşadınız mı ?
    ozwizard bunu beğendi.

  6. #6
    ozwizard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul - Maltepe
    Motosikleti
    XMAX 250
    Aynı eğitime geçen yıl katılmıştım. Canımız çıkmıştı. Ama şahane bir eğitimdi.
    Sam@ bunu beğendi.

  7. #7
    ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Kasım 2013
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy, Aacıbadem
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    yaşamadık 2 ye gelme zamanın gelmiş senin de demek ki!!!


    Alıntı Sam@ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ectuna abi, paylaşım için teşekkürler.
    Bende GS1 e katılmıştım, keskin virajları 2.vitesle geçmek sıkıntı olmuştu benim için, 2. vites de dar virajı almak için hızı düşürdüğümde stop ettiriyordum motoru. Hoca da düzlükler de yeteri kadar hızlanırsan,viraja girdiğin de stop ettiremezsin dedi,eğitimin son günüydü, sonuca ulaşamadım Siz de aynı sıkıntıyı yaşadınız mı ?

  8. #8
    Sam@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    97' Virago 250 / artık yok
    yok abi, martta aldım eğitimi daha vaktim var ama mutlaka alacağım

  9. #9
    ilkervirlan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Şubat 2014
    Şehir
    Kırklareli-Muğla
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 (2012)
    Honda'nın GS1 eğitimini Mart ayında almıştım. Artçı deneyimi senin dediğin gibi gerçekten hardcore. Motoru dizlerinle sıkmayı unutmamak için çok faydalı Çok faydasını gördüm. GS2 eğitimini de Eylül ya da Ekim ayında almayı düşünüyorum. Eğitim hakkında söylediklerinin hepsine katılıyorum, koruma ekipmanları hariç. Hepsi çok eski, eldivenler bildiğin örgü eldiven, dizlikler dirseklikler dökülüyor, kasklar felaket. 2. eğitime giderken kendi ekipmanımı götürmeye kararlıyım. Paylaşımın için teşekkür ederim.

  10. #10
    doraemon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul - Beşiktaş
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300 SE 2014, Honda CB125E 2012
    Hocam ben geçen yıl GS1, bu yıl GS2 ve GS3 Hazırlık aldım. Biraz km yaptıktan sonra GS3 hazırlık tavsiye ederim. GS2'de küçük motora tam hakimiyet sağlıyorsun, ama GS3 Hazırlık çok daha başka bir tat, büyük motorun getirdiği zorluk ve güzellikler ile.
    fish does not think, cause fish knows everything

  11. #11

    Üyelik
    17 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Ben de mayıs başında gittim,kesinlikle insanın ufkunu açıyor.
    Bir ara 3 hazırlık ve 3'e de gitmek istiyorum yaz sonu gibi.

  12. #12
    mgokhan57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Sinop
    Motosikleti
    Honda Forza 250 2022
    Keşke Honda GS den hiç çıkmasak, her gün o dar virajlarda mutlu mesut yaşasak...

  13. #13
    Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Gectigimiz kış GS1 egitimi aldim. Güvenli surus teknikleri ile motor ogrenmek icin ideal. Diger yandan daha motora hic binmemis biri icin o kadar karmasik parkurlar cok zorlayici. Normal hayatta o kadar karmasik parkurlar yok ki. Fantazi amacli olabilir ama zorluk derecesi bence gereksiz yuksekti. Egitmenlerin yaklasimi ise kibar saygili ama cesaretlendirici degil. 10-15 kisi pesi sira surekli donuldugu icin de asla sizinle birebir ilgilenme sanslari yok. Yani GS1 egitimi iyi ama bence cok iyi olmaktan uzakti bu acilardan degerlendirdigimde. GS2 ye gider miyim evet giderim, sonucta profesyonel egitmenlerden her zaman ogrenilecek guzel seyler vardir.

  14. #14
    Baraza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2013
    Şehir
    SAMSUN
    Motosikleti
    CBR 125R
    5-6 martta bende gs 1 almıştım oradan bir kaç abimizi hatırlıyorum,gs2 ye gitmeyi düşünüyordum hep aklıma soktunuz

  15. #15
    erols - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Truimph Tiger 800 2014
    dolu dolu bir hafta sonu hem eğlenceli hem öğretici kesinlikle katılınmalı bire bir alınan kursları kötülemem değil niyetim ama önce böyle bir kapalı alan dersi alınmalı çok şey katıyor bakışınıza zaten olay gözlerde bitiyor. Bakış bakış bakış. düz yolda konumlanmakta önemli elbette ama hakimiyet için GS2 GS3 alınmalı GS2 tamamlandı büraz km yapıp sonra GS3 e gideceğim 1000 lik makina ile o parkuru atmayı dört gözle bekliyorum

  16. #16
    Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2012
    Şehir
    BURSA/ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Bende nisan ayında oğlumla birlikte gs1'e katılmıştım.Hiç tecrübesi olmayanlar ile birlikte o parkurda kullanmak biraz gelişimimizi engellemiş olsa da,yine de çok faydasını gördük.Müsait olunca gs2'ye kesinlikle gitmeyi istiyorum.Herkese tavsiye ederim.

  17. #17
    ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Kasım 2013
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy, Aacıbadem
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    Arkadaşlar konuyu biraz daha gündemde tutmak istiyorum. Belki okunma sayısını arttırırız diye.

  18. #18
    tuzsuzdeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Ben de ectuna arkadaşımızla beraber bu eğitimdeydim.
    GS1'i alalı nerdeyse bir buçuk yıl olmuştu. Daha sonra Gis'de kendi motosikletimle bir hakimiyet eğitimi aldım.
    GS3 ağır, GS2 ise hafif gelecek diye düşünmüştüm ama hata etmişim.
    GS2 tam kıvamında oldu benim için.
    Çok keyifliydi.

    Hem kendimde hem de katılan tüm arkadaşlarımda 2-3 saat içerisinde bile gözle görülür ilerlemeyi farkedebildim.

    Bu aralar havanın çok sıcak olduğunu, güneş olduğunu hesaba katarak eğitime gidin.
    Belirtildiği gibi motosikletle değil de servisle gidip gelmek daha mantıklı, çünkü yorgun oluyorsunuz.
    Kendi koruyucu ekipmanlarınız tabii ki daha konforlu olur ama, ben mesela bütün gün bot kullanmak yerine, bilekli bir outdoor ayakkabı ile katıldım.
    Herşey tam kıvamındaydı, ne eksik ne fazla.
    Özellikle ikinci gün hazırlanan parkura alıştığımızda, hepimizin yüzünde çocuklar gibi bir gülümseme vardı.

  19. #19
    ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Kasım 2013
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy, Aacıbadem
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    Aynen katılıyorum.
    2 yerine 3 e mi gitsem derken 2 ye gittim ve iyi ki de 2 ye gitmişim.
    En önemli ekipman (sıcaklarda gidliyorsa) güneş kremi

    Alıntı tuzsuzdeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de ectuna arkadaşımızla beraber bu eğitimdeydim.
    GS1'i alalı nerdeyse bir buçuk yıl olmuştu. Daha sonra Gis'de kendi motosikletimle bir hakimiyet eğitimi aldım.
    GS3 ağır, GS2 ise hafif gelecek diye düşünmüştüm ama hata etmişim.
    GS2 tam kıvamında oldu benim için.
    Çok keyifliydi.

    Hem kendimde hem de katılan tüm arkadaşlarımda 2-3 saat içerisinde bile gözle görülür ilerlemeyi farkedebildim.

    Bu aralar havanın çok sıcak olduğunu, güneş olduğunu hesaba katarak eğitime gidin.
    Belirtildiği gibi motosikletle değil de servisle gidip gelmek daha mantıklı, çünkü yorgun oluyorsunuz.
    Kendi koruyucu ekipmanlarınız tabii ki daha konforlu olur ama, ben mesela bütün gün bot kullanmak yerine, bilekli bir outdoor ayakkabı ile katıldım.
    Herşey tam kıvamındaydı, ne eksik ne fazla.
    Özellikle ikinci gün hazırlanan parkura alıştığımızda, hepimizin yüzünde çocuklar gibi bir gülümseme vardı.
    === Eğitim Şart ===

  20. #20
    erols - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Truimph Tiger 800 2014
    Kendi ekipmanlarınla gelmek, evet daha konforlu olacaktır. Ama yeterlilik noktasında bence herşeyi düşünmüş Honda'daki arkadaşlar. Yani ekipmanı olmayan arkadaşlar yeni başlayanlar sakın moralleri bozmayın güvensizlik hissetmeyin. Kask, dizlik, dirseklik işe yaramıyor denmiş ama bence gayet iş görür ekipmanlardı. sonuçta ömrünü al bunlarla geçir demiyorlar. Sen git kendine Arai Rx7 al. Orda iki gün için Caberg kasklar gayet iş görür ekipmanlardı.Bende schubert s2 kask, hein gericke korumalar var ( yani yokluktan böyle yazmıyorum gerçekten gerek yoktuyu vurgulamak için yazıyorum.) gerek bile görmedim onları kullanmaya. SONUÇ GİDİN ARKADAŞLAR GİDİN NE OLURSANIZ OLUN GİDİN GS1 GS2 GS3 GİDİN motor kullanmayı çok iyi biliyorum deseniz de gidin neticede orda size tarla biçtirmiyorlar yine motor kullanıyorsunuz hem de düştüm düşürdüm derdi yok. Bu kadar uzun dönüşü kısa dönüşü sert dönüşü ardarda sokaklarda bulamazsınız. Bulsanız da güvenli değil sizin için güvenli olsa bile yoldan geçenler için değil..vs..vs... Bu arada Selim hocanın yaptığı şakada çok komikti. Aydın Hocanın tepkisini unutamam.))
    ectuna bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)