Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Honda GS2 Eğitim Sonrası video ve izlenimler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    12 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    Bende Gs1 eğitimine katıldım geçen ay. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum en basiti fren yapmayı dahi bilmiyordum a2 ehliyetimi kurstan 1 hafta önce almama rağmen. Kurs bittikten sonra motordan daha fazla keyif alır oldum çünkü sizinle bor bütün ne yaparsanız ona göre tepki veriyor. Ağustos sonu gibi 2.ci eğitime gitmeyi planlıyorum herkese tavsiye ederim. Illa Honda olmasi şart değil ama kendini parkurda geliştirmek refleks haline gelecek trafikte hayat kurtarır durumu alır zamanla. Çok kısa birşey anlatayım bir zamanlar Uzakdoğu sporuna gidiyordum ders veren Sensei (hoca) ye sordum kaç senedir yapıyorsunuz otuz küsür sene dedi çok iyi olmalısınız dedim Hayır dedi hala öğrenmeye, öğrendiklerimi öğretmeye devam ediyorum dedi. Uzakdoğu sporlarına kültürüne gerçekten bayılıyorum çok değişik saygı duyulacak şeyleri var. Motor kullanmayı da ona benzetiyorum her zaman öğreneceğimiz birşeyler çıkacaktır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2008
    Şehir
    Doha
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    neden eğitimler haftasonu değil de hafta içi, ben de katılmak istememe rağmen bu sebeple katılamıyorum.

  3. #23
    ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Kasım 2013
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy, Aacıbadem
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    Alıntı schumacher__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    neden eğitimler haftasonu değil de hafta içi, ben de katılmak istememe rağmen bu sebeple katılamıyorum.
    hafta içi de var hafta sonu da.
    Her ayın 15 i yada 16 sında aylık program açılıyor. Orada size uygun olan programa yazılabilirsiniz.
    0-262-648 8776 Numaralı telefondan da Yunus Bey veya ismini hatırlayamadığım bir japon hn (Türkçesi gayet güzel) ile görüşerek ayrıntıları öğrenebilirsniz.
    Telefon ile konuştuğunuzda tarihler konusunda size yardımcı olacaklardır.

    6 yıl ara verdiğinizi yazmıştınız. Sizin bence seviyeniz bıraktığınızda ne olursa olsun mutlaka ihtiyacınıza göre bir hatırlatma eğitimine gitmeniz gerektiğini düşünüyorum.
    Sizin durumunuz belki yeni başlayanlardan bile tehlike arz ediyor olabilir.
    Yapabilecekleriniz ile eskiden yapabildikleriniz farklı ise (ki 6 yıl sonra paslanma çok normal) viraja girerken aklınız size oyun oynayabilir.
    Sıkı bir parkur antremanı size ilaç gibi gelir kanaatindeyim.
    Haddi aştı isem affola.

    Aradığınızda müsait olan hocalarla görüşebiliyorsunuz. Durumunuzu 1 e 1 kendisine anlatıp akıl almanızın çok faydası olacağını düşünüyorum.
    Kazasız sürüşler

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:31 ----------

    "Gerçek hayatta nerede çıkacak ki bunlar?" dersin ya bazen okulda öğretilenlere.
    Parkur için bir arkadaşım videoyu izleyince "o ne abi? nerede kullanacaksın ki böyle?" dedi
    sabahda bu resmi gördüm aklıma geldi:

    [IMG][/IMG]

  4. #24

    Üyelik
    06 Ocak 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2014 FAZER8 ABS
    zaten amaç öyle yollara geldiğinde rahatça kullanabilmek değil. amaç motosiklet hakimiyetini arttırmak. bakmayı öğrenmek.
    ectuna bunu beğendi.
    Kararlı olan her şey, şartlara rağmen doğar...

    Nietzsche

  5. #25
    selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Yarın katılacağım ben de Simdiden heyecan oldu.

  6. #26

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    3 senedir kimse bir şey yazmamış. Ne enteresandır; Bir markanın paralı yaptığı bir eğitimin tam da sezon açılıyorken reklam topic'i yazılması... Honda'dan daha iyi eğitmenlerin olduğu kurslar var. Bir öğle yemeğine taw olmayın. Kukaların arasından geçmeyi ehliyet aldığınız hocalar da öğretiyor. Bu markanın 2 eğitimine gitmiş birisi olarak verdiğim paraya acıdım. Taaa bilmem nereye gitmek de cabası. Gidin Almanya'daki Honda eğitimini görün. Motor hocası diye bir ünvan koymuşlar oradakilere. Alakası yok. Eğitimden ayrılma sebebim şu! Hocam yokuş eğitimini ne zaman alacağız? Onu sokakda deneyeceksin arkadaşım! ... Daha da bi şey söylemem.

  7. #27

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Hondadan daha iyi egitim veren kurumlari siralar misiniz? Ozellikle ileri seviyelerde kendi buyuk hacimli motorlariyla egitim veren varsa merak ediyorum. Hondayla ticari iliskim yok.

  8. #28

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Alıntı Ahmetderin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 senedir kimse bir şey yazmamış. Ne enteresandır; Bir markanın paralı yaptığı bir eğitimin tam da sezon açılıyorken reklam topic'i yazılması...
    Eğitime katılacak bir arkadaşımız coşkusunu paylaşmış. Bunun reklam olarak değerlendirilmesi saçma. Honda, katılımcı bulmakta zorlanan bir eğitim merkezi değil. Burada konu hortlatılması vesilesiyle oluşacak bir reklama ihtiyacı yok. Hortlatılacaksa, üzerine konuşulacaksa, reklamı dahi yapılacaksa bunun eğitim olması forum adına gayet olumludur.

    Honda'dan daha iyi eğitmenlerin olduğu kurslar var. Bir öğle yemeğine taw olmayın. Kukaların arasından geçmeyi ehliyet aldığınız hocalar da öğretiyor. Bu markanın 2 eğitimine gitmiş birisi olarak verdiğim paraya acıdım. Taaa bilmem nereye gitmek de cabası.
    Daha önce ilk kazam için açtığım başlıkta yazmıştım. Yeni başlayanlar için motosiklet yazısında da yazdım. Burada tekrar edeyim. Motosiklet eğitiminin hem başlangıç aşamasında hem de sonraki eğitimler düzeyinde kişinin kendi motosikletiyle alacağı, hem kapalı alan hem de yol sürüşünü içeren programların daha tercih edilir olduğunu düşünüyorum. Sınırlı para ve zaman kaynağını başlangıç düzeyinde şunun gibi bir eğitime, 2000 km tecrübe sonrasında ise şunun gibi bir eğitime ayırmak bence daha verimli olur.

    Bu görüşlerime rağmen Honda GS2'nin aldığı para karşılığında 2 gün dolu dolu eğitim verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. O kapalı alan imkanını, eğitim motosikletleri imkanını başka bir yer sağlıyor olsa 500 TL değil 500 Euro olur fiyatlar. BMW Riding Academy fiyatlarıyla kıyaslanınca Honda'nın verdiği eğitime kıyasla çok ucuz olduğu söylenebilir. Eğitmen kalitesi olarak Honda GS2 eğitimim ile ilgili bir sıkıntı yoktu. Birden çok eğitmenden ders aldım. Bazıları daha iyi bazıları daha kötüydü. En iyisi bence Uğur Ertekin'di ama Honda da eğitmen kalitesi bakımından sıkıntılı bir kurum değil. Adamlar Japonların eğitim sistemini gayet güzel uyguluyorlar.

    Ehliyet kurslarında verilen eğitim ile buradaki eğitimi kıyaslamak ancak aşırı yanlı ve duygusal bir bakış açısıyla mümkün olabilir.

    Gidin Almanya'daki Honda eğitimini görün. Motor hocası diye bir ünvan koymuşlar oradakilere. Alakası yok. Eğitimden ayrılma sebebim şu! Hocam yokuş eğitimini ne zaman alacağız? Onu sokakda deneyeceksin arkadaşım! ... Daha da bi şey söylemem.
    Olur, yarın erken kalkıp gidelim Almanya'ya.

    Duygusallığın ve yanlılığın sebebi belli oldu. Eğitimde koruma demirlerini yere sürtmeye çalışanlar, uyumsuzluk gösterenler, eğitmenlerin talimatlarına uymayanlar eğitimden uzaklaştırılır. Bu her grup eğitiminde diğer katılımcıların alacakları eğitimin kalitesini korumak için gereklidir.

    GS2'de yokuşta durup kalkış vardır. Belki rahatsızlık veren katılımcıyı alandan çıkardıktan yapmışlardır o gün. GS3'te de yokuşta 8 çizme olması lazım. Videoları da vardı.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)