Motosikletiniz varsa ve çalınmasından korkuyorsanız,bunu engellemek için size birkaç basit yöntem önereceğiz.Tabi bunları uyguladıktan sonra motorunuz kesinlikle çalınamayacaktır demiyoruz.Çünkü eğer bir hırsız motorunuzu gerçekten çok istiyorsa onu çalmak için her yolu deneyecektir.Burda amaç,hırsızın işini olabildiğince zorlaştırmaktır.Bunun için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz

1. Motorunuzun direksiyon kilidini devreye alın.Bu her ne kadar çözülmesi kolay olsada neticede bir caydırma methodudur.
2. Disk üzerine takılan kilitlerden kullanabilirsiniz.
3. Mekanik aksamda değişiklikler yaparak hırsızın motoru çalıştırmasını engelleyin.Örneğin,bir sigorta yada buji kablosunu sökün veya yakıt musluğunu kapatın.Bölyece hırsız motorunuzun bozuk olduğunu düşünüp çalmaktan vazgeçebilir..
4. Gidon üzerinde bir yere ilave gizli bir kapatma düğmesi koyun.Bu düğmeye basmadan motor çalışmasın.
5. Motorunuzu açık ve kalabalık alanlara park edin.Yemek için bir restorana gittiyseniz görebileceğiniz bir yerde olsun.Evinizin park alanı yoksa güvenli bir yere motorunuzu bırakın.Mümkünse motorunuzu branda ile örtün.Bu küçük tedbirlerin hepsi motorunuzun çalınmaması için artı bir değerdir.
6. Varsa motorunuzu bir park alanına yoksa arkadaşınızın motoruna kilitleyin.
7. Motorunuzu birkaç dakikalığına da olsa çalışır durumda bırakmayın.Anahtarlarınızı motor üstünde bir yere saklamayın.



(alıntıdır)