Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Hyosung GT250R ile İlgili Merak Edilenler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Merhaba.

    Kısaca kendimi tanıtayım. Adım Enes, Çanakkale/Çan'da yaşıyorum.
    İlk motorum geçen sene temmuzda aldığım 7 bin kmdeki kırmızı-gri 2012 Hyosung GT250R. Bununda 5-6 bin civarı km yaptıktan sonra 2007 model 600F aldım. Bununla da 6 bin km yaptıktan sonra Mart ayında 600'lükten vazgeçip 2bin kmde beyaz 2013 Hyosung aldım. Motor ustası değilim, yarışçı değilim, apaçi değilim. 28 yaşındayım, bekarım, webtasarımcıyım ve halen Çomü'de İktisat okuyorum.

    Hyosung GT250R ile ilgili başlıca sorulara cevap vermek istiyorum. Çünkü çok sayıda özel mesaj aldım. Forumlarda müthiş bir bilgi kirliliği var. Bir sefer arkadaşının hyosung'una binip yorum yapan onlarca insan var. Ayrıca baştan söyleyeyim. Eğer bugüne kadar BMW S1000RR kullanıyorsanız ve S1000RR'ı satıp Hyosung almayı düşünüyorsanız, almayın. Fakat SS tarzına yeni başlayacaksanız veya CC büyütmeyi düşünüyorsanız alacağınız motor Hyosung GT250R.

    1- Hyosung yağ soğutmalıdır. Şehir içinde, ışıklarda, ne kadar sıcak olursa olsun fan açma gibi bir derdi yoktur.

    2- Uzun kilometreler yapabilirsiniz. Motor şişmez. (Ben kısa aralıklarla 500km yaptım, Aynı gün içinde 1200 km yapanlar var.)

    3- Maksimum hız olarak yokuş aşağı kolayca 179 gördüm. Düz yolda çok zorlamadan 176 gördüm. 179'da kesiciye giriyor. Tabi bu kadranda yazan hız. Yollardaki radarlar "hassas" ölçüyorsa yüzde 9-10 kadar yanılma payı var kadranın. 160-162 ile giderken radardaki tabelada 145 gösteriyordu.

    4- "Bizim bi arkadaş dişli büyütmüş, motor 250km yapıyormuş" gibi şeylere aldırış etmeyin, o kişiyi arkadaş listenizden çıkarın. Motorun dişlisiyle şuyuyla buyuyla oynamayın. Sonra krankta kestirirsiniz, kolda çıkartırsınız, motor sizi üzer.

    5- Çok uzun süre bu hızlarda gitmeniz tavsiye edilmez. Neticede 250'lilik motor ve bu hızlar redline'a tekabül ediyor. Fakat 140-160 km civarında 60-70km hiç durmadan gittiğim oldu. Redline yapmadığınız sürece sorun yok.

    6- Ön fren çok iyi. Bu motorumdan önce Honda 600F vardı. Ön fren olarak fark yok. 600'lük makinelerde fren yerine ciddi şekilde kompresör yapıldığı için frenlerde sıkıntı yaşamıyorsunuz. Hyosung'da kompresör yapmak 600'lük gibi olmasada yine de iyi. Uzun yollarda ışıklar hariç hiç fren yapmadan 100-150km gittiğimi biliyorum. Fren az tutuyorsa, manetin üstündeki rakamlardan ayarlayabilirsiniz.

    7- Arka fren kilitler. SS motorda ön fren sıkmak yerine arkayı sıkarsan tabi ki kilitler. Eğer motor sürerken sürekli arka fren kilitleniyorsa lütfen eğitim alın veya nasıl fren yapmanız gerektiğini bir an önce öğrenin. 600'lükte çok daha kolay kitler arka fren. Bunun hyosungla alakası yok.

    8- "Altın Elbiseli Adam frenleri çok kötü diyor". Eğer test ettiği motordaki gibi 10-15.000 km yaptıktan sonra halen fren balatalarını değiştirmemişseniz fren tutmaması normaldir. Yukarıda açıkladığım gibi hyo ile 10bin km yaptım. Frenlerle ilgili hiç sorun yaşamadım.

    9- Shinko lastiklerle ilgili henüz sorun yaşamadım. Islakta kaydığını biliyoruz. Islak parlak asfaltta daha manyak kayıyor. Yağmur altında uzun kmler yaptım, düşmedim. Kuru zeminde zaten sorun yok. Lastiğin son noktasına kadar yatıracak düzeyde usta kullanıcısıysanız lastiği değiştirin. Yoksa standart kullanıcılar yani lastiğin sadece ortasını kullananlar için gereksiz masraf bence. Fren yapmayı bilmeyip arka tekeri kilitledikten sonra lastiğin kaymasıyla birlikte motordan düşen ve sonra ""aa bu shinkolar çok kayıyor bak sana demiştim" diyenlerle aynı masada oturmayın. Yukarıda yazdım, yanlış fren yaparsan arka teker kitler.

    10- Yedek parçası pahalı. Ama çok sayıda çıkma parça bulabiliyorsunuz. Motorunuz garantideyse fiyatın önemi yok. En kötü ihtimal 3-4 günde parça elinize ulaşıyor. 2006'dan beri üretilen ve çok satan bir motordur hyosung. Dün üretilen birşey değil.

    11- Eski model hyosung kullanmadığım için nasıllardır bilmiyorum. Ama ikinci el alırken çooook dikkat edin. En temiz denilen motorda bile, ustaya gösterdiğinde en az bin liralık masraf çıkabiliyor. İlanlara dikkat edin, motorun km'si 10bin yazıp, açıklamasında debriyaj balatası yeni değişti diyorsa uzak durun. Kmsi geri çekilmiş belli.

    12- Krank kırma meselesi devir kesici olmayan ilk modeller için geçerli. Sürekli redline kullanırsanız gayet normal bir sonuç. Sanıyorum 2008 sonrası için böyle bir sorun vukuu bulmuş değil.

    13- Egsoz olarak Tiger kullanıyorum. Orjinal takılı olup zincir sesi duymaktansa, tiger takılı olsun motor olduğu belli olsun diyorum. Yoksa sesin güzelliğinden değil yani. Daha kaliteli ve pahalı egsozlar var. Fakat acı bir gerçek var ki, hiç bir zaman 600'lük sesi alamazsınız.

    14- Grenaj ve boyası kalitesiz diyenler var. Onlara boyalı motoru kaktırmışlar muhtemelen. Gelin 2013'ün sedefli beyazını bir görün. 60 milyarlık opel insignianın boyasının 5 katı kaliteli.

    15- Titreşim olması gereken düzeyde. Çift silindirin avantajlarından biri zaten bu. Hiç titreşimsiz de değil. 600'lükten inip buna bindiğimde titreşimi hissettim. Fakat sürekli bunu kullanan biri için sorun teşkil etmiyor.

    16- Biliyorsunuz 2011 modelde kuyruk tasarımı, 2013 modellerde kafa grenaj değişimi geçirdi. Her çıkan modelin ayrı bir güzelliği var. Favorim titanyum renk 2013 modeller

    17- Boşa geçme sorununu 2013 model beyaz motoru aldığım gün yaşadım. Harbi harbi boşa geçmiyordu. Ertesi gün yağını değiştirdim (Castrol 10-40). Hiç bir sorun kalmadı. Eğer yağını değiştirmenize rağmen sorun devam ediyorsa debriyajın üstündeki vidayı ayarlayın biraz. 10bin km boyunca boş sorununu yaşamadım diyebilirim.

    18- Yakıt 100km'de 3.5 - 4 litre arasındadır. Bu fiyatlarla 19-20 kuruş arası. Depo 17 litrelik. 300km yaptıktan sonra ışık yanıp söner. Bu sanıp söndüğü anda 13-14 litre arası benzin alır. Depo menzili 430km civarındadır. (550km yaptım diyenler var. Bolu dağından aşağı sallanmışsanız ve hiç 70-80'i geçmemişseniz bu değeri yakalamanız mümkün olabilir. ) En geç 400km sonrası yakıt almanızı, içindeki yakıtı dibine kadar bitirmemenizi tavsiye ederim. (Ortalama değerlerdeki hızlar için geçerli)

    19- Kronik sorun olarak 2012'lerde Buji Piposu var. Forumlarda 2012 modellerde genelde yaşandı. Ben hem 2012, hem 2013 modelde yaşadım. Onun haricinde kronik olarak sorunu yaşamadım. Garantili motorlar kullandığım için parça sorunum olmadı. Bir sefer km tahrik mekanizması, bir seferde krank sensörü garantiden değişti.

    20- CBR 250 mi? Hyosung GT250R mı? diyen soranlar içinde; motordan ne istediğinize bağlı. Hyosung tam bir SS oturuş pozisyonuna sahip. CBR biraz daha rahat bir oturuşa sahip. Hyosung alırsanız, ışıklarda, parkettiğinizde, orda burda her yerde "abi bu 600'lük mü" diye sorarlar. CBR 250 alırsanız kimse size soru sormaz. Zaten yanyana koyarsanız görüntü olarak biri bisiklet, diğeri motosiklettir.

    21- Kawa mı Hyo mu? Kawa'nın sesi biraz daha güzel geldi. Açıkcası etrafta pek kawa yok. O yüzden malesef pek bilgim yok.

    22- Boyunuz uzun, kilonuz normalden fazla ise bu motor size göre. Eğer daha ufak tefekseniz CBR yada Kawa kullansanızda olur. Ama kilolu olup CBR kullandığınızda motor küçük kalıyor altınızda.

    23- Kısacası herkes parasını verip aldığı motoru sever. Belki CBR kullansaydım, onu överdim. Açıkcası hyosung'u almadan önce cbr'yi karşılaştırma listeme bile almadım. CBR'ciler kızmasın, onlarda kendi sayfalarında kendi motorlarını üstün gösterebilirler

    24- İlk baştada söyledim. BMW S1000RR hayali kuran kişilerde Hyosung biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Fakat 7-13 bin lirası olup, SS tipli motor kullanmak isteyenler için bu motor birebirdir. 10 bin liraya alınacak 600'lükler sizi üzebilir.

    25- "13 bin liran var ve sen 250'lilik mi alıyorsun?" diyenler olabilir. 250'liliğin 0 km olduğunu, bu fiyata alacağın 600'lük motorun en az 60 bin km'de olup kadranında 30 bin yazdığını unutmayın.

    26- Eğer 1-2 ay daha para biriktirsem 2011-2012 model alabilirim diyorsanız, bence sabredip para biriktirin. Almışken biraz yüksek modellisini, az km yapmışını almaya çalışın. 5 bin liraya alacağınız hyosungun suyunu çıkarmışlardır.

    27- Sanırım şimdilik bu kadar yeter. Ben biraz turlayıp geleyim. Bunları yazarken motorum gözümde tüttü, özlem giderip geleyim

    Yardımcı olabileceğim başka sorularınız varsa buradan ve facebook üzerinden sorabilirsiniz.
    https://www.facebook.com/enes.ayyuz








    Ducati 1198SP _ RedLove


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Espaniole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Honda cb650F - cb125E
    Elinize sağlık, güzel yazı olmuş.

    Standart egzoz takılıyken zincir sesi gelmemesi lazım, tabi zincir yağlı-sağlıklıysa.

  3. #3
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Alıntı Espaniole adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık, güzel yazı olmuş.

    Standart egzoz takılıyken zincir sesi gelmemesi lazım, tabi zincir yağlı-sağlıklıysa.
    Eyvallah, faceden çok soru gelince topluca yazayım dedim.
    Zincir sesi dediğim yağsız olduğu için çıkan rahatsız edici olan ses değil. Orjinal egsozdan hiç ses çıkmadığı için çıkan zincir sesinden bahsediyorum. Özellikle sağı solu bina olan sokaklardan geçerken farkediliyor bu zincir sesi.
    Ducati 1198SP _ RedLove

  4. #4
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Benimkinde kesici 184 km de devreye giriyor. Shinkolar yeni üretimse güzel asfaltta sonuna kadar kullanılabilir fakat imkan varsa değiştirilmeli.

    Fren manetindeki ayar frenin tutuşunu değil mesafesini ayarlar. 140-160 kilometrelerce sabit hız giderseniz ileride subap-eksantrik sesleri duymaya hazır olun
    enxdesign bunu beğendi.

  5. #5
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benimkinde kesici 184 km de devreye giriyor. Shinkolar yeni üretimse güzel asfaltta sonuna kadar kullanılabilir fakat imkan varsa değiştirilmeli.

    Fren manetindeki ayar frenin tutuşunu değil mesafesini ayarlar. 140-160 kilometrelerce sabit hız giderseniz ileride subap-eksantrik sesleri duymaya hazır olun
    Senin motor benimkinden iyiymiş o zaman Gerçi sadece 1 kez deneme fırsatım oldu, 179'da girdi kesiciye. Her motor yada her sürüş farklı olabilir, emin değilim.

    Fren maneti mesafeyi ayarlıyor doğru. Frenin önündeki somundan ayarlıyorduk frenin hassasiyetini. Onu yanlış yazmışım. Bilgi için saolasın.

    140-160'lı kilometreler bu motor için çok mu hızlı sence? 140 yapmayıp, 120 ile gidecek olsak YZF125 alırız. Haksız mıyım?
    Ducati 1198SP _ RedLove

  6. #6
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    Alıntı enxdesign adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin motor benimkinden iyiymiş o zaman Gerçi sadece 1 kez deneme fırsatım oldu, 179'da girdi kesiciye. Her motor yada her sürüş farklı olabilir, emin değilim.

    Fren maneti mesafeyi ayarlıyor doğru. Frenin önündeki somundan ayarlıyorduk frenin hassasiyetini. Onu yanlış yazmışım. Bilgi için saolasın.

    140-160'lı kilometreler bu motor için çok mu hızlı sence? 140 yapmayıp, 120 ile gidecek olsak YZF125 alırız. Haksız mıyım?
    dostum inceleme güzel olmuş beğendim, her konuya değinmişsin... hyosung için 8 bin devir iyidir bence fazlası motoru yorar bu benim fikrim

  7. #7

    Üyelik
    24 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Zongshen ZSgy125--SYM GTS250i Evo
    Bizimkilerin bana motor almaya yanaşmaması ve benimde lise son sınıf öğrencisi olmam nedeniyle şimdilik hayallerimdeki motor, 1-1.5 seneye alacağım ama öyle planlıyorum. Bu yaz boyuncada çalışıp mh 125 gibi ucuz bir motor alıcam aşkı dindirmek için... Bu arada ellerine sağlık abi çokta güzel anlatmışsın.

  8. #8
    Pistolero_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Şubat 2011
    Şehir
    Balıkesir Burhaniye
    Motosikleti
    2012 Hyosung GT 250 R & '08 Honda CBR 600RR
    2007 ve 2012 olmak üzere 2 hyosung gt 250 r'ım oldu.Hiç sıkıntı yaşamadım.2012 yi geçen haftalarda sattım.Ama pişman oldum özledim şimdiden.Bir daha 250 lik alırsam yine hyosung alacam.

  9. #9
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    150-160 km lerde motor çok devir çeviriyor. Motoru uzun vadede yoracaktır. Yzf125 120 sabit gidebilse keşke
    Tabiki o süratlere çıkılır ancak benim kastettiğim uzun mesafeler boyınca o hızlarda gitmek...
    *kesiciye girdikten sonra baktıysanız göstergeye hız 179lara kadar düşebiliyor, gazı kapatıp tekrar açınca tekrardan 184 e kadar devam ediyor*

  10. #10

    Üyelik
    09 Mayıs 2014
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R 2014
    Ellerine sağlık... çok güzel bir açıklama olmuş... tekerine taş gelmesin ;)

  11. #11
    Uslu Gezer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2013
    Şehir
    Düzce
    Motosikleti
    Hyosung GT250R
    ellerine emeğine sağlık bilgili ve güzel paylaşım olmuş teşekkürler. (bugün bende 2007 hyomun zincirini değiştim mis oldu ses)

  12. #12
    numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Ankara Sincan
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    uzun uzun yazmışsınız. Emeğinize sağlık. Ama yanlış bir bilgi olduğunu düşünüyorum: demişsiniz ki

    Alıntı enxdesign adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1- Hyosung yağ soğutmalıdır. Şehir içinde, ışıklarda, ne kadar sıcak olursa olsun fan açma gibi bir derdi yoktur.
    Sıvı soğutmalı motorlarda (otomobil, motosiklet, otobüs, kamyon vb.) radyatör arkasındaki fan açılmazsa ışıklarda beklerken motorun sıcaklığı artar, istenmeyen sonuçlar çıkar. Fanın amacı motor bloğundan çıkan sıcak suyun soğutulması dolayısıyla motorun sıcaklığının istenilen düzeyde kalmasını sağlamaktır-araç hareketsiz, motor çalışır durumda ise-.

    haricindeki yazdıklarınıza bişey diyemem, ama bu yanlışlığı düzeltmek istedim.

    vesselam.

  13. #13
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Alıntı numangokce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uzun uzun yazmışsınız. Emeğinize sağlık. Ama yanlış bir bilgi olduğunu düşünüyorum: demişsiniz ki



    Sıvı soğutmalı motorlarda (otomobil, motosiklet, otobüs, kamyon vb.) radyatör arkasındaki fan açılmazsa ışıklarda beklerken motorun sıcaklığı artar, istenmeyen sonuçlar çıkar. Fanın amacı motor bloğundan çıkan sıcak suyun soğutulması dolayısıyla motorun sıcaklığının istenilen düzeyde kalmasını sağlamaktır-araç hareketsiz, motor çalışır durumda ise-.

    haricindeki yazdıklarınıza bişey diyemem, ama bu yanlışlığı düzeltmek istedim.

    vesselam.
    Fan açmazsa zaten 600'lük iptal olur. Yalnız fan açtığı zaman "alttan gelen sıcaklığı o ışıklarda sıcağın altında bekleyen adamdan başkası" bilemez. Demek istediğim buydu. Birde tüm şehir içinde güzelim motor ve egsoz sesi yerine murat 131'inki gibi fan sesiyle dolaşırsınız.
    Ducati 1198SP _ RedLove

  14. #14
    tubejh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara- Tekirdağ( Çerkezköy)-Çanakkale- artık nere olursa :)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 700
    Motor düşük devirlerde torku nasıl mesala 3000 devirde filan vites değiştirdiğiniz de yeterli hızlanma oluyor mu ? (otomobil gibi kullanmak ) 5 vites 3000 devir hızı nedir ? Ekran da ne gibi bilgiler okuyabiliyoruz.

  15. #15
    lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2013
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    Alıntı enxdesign adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fan açmazsa zaten 600'lük iptal olur. Yalnız fan açtığı zaman "alttan gelen sıcaklığı o ışıklarda sıcağın altında bekleyen adamdan başkası" bilemez. Demek istediğim buydu. Birde tüm şehir içinde güzelim motor ve egsoz sesi yerine murat 131'inki gibi fan sesiyle dolaşırsınız.
    iyide burada siz sanki fan zararlı kötü birşeymiş gibi bahsetmişsiniz. Bence Hyosung'un su soğutma olmaması büyük eksiklik.
    Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir...

  16. #16
    anaconda84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ocak 2011
    Şehir
    Akhisar/Manisa
    Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    hayallerimin motoru lanet olsun garibanlık

  17. #17
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Tasarımı çok güzel megelli gibi kötüde değil bence birgün 250 cc geçicek olursam gri siyah kırmızı modeli dehşet..

  18. #18
    Pistolero_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Şubat 2011
    Şehir
    Balıkesir Burhaniye
    Motosikleti
    2012 Hyosung GT 250 R & '08 Honda CBR 600RR
    Alıntı lickup adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyide burada siz sanki fan zararlı kötü birşeymiş gibi bahsetmişsiniz. Bence Hyosung'un su soğutma olmaması büyük eksiklik.
    Biz hiç eksikliğini hissetmedik hiç de hararet yapan gt 250r görmedik.Neye dayanarak bunu söylediniz?
    '78 Peugeot GL 10 - '06 Monero Angel 150 - '05 Kanuni Seyhan 150 - '07 Hyosung Gt 250 R - '12 Hyosung Gt 250 R - '05 Honda CBR 600 F - '08 Honda CBR 600 RR

  19. #19
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Alıntı lickup adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyide burada siz sanki fan zararlı kötü birşeymiş gibi bahsetmişsiniz. Bence Hyosung'un su soğutma olmaması büyük eksiklik.
    Fan açması zararlı ve kötü birşey değil tabi. Zaten açmazsa motor hararet yapar.

    Ama bir 600lük sürücüsüne yaz aylarında ışıklarda durmak nasıl bir duygu diye sorun bakalım.
    Hele birde fan açmışsa, alttan püfül püfül sıpsıcak bir hava geliyorsa

    İşte hyosungta o sıpsıcak hava gelmiyor.
    Ducati 1198SP _ RedLove

  20. #20
    ysrats17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2013
    Şehir
    Görükle - Çan
    Motosikleti
    TVS Apache
    Eline sağlık abi güzel açıklama yapmışsın Allah kaza bela vermesin güle güle kullan.
    Tvs Apache 17 ZD 522
    B rh +


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)