Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bmx'ten anlayan var mı ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    yiqit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2009
    Şehir
    Bandırma
    Motosikleti
    Yamaha WR / X - MT03
    Motosikletin yanına böyle atlayıp zıplamalık bi bmx bisiklet almak istiyorum fakat çeşit çok ve fiyat aralığı çok geniş. Şu iki model hoşuma gitti. Danışmak için çevremde kimse yok internetten forum var mı diye baktım oda yok. Ülkemizde sönük kalmış bmx kültürü

    KTM Da Bazdard

    Özellikleri
    colours black
    frame type Rigid
    frame material Steel
    gears Single speed
    wheel size 20 inch
    brakeset Tektro U-Brake Tektro U-Brake Tektro
    chainset 3-teilig CrMo
    cassette 3-teilig CrMo
    wheels Jalco Felgen 20, 48Loch"

    Fiyat: 1.000 TL Ağırlık 15.4 Kilo

    Khe Root 180

    Özellikleri
    Alman malı KHE marka yeni bmxe başlanyanlara önerilen bir modeldir.Root 180 modelidir. Kadro Hi-Ten çelik furş A-Head sistemdir.Maşası yine Hi-Ten çelik 14 mm dir. Gidon 2 parçalı Hi-Ten çelik 8 inch yüksekliktedir, Gidon boğazı ise üstten sıkma Aluminyum, Ellikler Prism klasik modeli kaucuk ,Ayna Kol Prism marka 3 parcadır ve Cr-Mo dendir.Orta göbek ise Mid BB bilya tiptir.Ayna yapragı ise KHE nin Çelik 25 diş olanı,Zincir ise KMC 1/2 x 1/8" standart siyahtır. Pedal ise plastik kırmızı portakal rengi,sele sele borusu kombine PRİSM marka olup kaplamasızdır. Fren ise arka F-Set U ön fren ise opsiyonel olarak verilemektedir.Ön jant Prism Easy0 çift kat 14 mm akslı 36 delik , Arka jant ise Prism EasyO çift kat jant 36 delik 14 mm aks ve 9 diş rublelidir. Lastikler ise PRISM FAT modeli ön ve arka 20 x 2.30" dir. Sele kelepcesi Prism markadır. Zincir gerdirmesi extra üzerinde verilmektedir.Pegsiz satılmaktadır.

    Fiyatı : 1.200 TL Ağırlık: 11.8 Kilo


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    09 Mayıs 2014
    Şehir
    Muğla Kazıklı
    Motosikleti
    Mondial 150KT
    Hocam bu kültürün bizde olmamasının tek sebebi pedal freni bence . Zamaninda harley davidson gorunumlu bmx tarzi bi bisiklet kullandım. Ancak fren sistemi cok zorlayici ve cok cabuk dagilan bi olay haliyle kultur olmayınca sağlam ustada olmuyor

  3. #3
    yiqit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2009
    Şehir
    Bandırma
    Motosikleti
    Yamaha WR / X - MT03
    Yeni nesillerde artık ön ve arka fren bulunuyor fakat genelde frensiz kullanıyoruz herkes. Anladığım kadarıyla ağırlık çok önemliymiş. O kadar beğendiğimiz KTM'de bu dalda tutunamamış. Yabancı forumlarda çat pat okuduğum kimsenin beğenmediği ve çok ağır olduğu. Khe güzel görünüyor kiloda iyi anlayan çıkar elbet

  4. #4

    Üyelik
    30 Aralık 2013
    Merhaba.Bir zamanlar profesyonel dağ bisikletleriyle uğraşmışlığım var.KTM nin dağ ve yol bisikletlerini incelemiştim.Güzel modeller var fakat onlarda 3000 tl den sonra olan modeller.O fiyatlarada kendini belli etmiş markalardan alabiliyorsunuz zaten.Bmx konusuna gelince ağırlık ve sağlamlık ön planda olmasa gereken şeyler.15.4 KG çok ağır.Khe ise bmxte kendini kanıtlamış bir marka.11.8 çok hafif değil fakat ktm ile kıyaslanınca ciddi bir fark var.Hiç düşünmeden khe,mirraco gibi markalara bakın.

  5. #5
    Afyonlu_Cash - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2014
    Şehir
    AfyonKarahisar Ataköy
    Motosikleti
    Lifan Tay 100 - Şahin S (95 model )
    ülkemize garip ve ırak kalır tabi böyle modeller. Kardeşim Aklın Fikrin Zikrin Yerindemi Bitane DEmir Parçası ve 2 Tane Lastige 1000 lira verilir mi töbe töbeee.
    Onur2876 bunu beğendi.

  6. #6
    supporter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    istanbula geldiğinde taksimden tünele inerken köşe başında var 1 2 grup yada beşiktaşta heykelın orada sürekli biiyorlar bi onlara sorsan ?

  7. #7
    C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Memlekette Bisiklet Kültürü Yok, Bmx Kültürü Hiç Yok. Bisiklet Türk İnsanı İçin Çocuk Oyuncağı Carrefour'da 200 Liraya Satılan Bir Metal Parçasıdır. Bunu En İyi Ülkemizde Bisiklet Yolu vb. Gibi Yerlerin Çok Nadir Olmasından Anlayabiliriz.

    Bmx Felan Parklarda Kullanılıyor Genelde, Amma Normal Bisiklet Aman Abicim Ezerler, Üstünden Atlarlar, İçinden Geçerler Anlayamazsın.

    Üstte Kurduğum Cümle İle Zıt Olacak Ama Bazen ' Yav Hee ' Diyip Geçmek Lazım Şu Sıralar ( Yaklaşık 2 Ay ) Bir Yol/Yarış Bisikleti Toplamaya Çalışıyorum, İnce Lastikler, Eğik Gidon vs. Sürat Olarak Sanırım Kendi Kondüsyonumu Yüklediğimde 100 CC Cup'lar Kadar Bir Hız Yapabileceğini Umuyorum, Hafta Sonları 2 Günde 100 Km Planım Var Bakalım Nasip.

    Bisiklet Sağlıktır - Bisiklet Hayattır
    gursus bunu beğendi.

  8. #8
    TheAzReaL07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Şubat 2012
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    CBR 125R
    Bisiklet işi güzel bmx daha güzeldir heralde ama bir bisiklete 1000 tl çok bence ....

  9. #9
    pimpstarlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bumoto/Jinling Eagle XR 250
    yeni başlayacaksan miracco'lar var onlardan al, bir kaç sene denedim bmx güzeldir

  10. #10
    ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2011
    Şehir
    Süleymanpaşalı
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    Bu bmx olayından pek anlamam ama bizim burda sahilde basketbol oynanan yerde çocuklar uğraşıyor haraket falan bi gün durdum izliyodum sonra muhabbet falan ettik. Bana 2500 3000 civarı bi fiyatı olduğunu söylediler 1000 lira gayet iyiymiş şu alttaki model gayet iyi gibi görünüo .Sonuçta bu iş tamamen bi hobi ve izlediğim kadarıyla gerçekten çok zevkli, bi telefon alınamayacak paraya böyle bi yaşam tarzı satın alınabildiğinide düşünürsek fiyat gerçekten makul.

  11. #11
    Fatiiiik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial Rx3i Evo 2016
    kardeşim paran yetiyorsa 2.sini al ben bi ara çok heves ettim yaklaşık 1 sene boyunca araştırmıştım bisiklet seçiminde yeteri kadar bilgi sahibi oldugumu düşünüyorum.Bir bisiklet ne kadar hafifse o kadar iyidir, zaten hafifligi para ediyor bmxlerde çünkü bmxlerin amacı akrobasidir, hadi bmxleri geçtim yarış bisikletleri var 20bin küsür fiyatları var kilosu 10 kilo civarında, özelligi yapıldıgı maddenin hafifligi ve saglamlıgı, bu para ediyor, paran varsa alttakini al kardeşim hem aynakol 25t, sen yukarıdakini alıp 1 sene sürmeden aynakolu 25t yapmak isteyeceksin hem kullanış bakımından iyi hem görüntü bakımından, kocaman olması görütüyüde bozuyor sürüşüde.bak şunu da degerlendirmeden geçmeyeyim yukarıdakinin freni u-brake yani sen direksiyonu istedigin kadar dönder fren kabloları birbirine karısmaz ama alttakinde o yok, dert etme bunu 50 lira bişey u-brake sistem, gidip sırf o fren sistemi yüzünden yukarıdakine sempati duyarsan ne yalan söyliyim yadırgarım çünkü 3.6 kilo demek bmxlerde baya baya fark ediyor, zaten profesyönel olduktan sonra freni de çıkarırsın gider en hafifinden peg de alırsan senden iyisi yok dostum daha fazla bilgi edinmek istiyosan hkkbmx.com a bakmanı tavsiye ederim, iyi forumlar

  12. #12
    degisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Kundial 150RF
    3 Yıl sürdüm sakatlığımdan dolayı bırakmak zorunda kaldım, sakın ktm e yönelme root 180 iyi hafif bir bmx ancak parça kalitesi olarak kötü seviyede çokça kadro kırmalar gördük deltabisiklet veya hkk bmx den başka bisiklet bak derim

    bisikletforum bmx bölümünden veya bmx ikinci el pazarından(facebook syfası) daha fazla bilgi alabilirsin bmx hakkında.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)