Arkadaşlar, her gün pek çok konu açılıyor ve açılan konulara resimler yükleniyor.
Akıllı telefonların fotograf kalitesi arttıkça bunlarla çekilen fotolarda büyüyor.
Bunları yeniden boyutlandırma yapmadan siteye yüklediğimizde ise sayfada oldukça büyük duruyor ve sayfanın yüklenmesi oldukça uzun sürüyor.
Size resimlerle ekran resmi alma ve fotograf boyutlandırma ile ilgili resimli uygulama göstermek istiyorum.
Mutlaka bir çoğunuz biliyor ama olura bilmeyenler varsa faydalanabilir yada daha kolay yöntem bilenler bize öğretebilir
(kusura bakmayın motordan anlamıyorum. O yüzden sadece değerli şeyler öğrendiğim bu siteye ve kullanıcılarına bir faydam olsun istiyorum ve elimden bu kadarı gellyor)
Birden çok daha fazla sayıda resim yüklediğimizde arada başka kullanıcıların mesajlarının olması sayfanın yüklenmesini kolaylaştırdığını fark ettim. Bu şehir efsanesi değilse bu da iyi bir taktik.

Şimdi ilk olarak windowsların hepsinde olan Türkçesini bilmiyorum snipping tool'u kesme aracı olabilir) göstermek istiyorum.

Ekrandan, bir bölümü kesmek istediğinizde bunu kullanabilirsiniz. Yeri şurada:

[IMG][/IMG]

windowsu tıklayın programların içinden donatlar dı galiba türkçe windowslarda accessories içinde görürsünüz resimdeki makas işaretli aracı.
onu tıkladığınızda ekranınız silikleşir ve siz fareniz ile ekranda seçtiğiniz yeri kaydetmek üzere geçici belleğine alır. Çıkan menüde save-kaydet demeniz yeterli. Nereyi gösterirseniz oraya resim olarak ekranın kestiğiniz kadarını kaydedecektir.

Ben şimdi "ilk modifiyemi yaptım" başlıklı bir konu açmak istiyordum.
Bu konu için önce 10 gün önce ayna uzatmak için, aliexpress den sipariş ettiğim şu somunların resmini ve sipariş detaylarını keseyim.

[IMG][/IMG]

Daha sonra ilgili özet yazımı yazayım:

"Arkadaşlar insanlık için küçük, benim için büyük bir adım.
ilk modifiyemi yaptım. tamamen kendi gayretlerimle. Acaip gururluyum.
Boy 1.90 olunca aynaları omuzlar kapatıyor. o yüzden siyah renkli 2 çift somun sipariş ettim. Niyeyse 2 çift aldım işte. Fiyatı oldukça makul geldi. O.64 usd çifti. Yani 1.30 tl kargo dahil.
Somunlarım dün geldi. 13-14 anahtarla aynalara giriştim. oldukça zor oldu sökmek benim için. Bayağı komplike somunlar varmış o siyah plastiğin altında. 2 somunun birini yukarı birini aşağı sıkıştırıyormuşsun.
Söküp siyah somunu alta koymayı bir kerede akıl ettiğim için çok sevindim. Çünkü artık plastik aksam hepsini kapatmıyor. Neyse aynayı mükemmel bir şekilde taktım. fakat aynanın arkası bana bakıyordu. Ne yapsam olmadı. Gevşekken bana bakıyor sıkınca arkasını dönüyor.
Allah'ım dedim güç ver bana. Sonra ilahi bir ilham ile üstteki somunun aynanın pozisyonunu nasıl istiyorsak sabit tutup, sabitlemek için olduğunu keşfettim.
Bir kere daha kendimi tebrik edip, 2. aynayı da başarı ile tamamladım. Sonuç fotğrafları şunlar:
"

Evet burada cep telden çektiğim resimleri kendime mail atıyorum ve bilgisayarıma indiriyorum. Resimleri paint de açıyorum.
default resim oynatıcınız o olmasa da open with (böyle aç heralde tr lerde) diyerek açabilirsiniz şu şekilde:



sonraki adım resmin boyutunu ayarlamak. görüceğiniz üzere resim kocaman. bunun için yukarıda resiz yazan yeri tıklıyoruz. 100 yazan yere 30 yazıyorum ben. sonra ok diyip save ediyorum. işte bu kadar.

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

şimdi artık yeni boyut resmimizi yükleyebiliriz. Hızlıresim.com gibi sitelerden bu yapılabilir.

Yeni boyultlu resimlerimizi koyalım:

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]