Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Dikkatsiz Motor Sürücülüeri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Ekim 2013
    Selamlar,

    Forumu takip ettiğim kadarıyla genellikle 4 teker sürücülerinin hataları vs yansıtılıyor. Ben de genel olarak motorsikletlere trafikte dikkat edilmediğini savunuyorum. ama bazı motor larda kazaya inaın davetiye çıkarıyor.

    DÜn Çanakkale de başıma gelen bir olayı örnek olarak vereyim mesela.

    Saat6-7 gibi yolda ilerliyoruz, ben sol şeritteyim önümde de bir scooter var ve sağ şerit boş. Hızımız 65-70 civarı. Önce sağından geçeyim dedim, sonra belki rahatsız olur sıkıştırmıyim diye arkasından güvenli bir mesafe bırakarak ilerlemeye devam ettim. Çanakkale yi bilenler bilir refüjlerin arasında yayaların karşıdan karşıya geçmesi için ufak boşluklar bulunur. Neyse scooter bu hızda giderken birden bire önümde ne sinyal, ne dörtlü ne de bir el işareti yapmadan frenlere asıldı, o sırada sağ şeritte de arabalar geldiğinden sağa da kaçamadım ve zar zor durdum. Eleman bahsettiğim yaya geçidinden U dönüşü yaptı. O sırada ben de sinrlenip kornaya asıldım, döndü bir de el kol hareketi yaptı. Hani benim yerimde motora saygısı olmayan biri olsa daha yakın takip edip o ani duruşta arkadan çarpabilirdi. Bu kardeşi Allah a emanet edip yoluma devam ettim.

    Diyeceğim o ki, ister motor ister araç kullanıcısı olun lütfen max dikkat.
    hasanrs, dmRhn, mustbe ve 5 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    Viperking sana %100 katılıyorum. Bazen hızla yanımdan geçen motorlar oluyor. Araba kadar tehlikeli!
    güvenyahya bunu beğendi.
    http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!

  3. #3
    shoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul - Bahçelievler
    Motosikleti
    Yamaha / YBR 125
    Öncelikle geçmiş olsun, ben de ahkam kesmek istemem ama öküzün taşıt ayrımı olmuyor. O öküz arabaya da binse aynı freni yapar motorda da zaten yapmış. Konu motosiklet sürücüsü ya da araba sürücüsünden çok sürücü kafasıyla ilgili. Araç kullanmayı ilk öğrendiği gün ne biliyorsa aynı kafayla devam eden çok kişi var trafikte.
    Hani, "biraz kendimi geliştireyim çevremde gördüğüm olaylardan etkilenip kendime pay çıkartayım" yok. Trafiği sadece önüne bakmak ve yolda kendisinden başka kimse gitmiyormuş gibi zannederek yol alan mal çok.
    dmRhn, mustbe, otopsici ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4

    Üyelik
    05 Nisan 2014
    Motosikleti
    Gsx-R 600
    Dün başıma gelen bir olay;
    Orta şeritten ilerliyorum arkadaşın biri sağ şeritten aynaya falan bakmadan atladı orta şeride. Ne arkasında nede önünde kaldım. Refleksle kendimi yana atmasam motorlar tokuşacak yani Sonra özür diledi hatasının farkındaydı anlaşılan.

  5. #5
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
    trafikte motorcular hep önlere geçerler bir hataları oluyor hareket halinde araya girmek bunu ne kadar anlatsan da millet anlamıyor

  6. #6

    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    İzmir-Alanya
    Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    daha dun altinyoldan karsiyaka yonune geliyorum trafik sikisik tam acil 60 km ile gidiyirum orta seritte kurye bi arkadas arkadan geliyo tam benim sol caprmazimda doblo seyir halinde yani biraz gaz versem ara mesafe kapanacak dedim bu benide gecer gazi biraktim mesafeyi actim adam resmen elini kaputa koyarcasina dur ben bi geceyim izlenimi yaratti ama bana dua etsin baskasi olsa sikistirir affetmezdi

  7. #7
    wolfsat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    sym wolf
    kesınlıkle haklısınız ..benımde hatalarım oluyoor buna benzer bazen ama acemılık benımkıler ısın bırde cahıllık ve vur duymazlk boyutu var tabi

  8. #8
    güvenyahya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2013
    Şehir
    çanakkale gelibolu
    Motosikleti
    mobylette hemide 2005 70 cc oldu
    böyle dikkatsiz sürücüler var ben onların ........................ saygısız insanlar bizi motorları hiç düşünmüyorlar bizimde bir ailemiz bir eşimiz olduğunu düşünemiyorlar.... saygızı pis sürücüler allahın *avatları
    PİSTON SARMIŞ HAYATIMA SEGMAN ATSAN NE FAYDA...

  9. #9
    lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2013
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    Valla kendi adıma konuşayım, hem kendimi hem sürücüleri zor durumda bırakmamak için sinyalimi veririm 2 kere aynadan kontrol ederim yetmez önüm boşsa bide omuz üzerinden bakıp öyle şerit değiştiririm. Her motosiklet kullananda bunu yapmalı.
    dmRhn ve shoglu bunu beğendiler.

  10. #10

    Üyelik
    13 Ekim 2013
    Aslında dediğiniz doğru, kafa da olmayınca ister motor ister başka bir taşıt hatta ister yaya farketmiyor. Bir de çok uzun süreden beri gözlemlediğim bir olay var, hangi konuda olursa olsun bizim insanımız hatalı olduğunda hatasını kabul edip pardon veya özür dilerim demek yerine üste çıkmaya çalışıyor. Bu özellikle de trafikte çok sık oluyor

  11. #11
    gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul-Erenköy
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    Arabayı bırak ben motorla bile bazı apaçiler sıkıştırıp artislik yapmaya çalışıyorlar bazı kendini bilmez motor kullanan insan sıfatındaki arkadaşların yaptıklarını tüm motorculara maletmek olmaz. Nasılki sen arabayı bilinçli kullanıyorsun diğer araba gelip seni sıkıştırıyor aynı durum.

  12. #12
    jedilight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2012
    Şehir
    İstanbul - İzmit
    Motosikleti
    150zc+mcx>Gt250R>954RR
    Ben motosikletlerin yavas ve seritten gitmesini dogru bulmuyorum cogu senaryoda. Motosikletin yeri serit arasidir, ve arabalardan her zaman daha hizli gitmek zorundadir. Bu bahsettigim olay cevre yollari ve 3den cok seritli yollar icin gecerli degil.

    Ama kendim araba surerken de yasiyorum, adam scootera binmis zaten 2 seritli yol, yavas yavas gidiyo ortadan ortadan. Ezmemek icin kendimi zor tutuyorum, ya arkadas kucucuk cussen var gitsene be kenardan kenardan benim niye yolumu tikiyosun.

    Zaten motorlar dingil dingil durduklari yerde durmuyolar bi saga bi sola, yanlarindan gecerken bile tedirgin oluyo insan. Bi motor surucusunun en BUYUK GOREVI diger araclari rahatsiz etmeden trafigi kendi kontrol ederek hizlica ilerlemektir.

    Bir motosiklet arabalardan daha yavas giderek kendini trafigin kontrolune birakmamali, BIRAKAMAZ. Yada illaki ilerde kendi oder bedelini, insiyatif hep bizim elimizde olmali.

    Ekleme yapiyorum, motosiklet arabalardan daha hizli gidemedigi yola cikmamali. Ne isi var 125lik motorun otobanda, cevreyolunda.

  13. #13
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı jedilight adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekleme yapiyorum, motosiklet arabalardan daha hizli gidemedigi yola cikmamali. Ne isi var 125lik motorun otobanda, cevreyolunda.
    niye onlar vergi vermiyorlar mı?
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  14. #14
    ugur sengul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2014
    Motosikleti
    SYM GTS250İ EVO SYM JOYMAX250
    Kesinlikle katilmiyorum 250cc olup arabadan daha hizli giden bir motor zaten yok. Ne yani otobana cikmak icin en az 400cclik motorami binmek gerekiyor cok sacma. Kaldiki zaten otobanda max hiz limiti 70-100km 125 cc motorda 70km hiza zaten cikiyor sen otomobil soforu olarak kendin hiz limitlerine uyuyormusunki 125cc lik motorun otobana cikmamasini istiyorsun.

  15. #15
    jedilight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2012
    Şehir
    İstanbul - İzmit
    Motosikleti
    150zc+mcx>Gt250R>954RR
    Bu is vergi vermeyle degil, diger insanlarin hissiyatini anlamayla alakali. Ben kendim yolda bir motorcu olarak diger motorculara cok onem veririm, onlara dikkat ederim arabadayken. Fakat dedigim gibi, motosiklet cok kucuk cusseli, insan algi olarak motoru trafikde fark edemiyo. Yavas giden bi motorun arkasindan arabayla gidin bakalim, ezecek gibi oluyo surekli insan.

    Bu yazdiklarimi motorculara yoneltilmis bir saldiri olarak goruyosunuz, ben sadece objektif olarak motorun trafikdeki yerini anlatmaya calisiyorum.

    Insanlar aynadan arabayi fark edemiyo, siz gelip motoru fark etmedi diye agliyosunuz. Bakin hic aynalarina bakmayanlari savunmuyorum. Ama size bir araba muamelesi yapilmasini da beklemeyin trafikde, istanbulda motor surenler zaten duruma iyice adapte olmus durumda ve seritte yer kaplamiyolar genelde.

    Motorcular ve motor surmeyen arabacilar dusman iki camia gibi, boyle olmamasi gerek. Araba surenlerde de hata var ama hatanin buyuk cogunlugu motorcularda. Motor surmeyen adam halimizi anlamaz, bize dusen de ona gore davranmak. Trafikde koylu mehmet aga nasil araba suruyosa bizim ona gore kendi motor surusumuzu ayarlamamiz gerek.

    Ben 125cc scooterimi alirim korfezde 3 serit otobanda kamyonlarin arasinda 70 ile giderim diyosan bi dene bakalim basina neler geliyo. Tekrar soyluyorum motorcular trafikde hor gorulmeli demiyorum, sadece motorcularin da yerini bilmesi gerek. Bi araba kadar hakkinin oldugunu savunmasi cok sacma.

  16. #16
    h2rx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    K.çekmece / IST
    Motosikleti
    Hyena 100 X / Spacy α
    Alıntı jedilight adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne isi var 125lik motorun otobanda, cevreyolunda.
    otoyolda en düşük hız limiti 40km /saattir. dolayısıyla 40 km hızda gidebilen her araç otoyola çıkabilir.

  17. #17
    lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2013
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    Alıntı jedilight adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben motosikletlerin yavas ve seritten gitmesini dogru bulmuyorum cogu senaryoda. Motosikletin yeri serit arasidir, ve arabalardan her zaman daha hizli gitmek zorundadir. Bu bahsettigim olay cevre yollari ve 3den cok seritli yollar icin gecerli degil.

    Ama kendim araba surerken de yasiyorum, adam scootera binmis zaten 2 seritli yol, yavas yavas gidiyo ortadan ortadan. Ezmemek icin kendimi zor tutuyorum, ya arkadas kucucuk cussen var gitsene be kenardan kenardan benim niye yolumu tikiyosun.

    Zaten motorlar dingil dingil durduklari yerde durmuyolar bi saga bi sola, yanlarindan gecerken bile tedirgin oluyo insan. Bi motor surucusunun en BUYUK GOREVI diger araclari rahatsiz etmeden trafigi kendi kontrol ederek hizlica ilerlemektir.

    Bir motosiklet arabalardan daha yavas giderek kendini trafigin kontrolune birakmamali, BIRAKAMAZ. Yada illaki ilerde kendi oder bedelini, insiyatif hep bizim elimizde olmali.

    Ekleme yapiyorum, motosiklet arabalardan daha hizli gidemedigi yola cikmamali. Ne isi var 125lik motorun otobanda, cevreyolunda.
    Çok yanlış düşünüyorsun. Ne demek küçücük cüssen var git kenardan. Bir arabanın kapladığı alan kadar yer onun hakkı. Sen Önünde bi araba varmışçasına takip edeceksin, sokulup taciz etmeyeceksin. Geçmek mi istiyorsun sinyalini ver solla. Ha sol şeritte tın tın gidiyorsa o zaman bende kızarım. Ama sağ şeritte giden bi araca geç kenara diyemessin.
    h2rx ve dyavol-77 bunu beğendiler.
    Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir...

  18. #18
    mustbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2014
    Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    niye onlar vergi vermiyorlar mı?
    vergi meselesi değil hocam.. CC meselesi. dünyada arkadasın bahsettiği türden hız ve yol sınırlamaları mevcut kullanılıyor

  19. #19

    Üyelik
    04 Nisan 2014
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Mondial Zn125(2007)- Ktm Duke 250 (2017)
    ne yazikki ülkemizde apaçi denen böyle tiplerde var :(

    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/63091/26208599/1/trafigi-tehlikeye-sokan-trafik-canavarlari

  20. #20
    mystic80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HD Sportster 883 2004
    konu dağılmış cumartesi günü bir motorize polis gördüm videosunu da çekmeye çalıştım d100 yolunda bir en sağa bir en sola arabaların arasında ki incecik yerlerden nerden bulursa geçmeye çalışıyor. Yetmezmiş gibi arkasında sivil kasksız başka biri daha vardı. Kaldı ki bu adam bir trafik polisi olarak örnek olması gerekirken yaptığı hareketler gerçekten ölüme sebebiyet verecek hareketlerdi. Hızı da oldukça yüksek olduğu için tam yakalayamadım plaka da belli olmadığı için herhangi bir suç duyurusunda bulunamadım.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)