Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

2.el motosiklet fiyatları neden devamlı yükseliyor ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2010
    Şehir
    ☺ ßƲRĐƲR ☻
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi ülkemizde 2.el motosiklet fiyatları her geçen gün uçuyor neden derseniz 3'e alan 5'e satma çabasında olduğu için örneğin aşağıda linkini verdiğim motosikleti bundan önceki sahibinden almaya gitmiştim o zaman motosiklet denizlideydi önceki sahibi 22-23 civarı bir fiyat çekmişti(boyalı yerleri olduğu için)fiyatı motosikete göre gayet normaldi neyse temizlik göreceli bir kavram olduğundan motosiklet isteklerimi karşılamadığı için almaktan vazgeçmiştim aynı motosikleti malum sitede tekrar gördüm gerçekten şaşırdım alan şahıslar aynı motosiklete 5.000 lira civarı ekleyerek tekrar satışa koymuşlar.

    Serbest piyasa isteyen istediğini yazar ilan verir diyebilirsiniz ama öyle değil her motosiklet alıp satan böyle yaptıkça fiyatlar akıl almaz şekilde tavan yapıyor hevesli arkadaşlarımız motosiklet alamaz oluyorlar.
    Sen hem bu motosikleti alıp kullanıyorsun eskitiyorsun hemde 4-5 gibi bir kar elde etme çabasına giriyorsun.
    Bu bence hiç etik bir davranış değil.

    Sadece bu değil aynı şekilde başka makinalarda var.
    Fiyat konusunda insani değerlerde kalınmalı ki herkes motosikletten zevkini alsın gönlünce gazlasın unutmayın ki motosiket ticaret kapısı değil,özgürlük kapısıdır.

    Hepinize iyi forumlar.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...59818561/detay

    Edit:Düzenleme.
    ENGİN REİS bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    28 Ekim 2012
    Şehir
    EsEs
    Motosikleti
    Hornet 650
    Bastan sona haklisiniz. Ne zamandir bende motosiklet bakiyorum. Ama vaz gecicem gibi fiyatlar bu sekilde devam ederse kesinlikle almam.

  3. #3
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Sıfır motosiklet fiyatları neden devamlı yükseliyor ? Sıfır motosiklet fiyatı yükselirken adam salak mı ucuza satsın elindeki motoru ? Biz kısaca enflasyon diyoruz buna.

    Tabii hükümet enflasyon sepetine pinpon topu ve abajur gibi abuk subuk şeyler koyup enflasyon oranını %7-8 gösteriyor. Millet de bi güzel yiyor (kahvaltıda pinpon topu, ımmm favorim).

  4. #4

    Üyelik
    25 Nisan 2010
    isteyen olur, veren olmaz.

  5. #5
    extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2010
    Şehir
    ☺ ßƲRĐƲR ☻
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    Peki motorun onca yıl kullanılması aşınması modelinin düşmesi kaza geçirmesi boyanması ne oluyor enflayonmuş gülerler adama.
    Ucuza satsın diyen yok ki,en azından kısa süre zarfında aldığı fiyatlara yakın satsın diyoruz,1-2 ay gibi kısa bir sürede 5.000 lira kar koymak akıllıksa salak kim siz bulun.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------

    Alıntı mhmtesk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bastan sona haklisiniz. Ne zamandir bende motosiklet bakiyorum. Ama vaz gecicem gibi fiyatlar bu sekilde devam ederse kesinlikle almam.
    Aynen hocam mantıklı düşünen birilerini görmek güzel.

  6. #6
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Evet bayağı yükseldi, nedeni euro nun yükselmesi.
    Atıyorum Z800 10,000 euro, geçen sene mayısta 23 bin küsür liraya geliyordu, şimdi ise 29 bin küsür liraya geliyor.
    Şimdi 23 liraya ikinci el bile bulamıyorsun.
    Haliyle sıfırı o kadar yükselince ikinci elde de vatandaş zam yapıyor.
    Tabi R1 de fiyatlarda bir değişme olmadıysa, vatandaş kar elde etmek için böyle yapıyor demek ki!

  7. #7
    extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2010
    Şehir
    ☺ ßƲRĐƲR ☻
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    Geneli kar etme peşinde euro zam falan hikaye...Kısa sürelerde bu kadar fiyat farkı olmaz.

  8. #8
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Evet haklısınız, ben süreyi uzun düşünmüştüm, yoksa 22 ye al 2 ay sonra 25 e sat ticaret, başka bir şey değil!
    Ama böyle düşünen çok var, çevremizde de görüyoruz, hiç motor ile alakası olmayıp alıyorlar, bisiklet gibi binip kar edince de satıyorlar.
    Motoru bilen motorcu adam bunlara pirim vermez zaten, o istesin dursun.

  9. #9
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    Benim inancım herkes "istisnasız herkes" yıllarca kullandığı motosikletini ( bak düşsün kalksın da demiyorum ) direk aldığı fiyattan satsa Bayilerdeki fiyatların bukadar yükselebilmesinin ihtimali dahi yok, yılda 3-5 anca satarlar insaflıysa kar marjını dusurur değilse büyük vurgun olmuyor deyip kapatır gider.

    Bunlara bu gücü verende bizleriz. 2. elini şişirirsek bişeyin adamda sıfırında işin şeyini çıkarır, e haklıda sayılır parayı kolay kazanan sayısı günden güne artıyor alıcısı var

    Euro enflasyon bilmemne bencede hikaye. 10 modelin en çok istenen 3 modeli 10 liradan 13 e çekilirken, diğer modeller 10 liradan 10.300 TL ye çekiliyor. Demekki karar verende halka geçirme eğrisini belirleyende kendileri.

    İnsaflı birinden 2. el bekliyorum kasımdan beri :/ Kimsenin hakkını yemiyeyim karşılaşmadımda değil ama elimi hiç çabuk tutamadım 1-2 saatte hakkına satıldı çoğu, bikaçtanesinide satış sonrası galeri ilanı olarak geri geldiğini gördüm. Birde böyle pislik aracı kurum var. Hayır sana getirilene koy karını sat, satan adamın veya bekleyen adamın ekmeğiyle oynama. Sonuçta +2000 lira fiyatı şişirip üstünden egzozu çantayı çıkarmak nasıl bir vicdan ki sonra bu herif yüzünden piyasada şişiyor bir sonraki ilanı koyan kişide etkileniyor ve aylarca satamıyor. Çünkü öyle bi dünya yok, nasıl satsın.

    Almak isteyen adam kim = müşteri, satan adam da elden çıkarmak, kurtulmak isteyen, paraya ihtiyacı olan... Şimdi ikiside karşılıklı küfürleşse bile müşteri haklı değil mi hakka hukuka göre

    Birde indirim istemiyorum, hangi servise notere gidelim konuşup kararlaştıralım dediğinde ben motorumu garajdan çıkarmam ustanı al gel beğenirsen bi ara gideriz notere onu sonra konuşuruz falan diyenlermi ararsın, fiyatta 50 lira düşmeyip 3 gün sonra sahibindende 1000 lira düşenmi, nasıl kafalar bunlar anlam vermekte zorladığım çok tipler çıkıyor. La o motorla bakkala gitsen ekmek alamazsın ya ekmek senin hiçbi geçerliliğin yok onu yaşama dönüştğrmek için bana muhtaçsın nasıl birde üstüne küstahlaşırsın ki

    Sinirliyim hafiften bu mevzulara böyle insana benzemeyen tipler yüzündende gidip bayiden hizmet alıyoruz ordada hazır yolluyuz görüyorlar geçir babam geçir... Böyle pislik bi kısır döngü işte

    Esnaf denilen adamı da öldürdüler, ortalık saçma sapan uç noktalara dağıldı, millet üçkagıtçı oldu, o adam tüm dengeleri tutan vicdanıyla resmen vefa borcu hissiyle iş yapan güvenilir kapıydı. Gerçi kimseye suç bulmayayım o adamın yok olmasına da bizler destek çıktık halende çıkıyoruz.
    hamzarat bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik
    15 Aralık 2010
    Malin 0 km fiyati yukseldikce 2.elinin de yukselmesi kacinilmaz yapacak bisey yok.bayi kar marjini arttiriyor dolar euro bir yandan artiyor sezon aciliyor ana biz hala fiyatlarin dusmesini bekliyiruz.esas enteresan olan sey bu herhalde.

  11. #11

    Üyelik
    27 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 classic
    Motor piyasası küçük olduğu için olabilir. Ama yine de 5 yaşındaki motora o kadar para vermem.

  12. #12
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul..
    Motosikleti
    2000 ford
    Bunun en büyük sebebi vatandaştan önce bayiiler özellikle HONDA vurun abalıya Türk halkı zaten uyanık aldığı fiyattan değilde o an ki sıfır fiyatı üzerinden hesabını yapar ilanı verir..

  13. #13
    suato21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2010
    Şehir
    İZMİR /DİYARBAKIR
    Motosikleti
    R1200GS/ZX10R
    Şimdi arkadaş isyan etmekte haklı,tamam euro yükseldi.Fiyatlar arttı ama motorunu satmak isteyipte aman ne kadar az zarar,o kadar kar düşüncesinde.Ne yazık ki sapıtanlarda oluyor,herkes az zararla satmak ister ama usulünce..Adamın elinde 2011 8 binde Honda pcx var,abi ne kadar istiyorsun buna..Valla 6500 birader,aşağısı kurtarmaz..Allah aşkına biraz insaf ve mantık ya,sıfr Honda pcx 2014 modeli 7000 TL...!!
    2011 modeli,sıfır 2014 modelden 500 lira düşürüp satıyor..Kimse kusura bakmasın da,bunun adı ticaret değil.Düpe düz insanları keriz yerine koymak..Ben almam,sen olmazsın ama yeni başlayan yada anlayaman alır..
    Bu yüzden foruma link atıp bu moturu alayım mı ? diye konu açan arkadaşlara.Elimizden geldiğince yardımcı olalım..Üç kağıtçılara da prim vermemiş oluruz..Saygılar..

  14. #14

    Üyelik
    14 Kasım 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Falcon Crown 150
    Sıfırı yükselince 2. elide yükseliyor.Hepsi bu ...

  15. #15

    Üyelik
    21 Mayıs 2012
    Şehir
    istanbul/sisli
    Motosikleti
    suzuki gw250 inazuma
    Suzuki inszumalara bakiyorum bi suredir. Ikinci el fiyatlari sifirlasindan yuksek sahibinden devam

  16. #16

    Üyelik
    14 Mayıs 2013
    Honda yüzünden.
    sedat_57 bunu beğendi.

  17. #17

    Üyelik
    05 Nisan 2014
    Bu motorun sahibi motordelisi.com un admini Emin Atar (deli emin) siz bence motorları karıştırıyosunuz aynı motor olmasının imkanı yok , hatta şurdan profilinden bakabilirsiniz ;https://www.facebook.com/m.emin.atar sanırım motordan biraz uzaklaşma gibi bi amacı var diğer motoru olan stuntbike da sattı , iki motor forumunuda sıkı takip ediyodum burda üyelik açma ihtiyacını bu başlıkta gördüm iyi günler iyi sürüşler

  18. #18
    extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2010
    Şehir
    ☺ ßƲRĐƲR ☻
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    Ahmetd20@
    O motor olduğundan eminim o motor istediğin gibi araştırmasını yapabilirsin.Bu işin içinde olanlar böyle yaparsa normal kullanıcılar neler yapar sen düşün.

  19. #19
    ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA NC 750S
    delıemın degılmı len o cbr 600rr sutunt bıke den sonra bunuda satıyor demekkı hayabusa alıcak
    www.erkakurye.com

  20. #20
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı Ahmetd20 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motorun sahibi motordelisi.com un admini Emin Atar (deli emin) siz bence motorları karıştırıyosunuz aynı motor olmasının imkanı yok , hatta şurdan profilinden bakabilirsiniz ;https://www.facebook.com/m.emin.atar sanırım motordan biraz uzaklaşma gibi bi amacı var diğer motoru olan stuntbike da sattı , iki motor forumunuda sıkı takip ediyodum burda üyelik açma ihtiyacını bu başlıkta gördüm iyi günler iyi sürüşler


    Movie star di stunt bike dimi? Aynen sattim diye epey uzuluyordu.

    bi ata sozu vardi nasildi unuttum? "Alan yok satanin anlina koyayim" miydi neydi? Yahu sifiri 10.000 tl olan aracin 2. Eline 9500 veren adam salaktir. Birakin ne hali vatsa gorsun..madem arastirmiyor,madem.kimseye sormuyor? E kafasida basmiyosa nefeste almasin..

    gecenlerde adamin biri facebookta sym wolf grubunda wolf icin sifir km bayiden 10.000 tl fiyat almis,bir baskasida 9.700 tl ye ikinci el ilani koymus. Bende "cok pahali yahu sifiri 10bin" yazinca beni gruptan attilar oktay zibinsiz midir nedir orda wolfu olan ve wolflerin 2. Elde 20.000 tl ye satilmasini deli gibi arzulayan adam sorsan motorcu bunlar grup fln kurmuslar ama grubun amaci baska turlu ) orgy ))
    sedat_57, acayüp ve RAMİREZ bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)