Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Babamın Motosiklet Nefreti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    3n3s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    kazazede
    Merhaba arkadaşlar belki birçoğumuzun başından geçen,alıştığımız olaydır ailenin motosiklete karşı çıkması.Aman evladım motor şeytan işi tehlikeli işte yok ölürsün falanlar filanlar...( Ben burada kendi hikayemi anlatacağım değer verip okuyan arkadaşlara teşekkürler şimdiden )

    İlk önce olaya kendimden örnekler vererek girmek istiyorum.Ben henüz 17 - 18 yaşında Lise son sınıf bir kardeşinizim ( Belki birçoğunuzun evladı yaşında ) .Motosiklet sevdası,tutkusu denilen şey bende çocukluktan gelen bambaşka bir şey gerçekten hiç unutmam çocukken o motorun arkasına artçı olarak oturduğumda aldığım tat öyle böyle değildi.Evet belkide bir heves ama sonradan tutkuya dönüşecek bir heves. Hele birde 10 - 11 yaşlarımda şu ormanlık bölgelerdeki 10 - 15 tl ye şu kadar dakika sürülen atvler yok mu hastasıydım.İçimde her geçen gün,henüz motosiklet aşkı denilemeyecek bir şey daha çok alevleniyordu bazı zamanlar kendini belli etmese de hep içimde vardı o biliyordum.
    Yaklaşık ben 14 yaşlarımdayken elektrikli bisikletler çıkmıştı. İlk izlenimim,tabi hiç bir fikrim olmadan " Ooo elektrikli motorlar plaka ehliyet istemiyor da..." gibisinden...Birazda çocukluk hevesi derler ya hani babama konuyu açtığımda öyle bir terslemişti ki abovv bunu alsam adam beni öldürecek heralde dedim içimden. ( babamın kişiliğini öğrendiniz ) ailemin durumu bu elektrikli bisikleti o zamanlar almama olanak sağladı. Şöyle ki annemle babam ben kendimi bildim bileli aynı evde ayrı odalarda yaşamaya çalışan sofraları kesinlikle ayrı olan insanlar idi. ( o atv parkurlarına annemle gittiğim için içimdeki motor hevesini birazda olsun biliyordu ) kıyamazdı bana fakat babamı da sevmediğim söylenemez. Anneme yalvar yakar aldırmıştım 14 yaşımda o elektrikli bisikleti tabi ki babama söyleyemedim her gün gizliden gizliye evimizin arka bahçesini koyup korkuyla çıkarıyordum ama elbette bir gün öğrenecekti. Korkulan gerçek oldu bir gün pat diye söyledim "baba benim elektrikli bisikletim var" diye çünkü kendisi öğrense bence daha kötü olabilirdi. İşte biraz ters tepki verse de olan olmuştu artık.1 buçuk sene civarı kullandım trafikte orada burada...
    Aradan zaman geçti annemle babam evleri de ayırdılar dayanamayıp. ben annemin yanında kalmak üzeri antalyanın ücra bir ilçesi olan 4 tarafı arsalar ve ormanlarla çevrili Döşemealtının en kuytu kısımlarından bir yerine taşındık evler de ucuzdu haliyle...Kendi kendime dedim e ehliyet yaşım geldi artık ( içimdeki o motor sevdası bir anda yine pörtleyiverdi ) motor alıp ehliyet kursuna yazılmalıyım dedim.O sırada o civar kesimindeki arkadaşlarımda cub tarzı motorlar,egzoz falan delik apaçilik paçadan akıyor ( evet bende bu sitede bilinçlenenlerden sadece birisiyim ) Neyse bir iki ver de bide ben süreyim muhabbetleri falan...Hayatımda daha ilk defa benzinli bir motor vardı ellerimde.Lan ben bunu nasıl sürecem demedim sormadım bile ama işin tuhaf kısmı tek bildiğim vitesin nasıl büyültülüp küçüldüğü... Derken,derken bir iki tur daha falan bir yerden başlamalıyım dedim. Ehliyete yazıldım falan ( yarın direksiyon sınavım var sonunda alabileceğim ) ha ve bu süreçte üye olmadan bu forumu takip etmekteydim sürekli.Ehliyete yazıldığım gibi biriktirdiğim paralar ile ilk motorumu alacağım. ( etrafın tamamen ara yollardan ve arsalardan oluştuğunu göz önünde bulundurarak.. ) sahibinden' de harçlığımın miktarına göre motor bakıyorum bir tane mondial 100 ukh hoş iyi güzel geldi tabi fır fır fır köyde dağda sürerim dedim. Motoru annemin üstüne aldıktan sonra ve yine babamın haberi yok halen bu motora sahibim bu çevrelerde biniyorum ehliyetimi aldığım gibi şehir merkezine inip gezeceğim Tabi bu arada bilinçlenme faktörü altın elbiseli adamın bir bölümünü bile kaçırmama vs gibi şeyler sürekli gelişti.İnanın o motorla cır cır böceklerinin senfonisinin ortasında yol yok bir şey yok kask takmadan çıkmayacak kadar bilinçlenmiştim düştüm kalktım tabiki bende kaskın yararını daha şimdiden gördüm.
    ...Ve 7 mart 2014 tarihine gelelim,bu güne... Tabi ki ehliyete yaklaştıkça arayışlar da hızlandı,henüz yarım saat önce yine sahibinden de bütçeme uygun bir cbr bakarken babam aradı diyalog şu şekilde;
    -Oğlum yarın yanıma gelecek misin ?
    -Gelirim baba fakat akşam gibi gelebilirim,öğlen buradaki arkadaşlarımla plan yapmıştım arkadaşlarımın motorlarıyla gezeceğiz.
    -Bak çok dikkat et motor çok tehlikeli benim motorlara olan nefretimi biliyorsun ( beni artçı olarak düşünüyor ) sakın ha arkadaşlarınla gezerken antalya ya inelim falan demeyin ha ona göre.
    Neyse dikkat ederiz falan derken.. Bugündeyiz...
    Motorlar ile aramdaki bağ böyleyken ve babamın tutumu böyleyken nasıl motor alabilirim ki ? Ya acı bir şekilde kursağımda kalacak yada devam edeceğim ?
    Ne babamı yok sayabilirim nede çocukluğumdan beri tutkulu olduğum motor sevdasını...
    Böyle bir babayı ben nasıl ikna edebilirim ? diyerek banel bir soru sormak istemezdim fakat sizden akıl istiyorum...

    Zaman ayırdığınız için teşekkürler...
    phradrel ve fabrisio bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    OFG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Aralık 2013
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    Al gıt yanına belkı bagırır kovar eder 1 - 2 haftaya affeder alısır evlatsın sonucta
    rogget bunu beğendi.

  3. #3
    yqavuzhyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2012
    Ananı devreye sok, motoru kendi eliyle alıp gelecek şayet anan senin tarafındaysa

  4. #4
    3n3s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    kazazede
    Alıntı yqavuzhyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ananı devreye sok, motoru kendi eliyle alıp gelecek şayet anan senin tarafındaysa
    Annemle babam sürekli kavgalılar ve ayrılar.Yinede birçoğumuz yazının sadece bir kısmını okuyacak malum biz okumayı sevmeyen bir toplumuz kendim dahil buna fakat hepsini okursanız anlayacaksınız beni diye umut ediyorum.

  5. #5
    C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Belli'ki Baban Seni Çok Seviyor ve Onun Düşüncesine Göre Motor Tehlikeli Bu Sebepten Dolayı Senin Motora Binmeni İstemiyor. Babanı Bence Fazla Üsteleme Çünkü Gençken Başına Motor İle İlgili Olaylar Gelmiş Olabilir, Motor Kazalarında Arkadaşlarını Kaybetmiş Olabilir Bu Sebepten Ötürü Belki Bu Kadar Nefret Ediyor Motorlardan, Senin Tek Yapabileceğin Şey Babana o Güveni Sağlamak Babanın Karşısına Geçip Efendi Efendi Yılmadan Usanmadan Konuşmak, Yanlız Önce Ekipmanlarını Tamamla Sonra Babanın Karşısına Çık ( o Bahis Ettiğin Apaçiler Gibi Sadece Kask İle Motora Binme Gerçi Hoş Onlar Kask Dahi Takmıyorlardır ) Montun - Kaskın- Pantalonun - Dizlik - Dirseklik Yani Tam Anlamı İle Çok Profesyonel Olmasa'da Bir Set Kur Kendine, Bunu Sadece Babanın Gözünü Boyamak İçin Değil Kendi Güvenliğin İçinde Yapmalısın. Ben Senden 1 - 2 Yaş Büyüğüm ve Aynı Aşamalardan Geçiyorum Lakin Benim Babam Motora Karşı Değil Annem Biraz Çekingen Oda Beni Kıramaz Zaten, Elbet Her Şey Olur Ama Dediğim Gibi Ekipmanını İlla Kur Ben Yeni Kasa YBR Almaktan Vaz Geçip Eski Kasa YBR Almaya Karar Verdim Tek Sebebi Arada Kalan Para İle ( Tahmini 1 Milyar ) Kendime Ekipman Almak. Direksiyon Sınavında Başarılar Dilerim
    ERTOBİ, ÖzLeMKaYrA ve 3n3s bunu beğendiler.

  6. #6
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Önce ehliyeti al gözüne gözüne sok kağıt parçası bu der ama işlerin ciddileştiğini de farkeder.. Ben sonra motosikleti alıp kapı önüne çekmiştim istanbuldan sakaryaya geldim birde habersiz.. Kıyamet kopacak derken 'büyükmüş bu bari ufak bşiler alsaydın' dedi..Sonra zaten alıştılar..

    Bu arada insanlar zamanla kabullenir, ehliyeti alıp motosiklet 'alıyorum' (bu arada almış olmalısın motosikleti yoksa feci baskı gelir) deyip 1 hafta geçirip sonra 'ben bunu aldım' diyebilirsin..

  7. #7
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    kardeşim hayat senin için biraz zor anlıyorum ama yazdıklarından karamsarlığa düşmediğini de anlıyorum, umarım doğru anlamışımdır.

    motor sevdana gelince burada bir çok arkadaşa verdiğimiz öğütleri tekrarlayacağız. ailen motora karşıysa her zaman ne konuştuğuna ne yaptığına dikkat etmen lazım. önce yapman gereken ehliyetini almak daha sonra ise tüm korumalarını tedarik etmek. bizler babamızın annemizin ya da devletin malı değiliz. başkalarına zarar vermemek koşuluyla nasıl davranmak istersek öyle davranırız. davranmazsak öyle bir zaman gelir ki pişmanlıktan yaşamaya zaman bulamazsın.

    konuya geri dönelim motosiklet ile ilgili kaynakları okumayı, takip etmeyi sakın bırakma. her fırsatta babana motosikletlerden bahset ama bıktırmadan. fotoğraflara bak, yanında videolar izle. bir şekilde bu fikre alıştır. evin orasında burasında broşürler falan da olabilir

    her hangi bir model motosiklet edinmeden önce mutlaka korumaların tamamını al. yukarda bahsettiğim ilk beyin yıkama işleminden sonra karşısına giysilerinle çık. seni robocop gibi görünce ister istemez giysiler ona güven verecektir. motoru da işte bu sıralarda edinebilirsin sonuçta annemiz babamız üzülecek diye bir şeyler yapmaktan vazgeçseydik medeniyeti bu aşamaya taşıyamazdık

    senin gibi bir çok arkadaş başlık açmıştı onları da bi kontrol et. bazı arkadaşların verdiği değerli bilgileri kaçırma. kolay gelsin
    3n3s bunu beğendi.

  8. #8
    3n3s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    kazazede
    Zaten şu anda staj paramın tamamı ile ekipman almayı düşünüyorum yaklaşık (1000-1500 tl civarı )

  9. #9
    caneroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2011
    Şehir
    Sakarya
    Babam motosiklet ehliyetine izin verdi ama ''ben motor alacam'' diyince çekiniyor biraz o zaman niye ehliyet alıyorum ben

  10. #10
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
    Alıntı 3n3s adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten şu anda staj paramın tamamı ile ekipman almayı düşünüyorum yaklaşık (1000-1500 tl civarı )
    şu ekipmanları motor alırken alın mesela kasların ömrü 5 sene

  11. #11
    yqavuzhyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2012
    Alıntı 3n3s adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Annemle babam sürekli kavgalılar ve ayrılar.Yinede birçoğumuz yazının sadece bir kısmını okuyacak malum biz okumayı sevmeyen bir toplumuz kendim dahil buna fakat hepsini okursanız anlayacaksınız beni diye umut ediyorum.
    YAw okudumda ondan söyledim ya. Sen annenle kalmıyon mu? Motor alsan baban ne karışacak, baktın karışacak anneni devreye sok dedim işte.

    ama tüm bunlar için ehliyet ve korumaların olması lazım. Babanı üzme falan derdim ama nasıl olsa binecen bir gün. Korkunun ecele faydası yok.

    Olduğu kadar, olmadığı kader demişler. Bu can motorun üstünde çıkacaksa çıksın işte. Hayde başbaş.

    LS2 rüzgar yapıyor.

  12. #12
    3n3s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    kazazede
    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şu ekipmanları motor alırken alın mesela kasların ömrü 5 sene
    altımdaki motorun titreşimi 40 dan yukarı çıkmamı sağlamıyor zaten üstelik şehirden uzak kırsal bi yerde kullanıyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------

    Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler

  13. #13
    fabrisio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    YAMAHA TRACER 700
    Alıntı 3n3s adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    altımdaki motorun titreşimi 40 dan yukarı çıkmamı sağlamıyor zaten üstelik şehirden uzak kırsal bi yerde kullanıyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------

    Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler
    Senin gibi böyle büyümüşte küçülmüş arkadaşları çok seviyorum. Yaşına göre olgun fikirlerin var. Bu kapasiteyle motora karşı her türlü tehditi kolaylıkla bertaraf edebilirsin.
    ÖzLeMKaYrA bunu beğendi.

  14. #14
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    bak kardeşim..
    önce paranı biriktir..
    zamanı gelince ehliyetini al,para biriktirmeye devam et..
    beğendiğin motoru bulduğunda korumalarını al sonra motora yönel..
    kask,korumalı ceket,eldiven ve dizlikle babanın karşısına çıktığında sandığın kadar da tepki almadığını göreceksin..tabi bu arada yaşında bir kaç tık artacak..motoru efendi kullandığını gösterirsen,
    güven kazanman daha kolay olur...

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Ocak 2014
    Motosikleti
    Mondial 125 mh drift
    Simdi @Ahmetabi gelir ybr yazar Bizimkilerde motora karsi sevgilimde karsi ama kimseyi karistirtmiyorum bu arada 19 yasimdayim o yuzden benim evde sozum gecer. Sen git babana once ehliyetini goster kaskini montunu goster binme demeyecektir.

  16. #16

    Üyelik
    08 Ağustos 2012
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    honda cbr 250
    bence alma.daha çok gençsin.kanın kaynıyor.kaza yapma riski yüksek yaşlardasın.biraz daha büyü.olgunlaş.o zaman denersin şansını.

  17. #17

    Üyelik
    11 Eylül 2013
    2 ay sonra 25ime gireceğim. 2010 dan beri çalışıyorum, 1.5 yıldır da mühendis ünvanıyla çalışıyorum. yılbaşında aldığım motoru 2 gün evvel babama söyleyebildim. biz eşek başımıyız niye bize sorulmuyor vs dedik kızdı çağırdı bağırdı, sonra kendi başına duygusala bağladı. eminim ki 3 5 ay sonra yazlıkta kahveye giderken isteyecek motorun anahtarını :D
    yuti bunu beğendi.

  18. #18
    3n3s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    kazazede
    Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bak kardeşim..
    önce paranı biriktir..
    zamanı gelince ehliyetini al,para biriktirmeye devam et..
    beğendiğin motoru bulduğunda korumalarını al sonra motora yönel..
    kask,korumalı ceket,eldiven ve dizlikle babanın karşısına çıktığında sandığın kadar da tepki almadığını göreceksin..tabi bu arada yaşında bir kaç tık artacak..motoru efendi kullandığını gösterirsen,
    güven kazanman daha kolay olur...
    O halde babamın karşısına çıksam ne tepki vereceğini bilmemek tedirgin ediyor beni. Ya hiçbişey demiyecek zamanla alışacak yada bana darılacak hiddedlenip sinirlenecek. Ara ara motor konusuny açtığım zaman babama tepkisi direk " hayır olmaz konu kapandı motır sürmeni istemiyorum defalarca anlatttım çok tehlikeli kesinlikle olmaz" idi tavrı

  19. #19

    Üyelik
    02 Ağustos 2010
    baban haklı,benimde oğlum var şuan 3 yaşında akülü bir motor aldım öyle yakışıyor ki hergeleye motor sürmek sanki doğuştan motorcu ama büyüyünce motor isterse kesin döverim,evet ben kullanıyorum ama oğlumun kullanmasını istemem,çünkü oğluma değil trafikteki pisliklere güvenmiyorum.

  20. #20
    94CanRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2012
    Şehir
    İstanbul / Suadiye
    Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Merhabalar, ben de senin gibi genç bi motorcuyum.Kendimi bildim bileli babamın arkasında artçıydım 16 yaşında 150cc bi vitesli bi motosiklet aldım yazlıkta kullanıyordum 1 sene sonra ehliyet alıp motoru İstanbul'a getirdim.O günden bu yanan 15 bin km neredeyse tamamı şehir içinde motosiklet kullandım, girmediğim trafik kalmadı annem de çoğunlukla artçı olarak arkama biniyordu hatta ona bile öğrettim kaldırmayı motoru.Fakat gel gelelim bu mutlu tablo benim motoru satıp büyütmek için beklemeye çekildiğim bi kaç aylık bi süreçte felakete dönüştü her gün beni arayıp oğlum lütfen alma diyerekten ağlıyor, kaza haberleri gösteriyor.Haklı da ama ANLAYAMAZ işte, sorumluluk sahibi olduğunu ve sürekli koruma takacağına ikna et ben öyle yaptım.Motosikletin tehlikeli olmadığına ikna edemezsin çünkü öyle bir şey yok .


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)