Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

GIS Park Akademide eğitim ve kendini geliştirme olanağı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Arkadaşlar merhaba,

    Gis Parkta eğitim aldığımı bikaç kere burada yazmıştım birçok özel mesaj gelince konuyu açmak istedim.

    Altın Elbiseli Adam yani Barkın Abiyi takip edenler bilir sitelerindende bilgi alabilirsiniz tesis hakkında ben benim gözümden biraz anlatayım.

    Tanışma konumda mevcut daha önce motosiklete dokunmamış olarak gittim. 9 Şubat 2014 günü için 1 ay önceden bir fırsat vardı 200 tl ile aldım eğitimi. Güvenli Sürüş Ve Teknik Eğitimi adı altında 9-17:00 arası 1 gün olarak. Gis Park Göktürk yolunun üzerinde etrafı ağaçlar ve fabrikaların olduğu yerde ferah, içerisinde Gis Cafe adı altında 1 katlı bir bina, asfaltı çok iyi dönemeçli bir alanı ve düz AEA ın videosunda gözüken büyük geniş motosiklet eğitim alanı mevcut. Aynı zamanda girişin solunda bulunun 2 adet teknik servis gibi biryer var ktm servisi yapıyorlar sanırım.

    Eğitimi Boğaç isimli bir hoca veriyor kendisi Barkın Abinin yakın bir arkadaşıymış ve eski bir otomobil yarışçısı (1200 multistradası var bu arada ). Günün nasıl geçtiğine neler öğretildiğine gelirsek..

    Sabah 8.30 gibi cafede bulunduk. Grup olarak 5 kişiydik bir arkadaş geç kaldığı için onu beklediğimizi söyledi gis park çalışanı bayan. 9:15 gibi oda gelince 5 kişi motosikletlerin oldugu alanda toplandık (bizim bahçede garaj gibi biryer içerisinde ktm ler ybr 125 cb 125 e cbf 150 ve bizim eğitim aldığımız çok sayıda cb 125 ace ler vardı) Yağmur yağdıgı için orada toplandık ve motosiklet tutkunu gis park ın sahibiyle tanıştık adını ne yazıkki hatırlamıyorum ve hocamızla tanıştık. Kendisi bizle sohbet ettikten sonra kısaca motosikleti tanıttı, nasıl binileceğini, binilmeden neler yapılacağını ve nasıl davranmak gerektiği gibi.

    Sonrasında motosiklette oturuşu, nasıl çalıştırabılecegımızı neden vıteste olması gerektıgı gibi şeyleri açıkladı ve alana götürdük motorları. Bu alana kadar güvenlik ekipmanı yok kullanmadıgımız için. Alanda çalıştırmayı ve 1. vitese takmayı, motosiklette oturuş duruş gidiş pozisyonlarını bakışı ve bunların önemini çalıştık ve konuştuk. Öğlen oldugunda isterseniz aracınız yada motosıkletınız varsa göktürk ilçesine yemege gidebilir yada gis cafede tost köfte vs. yiyebilirsiniz biz hepimiz orada yedik hocayla sohbet ettik. 1 saat öğle molasından sonrasında ise bize kask(açık ls2 kask), eldiven ve dizlik verdiler (sizde varsa giyip gelmeniz gayet iyi olur kaskıyla gelen vardı) tabiki öncesinde belirttikleri şartlara göre benim gibi deri veya kot ceket, kot veya kanvas pantalon ve bılegı koruyan bot gıymenız sizin yararınıza. Ve motosikletleri sürme kısmına geçtik, kavrama noktasının önemi nasıl kalkılacagı sürüşteki teknikler 1.viteste sürmeyi kavradıktan sonra biraz turladık ve 2. vitesi ve nasıl atılması gerektiğin gayet iyi bir şekilde anlattı hoca ve bütün vitesler hakkında yararlı bilgiler verdi. 2. vitese geçmeyi 1. vitese düşürmeyi 1. vitesten 2 e geçmeyi vs. tamamladıktan sonra şeritlerle (parlak yeşil turuncu yola koyulan plastik) bir viraj yaptı ve o sıralarda orada olan gis park eğitmeni olan başka bir hoca daha gelmişti, Boğaç hoca virajı alırken yüksek sesle ne yaptıgını ve neden yaptıgını anlatırken izledik ve yaklaşık 30dk boyunca teker teker defalarca vıraj aldık, engel koydular engele göre aldık vs.vs.

    Sonrasında artık akşam olurken Boğaç Hocanın gösterdiği şekilde ani fren frenleme çalıştık bir 30dk kadar. Eksik yönleri tüm gün boyunca fren çalışmasının sonundada ara ara hepimize taktikler bilgiler verdi. Ve sonrasındada dönüşlü göbekli olan asfalt yolda sinyaller ve korna kullanarak 5 imizde serbest bi şekilde turlamak için vakit verdiler ( ben bu arada 3. vitesi ve 60 70 hızı denedim ufak bir kaçamakla hoca sayesinde hiçbirşeyde zorlanmadım )

    En son cafede tekrar toplandık ve ufak bir sohbet ettik bize uygun olarak tavsiyelerini ve cep nosunu verdi. Ve başlıkta belirttiğim kendini geliştirme safhası hakkında bir bilgi verdi, Gis Akademide avantaj paketi diye birşey var arkadaşlar. Mesela ayda 10 hakkınız oluyor günde 1 saatliğine gelmek 1 hak ediyor geliyor gerekli ekipmanla uygun olan motosikleti sürüyorsunuz gözetmen eşliğinde güzel bir asfaltta ve geliştirmek için büyük şansınız oluyor. 350 tl aylığı gereklı esneklık ve saatleri ayarlıyorlarmış. İyi gelişirseniz ktmleri vs. de kullanabilirmişsiniz.

    Sonundada sertifika, fatura ve bana hergun geçerli 1 kişilik fuar bileti verdiler. Elimden geldiğince anlattım ama tabi bazı şeyleri atladım anlatamam anlatmam burada sayfalar sürer ama gerçekten çok yararlı biliyorum diyen bile gitsin Boğaç Hoca hem çok bilgili ve iyi biri hemde verdiği bilgiler ödediğiniz paranın çok üstünde çok faydalı kendisi. Sayesinde özgüvenli ve bilgili bir şekilde motosikleti öğrendim. Tabi bu şekilde kalmıyacak ben 2. eğitimede gidicem ama o artık 2. seviye oldugu için ilk olarak ehliyet motosiklet alıp kendimi geliştirip orada daha ileri teknikleri öğrenmem lazım.

    Sorularınız hakkında sitesinden bilgi alabilirsiniz yada sorabilirsiniz

    Not: Boğaç Hoca full ekipman geliyor ve öğle yemeğinden sonra bi 15 dk güvenlik ekipmanları ve alırken nelere dikkat etmeniz konusunda ufak bilgiler veriyor bunu anlatmayı unutmuşum, ayrıetten satılık birçok ekipman var(diğer mağazalar kadar çeşitli değil ve daha pahalıdır sanırım) enazından gözünüzle benim gibi hiç kask görmemişseniz bakabiliyorsunuz
    hunter84 ve Apices bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    GİS park çok sıcak bir yer. Benim uğrak noktalarımdan biri. Muhabbete gidiyom çoğu zaman gerçi

    Keyifli sürüşler dilerim

  3. #3
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    aynen ..

  4. #4
    Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Orasi ya da baska yer cok onemli degil. Onemli olan guvenli surus teknikleri egitimi alarak motora baslamak ki siz cok iyi yapmissiniz. Ben de daha motorla hic tanismamisken gidip Honda GS1 aldim. Kullanmayi tam ogrendim mi hayir. Ama temelini ogrendim. Sonra surucu kursunun parkurunda 3 hafta sonu slalom u donusu vb turlarken daha bir alistim. Ehliyeti aldiktan sonra simdi kendi motorumla turluyorum bir suredir. Tam ogrendim mi hayir cunku cok fazla pratik lazim. Ama esten dosttan degil isi bilen ve surus degil guvenli surus ogreten birilerinden ogrendigim icin kendimi sansli ve daha guvenli hissediyorum acikcasi. Yasim 42 ve 24 senedir araba kullandim. Once guvenlik diyorum. Once kask ve korumali mont, eldiven, korumali pantolon, bot diyorum. Belki de 42 yasinda olmam da ayri bir sans daha bilincli bakabilmek adina. 16-18 yasin heyecani ve kendine asiri guveni, bana birsey olmaz anlayisim olmamasi daha iyi sanki.
    YouSuffer bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    18 Ağustos 2013
    Motosikleti
    Honda CBR 600 RR
    Bende GİS PARK'te eğitim alanlardanım.
    Öncelikle şöyle söyliyim daha önce motora elimi değmemiştim ve sadece bisiklet tecrübem vardı. Orada aldığım bol eğitim ve egzersizlerle direk 600RR ile başladım ve şu anda çok rahatım, sıkıntı çekmiyorum.
    Boğaç hoca iyi bir SS sürücüsüdür aynı zamanda bakmayın göbekli olduğuna Ben 600RR aldıktan sonra oraya çektirdim. Kendilerinin çekici serviside var aynı zamanda. Orada 600RR ile oturuş pozisyonunu ve bir çok egzersiz yaptım. Orada motora iyice alıştıktan sonra önündeki yoldan sola doğru çıkıp kemerleri geçip göbekten dönüp tekrar GİS PARK'a gelmek şeklinde idmanlarıda yaptım.
    Sahibi Halil Kılıç'tır. Aslında kendisi Harley tutkunudur. Çoğu zaman Tamer Karadağlı gelir oraya ve grupça yola giderler harley'lerle.
    Bu arada oradaki kırmızı CB 125 ACE'ler yaklaşık 1 ay önce geldi hepsi sıfır. Ben geçtiğimiz Eylül ayında eğitim aldım ve o zaman direk KTM DUKE 200'lerle eğitime başlamıştık.
    Beni en çok cezbeden şey asla paragöz bir firma olmamaları. Çünkü ben 1 aylık 10 saatlik avantaj paketi almıştım. Hatta ilk etapta 250 TL verdim 2-3 hafta sonrada 100 TL verdim. Gayet kolaylık sağladılar. Ve işimdeki yoğunluk dolayısıyla 1 ayda 10 saati bitiremedim ve 2. aya aktardım, kesinlikle sorun çıkarmadılar. Ben o paketi 5 saat oranın motorlarıyla 5 saatte 600RR ile geçirdim. Ayrıca servisteki çocuklarda pırlanta gibilerdir. İkiside kardeş onların. 600RR'ı aldığımda bütün bakımlarını yağını, suyunu, balata değişimlerini orda yaptırdım. Motoru aldığımda muayenesi olmadığı içinde ufak bir ücret karşılığı muayeneyede götürdüler ve sorunsuz geçti motor.
    Motor sezonu açılınca oranın ve cafesinin tadı bir başka oluyor, sadece muhabbet etmek için bile gidilir her haftasonu.
    hunter84 ve YouSuffer bunu beğendiler.

  6. #6
    hunter84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2012
    Şehir
    ----
    Motosikleti
    Bajaj Dominar UG & Mondial Drift + 93 PX 200
    Alıntı redmachine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende GİS PARK'te eğitim alanlardanım.
    Öncelikle şöyle söyliyim daha önce motora elimi değmemiştim ve sadece bisiklet tecrübem vardı. Orada aldığım bol eğitim ve egzersizlerle direk 600RR ile başladım ve şu anda çok rahatım, sıkıntı çekmiyorum.
    Boğaç hoca iyi bir SS sürücüsüdür aynı zamanda bakmayın göbekli olduğuna Ben 600RR aldıktan sonra oraya çektirdim. Kendilerinin çekici serviside var aynı zamanda. Orada 600RR ile oturuş pozisyonunu ve bir çok egzersiz yaptım. Orada motora iyice alıştıktan sonra önündeki yoldan sola doğru çıkıp kemerleri geçip göbekten dönüp tekrar GİS PARK'a gelmek şeklinde idmanlarıda yaptım.
    Sahibi Halil Kılıç'tır. Aslında kendisi Harley tutkunudur. Çoğu zaman Tamer Karadağlı gelir oraya ve grupça yola giderler harley'lerle.
    Bu arada oradaki kırmızı CB 125 ACE'ler yaklaşık 1 ay önce geldi hepsi sıfır. Ben geçtiğimiz Eylül ayında eğitim aldım ve o zaman direk KTM DUKE 200'lerle eğitime başlamıştık.
    Beni en çok cezbeden şey asla paragöz bir firma olmamaları. Çünkü ben 1 aylık 10 saatlik avantaj paketi almıştım. Hatta ilk etapta 250 TL verdim 2-3 hafta sonrada 100 TL verdim. Gayet kolaylık sağladılar. Ve işimdeki yoğunluk dolayısıyla 1 ayda 10 saati bitiremedim ve 2. aya aktardım, kesinlikle sorun çıkarmadılar. Ben o paketi 5 saat oranın motorlarıyla 5 saatte 600RR ile geçirdim. Ayrıca servisteki çocuklarda pırlanta gibilerdir. İkiside kardeş onların. 600RR'ı aldığımda bütün bakımlarını yağını, suyunu, balata değişimlerini orda yaptırdım. Motoru aldığımda muayenesi olmadığı içinde ufak bir ücret karşılığı muayeneyede götürdüler ve sorunsuz geçti motor.
    Motor sezonu açılınca oranın ve cafesinin tadı bir başka oluyor, sadece muhabbet etmek için bile gidilir her haftasonu.
    galiba tanısmıstık sızınle Gis Park ta

    bende Gis parkta hakimiyet ve yol egıtımı aldım Bogac hocadan 4. motorum olan cbf 150 ıle egıtım aldım yaklasık 40bin km tecrubem vardı ama
    keske daha once gıtseymısım arada kahvaltı yapmaya gıdıyorum oraya ve antereman yapyorum orda asfaltı muhtesem ordan ayrılıp bahcekoy zekerıyakoy tarafına gıdıyorum yol mutıs Bogac hoca bence bu ısın piri Ducatıyle neler neler yapıyor anlatamam havalar ısınınca gorusuruz belki mt ciler olarak

    saygılar
    redmachine ve YouSuffer bunu beğendiler.

  7. #7
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Ben çok uzak olduğum için malesef sohbete gitmem çok zor yada kendi motosikletimi alınca gitmem. Ama avantaj paketini ehliyeti aldıktan sonra 2 kere kullanmayı dusunuyorum paslanmamak için. Aceler 30 km yapmıştı zaten onları duke u felan sürer geliştirirm alana kadar dediğiniz gibi özellikle Boğaç Hoca gerçekten değerli bilgileri olan biri iyiki başka biryere gitmemişim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)