Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

scooter bakım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Ağustos 2013
    Şehir
    istanbul
    bi hevesle aldık scooteri ama ne su koyulacak yerini ne bakım vaktini ne de yağı ne zaman değiştirilir hiç birini bilmiyorum. Motor daha 800 km de ben ne zaman bakıma götüreceğim aldığım kadın garanti belgesi falan da vermedi almam gerekiyor muydu acayip bilgisizim acil yardım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    30 Ocak 2014
    Şehir
    Istanbul/Bayrampaşa
    Motosikleti
    Sym Mio 100
    aynen bende de çin malı scooter var hiç bakım filan yapmadım zaten tüm kış garajda yattı bari yaza güzel bir şekilde başlayalım yardımlarınızı bekliyorum

  3. #3
    ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2011
    Şehir
    Süleymanpaşalı
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    Öncelikle yeni motorun hayırlı olsun. Motorunun ne olduğundan bahsetmemişsin lakin nickının yanında asya nostalji yazıo ve ona göre yorum yapıyorum. Nostaljiler hava soğutmalı olduğu için radyatör peteği bulunmaz yani su koyman gerek yok. Motorun 800 km de ve 500 km de rodaj için yağ değişimi yapılmış olması gerekir aldığın kişiye bi sor eğer ona ulaşamazsan sen her ihtimale karşı yağını değiştir motorunun ömrü için. Bunun haricinde periyodik bakım aralıklarını asyanın sitesınde de bulabilirisin diye tahmin ediyorum. Ben 3 yıl Kanuni ronny scooter kullandım 1000 - 1500 km aralığında yağ değişimi 6 ayda bir hava filtresi değişimi (duruma göre temizleyebilirsinde) daimi olarak lastik havaları kontrol yaptım sorunsuz şekilde kullandım. yağ değişimine gittiğinde yada elinden geliyosa kendin zaten çok kolaydır motorun bağlantılarını sağını solunu cıvatalarını bi elden geçir yeni olduğu için ilk başlarda gevşeme ihtimali olabilr. ilk aklıma gelenler bulanlar Allah kazasız belasız kullanmayı nasib etsin ..
    porlanoche ve turkish39 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)