Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Görülmeyenler Tehlikeler !!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Gnusher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    06 Fz6 Fazer 98hp
    +asflattaki koyu renkli(siyah) yamaların özellikle gece kullanımında çukura benzemesi.aslında asıl problem çukurların yamaya benzemesi son anda farkedip ani ön frenden kayabilir veya içine girip çıkamayabiliriz.bana bir kaç kere denk geldi.bir tanesine su doldursan bebeler havuz diye yüzerdi.
    +bir de hani böyle çakılı bol asfaltlar vardır ya.zift midir nedir kara dalgayı çok az dökerler hani.işte böyle yollarda arabaların teker izleri temiz,2 kenar ve orta çakıllı olur.diyelim ki sağa dönüş var.sağdan teker izine güvenip hafif hızlı bi şekilde yatarak viraja girerseniz virajın açısı biraz daha dışarı çıkmanızı gerektirebilir ve sizde ortadaki mucur zemine girmek zorunda kalırsınız.böyle bir durum olduğunda motoru savurmadan dik pozisyona getirip gidonu kırmadan yavaşlamak gerekiyor.yani ben böyle yapıyorum.sanırm farklı bişey yapsaydım düşerdim.ayrıca bu küçük tekerli scooterlar bozuk zeminde yatmaya daha meyilliler.
    +bir de kurumuş çamurda oluşan lastik izleri.bunlardan bir tanesinde giderken diğerine geçmeye çalışınca lastik dik olmassa genelde öbür tarafa zor geçiyor.ve kayıp uzanabiliyorsunuz.
    +bir de çok sevdiğim kediler var.eğer makul bir hızda gidiyorsanız ve bir kedi karşıya geçmeye çalışıyorsa lütfen durun.çünkü bir araç görünce salaklaşıyorlar.siz durunca onlarda duruyor ilerleyince ilerleyip lastiği tutturmayı başarıyorlar.özellikle geceleri.aslında çok komikler.bisikletimle böyle bir kediyi ezmiştim.hiç bişi olmadı ama hayvana.ben altıma bakana kadara koşup kaçtı.aynı durum araba ve motosiklette de başıma geldi.oynuyorum onlarala.duruyorum.hala bi ileri bi geri.çok eğlendiriyorlar beni.
    +bir de yolda gördügünüz torba,karton ve iplerin üstünden geçerken aman dikkat.torbaların içi dolu,kartonların altı boş(çukur yani.bebeler böyle tuzaklar hazırlıyor bazen) olabilir.iplerde saçmasapan dolanıp lastiğinizi kitleyebilir.
    +bir de tecrübesiz bir artçıyı aldıysanız.virajlara yavaş girin.çünkü siz motoru yatırdığınızda aniden paniğe kapılıp çırpınmamsı bir hareket yapıyolar ve motorun dengesini bozuyorlar.
    +birde cühela ve dangalak arkadaşlarınız varsa.siz motorla yanlarında durduğunuzda ve sağ elciği bıraktığınızda ellerini buraya atmak ve yetmiyormuş gibi birde çevirmek gibi bir hevesleri olabiliyor.aynı şekilde motoru evin önünde garaja sokmak üzere çalışır durumda bırakırsanız sağdan soldan sinsice yaklaşabilecek meraklı bir velet özellikle motor sol ayağın üstündeyse vınnnnnnnnn küt! sesini duymanıza sebebiyet verebilir.
    +iki de motoru inşaat rampaları olurya öyle bir tahtayla bir yere çıkarmanız gerekirse.yani tekerlekleri üstüne ilerleterek.motor çalışır durumda yapmayın.elinizi gazdan çekmekte zorluk çekersiniz.motor kapalı bir şekilde varsa yanınızda biriyle beraber o arka tekere siz ön tekere bakarak 2 kişi yapmaya çalışın bu işi.
    aklıma geldikçe yazarım daha.sanırım dd abimizin motordan neden düşülür diye bi yazısı vardı.oda çok eğitici bir yazıydı.okumayanlar varsa bence mutlaka bir göz atsınlar.bu tür yazılar sanıldığında çok daha işlevsel oluyor.kendimiz tecrübe etmek zorunda kalmadan temkinli davranabiliyoruz.aklımıza gelen en dandik şeyleri bile yazmalıyız bence şahsen ben okumaktan zevk alırım.keyifli sürüşler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    armagan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2006
    Şehir
    istanbul-kadıköy
    Motosikleti
    CBR 125 R
    [QUOTE=aklımıza gelen en dandik şeyleri bile yazmalıyız bence şahsen ben okumaktan zevk alırım.keyifli sürüşler..[/QUOTE]
    hava karanlık, sahil yolundayım, sinyal verdim, sağa dönücem, ne göriyim sağ arkadan simsiyah ghostrider gibi büyük siyah bir motor tepemde, gidonu hemen sola itiyorum , az önce çıktığım şeride dönerek arkadan gelen aracın insafına terkediyorum kendimi hiç birşey olmadı
    bu arada bizim ghostrider nerde, ortalıkta bişey yok. 100 metre sonra aynı görüntü yanımda bitiyo yol aydınlatmalarının sağ tarafıma yansıyan gölgesiymiş bizim ghostrider

  3. #43
    gotti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Kasım 2005
    Eyong yeğenine acil şifalar diliyorum umarım inşallah çabuk iyileşir...

    Ben daha yeni kullanıcıyım bunları okuyarak teorıde en azından tecrube kazanmak bence cok iyi ve eyong sende bu konuyu cok ıyı dusunmussun bence çok başarılı..

    Yeni olup yavaş yavaş gıtmeme ragmen cep telefonu vakası motosıkletı aldıgım 2.gun basıma geldı.Tam karsıya gececektımkı arabanın geldıgını gordum ve acemılıkten bende geçmedim acelemde yok durdum bekledim.Ama adamı koseden cıktıgından berı ızlıyorum adamın elınde telefon ve onune ve soluna bakmıyo sureklı sagına bakabaka bı elındede telefon devam edıyo yoluna benım durdugum yerın arkasındada cocuk parkı var cocuk fırlasa gormeycek yanı
    Bende uyuz oldum adama tam önümden gecerken asıldım kornaya köküne kadar telefonu bırakıverdi elinden bi baktım 2 elıyle tutmaya basladı direksiyonu

    Bu konu çok iyi olmuş arkaşlar burayı boş bırakmayalım özellikle benim gibi yeni başlayacaklar için çok faydalı olacak diye düşünüyorum.


    Kazasız belasız sürüşler....

  4. #44
    mkmemory - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2006
    Şehir
    Çorlu
    Motosikleti
    Honda SES Dylan 150
    Yeğenine geçmiş olsun,
    -rüzgarlı havalarda solladığınız veya sizi sollayan otobüs,Tır tarzı araçları geçerken önce rüzgar birden kesiliyor, eğer rüz gar sert ve siz rüzgara yaslanmışsanız düşebilirsiniz, buda yetmezmiş gibi araç geçince aynı rüzgar bu sefer tokat gibi size çarpıp düşmenize veya dengenizi kaybetmenize sebep olabiliyor, aynı durum, köprü altlarından geçerkende var.
    -Hava rüzgarsızda olsa, otobüs tır gibi vasıtaların arkasından giderken rüzgarın girdaplar yaparak gelmesi ve dengenizi bozması.
    -Asfaltı yumuşak yollardaki ağır vasıtaların çukurlaştırdığı lastik izleri
    -Özellikle köy yolu tarzı yerlerdeki, hayvan dışkıları.
    -Yeni ziftlanmiş yollar.
    -kendi limitinizi bilmeden yapılan hız denemeleri
    -kendi şeridinde yolun bozuk kesimi var diye sizin şeridinize geçen karşıdan gelen denyolar.
    -Siz onu nasıl sollarsınız diye gurur yapan özellikle şahin kullanıcıları
    -Yağmurda içi su dolu derinliği kestirilemeyen çukurlar.
    -Alaca karanlıkta farlarını yakmayan özellikle arkanızdan gelen bil umum ceyran tasarrufçusu araç sürücüleri
    -Eksik takip mesafesi bırakılması
    -Özellikle geniş ve önü rünmeyen araç sollarken takip mesafesini uzun tutmak lazım, gelen varmı diye kafa çıkarıp bakarken, karşıdan gelenin ön camına sinek olabiliriz.
    -Gece+yağmur
    -kabak lastikler,
    -Kenarlarında geniş gezinti kaldırımı olan yollarda, kaldırımlarda gezinen dikkatinizi mıknatıs gibi çeken çeşitli cazibe merkezleri
    -Aşırı yorgunluk, az mola ile uzun yol yapma isteği (uykusuzluğu saymıyom görünür kaza sınıfına giriyor)
    -Herhangi bir olaya kızgın motorcunun hırsını sağ el bileğini bükerek çıkarmaya çalışması. (kesinlikle müstehcen haraketler kastedilmiyor, kastedilen haraket sağ el direksiyondayken yapılanı)
    ....
    Sabah olsa da motora binsek.
    Honda Dylan Kullanıcıları Sohbet Köşesi :http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=371100

  5. #45
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    işte görünmez kaza...
    dikkat!!! Bünyesi zayıf olanlar izlemesin

    http://www.hemenpaylas.com/download/...ikkat.wmv.html
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  6. #46
    erkin_125mt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Mondial 125MT
    1)abilerim bence istanbul için konuşulabilecek en büyük tehlike ticari araç sürücüleridir!pazartesi günü minbüsün biri sağdan hızlıca aktığımı göre göre yaklaşık 8m kala önüme girdi sokağa girme maksadıyla...sonuç yerdeyim!!!!kafamda kask olmasına hala dua ediyorum...ayağım hala sekiyor sol omuzdan aşağısı da tutmuyo:(
    2)bi gün sonra duran trafikte sağda yaklaşık 2 m mesafe olduğu için oradan akıyorum.otobüsün yanından geçerken kafamda bi ampül yandı. yavaşla dedim kendi kendime otobüsün önünden yaya geçebilir dedim v öle yaptım.gerçektende öle oluyomuş yayaya yol verdim.tam kalkışı yapıyorum sol omuza çat diye bişey vurdu ve bu arada bacağım motorun üstüne yapışıp sıkıştı....kafamı bi çevidim otobüs çarptı... mesafeye baktım %100 kasıt!!!!!!
    camdan dedim napıyosun... ulvi otobbüs şoförü bana küfretti...s..git tarzında... bende yapım itibariyle motru otobüsün önüne çekip aşağı inmesi için kapının camını yumrukladım...içimde annesine ve kendisine karşı besediğim duygu yoğunluğuu dil getirdim ve annesinin hangi işi icra ettiğine dair ipuçları verdim ama o insan inmedi o otobüsten inmeyi bırakın kapıyı açmadı... ama bu otobüs şoförü telefon açıp plakamı polise verdi bi de o kadar insanın içinde büyük bi yüzsüzlükle bi motorcu bana saldırıyo diyerek...halbuki ben tamamen duygusal yaklaşmaya çalıştım ama birazdan ehliyet kursuna başvurmaya gidiyorum ve sebebi o ulvi kişidir...

  7. #47
    entellektüel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial Zat 150 Yakında Yamaha 1200 cc Chopper
    Birde Cep Telefonu ile araba sürerken konuşan magandalar. Yada arkadan geleni gördüğü halde sana yol verip seni tost yapmaya çalışan psikopat dolmuşcular... Hep acelesi olan araba sürücüleri... Sanki doğuma kadın yetiştiriyorlar... Yada Sessizce arkanızdan gelip aniden kornayla veryansın eden manyaklar... O nedenle daima arkayı kollarken önümüzde olanı kontrol ederek, muhtemel kaza senaryoları yazarak sürmek motoru.

  8. #48
    locco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul Acıbadem
    Motosikleti
    Keeway Sl 150
    arkadaslar kopekler cok onemli bence.bayılıyorlar motor sesine.kopek derken 4 ayaklılardan bahsediyorum.gercekten tehlikeli olabiliyorlar

    Alıntı erkin_125mt adlı üyeden alıntı
    1)abilerim bence istanbul için konuşulabilecek en büyük tehlike ticari araç sürücüleridir!pazartesi günü minbüsün biri sağdan hızlıca aktığımı göre göre yaklaşık 8m kala önüme girdi sokağa girme maksadıyla...sonuç yerdeyim!!!!kafamda kask olmasına hala dua ediyorum...ayağım hala sekiyor sol omuzdan aşağısı da tutmuyo:(
    2)bi gün sonra duran trafikte sağda yaklaşık 2 m mesafe olduğu için oradan akıyorum.otobüsün yanından geçerken kafamda bi ampül yandı. yavaşla dedim kendi kendime otobüsün önünden yaya geçebilir dedim v öle yaptım.gerçektende öle oluyomuş yayaya yol verdim.tam kalkışı yapıyorum sol omuza çat diye bişey vurdu ve bu arada bacağım motorun üstüne yapışıp sıkıştı....kafamı bi çevidim otobüs çarptı... mesafeye baktım %100 kasıt!!!!!!
    camdan dedim napıyosun... ulvi otobbüs şoförü bana küfretti...s..git tarzında... bende yapım itibariyle motru otobüsün önüne çekip aşağı inmesi için kapının camını yumrukladım...içimde annesine ve kendisine karşı besediğim duygu yoğunluğuu dil getirdim ve annesinin hangi işi icra ettiğine dair ipuçları verdim ama o insan inmedi o otobüsten inmeyi bırakın kapıyı açmadı... ama bu otobüs şoförü telefon açıp plakamı polise verdi bi de o kadar insanın içinde büyük bi yüzsüzlükle bi motorcu bana saldırıyo diyerek...halbuki ben tamamen duygusal yaklaşmaya çalıştım ama birazdan ehliyet kursuna başvurmaya gidiyorum ve sebebi o ulvi kişidir...
    arkadasım gecen ttafikte tanıştıgım bir taksicinin de annesi senin otobuscunun annesiyle meslektaştılar.fakat bu aşağaı indi.ve nacizane kafasında kaskı ve korumalı montu olan ben tarafından sağlam bir osmanlı tokatıyla mukafatlandırıldı.icimin yaglari eridi ama bi yandan da bu tarz diyaloglara girmemek lazım.gecmis olsun

  9. #49
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Chooper08 kesinlikle dogru bayanlara bakacam diye aniden saga sola kivaran cok oluyor onlara bakip bende de gulme krizi tutuyor.

    Bi keresinde TEM otobaninda bir kamyonun arkasinda giderken bos meyve kasalarindan biri ruzgarin etkisi ile firlayip tam kafamin uzerinden gecmisti.O yuzden asla ama asla kamyonun arkasindan gitmem
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  10. #50
    entellektüel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial Zat 150 Yakında Yamaha 1200 cc Chopper
    Başına gelenlere üzüldün erkinciğim. O ulvi kişilerden maalesef çok var. En İyisi Fahri Trafik müfettişi olup böyle ulvi insanlara ceza yazıp ülke ekonomisine katkıda bulunmak. O zaman bu tür muhteremlerin canı ceplerinden para çıkınca yanıyor. başka bir çözüm gelmiyor aklıma.

    Alıntı locco adlı üyeden alıntı
    arkadaslar kopekler cok onemli bence.bayılıyorlar motor sesine.kopek derken 4 ayaklılardan bahsediyorum.gercekten tehlikeli olabiliyorlar


    arkadasım gecen ttafikte tanıştıgım bir taksicinin de annesi senin otobuscunun annesiyle meslektaştılar.fakat bu aşağaı indi.ve nacizane kafasında kaskı ve korumalı montu olan ben tarafından sağlam bir osmanlı tokatıyla mukafatlandırıldı.icimin yaglari eridi ama bi yandan da bu tarz diyaloglara girmemek lazım.gecmis olsun

    Bende katılıyorum ama kesilecek güzel bir ceza osmanlı tokadından daha iyi etki yapıyor. Geçenlerde biri dert yanıyordu annesi muhteremin.

    Bence böyle anası muhteremlere karşı bir platform oluşturalım

    Zeda aynısına benzeyen banada oldu geçenlerde kamyondan piyano düştü...Tam önüme yaklaştım . Motoru parkedip piyano çaldım( Birazda mizah yapalım) Ama piyanonun akordu bozuktu.

  11. #51
    serkankiyak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2006
    Şehir
    Tekirdağ-Çorlu
    Motosikleti
    fz6
    EYONG yeğenine geçmiş olsun..üzerinden bayağı geçmiş,artık iyiyleşmiştir bile yarası.

    Trafikte araçlardan, yolun bizzat kendisinden, dikkatsiz yayalardan ve bunun dışında kalan bazı şeylerden dolayı işimiz bayağı zorlaşıyor.her an bütün algılarımızın açık olması gerekiyor.Dikkatimizi başka noktalara değilde sadece seyire yoğunlaştırmamız gerekiyor.

    benimde başımdan geçtiği fakat ucuz atlattığım bi arkadaşımın ise benim kadar şanslı olmadığı bir olaydan bahsedeceğim.
    Arkadaşım artçısı ile beraber scooter motoru ile ortalama 50-60 km hızla çorlu çerkezköy karayolunda kısmen emniyetşeridi kısmet iki şeritli yolun sağ şeridinin sağ tarafından seyrediyor. bir müdet sonra sağ tarafta birşeye bir kaç saniye dikkatini kaçırıyor. bu esnada öndeki bir araç bir sebepten dolayı sağa yanaşmış. tabi arkadaş sağ tarafa baktığı için o an arkadan bodoslama 50-60 km hızla duran araca çarpıyor.Ve en acıklısı kafalarında kask yok..araç iise peugeot j9 minibüs.arkadaşın yüz paramparça omuz ve kol kemiğinde kırıklar artçı ona keza.ikisininde canı sağ çok şükür.bir buçuk ay tedaviden sonra ancak eski haline dönebildi.ve aradan 1,5 yıl geçmesine rağman hala etkisinin olduğunu söylüyor.


    dikkat çekmek istediğim nokta;
    uzun yolda seyrederken özellikle dikkatimiz sağa doğru kaçabiliyor.insan saatlerce aynı görüntüyü görmekten sıkılabiliyor ve bu gibi dalgınlıklarla kendimizi daha fazla risk altına atabiliyoruz.bunun için dikkatimizin dağıldığını anladığımız anda mola verelim.tek olalım grup olalım.tabiki bu 5 dakikada birde değil.25-30 dakkada bir yada 25-30 km de bir.bu biraz daha da esneyebilir.ders çalışırken teneffüse çıkmak gibi birşey.
    lütfen daha dikkatli olalım..
    saygılar.
    [FONT="Georgia"][FONT="Verdana"][B][COLOR="Blue"][SIZE="2"]Biliyorsan konuş,ibret alsınlar.Bilmiyorsan sus, adam sansınlar..[FONT="Georgia"][/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][/FONT][/FONT]

  12. #52
    on the road - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma
    eyong öncelikle yiğenine çok geçmiş olsun

    geçenlerde eskişehir yolundan samsun yoluna karışacakken gelen arabaları kontrol etmek için neredeyse duracak kadar yavaşladım, iyiki de öyle yapmışım. dönerken hafif sağ tarafa çevirmiş olduğum gidon takılmış geri dönmüyo! kaldırıma bindirmek üzereyken zaten hızımın az olması sayesinde durabildim. direksiyon kilidinin vidası gevşemiş, şaseye takılıyo ve gidonun sola dönmesini engelliyo! çıkardım direksiyon kilidini yoluma devam ettim. özellikle çinlilerde böyle şeylere de dikkat etmek gerekiyo

  13. #53
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Yıllar önce şehir içinde önümde seyreden bir kamyon(yol iki şerit ortada refüj var)sol şeride geçti bende kendi şeridimde devam ederken soldaki kamyon yavaşladı(yolu biliyorum)ben uyuz oldum çünkü orta refüjde sola dönüş yoktu veeee aniden 90 derece sağa yani üzerime doğru döndü,sağdaki fabrikaya girmek için bunu sanki sezmiş korna çalmış motoru yatırıp kendimi ve motorumu kamyonun altında kalmaktan salise ve santimlerle yırtmıştım
    NOT:büyük ve yüksek araç kullananlar bilir yan aynaların ölü noktaları vardır.kamyon şöförü beni görmemiş sadece kornamı duyup imdatı(fren)çekmiş
    sizlerde dit dit öten kornalar yerine kuvvetli çalan korna takın

  14. #54

    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Yolda ilerlerken tüm alğıları açık ilerlemek
    Asfaltın renigini değiştiği noktalara dikkat edip virajsa hız kesmek mümkün olduğunca fren kullanmamaya dikkat etmeli
    vevirajlardaki cisimler özelliklede cam yaprakları çok kaygan yapıyor yolu
    en derin seviglerimle kazasız sürüşler dilerim bütün motosiklet tutkunu dostlarıma

  15. #55
    erkin_125mt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Mondial 125MT
    sayın ihtiyar abi sölediğin çok doğru katılıyorum sana... benimdört senelik arabayla trafik bilgim var... hatta bahsettiğin olaydan bi kere kaçtımçünkü bunun bilincindeyim... ama arkamdaki ticari taksi kaçamadıtreyler sol kapı ve çamurluk n varsa götürmüştü adamı:( bu arada geçmiş olsun dileklerini aleten arkadaşlara da ayrıca teşekkürler....

  16. #56

    Üyelik
    22 Mayıs 2006
    15 DAKİKA YAĞMUR YAĞMIŞTI SONRA DUMUŞTU VE GÜNEŞ ÇIKMIŞTI BENDE HIZLI BİR ŞEKİLDE GÜVENLİK ŞERİDİNDEN İLERLEMEK GİBİ BİR HATA YAPTIM ÖNÜME BİR KAMYONET ANİDEN KIRDI FRENE DOKUNUNCA KAYMAYA BAŞLADIM FRENDEN ÇEKİP GAZA BASINCA MOTORUN DÖNMEYE BAŞLADIĞINI ANLAYINCA FRENE TEKRAR BASIP KAMYONETE ARKADAN ÇARPTIM22.05.2001 LEĞEN KEMİĞİM KIRILDI SİZCE O DURUMDA NE YAPMALIYDIM.

  17. #57
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    valla kardesim sen hatayi bastan yapmisin.yeni yagan yagmurun bazen buzdan bile tehlikeli oldugunu bilmiyomudun ?
    gelelim konuya
    1:tek fari gorup son anda uzunlarina asilan sofor kardeslerimiz(bu yuzden tarkaya uctum,motoru dusurmedim ama on sag amortisor kecesi patlamisti ve babam feci sekilde agzima .icmisti
    2:yanlis zamanda ariza yapan motor(bi taksiyi sollarken bir anda motor bozuldu ve ben az kaldi karsidan gelen kamyonun mercedes ambleminin yanina tamamlayici oluyodum.ariza ise buji kablosunun cikmasi)
    3:yine zamansiz kesen bir ampul(cok sapa bi yerde ampul kesti,21 km ay isiginda fantezi :D)
    4:bu kadar,aklima geldikce yazarim

  18. #58
    kontgerilla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    dominar400ug
    ya bu site ne kadar faydali gorun iste

    herkes kendi tecrubelerine dayanarak biseyler yazmıs elinden geldigince...
    aklımıza gelen gelmeyen bisuru tehlikeler caddelerde bizleri bekliyor...
    ama onemli nokta bu kadar tecrube edilmis kazalarda bilgi sahibi olduk herkese tesekkur ederim...
    basımıza gelmeden bunları ogrenerek cok dikkatli olmamız gerektigini anladık...

    bu kadar bilgiyi insanin belki bir ömürde edinecegi seyi ogrendik
    herkese cok tesekkurler...

    bende bi uyarı yapmak istiyorum...
    motora binmeyi öğrenmek bir cocugun yurumeyi oğrenmesi gibidir bazen tökezleyerek bazende duserek...
    Asla pes etmeden gerekli guvenlik donanımlarımızı eksik etmeden herkese guvenli ve keyifli surusler dilerim...

  19. #59
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Bugün motorla gelirken kırmızı ışıkta iki mopedli çocuk yanıma geldi. Kaç basıyor nasıl gidiyor muhabbeti döndü. Yeşil yanınca eyvallah dedim bastım gaza (Tabi çocuklara hava atacaz ya, biraz hızlı gidiyorum).

    Yol hafif virajdı, refüjdeki çiçekleri sulayan tatlı belediyeci amcalar belki yolda çiçek açar umuduyla asfaltıda sulamışlar. Tam virajın içinde teker suya girince arka teker bi hayli dışa açıldı. Bende refleks olarak direksiyonu virajın dışına kırınca kontra dönmüş oldum. Neyse pek takmadım zaten. Kırmızı ışıkta durdum, bu ara mopedli elemanlar yanıma tekrar geldiler.

    -Abi arkayı ne biçim yanladın. Düşüp öleceksin zannettik!!!
    -Walla mı?
    -Çok deli sürüyon abi helal olsun !!
    - (İçimden Joseph joseph)

    Virajda önümüze ne çıkacağı belli olmuyor. Yavaş gidip kaçmak için cebimizde biraz manevra imkanı bulunduralım.
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

  20. #60
    alestevardiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2005
    Şehir
    Istanbul-Anadolu
    Motosikleti
    Pink Panther :)
    Olcay form acmıs ben heeheee demesem olmaz...
    Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
    ::pembe:: ::pembe:: ::pembe::


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler