Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet almama ramak kala sorun...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    obk11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Bilecik/Bozüyük
    Motosikleti
    Yaza inşallah
    iyi aksamlar mt ailesi... bildiginiz uzere her turlu konuda konu actim sizleri rahatsiz ettim kusuruma bakmayın.. Evet dediğim gibi motosiklet aliyorum derken cok ani bir şok yasadim.. Benim yasim 16,7(8 ayim kaldi 17 me) ailem cok karsi motosikkette.. Bi ara dedemden istedim tmm yazin alayim demisti bende subat tatilinde zam gelmeden alalim dedim dedeme ama dedem annenin babanin diger dedenin dayinin vs onayini almadan almam dedi. Hal boyleyken yazinda bu gecerli olucak. Sorun su ki annem babam diger dedem motora cok ama cok karsi. Benimde motor almama imkan yok yazin calisip para biriktirsem ayri tabi birde iyi bir universite kazanirsam dayimi butce olarak zorlamayacak motor alabilirim sozu var ama bu dunya da herkesin bir sozu var ama tutan yok bu benim veda mesajim kafamdan bir sure motorlari silmem lazim ders calisamiyorum ruyalarima giriyor hayaller kurduruyor kisacasi kavusamadigim surece bana aci veriyor su yaziyi yazarken icimde de bir burukluk var arada bir ugrarim foruma hadi allaha emanet olun. Motosikleti olan herkes kiymetini bilsin benim durmumda olan herkese allah en tez zamanda motosiklet nasip etsin tekeriniz dus bassin basinizi agirttim kusura bakmayin ama icimi dokmem lazimdi..
    Biz motorcular 2 bacağa değil 2 tekerleğe aşık oluruz...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2013
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    Dostum ben 27 yaşındayım, memurum. savcılıkta çalışıyorum. Görüp görebileceğin en pis insanları her gün içeri tıkmaya çalışıyoruz. Saat:17:00'de mesai bitiyor. 18:00 gibi evde olmazsam babam anında telefon ediyor nerdesin diye. Bir de motor alacağım dediğimde evde hala fırtınalar kopuyor. Yani senin ailene özgü değil bu, bu yüzden kendini yıpratma. Ailelerimizin en büyük korkusu bize bir şey olacağı. Televizyonlarda her gün ölümlü motosiklet kazalarının gösterildiği bir ortamda ailelerimizin karşı çıkmasının normal olduğunu düşünüyorum. Bize düşen alabileceğimiz en iyi koruma ekipmanlarını alıp, tüm trafik kurallarına uymak. Hatta trafikte görünmez olduğumuzu farz ederek motosikleti kullanmak. Motosikleti tehlikeli yapan malesef bilinçsiz, kasksız, aynasız motosiklet kullananlar ve dikkatsiz araç sürücüleridir.
    Voodoo Child ve just4techno bunu beğendiler.

  3. #3
    caneroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2011
    Şehir
    Sakarya
    Dostum herkese motor alsın diye söz verdirmişsin , kendi motorunu kendin almayı denemelisin

  4. #4
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Yaz tatilinde sıkarsan biraz cg cup felan alabilirsin

  5. #5
    _pLay_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2009
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - Citroen C5 SX PK
    kardesım ıcını dok rahatla. sunuda bılmenı ısterım kı forumda 10,000 tane uye varsa emın ol 9500 ' unun aılesı masta motora karsı cıkmıstır. bence cokacele etme ( bılıyorum bunu soylemesı cok kolay ) ama su anda senın onunde unıversıte gıbı zorlu bır sınav var bence once bunu bır hallet gerısı emın ol zamanla yavas yavas olusacakdır. senın neler hıssettıgını az cok anlıyorum. ama yapacak bır sey yok nıhayetınde aılene karsı cıkamazsın . yapman gereken tek sey sadece bıraz beklemek once ehlıyetını ve ekıpmanlarını daha sonrasındada motosıkletını alman olacakdır. sımdıden sınavında basarılar dılerım.

  6. #6
    Voodoo Child - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2014
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    kardesim sik disini, biraz daha sabret. para kazan kendin al. ben 30 yasindayim. benimkiler de cok karsi cikiyordu, ondan sonra calistim para biriktirdim sonra bi piaggio zip50 cc skuter aldim. sonra calisma hayatiyla biraz daha para biriktirip cbr 250 alabildim. sonra senelerce calismaya devam edip ancak 600luk bir naked alacak para biriktirebildim. ama bunun zevki de bu asamalardan gecebilmek, alin terinle aldigin motorla efendi efendi surmek. sen cok calis, hem okuluna hem de yazin para kazanmaya bak, yavas yavas olur insallah. ailen hep karsi cikacak. ben senelerdir biniyorum annem hala ayilip bayilma numaralari yapiyo motora binmeyeyim diye

  7. #7

    Üyelik
    22 Aralık 2013
    Alıntı Voodoo Child adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardesim sik disini, biraz daha sabret. para kazan kendin al. ben 30 yasindayim. benimkiler de cok karsi cikiyordu, ondan sonra calistim para biriktirdim sonra bi piaggio zip50 cc skuter aldim. sonra calisma hayatiyla biraz daha para biriktirip cbr 250 alabildim. sonra senelerce calismaya devam edip ancak 600luk bir naked alacak para biriktirebildim. ama bunun zevki de bu asamalardan gecebilmek, alin terinle aldigin motorla efendi efendi surmek. sen cok calis, hem okuluna hem de yazin para kazanmaya bak, yavas yavas olur insallah. ailen hep karsi cikacak. ben senelerdir biniyorum annem hala ayilip bayilma numaralari yapiyo motora binmeyeyim diye
    kendisi çalışarak para biriktirip motorunu alanlari takdir ediyorum. Hal böyle olunca insan motoru ile fantezi yapmıyor, üzerine toz kondurmuyor çok itinalı kullanıyor. Ne iş yapıyorsun merak ettim valla

  8. #8
    metin_006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2012
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    mondial 100ugk + jawa cz180
    merhaba arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. mantıklı düşünmeni de tebrik ediyorum. arkadaşım bende senin gibiyken çok motosiklet hastasıydım şöyle bi en azından cup olsada binsem diyordum. ama ailemi zor duruma düşürmemek için sabrettim. çanakkaleye üni okumaya gittim 2 yıl boyunca ailemn okul için gönderdiği paradan 3 5 ne olursa bi kenara ayırdım az para harcadm. arkadaşlarım gezer içerdi ben gezip içmedim. ve üni bitti geldim ilk işim ehliyete yazılmaktı ehliyetimi aldım bana 500 lira bi para kalmıştı bununla 2007 model 21 binde 500 liraya scooter aldım 150cc bi yıl kullandım. ama bakımları full 28 bine gelmişti hala ilk günkü gibiydi biri geldi 1 liraya ver diye tamam dedim verdim. sonra bu mondialiin 100ugk çıkmıştı. kimine göre çok tipsiz köylü dedikleri ama benim için bi hayabusa kadar kıymetli ugk mı aldım. annem babamı bir iki sefer bindirdim şu an kısa mesafede hava uygun olursa hep binmek isterler. işin özü biraz sabret hayatta herşeyi istediğin anda alırsan bi kıymeti kalmaz. emin ol sende birgün motorlu olacaksın ama ilk önce ehliyet.
    sSameT bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    03 Eylül 2013
    Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Aileni bırak senin yaşlarındakilerin motosiklete binmesine ben de karşıyım. Daha hiç trafik ve hayat tecrübeniz yok, çabuk gaza gelinen bir yaş. Benim de annem evde cingan çıkarıyordu alırsan evlatlıktan reddederim vs. ben hiç sinirlenmedim, parlamadım, sürekli sadece 'ben motosiklet alıcam'dedim. Sonuç olarak 2009'dan beni aktif olarak araba kullanıyorum kendileride ne kadar sakin kullandığımı biliyorlardı biraz da bunun sayesinde aldım sonunda. Bence sen de biraz sabret daha yaşın genç, yarın bir gün üniversiteye şehir dışına gidersin motosiklet garajda yatar. 2 sene daha bekle bence.

  10. #10
    emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XJ6
    ben kimseden saz söz almadım.motor ehliyeti aldım.aldım ama 1 ay boyunca ikna etmeye çalıştım.edemeseydim almazdım az çok empati kurunca onlar için çok zor bir şey olduğunu anlıyor insan.velhasıl kelam babamın karttan aldık motoru ben ödüyorum.sende kimseden bir şey bekleme yapabiliyorsan kendi başına yapmaya çalış bazı şeyleri.bu arada arabayla 3-4 yıl tecrübem olmasaydı çok kaza yaşardım.şimdi motora binince hangi araba ne yapacak az çok tahmin edebiliyorsun.askerden sonra veya üniversite yıllarında al bence.gençsin kanın kaynıyor en ufak kazası kırık bilirsin.

  11. #11
    kngsze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul/Üsküdar-Kadıköy
    Motosikleti
    Apache *11
    Alıntı emrb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sende kimseden bir şey bekleme yapabiliyorsan kendi başına yapmaya çalış bazı şeyleri.
    Aynen 15 yaşında bana bi scooter tarzı bişiy alın dedim yok efendim şöyle yok efendim böyle kavga gürültü kapandı gitti konu..3 ay sonra tamamen farklı olaylardan okulu bıraktım 1 sene tesisatçılık yaptım malum çıraklık kaç kuruş alacaksın ki para biriktiresin, sonra muhasebeci oldum yaklaşık 1.5 senedir hem eve bişiyler alıyorum hem para biriktiriyordum mart başında ehliyetim hemen sonrasında da motorumu alıyorum
    sSameT bunu beğendi.

  12. #12
    Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Sanırım ailesinin motosiklet aldığı adam sayısı baya az , benimkilerde almadı bende kendim çalıştım çok çalıştım iyi yerlere gelerek güzel maaşlar almaya başladım (kendime göre güzel tabi ) sonunda istediğim motoru aldım 3 senedir motor kullanıyorum artık duyduğum tek laf aman dikkat et oğlum ama bunu duymaktan hiç sıkılmıyorsun hatta yaşın büyük olunca bu cümle kulağa güzel bile geliyor sende okulunu oku para kazanmaya başla hepsini yavaş yavaş yaparsın ve şunu söylüyorum herzaman iyiki 20 li yaşların başlarında motorum olmamış ozamanlar gözümüz daha karaydı ozaman motorum olsaydı belki şuanda burda sana bunları yazamıyor olurdum. Şimdi diyiceksin ki ben öyle değilim ama öylesin emin ol öylesin : ) . Sınavlarında başarılar dilerim.
    linkinpark20 bunu beğendi.
    Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.

  13. #13
    Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bmw S1000 RR HP4 & Aprilia Sr150 2T
    Guzin abla ya da yaz,bakalim nedir fikirleri....
    Linwelin bunu beğendi.

  14. #14
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Aceleye gerek yok.Yaşın daha çok genç.Hele bi ehliyetini al önce.Ailenin dediklerini de kulak arkası yapma.Bazı şeyleri biraz olsun zamana bırak.

  15. #15
    obk11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Bilecik/Bozüyük
    Motosikleti
    Yaza inşallah
    Hepinize cok tesekkur ederim motor sevdasini icime aticam artk sizlerinde dedigi gibi universitede yada is hayatinda alirim. Tekeriniz dus bassin onerilerinizi alabilirim.

  16. #16
    Baraza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2013
    Şehir
    SAMSUN
    Motosikleti
    CBR 125R
    Sadece sabır ..

  17. #17

    Üyelik
    22 Aralık 2013
    bana da annem dedi motor al askerden geldin artık seviyorsun zaten dedi iyi hadi alalım dedim gittim aldım geldim =) annemle geziyoruz annemde çok seviyor motoru. O bizim arabamiz =)
    sSameT bunu beğendi.

  18. #18
    mustbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2014
    Motosikleti
    cbf 150
    17 yaşımda annemden habersiz Seyhan 150c aldık babamla. Ehliyet yok tabi. Baba gururlu anne endişeli. İki hafta sonra küçük bi kaza yaptım. Hiç suçum yok. Tecrübesiz olmam dolaşıyla yan yattım. O zaman devlet trafik kazalarını karşılamıyordu. Kazaya sebrp olan çocuk için Ambulans a 800 tl verdik. Kendilerine 200 tl. Trafik cezası ruhsat sahine 222 ( yadı tutmayan kişinin kullanmasına izin vermekten ). Bana 660 tl ( ehliyetsiz kazaya sebebiyet vermekten ) motoru 2700 e almıştım. Toplam 4500 lira masraf açtım aileme:( sonraki yıl ehliyet aldım 1200 a2 b ... Maşallah ya ne güzel ailem varmış. Sağolsunlar. O zaman o paraya normal bi araba alınırdı. Bi heves aldık 3 yıl sonra sattım. Yıllar geçti işe girdim. Kendi zevkime göre gittim motor aldım yine. Gençler aile desteği tamam şu tamam bu tamam da kendiniz kazanırsanız daha güzel. Ailenize yük olmamaya çalışın. Hersey zamanla olur acele etmeyin

  19. #19
    just4techno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2012
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Piaggio Skipper, Sym Fiddle 3
    Sen yine iyisin; kavga gülle babam beni evlatlıktan reddedicekti yok çektim mecburen.Şu aralar whatsappa arkadaşlarımın motosikletine binip fotoları koyuyorum gözü alışsın

    diye.Ehliyetimi de b sınıfı ehliyeti aldıktan 5 ay sonra gizli gizli aldım(ve hala bilmiyor a2 ehliyetimin olduğunu)Kaskı da 1 sene önce aldım oda duruyor herşey hazır tek eksik motosiklet.Onuda inşallah bu yaz en uygun zamanda hallediceğim.Üniversite kazanmayı hedefleyip kendine motosiklet

    aldırabilirsin bence bunu bir dene.Kısacası beterin beteri vardır sabretmeyi öğren

  20. #20

    Üyelik
    24 Mart 2010
    Babam beni "b" sınıfı için kursa yazdırdı parasınıda verdi bende kursa gittim "a2" ye çevirdim doğal olarak üstüne para aldım onlarla ekipmanları tamamladım öğrenince 2 kere evlatlıktan red etti sanki babalık yapmış gibi herhalde bu yüzden kolay oldu red etmesi.

    Yani motosiklet kolay alınan birşey değil parayı bastırıp alamazsın herkese uygun birşeyde değil hayvan gibi tehlikeli araba alsan emniyet kemerini takmazsan vik vik ötüyor hava yastığı kaportası abs asr ebs her bi haltı var ne diyor elin adamı güvenlik motorda ne var güvenlik olarak üstüne giydiklerin var.

    Bu yüzden sabırlı ol buradaki insanların %90 ı eminim karne hediyesi olarak bisiklet alır gibi ailecek mutlu mesut almamıştır genelde hep bir mücadele ve ikna çabası sonucund motosiklete kavuşuyor genç isen anne babayı karşına alıyorsun evliysen eşini ve çocuklarını karşına alırsın yok ben tek başıma 1+1 evde içerim aile falan kurmam bohem hayatı yaşarım dersen işte o zaman kafana eser gider alırsın.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)