Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2 Soru- Mont ne işe yarar, Topcase ceza nedeni mi.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    melihbesikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt - 09 / Forza 250
    Arkadaşlar 2 sorum var. Birincisi:

    Motosiklet montu ne işe yarar? Yok yok, kızmayın. Sorduğum şey aslında bir detay. Omuz ve dirsekteki korumaların görevi nedir, bunu merak ediyorum açıkçası. Venom dynamic mont aldım, korumalarını inceledim. Hiçbir şekilde darbeden korumaz gibi geldi. Ancak sürtünmeden korur. Motosiklet montlarının görevi darbeden korumak mıdır, sürtünmeden mi?

    İkinci sorum ise, topcase konusu. Proje, ruhsata işletme vs bir ara karışıklık yaşandı. Şu an son durum nedir? Topcase kullansam ve çevirmeye girsem, ceza yer miyim?

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler
    mehmetenis bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2013
    Şehir
    Skinoskisama
    Motosikleti
    Dragstar
    Büyük ihtimal montunuzdaki korumalar yumuşak köpüksü kıvrılabilen cinsden ,genelde belli fiyat aralığındaki ürünlerin korumaları böyle.Daha pahalı ve kaliteli montların korumaları daha sert sürtünmeye dayanıklı.Düşme ve sürtünme halinde size koruma sağlıyor.iç korumalar değilde ,özellikle titanyum korumalı dış korumalı giyimde var, fiyatlar biraz uçuk ama sonuçda tekstil bir montla deri montu nasıl sağlamlık konusunda bir tutamazsak.Venom bir montlada daienese montu bir tutamazyız.


    Soldaki sarı olan sizin montlarınızda ve o fiyat aralığındaki montlarda kullanılan CE onaylı en basit koruma sünger gibi hafif ve dayanıksız.Siyah ise daienese montumdaki Knox marka sert plastik ve sürtünmeye darbeye fazlasıyla dayanıklı diğerine göre.Sarı koruma tamamiyle bükülebilirken ,knoxsu bükmeniz kıvırmanız imkansız.SAnırım yeterince açık ve net anlatabilmisimdir.

    mehmetenis, melihbesikci ve alijian bunu beğendiler.

  3. #3
    hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2014
    Şehir
    İzmir-Çiğli
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Mont sizi darbelerden ve esas olarak da sürtünmeyle oluşan doku kaybından korur. O nedenle kross giysileri asfalt sürüşlerinde pek bir işe yaramaz. Topcase konusunu Kahramanlar'da bir esnaf abiden öğrendim, onun bir trafik polisi ahbabı/müşterisi varmış ve söylediğine göre sadece ticari kullanımlarda sorun çıkarıyorlarmış ama herkesin uygulaması aynı olmaz tabi. Eşeği sağlam kazığa bağlamak esas her zamanki gibi
    mehmetenis ve ismo61 bunu beğendiler.

  4. #4
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Sürtünmede işe yarar sabit bir yere girdinmi işe yararamayabilir

  5. #5
    C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Giyilen bütün ekipmanlar sürtünme ve ufak çok ufak darbelerden korur, siz düşüp gidip bariyere bodoslama çarparsanız sizi korusa korusa ancak Allah korur.

    Top case olayında'da sanmıyorum bireysel kullanıcılara ceza keseceklerini
    ismo61 bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    24 Ekim 2013
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    yamaha yzf r125
    Daha cok darbe alan yerler dirsek ve omuzlar. Benim korumalarimda yumusak sas tec. Gerekli onaylari var. Darbe aldiginda sertlesiyor diyorlar. Test ettim gorevini iyi yapti.

  7. #7
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    daha 1000-2000 km tecrübem varken yaşadğım kazayı anlatiyim. benzinlikten çıkarken gazı birazcık fazla açmamla low side şeklinde düşmem bir oldu. üstümde ceket eldiven kask vardı altımda da kot. sol tarafıma düştüm
    -ceketin üstünde sürtme izleri vardı hafif, sol dirseğim ve sol dizimin üstüne düştüm. evde monta baktığımda dirsek elimin dışı omuzum toz olmuştu sürtmeden dolayı. pantolonu çıkarttığımda da kanayan yer yapışmıştı adrenalinle hissetmediğim acı 1 hafta seke seke gezdirdi beni. koruma knox değildi ama yine de korumuştu. ama dizimde koruma olmadığı için yara aldım. ayrıca ceket sürtünmeden ve rüzgar soğuktan da korur. ve vücudu sardığı için normal bir mont gibi patır kütür gitmezsin aerodinamiği de sağlarsın.

    topcase için de açılmış başlıklar var bulamadım şimdi yönlendirmek için, ama özet geçeyim. motosikletin boyutlarında bi değişiklik yapmadığı sürece çizimsiz onaysız standart topcase in ceza nedeni olmayacağından bahsetmişti bir arkadaşımız. detaylı detaylı. yani yan çantalar buna dahil oluyor ve ayrıca topcase çok büyük ve sökülmez şekildeyse bi şekilde kitleyebilirler cezayı.

  8. #8

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Merhaba,

    ek olarak mont bedeninize uygun değil,korumaları tam oturmuyorsa, kaza anında döneceklerinden korumanın aksine zarar da verebilirler.

  9. #9
    melihbesikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt - 09 / Forza 250
    Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar
    telike bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)