Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

teg mi ? putra mı ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    muco55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2011
    Şehir
    FATİH-Esenyurt-İSTANBUL
    selam arkadaşlar... umarım yardım edeceksinizdir bana çünkü herkesin beni anlayacağını biliyorum. bebeğimiz olduğu için işe git gel motorun haricinde birde araba almayı düşünüyorum çünkü kışta geldi çattı. arabasız hiç bir yere çıkamıyoruz çocuk ne bilim hastaneye yada dede babanne anneanne ziyaretlerinde neler çekiyor bir bilseniz karar verdim araba almaya. ama maddi durum biraz kötü maalesef ama şükrediyoruz o ayrı konu. e motosiklette bir tarzımız olduğu gibi arabalarda benim de bir tarzım var. örneğin daha önce yaklaşık iki yıl önce sattım honda eg vardı 93 modeldi. bir ara kardeşimle vosvos zevkini tattık sonra civic 2001 1,6 ies güvenlik paketli e ufaktanda modifiyeli honda aldık. ( tabi pederin yardımıyla ) vel hasıl şimdi 7-9 lira arası birşey alcam ama şu sıralar çok araştırıp fena hosuma giden iki araba arasında kaldım. birincisi tabiki gene honda markalı integrayı düşündüm kullanıcı yorumları şekli şemali performansı herşeyi harika 4 kapı ve direksiz oluşu geniş iç hacim büyük bagaj eg ye göre çok işimi görür çünkü artık aileyim bazen tatile giderken babamın partnere üçümüz sığamıyoruz malum ufaklık küçük ama öte berisi çok ikincisi putra. yine yarım japon kalitesi Coupe oluşu ve performansı ve iç ve bagaj genişliği olarak ilgimi çok çekiyor şimdi sıkıntıya gelirsek arkadaşlar can alıcı noktaya :
    1-) honda integra (teg) geniş otomatik ve sunrufflu almak istiyorum ama abs hava yastıgı yok ve eski model bir araç masraf çıkarırmı korkuyorum ama asıl istediğim bu araç onu belirteyim..
    2-) proton 2,18 coupe (putra) yüksek model olup fiyatının az olması abs klima hava yastığı gibi donanımlarının bulunması nedeniyle integraya karşı biraz bastırıyor. ama hiç ikinci el piyasasının olmaması da beni biraz geri iteliyor ya satamazsam aciliyet durumu falan olabilir sonuçta herkesin başına gelmiştir zarar etmekte istemem sonuçta
    Yani arkadaşlar hepimiz motorcuyuz evet, burası bir motosiklet forum sitesi evet, ama benim bildiğim, sorularıma bugüne kadar en randumanlı cevaplar bulduğum yer burası konu otomobil olmasa da. ama gerçekten bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var sizce ne yapmalıyım... kafanızı biraz şişirdim ama kusura bakmayın hakkınızı helal edin. şimdiden hepinize teşekkür ederim...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Mazda 626 ları bakmanı öneririm.
    Hem konfor hem donanım hemde gerçekten sağlam arabalar. Yalnız 2lt motor var.
    Yok konfor donanım umrumda değil dersen 5 bin tlye bir skoda favorit alıp işini görebilirsin. emin ol neredeyse hiç masraf ta çıkarmaz.
    Bir arkadaşım 98 model elentra aldı be başı fena helde dertte. 2500 + 3000 tl harcadı hala 2 bin tl lik otomatik şanzıman sorunu duruyor kenarda .
    Eski arabada otomatik şanzıman büyük riskdir. Alıcaksan tüm yol şartlarında iyi dene .
    Ayrıca o paralara tek kapı sorun olmazsa alfa 145 lerde iyidir . Twin sparklar ı boksor motor değil daha alınası olabilir.

    aklıma gelmişken Birde citiroen zx ler var .

    Aslında bendeki mantık şudur. 8bin tl paraya gidip 10 bin tl lik arabayı almaktansa ortalaması 7 binde gezen temiz bir arabayı 8 bine almak daha mantıklı gelir hep. aldıktan sonra rahat edersin. Bu mantıkla aldığım hiçbir arabaya 1 tl dahi masraf yapmadan kullanıp satığım olmuştur.

  3. #3
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    20 den fazla araba alıp satmış birisi olarak sana sadece şunu söyleyeyim..bahsettiğin arabaların kalitesine konforuna lafım yok..ama ...
    (ülkemizde ve günümüzde al birini vur ötekine,yada bozacının şahidi şıracı,tencere dibin kara seninki benden kara gibi bir sürü atasözü,deyim uydurmadan..)
    ikisinden de uzaklaş diyorum...

  4. #4
    gökhan70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2013
    Şehir
    Karaman
    Motosikleti
    Borelli Ledow 250
    Ford escortlara bak. Tam bir aile arabası özellikle hatchback kasalarının bagaj hacmi geniş. Tatile falan ailecek çok rahat gider gelirsin. Eski kasa Toyota corollalara benzetirim hep bunları. Konforu olsun yakıt tüketimi olsun gayet güzel. Senin bütçene göre istanbulda iyi bir araştırmayla temizini bulabilirsin. Tavsiye ederim.

    Samet Ağır çok güzel söylemiş bence de o 2 arabadan olabildiğince uzaklaş, hele otomatik Allah esirgesin diyorum, protona laf bile söylemiyorum

    Aman Kuş serisine aldanıp alma valla iliğimi kemiğimi kuruttu namussuzlar. Eski arabayı sıfırdan komple toplamadıkça adam olmuyor ben bunu anladım. 1 lira fazla ver temizini al. Hayırlı olsun şimdiden.

  5. #5
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Abicim bebegimiz var diyorsun ama bebek umrunda degil.
    Bir sürü ivir zivira bakacagina,
    kafana koydugun arabalara bebek koltugu koy.
    Sonra bebegi o koltuga oturtup, kaldir.
    Hangi arabada bebegi rahatlikla koltuga oturtuyorsan ve alirken zorlanmiyorsan o arabayi al.
    Dikkat et kafasini çarpma.
    oyunageldim bunu beğendi.

  6. #6
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abicim bebegimiz var diyorsun ama bebek umrunda degil.
    Bir sürü ivir zivira bakacagina,
    kafana koydugun arabalara bebek koltugu koy.
    Sonra bebegi o koltuga oturtup, kaldir.
    Hangi arabada bebegi rahatlikla koltuga oturtuyorsan ve alirken zorlanmiyorsan o arabayi al.
    Dikkat et kafasini çarpma.
    Abi Bu ülkede önce etikete bakılır.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

  7. #7
    oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Aralık 2012
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Hakikaten,bebeği aileni düşünmen gerekirken senin baktığın modeller bir aile için hiç iç açıcı değil,
    garip bir durum olmuş,proton ney yaaa,,

    O paraya corolla stw bulabilirsin rahatça,tam bir aile arabası

  8. #8
    muco55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2011
    Şehir
    FATİH-Esenyurt-İSTANBUL
    teşekkür ederim arkadaşlar. şöyle anlatayım kısaca ben bu iki araca eleyerek karar kıldım ve bir gün sürmedi bu eşim kızıyor çok didikliyorsun birşeyi diye ama ben yapım gereği nereden baksanız 5-6 aydır hergün inceleme araştırma yaparak elemeler yaparak bu iki markaya geldim. tofaş grubundan ve reno europa yada broadway cinsinden dersimide zamanında aldım sağlamlık konfor performans ekonomi yol tutuş güvenlik özellikleri olarak en son bu arabalarda kaldım yani tamam coupe bebek koltuğu için sıkıntı olabilir haklısın kardeş bişey diyemem o zamanda 2000 model gibi 416 4 kapı otomatik klima abs vs. vs,. protonlar var gene ayrıca protonları gerçekten bilen iyibilir üstün yoltutuş yeteneği var. bakın yol tutuşu iyi demiyorum üstün diyorum. toyota kalitesinde bir araç sadece honda integranın yaşı eski o düşündürüyor beni. yoksa protonlarla aynı model olsa çoktan protonuda elemiştim bir arkadaşım eski mercedes 190 lara bak dedi onlara bakıyorum şu anda hiçde fena degiller ama yaşları çok eski masraf çıkarırlarmı diye korkuyorum.

    ---------- Post added at 11:31 ---------- Previous post was at 11:28 ----------

    ayrıca asıl istediğim bmwydi 3 serisi yada 5 serisi istiyordum ama anlayan tüm tanıdıklarım aman dedi aman unut dediler ona bakacagına eski 79 200 e lere bak daha iyi dediler anlamadım ama mercedeslerinde her kasası pahalı ya 190 ların bile 83 89 model araları 9- 10 kağıttan aşağı yok

    ---------- Post added at 11:33 ---------- Previous post was at 11:31 ----------

    aslında bu arada şu gündemdeki hurda yasasından da korkmuyor değilim de bilmiyorum ya


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)