Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kazalı Şasi Nasıl Anlaşılır

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Ekim 2013
    Arkadaşlar Slm,

    Motor arayışlarım devam ediyor. Bütçe yetmediği için 0km Kawasaki Ninja 250R ı alamıyorum maalesef.

    0km olarak YUki Spitzer 250r ve Megelli 250r alabiliyorum. Her ne kadar buradaki satıcı firma MEgelli'yi önerse de forumda okuduğum problemler beni korkutuyor. Yuki hakkında ise çok paylaşım olmamış.

    Bu durum beni 2. el Ninja ve CBR 250r a itiyor. Ancak çok tecrübem olmadığı için 2. elden de korkuyorum. Beni en çok korkutan kısım ise kazalı şaseleri anlayamamak. Acana bunun bir yolu yordamı var mıdır. Ya da servise götürsek acaba arabalardaki gibi detaylı expertis yapıldığında şasi kazası ortaya çıkabilir mi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Şahsen çin alıcağıma patlak ninja veya cıbır almayı tercih ederdim. Şasiyi onarırdım olurdu biterdi. En azından 2 günde bir servise uğramaz, motordan soğumazdım.. Bu şahsi görüşümdür, kimle sazanlık yapmasın.

    Nasıl anlaşılır- Jantlar güzelce incelenmelidir... Bazıları düzeltme yapıyorlar ve bu düzeltme esnasında üzerindeki boya çatlama yapıyor.
    Şasi üzerinde fabrikasyon kaynak harici her hangi bir müdahale varmıdır buna bakılmalıdır. Nasıl anlaşılır ? Genelde pürüzler olur. Bariz hissedersiniz zaten... Fabrikasyon boyalıdır. Eğer bir müdahale varsa sırıtacaktır, boya farkı olucaktır.
    Resimdeki kaynak yerlerini inceleyin.


    Hiç bir bilginiz yok ise en temiz çözüm servistir. Bunu sormak bile saçma aslında
    Servise götürürsün arkadaş. Verirsin 50-100Tl neyse artık. Bağlarlar bilgisayara... Solunu sağını kurcalarlar. Sana güzel bir expertiz raporu çıkartırlar ve satışını alırsın aracın...

    En azından kafanda soru işareti olmaz. Belki vericeğin 50 TL seni 1000TL harcamaktan kurtaracak ? Birde böyle bakmak lazım


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)