Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Emniyet Şeridi Kullanimi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    vedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2005
    Motosikleti
    yamaha fz6
    Alıntı SuperDude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana dedi ki "kenardan gitsene yolun ortasından ne gidiyorsun" dedi. Ben de motosiklet kenardan gidecek diye bir kural mı var diyerek şeridimden gittiğimi söyledim. Dedim ki "Ben yolun ortasından gitmiyorum şeridimden gidiyorum, hız limitlerinde gidiyorum, ayrıca bu yollar senin malın değil, senin ödediğin vergiyi ben de ödüyorum, senin ehliyet sınavına tekrar girmen lazım ki motosikletlerin de motorlu araç olduğunu öğrenesin, senin haklarının aynısına bu araç da sahip, at arabası ya da bisiklet sandın galiba bunu, plakayı görmüyor musun" dedim.
    Aynısı benim başıma geldi. Aynı cevapları verdim. Birde trafik öğretmeni olduğumu söyledim. Adam biyandan camı kapatıyodu( belki bi hareket yaparım filan diye korkarak ) biyandanda söyleniyodu bana;

    "tabi bizde köyden yeni geldik, ayıydık" diyerek
    Less is more...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    secret5de - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2006
    Motosikleti
    ramsey 125.cc.
    valla bende eminyert şeridi pek kullanmak istemiyorum onun için direk en solun solu daha cazip geliyo valla orda sıkıştıranda olmuyo iki ara gaz sesi duyan birazda toparlanıyo sol şerit full şerit en güzeli en sol şerit tabi trafiğin tıkalı oldugu zamanlarda onun harici hallerde ise normal şeridime dönerim en sağ yani emniyet şeridindeyse bende emniyet şeridi boş kalmalı çok aşırı bi trafik yığılması yoksa kullanılmamalı geçen emniyrt şeridinde arızalanmış bi araç kavisli bi yolda durmuş ben tavsiye etmiyorum söz usta şöförlerin...

  3. #63
    Gabe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Grand Eagle 250
    emniyet şeridi kuralını hepimiz biliyoruz fakat herkesin uyduğunu sanmıyorum. şahsım adına soyleyeyim, ben icap eden durumlarda boş şerit bulamıyorsam trafik felci atlatılana kadar emniyet şeridini kullanıyorum.

    herkesin de bir şekilde o şeridi kullandığına inanıyorum. bu kadar yani olay.

  4. #64
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Adı üzerinde emniyet şeridi! Bence her türlü araca kapalı olmalı.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  5. #65
    art-niyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    emniyet şeridi kullanlmaz arkadaşım kul-la-nıl-maz sebebi her ne olursa olsun.

    medeniyetin bir gereğide kurallara uymaktır kendi başına kural koymak değil.Motorcular örnek olmamız gerekirken böyle birşey yaparsak otomobillerin bizi yok sayması gayet doğal tabi yapmayın.

  6. #66
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Gözlerim yaşarıyor... Ne mutlu bu günleri de gördüm ya...
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  7. #67
    vipseyahat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı EgeKnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vipseyahat madem bir başlık açtın ve (olmalı mı?) diye de sordun fikirlere saygılı olacaksın emniyet şeridinden gidilmemesi gerektiğini bildiğin halde sırf fikrini kabullendirmek ( bastırmak ) vede emniyet şeridinden gitmek istediğin için hadi gidilsin diyelim diye fikirlere tepki vermene gerek yok biz gidilsin desekte gidilmeyecek

    EMNİYET ŞERİDİNDEN MOTORLU TAŞIT GİTMESİ YASAKTIR!!!!
    Yorumun garibime gitmedi dersem dürüst olmamış olurum, Polemik en sevmediğim bir tutum şeklidir Ege veya çevresinde emniyet şeritine çok gerek olmadığını o tarafları bildiğim için çok iyi biliyorum fakat malum istanbul trafiğinde ve istanbulda yaşayan biri olarak bu başlığa emniyet şeridinin kullanımı hakkında kürsü yapan arkadaşlara tavrım ben trafikte kendim görüyorum hemen hemen günün çoğu motorun üzerindeyim. Bırakın eski motorcuları daha dün motor almış kişiler bile kaldırımların üzerinden sol arıza şeridinden ve emniyet şeritlerinden gidiyorlar, ben zaten gelin hepimiz emniyet şeridini işgal edelim demiyorum ki bazı hallerde nasıl zamanında müsamaha gösteriliyorduysa aynı tavrın devamından yanayım, trafikteki motor sayısının artması ve bu sayının daha da artmasını engellemek için sanki önümüze engeller çıkarıldığı kanatindeyim. Belki ilerliyen günlerde çok daha farklı uygulamalara maruz kalacağız. Sevgiler.

    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bırakın konuşmayı bu formu açmak bile hataaaaa
    O R A S I E M N İ Y E T Ş E R İ D İ
    Özür Dilerim dostum açacağım diğer TOPIC'ler de senden mutlaka fikir alacağım.

  8. #68
    ozkansava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2006
    Şehir
    Nilüfer/Bursa
    Motosikleti
    JONWAY 150 T-2 YY Furnace
    [QUOTE=vipseyahat;396427]Yorumun garibime gitmedi dersem dürüst olmamış olurum, Polemik en sevmediğim bir tutum şeklidir Ege veya çevresinde emniyet şeritine çok gerek olmadığını o tarafları bildiğim için çok iyi biliyorum fakat malum istanbul trafiğinde ve istanbulda yaşayan biri olarak bu başlığa emniyet şeridinin kullanımı hakkında kürsü yapan arkadaşlara tavrım ben trafikte kendim görüyorum hemen hemen günün çoğu motorun üzerindeyim. Bırakın eski motorcuları daha dün motor almış kişiler bile kaldırımların üzerinden sol arıza şeridinden ve emniyet şeritlerinden gidiyorlar, ben zaten gelin hepimiz emniyet şeridini işgal edelim demiyorum ki bazı hallerde nasıl zamanında müsamaha gösteriliyorduysa aynı tavrın devamından yanayım, trafikteki motor sayısının artması ve bu sayının daha da artmasını engellemek için sanki önümüze engeller çıkarıldığı kanatindeyim. Belki ilerliyen günlerde çok daha farklı uygulamalara maruz kalacağız. Sevgiler.



    Özür Dilerim dostum açacağım diğer TOPIC'ler de senden mutlaka fikir alacağım.[/QUOT

    Aramızda o kadar çok polemik yaratmak isteyen arkadaşlar varki.Zorla konuşturuyorlar adamı.Kardeşim görüşünü yaz oraya bak keyfine diğer görüşleri oku.Katıl veya katılma.Deli oluyorum bu adamlara.Biri yazmış bakın mesajlara okuyun,işte gelde istanbul'a beraber yol alalım seninlede gör,burada motor kullanmak bursa'da motor kullanmaya benzemez falanda filan yani.
    Kardeşim aç trafik yasasını oku.İster uygula ister uygulama.
    Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr

  9. #69
    McA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Vitello Life 80
    Her gun gemlik - bursa yolunu tepiyorum motorla.. sağ seritte arkamdan durmadan selektör yapıp, yol verdiğimde en çok 10m onume gecebilen ardından hızını kesen Tır yada kamyondan, en solun solundan geçen araçlara kadar her turlusuyle karşılaşıyorum. Emniyet seridinden gitmek tabii ki rahat olacaktır. Ancak allah kimsenin basına vermesin, evde bir yakınınız rahatsızken basında ambulans beklediğinizde o şeritte kedi köpek bile olmaması için dua ediyor olursunuz. Annem 112 acilde hemşirelik yaptı yıllarca. Emniyet seridi yada yol verme konularında inanın çok dertliler. O insanlar o seridi ihlal edenler yada yol vermeyenler yuzunden kurtarmak için canlarını ortaya koydukları insanlara ulaşamayabiliyorlar.

    - Ayrıca Bursa trafiğini de bilenbilir. Bursada da sinyal kullanılmaz,dolmuşlar slalom yapar, ancak bu dolmuşlara şahin doğan gibi, tek renk olmayan, tepe lambalarını farketmezseniz dolmuş oldugunu anlayamayacagınız araclar da dahildir. Bu arkadaşlar en soldan en sağa size çarparak geçer sonra da kavga çıkartırlar. Gayet rahat olun. Biz de burada kır gezisi yapmıyoruz. Neyin ne oldugunun farkındayız. Ancak kuralları biliyorsan ve motor kullanmayı istiyorsan uyacaksın bu kadar basit. Tombaladan çıkmadı bu yasa, herkes bunu bilerek çıkıyor trafiğe.
    -McA-

  10. #70
    Gabe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Grand Eagle 250
    Ancak allah kimsenin basına vermesin, evde bir yakınınız rahatsızken basında ambulans beklediğinizde o şeritte kedi köpek bile olmaması için dua ediyor olursunuz. Annem 112 acilde hemşirelik yaptı yıllarca. Emniyet seridi yada yol verme konularında inanın çok dertliler. O insanlar o seridi ihlal edenler yada yol vermeyenler yuzunden kurtarmak için canlarını ortaya koydukları insanlara ulaşamayabiliyorlar.
    bir motosikletin, emniyet şeridini terkedip ardından gelecek kamu aracına yol verebilme hızı nedir, bir fikrin var mı dostum? ben max 5 sn diyorum ve sonuçta burada orası kullanılmaz edilmez, medeniyetin gereğidir diyen arkadaşlara da şaşıyorum.

    bir şekilde istanbul'da trafiğin kötü olduğu zamanlarda otobana motorla çıkan herkes o şeridi "KULLANIYOR", aksini ısrarla soyleyen arkadaşlar ömürleri boyunca hiç o şeride girmedilerse dediğim hallerde buyursunlar konuşsunlar. öbür türlü gülünç oluyor valla her gün görüyorum herkes kullanıyor o şeridi.

  11. #71
    EgeKnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2005
    Şehir
    izmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    peki......

    istanbul trafiği ni sadece siz mi yaşıyosunuz veya istanbulun trafik sorununun çözümü kalmadı da emniyet şeridini kullanmakmı tek çözüm

    arkadan bir ambulans veya başka bir kamu aracı gelse yol verme süresi 5 sn diyen arkadaş madem 5 saniye içinde yol verebilecek durumdasın girebilecek yada kaçabilecek yerin varda emniyet şeridinde ne işin var

    emniyet şeridi üzerinde giderken kaza yaptın düştün bişey oldu arkadan gelen bir ambulans olursa ambulans senimi kurtaracak taşıdığı yada yetişmeye çalıştığı hastayımı

    madem motosikletler kural dışına çıkacak çıkma hakkı olmalı ozaman bizi farkedin motosikletleri fark edin bize saygı duyun diye bağırmayın

  12. #72
    McA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Vitello Life 80
    Alıntı EgeKnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki......

    istanbul trafiği ni sadece siz mi yaşıyosunuz veya istanbulun trafik sorununun çözümü kalmadı da emniyet şeridini kullanmakmı tek çözüm

    arkadan bir ambulans veya başka bir kamu aracı gelse yol verme süresi 5 sn diyen arkadaş madem 5 saniye içinde yol verebilecek durumdasın girebilecek yada kaçabilecek yerin varda emniyet şeridinde ne işin var

    emniyet şeridi üzerinde giderken kaza yaptın düştün bişey oldu arkadan gelen bir ambulans olursa ambulans senimi kurtaracak taşıdığı yada yetişmeye çalıştığı hastayımı

    madem motosikletler kural dışına çıkacak çıkma hakkı olmalı ozaman bizi farkedin motosikletleri fark edin bize saygı duyun diye bağırmayın

    Yazacaklarımı yazdım ancak bu mesajı okuduktan sonra aynı oldugunu farkettim. Baştan sonra katılıyorum.
    Beş saniyede, emniyet seridini kullanma hakkı olan bir arac gelmeden once kendine yer bulamadığın seritte, bir anda arkadan gelen gorevli aracın hızını kesmeden, kaza yapmadan, sorun yaşamadan kaçabiliyorsan emniyet seridinde ne işin var?
    -McA-

  13. #73

    Üyelik
    29 Ağustos 2005
    Ben bazı arkadaşlarımın düşüncelerini anlıyorum,galiba.

    ''En emniyetli şerit, adı üstünde emniyet şerididir.'' demeye getiriyorlar.

    Bir de emniyet şeridi emniyetin şeridi değildir.Her tepe lambası koyan resmi veya sivil araç burayı kullanıyor.İnsaf be kardeşim,acil bir durum yok,görevde değilsin,ne halt etmeye kullanıyorsun.Bence motorsikletlerden daha fazla sorun bu araçlar tarafından ortaya çıkıyor.İnanın diğer tüm sürücüler de bunlara acayip sinir oluyor.Bazen bu sinirleri yüzünden ( onlara bir şey yapamadıklarından ) bizleri sıkıştırıyorlar.

    Arkadaşlar emniyet şeridini kullanmayı bırakalım bence.Bu alışkanlık yüzünden ben bir kaç kaza atlattım.Bir çok motorcu arkadaşımız da araçların sağından geçerken kaza geçirdi.Sevgilerimle...

  14. #74
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Zaten emniyet şeridi yasal olarak motosikletlere açılasa o şerit artık "motosiklet yolu" olarak anılır ve en az 20 motorun o yoldan gittiğini düşünün, hangi motor nereye girip yol verecek, 5 er saniyeden heaplayın, ambulansın hızını kesmek bir yana bir de virajlarda park etmiş arızalı bir araca bindirmek de cabası... ayrıca katılıyorum; madem bir anda arkadan gelen gorevli aracın hızını kesmeden, kaza yapmadan, sorun yaşamadan kaçabiliyorsan emniyet seridinde ne işin var?
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  15. #75
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Her olgu yasak-kurallar dahilinde sınırlayamayız.Kanunen yanlış olabilir ama iki üç motorun aradan fırtlamasının kimseye zararı dokunmaz değil mi?
    Kolpa Adamları

  16. #76
    EgeKnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2005
    Şehir
    izmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    hala tartışıyomusunuz Bir arkadaşımız 100 YTL yemiş emniyet şeridinden gittiği için ismi mevzu bahis değil

  17. #77
    mimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2005
    Şehir
    caddebostan/istanbul
    Motosikleti
    aprilia mojito-125 (scooter)
    bence sorunun veya tartışmanın cevabı zaten konu başlığının içinde. emniyet şeridi.dünyanın her yerinde trafiğin yoğunluğuna göre mutlaka ama mutlaka bırakılmış şerit için, şimdi biz motorcuların bu şeridi biz kullansakmı diye bir düşüncemizin olması bence yanlış.Allah göstermesin ama o şeride bizimde birgün ihtiyacımızın olmayacağını kim garanti edebilir.

  18. #78
    dj-roer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2006
    Şehir
    İstanbul/Bakırköy
    Motosikleti
    YAMAHA-Majesty

    Hayret.....

    İstanbul veya o yoğunlukta trafiği olan bir şehirde yaşayıpta emniyet şeridine girmeden motor kullandım bu güne kadar diyecek kişiler heralde trafiğin en rahat olan saatlerinde sadece motor kullanmışlardır,ve motorları garajda duruyodur.
    Tabiki emniyet şeridinde motor kullanılmaz normal şartlar altında,bi anlamıda yok çünkü tehlikeli.
    Ancak zorda kalınca da dalmayan motorcuda yoktur.(bazılarımız itiraf etmesede..)zaten emniyet şeridinden ambulans gitmez,sadece polis ve bazı kamu araçları sadece laf olsun diye aynen motorcular gibi dalarlar;
    Emniyet şeridi arıza yapan araçların zorunlu ve geçici park etmeleri içindir,hatta bazı yerlerde sadece park edilsin diye çapraz engellerle bölünmüştür.
    Konuya yanlış bakınca bir sürü gereksiz yorum oluşmuş.

    Kazasız sürüşler dileklerimle.
    [FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Green"]ÖZGÜRLÜK+HUZUR=[/COLOR][COLOR="DarkOrange"]Keşke ben diyebilsem[/COLOR]:) [COLOR="Green"]Ama motosiklet üzerindeki herkes olabilir....[/COLOR][/FONT]::biggrinn...[COLOR="Red"]5562[/COLOR]...[COLOR="DarkOrange"]dj-roer[/COLOR]::sos::

  19. #79
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Alıntı dj-roer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbul veya o yoğunlukta trafiği olan bir şehirde yaşayıpta emniyet şeridine girmeden motor kullandım bu güne kadar diyecek kişiler heralde trafiğin en rahat olan saatlerinde sadece motor kullanmışlardır,ve motorları garajda duruyodur.
    Tabiki emniyet şeridinde motor kullanılmaz normal şartlar altında,bi anlamıda yok çünkü tehlikeli.
    Ancak zorda kalınca da dalmayan motorcuda yoktur.(bazılarımız itiraf etmesede..)zaten emniyet şeridinden ambulans gitmez,sadece polis ve bazı kamu araçları sadece laf olsun diye aynen motorcular gibi dalarlar;
    Emniyet şeridi arıza yapan araçların zorunlu ve geçici park etmeleri içindir,hatta bazı yerlerde sadece park edilsin diye çapraz engellerle bölünmüştür.
    Konuya yanlış bakınca bir sürü gereksiz yorum oluşmuş.

    Kazasız sürüşler dileklerimle.

    Emniyet şeridinin tek işlevi söylediğin değildir.. aşağıdaki gazete haberinin son bölümünde Emniyet şeridi ne içindir yazıyor... (Bkz 2918 sayılı Karayolları Kanunu’nun 71. maddesi)



    Emniyet değil tehlike şeridi

    Ali AKSOYER / İSTANBUL

    2 milyona yakın aracın seyrettiği İstanbul trafiğinde emniyet şeritleri ‘tehlikeli şerit’ haline dönüştü. Emniyet şeridinde trafik kontrolü yapan iki polisin ölümü, ikisinin de yaralanmasından sonra ambulanslar bile güvenli olmadığı gerekçesiyle sol şeridi tercih ediyor. Emniyet şeridini ihlal eden binlerce araçtan günde sadece 50’sine ceza yazılıyor.

    İSTANBUL’da bir haftada 2 trafik polisinin yaşamını yitirdiği 2 trafik polisinin ise yaralandığı ‘Emniyet şeritleri’ kural tanımayan sürücüler ve kuralları uygulamayan yetkililer yüzünden, ‘tehlikeli şerit’e dönüştü. Yaralı taşıyan ambulanslar bile, dolu ve güvensiz olduğu için emniyet şeritleri yerine sol şeridi tercih ediyor.

    2 milyona yakın aracın seyrettiği İstanbul trafiğinde her gün binlerce kez yaşanan emniyet şeridi ihlallerine, 2005 yılı boyunca günde ortalama kesilen ceza sayısı 50’yi geçmedi. 2005 yılı içinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, toplam 13 bin 072 araç emniyet şeridini hatalı kullandığı gerekçesiyle işlem yapıldı. Bu araçlara Trafik Ceza Kanunu’nun 54-1-B maddesi gereğince araç başına 92 milyon 400 bin lira ceza uygulandı. Toplam 1 milyon 207 bin YTL ceza kesildi.

    Polis, emniyet şeridi ihlallerinin 155 Polis İmdat ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ihbar telefonu 0212 214 40 69’a bildirilmesini istedi.

    POLİSE DE CEZA

    Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından tüm emniyet birimlerine gönderilen bir yazı ile sivil ve polis araçlarının acil durumlarda emniyet şeridi kullanırken tepe lambası takması ve ışıklı ve sesli ikaz yapmaları istenmiş. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın emriyle, göreve gitmediği halde keyfi olarak emniyet şeridi kullanan sivil ve resmi polis araçlarına da ceza kesilmeye başlanmış. Ancak uygulamaların yetersiz olması nedeniyle emniyet şeritleri, İstanbul’daki yolların en tehlikeli şeridi olma özelliğini sürdürüyor.

    Hangi araçlar emniyet şeridini kullanabilir


    EMNİYET şeridini hangi araçların kullanacağı, 2918 sayılı Karayolları Kanunu’nun 71. maddesinde açıkca yazılmış. Kanuna göre bu araçlar, görev halinde iken geçiş üstünlüğüne sahip. Yasaya göre bu hak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak, duyurulur ve görünür geçiş üstünlüğü işaretini vermek şartı ile kullanılabilir.

    Cankurtaran araçları, yaralı veya acil hasta taşıyan araçlar.

    İtfaiye araçları.


    Hükümlü veya sanığı takip eden veya emniyet ve asayişi korumak için acele olay yerine giden zabıta araçları.

    Bir trafik suçu işleyerek kaçan aracı takip eden veya trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine gitmekte olan görevlilere ait araçlar.

    Alarm sırasında sivil savunma hizmetlerinde görevli bulunan araçlar.

    Koruma ile görevli olan ve korunan araçlar.
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  20. #80
    brsyc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ocak 2006
    Motosikleti
    BMW F650 Dakar
    ben de pazartesi ceza yedim emniyet serindinden gitmisim diye.. arkamdan cevirdikleri 15 motoru da benden sonra bıraktılar ceza kesmeden, kopru yolunda. icime oturdu, ogretmen adamiz zaten, kus kadar maasimiz var.. tamam anliyoruz kural kuraldir ama, emniyet seridinde bile guvende gidemiyorum ki arabalarin burnunu cikarmasindan, birakin araclarin arasindan gitmeyi...
    bence trafikte mootorla ugrasmak cok gereksiz ve sacma, cunku motor su gibidir, bos buldugu yerden gecer gider, araba gibi tıkamaz yolu.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler