Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosikleti satmaktan soğutuyorlar insanı..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Merhaba arkadaşlar.. İlk motorumu satıp farklı birşey almak istiyorum koydum sahibinden e.. Önce tüm sorunlarını yazdım(km saati bozuk ve boyasında renk atması var).. Sırasıyla geçen telefon konuşmalarını özet olarak anlatıyorum..

    2-3 sefer konuştuk tamam görmeye gelecek planımı ona göre yaptım.. Cuma gelecek parayı denkleştiremedi tamam dedim.. Pzt dedik pazar mesaj attım haber verirsiniz gelip gelemeyeceğinizi dedim.. Ne arayan var ne soran.. 2 defa planımı iptal ettim bana ders oldu..

    Biri daha aradı hocam şu kadar param var verirsen gelip alacağım.. Pazarlık yok diye de yazmışım adam öldürdü fiyatı.. Benimde paraya ihtiyacım var dedim.. Fikrini değiştirirsen akşama kadar bu numaraya ulaşırsın dedi kapattık Dedim adama zorla satıyoruz sanki zaman veriyor bana..

    Km saati bozuk ya 100 tl değil o sanki 500 lira indiriyorlar..(pazarlık yok kısmını kimse ciddiye almıyor sanırsam)

    Birkaç saçma şeyden sonra ilanı değiştirdim.. Madem bu kadar konuşuyoruz detaylar telefonda verilecektir diye yazdım milletin bir bildiği vardır diye(herkes öyle yazıyor).. Sonrası daha feci..

    Anlatıyorum herşeyini arkadan 3 kişi aynı soruyu soruyor.. Yanında ne veriyorsun? Topcase i veriririm diyorum başka ne var diyor? Haydaaa... Biri daha sorarlarsa 24 parça çatal bıçak seti diyeceğim..

    Arkadaşlar nedir bu işin raconu bir öğretin.. Benim bildiğim beğendiğin motorun evraklarını geçmişini sorarsın gelirsin servisine gösterirsin para konusunda indirimini konuşursun alır gidersin.. 250 tl fazla yazıp pazarlık yok kısmını mı kaldırayım napayım?
    Motor_Derili ve lonqston bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    porsche911tt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    Beyşehir
    Motosikleti
    ramzey qm200
    Ben ilk arac satisimda pazarlik falan ne sacma sey dedim arkadaslarim beni uyardi.olum sacmalama bu isin raconu bu dediler ben bi fiyat veririm onu veren alir dedim .dedim ama oyle olmuyormus.ille o payi koycakmisim bunu anladim bizim millet cok seviyor .ortayi bulmayi.hatta bi muddet sonra muhabbet tamamen para oluyor .bide para acil lazimsa tok satici rolu de gitmiyor.istedigini alman baya zor oluyor.hayirli satislar
    lonqston bunu beğendi.

  3. #3
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Extraları ben olsam sökerdim
    Pazarlık payı var de fiyatı 20 tl fazladan yaz sonra pazarlıga girince hadi 20 tl sinide almayı verelim de :d
    lonqston bunu beğendi.

  4. #4
    waeder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2012
    Şehir
    Erzincan
    Motosikleti
    Aprilia Sportcity 250ie vardı satıldı :( (2009)
    Hocam o durumlar çok kötü Allah yardım etsin. Sana tavsiyem hemen adamın dediklerine uyma yani işi " motoru alacaksan gel bak al git " şekline dönüştür. Tabi bazıları pes etmek bilmiyor Şu anda bende motorumu satıyorum bir fotoğrafında çantası var adam onuda ver diyor o dahil değil diyorum yok anlayış yok millette.
    lonqston bunu beğendi.

  5. #5
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    500 fazla yaz son fiyat de. çok ısrar ederlerse 250 lira in daha da inme. notere gitmeden önce adam şunu düz yapalım diye yalvarıp yakaracak o zaman iyi hadi seni sevdim tarzında konuşur istediğin fiyata bağlarsın olayı. konuşurken biraz sert ol. telefonu ilk çalışında açma. akşama yine arar o zaman açarsın tok konuşursun pazarlık payı diye üste koyduğun limiti bile alabilirsin.
    lonqston bunu beğendi.

  6. #6
    Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2013
    sahibinden.com dan geçen hafta laptop almıştım adamı aradım direk sattınmı diye sordum hayır dedi,adresi mesaj at geliyorum dedim neyse gittim yanına baktım cihaza sorun yok verdim parasını helalleştik ) adam ben giderken ''kaç yıldır satış yaparım ilk defa bu tarz bir alışverişim oldu'' dedi babam pazarlığı çok sever,ben aksine nefret ederim
    sinadra ve lonqston bunu beğendiler.

  7. #7
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul..
    Motosikleti
    2000 ford
    Sahibindene ilan verip araç tada motosiklet satmak artık meslek haline geldi neredeyse..
    Tavsiyelerim motorunuzun eksiği olmaması ( 40 liralık parçası arızalıdır yazarsın oraya sinyalleri çalışmıyor diye senden 300 lira fiyat kırarlar)
    Bak sahibindendeki ilanlara bi tane sorunlu motor yok hepsi sorunsuz adamlar işi biliyor..
    fiyatolarak sizi kurtaracak en son rakam neyse onun 300 tl üstünü yazın.. Pazarlık olmaz diye gene belirtin..
    Tekrar arayıpta pazarlık yapan olursa karşındakine aklından geçen ne diye sorarsın işine gelirse en son vermek istediğin rakama doğru çekrsin ama motorunda karşı tarafa koz verecek sorun olmasın..
    lonqston bunu beğendi.

  8. #8
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Bundan önceki motorumu satarken bende bu tarz şeyler yaşamıştım yok bir hafta beklermisin,yok elimde kamera,laptop vb. şeyler var takas edermisin...Son arayan kişiye abim ciddiysen hesap numaram bu yatır 100-200 TL bişey sonra istersen 1 ay sonra gel al motoru dedim.Adam kaporayı hesabıma geçti,bir hafta sonra motosikleti üstüne almaya geldi ve paranın tamamını verdi,o haftanın sonunda da motosikleti elimle götürüp teslim ettim.Hem benzin paramı verdi hem yemek ısmarladı.Niyeti ciddi olan pek yok açıkçası.Bi motor hoşuna gidiyor cebinde parası olmasa bile almaya kalkıyor ve bir sürü zamanını çalıyor.Sattıktan sonra arayıp soranların çoğu geri dönüş yaptı.Sattım deyince yaw biz alacaktık niye sattın bıdıbıdı bıdıbıdı.Alsaydın abi.Sen parasını verdin de biz mi satmadık.Çok sabır gerektiren bir olay malesef.Mal senin,sana tavsiyem parayı alıp,motosikleti sattığın kişi üstüne almadan motoru teslim etme.
    lonqston bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Ben çok şey sattım aldım şimdi arabayı satıyorum. Tavsiyem eğer parçalar çok zorlamazsa seni onarman değiştirmen ve sorunsuz ilan vermen. Bizim insanımız en ufak değişikliktr araca pert muamelesi yapar. Fiyatta min250 koy. Eğer aletin sağlamsa sıfırından biraz daha uygun koy daha çok arayan olacaktır. Bu motor çok temiz hesabı. İlana bakımları vs her şeyi yaz ihmal etme
    lonqston bunu beğendi.

  10. #10
    ScaLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2013
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Motoran CBS 150 Balancer 13' 7000km
    Alıcı olsan bu sefer, fiyatları çok şişiriyorlar diye şikayet için başlık açarsınız. Alıcı satıcıdan şikayetçi, satıcı alıcıdan şikayetçi... Sanki 500bin liralık villa/yat/lüks araç alıp satılıyor. 50'yi 100'ü düşünmeyeceksiniz bu tarz şeylerde.
    lonqston bunu beğendi.

  11. #11
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Bu motosikletim gokten inmedi gidip aldim neden onun icin baslik acmadim acaba? Birde baya enteresan bir cevap vermissiniz 50 100 u dusunmeyeceksiniz de benim bildigim 500 binlik villa satarken dusunulmez onlar.. 2011 model sifiri 4000 olan motoru ben 2500 den koyuyorum..(ekstralari eklemiyorum) adam 2000 tl diye geliyor bana.. %20 lik fiyat farki.. 500 binlik villa da abi 100 bini istemezsen alirim diyebiliyor musunuz? Ayrica motor satiyorum ben gidip kaska monta sulanmak ne alaka?

  12. #12
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    ARayanı mesaj atanı ciddiye almayacaksın. Gelip motorun başına bakmıyorsa alıcı değildir. Alıcı adam gelip görmek ister.
    Sen ilanda herşeyi açık net yaz. Hatta mesajlara cevap vermeyeceğini dahi yaz.
    ARayamayanda önce kontür alsın sonra motor derdine düşsün.
    Ciddiye alıp ta keyfini kaçırma hiç.
    En önemlisi motorun parasını almadan deneme turu vs yaptırma. Beğenmezse parasını geri verirsin. Telefonda bunu özellikle belirt. Zaten alıcıysa sorun çıkarmaz.
    sırf bu tip şuursuzlarla uğraşmamak içim mümkün olduğunca ilan vermeden satamaya çalışıyorum.
    Alırkendew satarkende tek başına olma ve kimsenin ayağına motorunu götürme. Ama kimseyide kapına kadar çağırma. Yakın uygun biryerde baksın.
    Alıcı gibi gelip motorun yerini öğrenip gecesinde çalan var. Deneme turu bahanesiyle motoru çalan var ( başıma geldi )
    Bazı şeyleri prensip edin , hadi bu motorun ucuz ama yarın birgün daha iyi motorun olduğunda da aynı çizgide devam edersin.
    lonqston ve turkish39 bunu beğendiler.

  13. #13
    rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Valla bende cok ugrasmistim arabami satarken. Beykozdaki adami kucukcekmecedeki ustasinin dukkanina cagiran vardi. Ustelik yetkili servisten ekspertiz yaptirmisim, inanmayan sadece yetkili servise goturebilir, masraf hasar cikarsa ben oderim diye de yazmistim. Ne manyaklar aradi yazsam kitap olur. Cam filmi cektir alayim diyen o.c bile cikti. (buradaki o.c. Dizi adidir, yerseniz ) Dayanamadim galericiye biraz asagi fiyata satmistim.
    lonqston bunu beğendi.

  14. #14
    Nomad_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ninja 250 / Triumph Daytona 675 / Yamaha R1 / Z800
    Pazarlık sünnettir
    lonqston bunu beğendi.

  15. #15
    Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT
    Bence fiyatı şişirme ne istiyorsan koy mutlaka satılır saçma teklif yapanlarla da fazla konuşma yok de kapat yorma kendini
    lonqston bunu beğendi.

  16. #16

    Üyelik
    25 Nisan 2010
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlatıyorum herşeyini arkadan 3 kişi aynı soruyu soruyor.. Yanında ne veriyorsun? Topcase i veriririm diyorum başka ne var diyor? Haydaaa... Biri daha sorarlarsa 24 parça çatal bıçak seti diyeceğim..
    yanında şoförünüde veriyoruz dersin
    lonqston bunu beğendi.

  17. #17
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2010
    Şehir
    Altınoluk
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ARayanı mesaj atanı ciddiye almayacaksın. Gelip motorun başına bakmıyorsa alıcı değildir. Alıcı adam gelip görmek ister.
    Sen ilanda herşeyi açık net yaz. Hatta mesajlara cevap vermeyeceğini dahi yaz.
    ARayamayanda önce kontür alsın sonra motor derdine düşsün.
    Ciddiye alıp ta keyfini kaçırma hiç.
    En önemlisi motorun parasını almadan deneme turu vs yaptırma. Beğenmezse parasını geri verirsin. Telefonda bunu özellikle belirt. Zaten alıcıysa sorun çıkarmaz.
    sırf bu tip şuursuzlarla uğraşmamak içim mümkün olduğunca ilan vermeden satamaya çalışıyorum.
    Alırkendew satarkende tek başına olma ve kimsenin ayağına motorunu götürme. Ama kimseyide kapına kadar çağırma. Yakın uygun biryerde baksın.
    Alıcı gibi gelip motorun yerini öğrenip gecesinde çalan var. Deneme turu bahanesiyle motoru çalan var ( başıma geldi )
    Bazı şeyleri prensip edin , hadi bu motorun ucuz ama yarın birgün daha iyi motorun olduğunda da aynı çizgide devam edersin.
    yanlış düşünüyosunuz bence. 2 sene once aldığın bi motoru sadece sahbinden bir mesajla aldımki 650+650 km yol yaptın tek mesaj attım sorunu varsa söyle yin vereceğim son fiyat budur olurmu olursa msj atın dedim adam sorunları yazdı tekrar fiyat verdim ve şahıs kabul ettti ertesi gün gittim aldım geldim.yeterki alıcı ve satıcı dürüst olsun.
    lonqston bunu beğendi.
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

  18. #18
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı zaferkarizma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yanlış düşünüyosunuz bence. 2 sene once aldığın bi motoru sadece sahbinden bir mesajla aldımki 650+650 km yol yaptın tek mesaj attım sorunu varsa söyle yin vereceğim son fiyat budur olurmu olursa msj atın dedim adam sorunları yazdı tekrar fiyat verdim ve şahıs kabul ettti ertesi gün gittim aldım geldim.yeterki alıcı ve satıcı dürüst olsun.
    İşte başına gelmeyince anlamıyor insan.
    Bazı durumlarda karşındaki insanın o anki durumu ve verdiği izlenim ve samimiyetide önemlidir. Mesela İstanbul dışı için bende daha esnek davranabilirim.

    Fakat aynı sizin yaptığınızı yapan birisi benim 10 bin tl lik motorumu çaldı. İstanbul dışından geldiği için teloranslı davrandım ve motor gitti.
    Başına gelmeyince anlamıyor insan.
    Davulun seside uzaktan hoş geliyor.

    bir abim vardı parayı cebine koymadan motorun kontağını dahi üzerine takma derdi. Bende çok paronayak olduğunu düşünürdüm.
    Bilmem anlatabildimmi.
    lonqston bunu beğendi.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

  19. #19
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2010
    Şehir
    Altınoluk
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    birazda şansızlık olmuş sizinkisi 4 tane motor sattım 5 tane aldım( 3 tanesi sıfırdı tabi şükür bi sıkıntı yaşamadım.satarkende hep piyasanın altına verdim.

    tolerans konusunda haklısınız.ama benim açımdan baktığımda makinaya binmeden incelemeden sesini dinlemeden hayatta almam sıfır olmadığı sürece.
    lonqston bunu beğendi.

  20. #20
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Bende 100 e yakın motor aldım bi okadarda sattım tabiki. Ve bir defa geldi oda yetti. Ha motoru buldum , adamıda buldum , adamda layığını buldu ama yinede hiç önermiyorum. Ben şanslı azınlıktan birisiyim bu konuda .
    En son motorumu sattığımda noter satışı yapıldı parayı aldım ve adam bindi gitti.
    Peşinden arabamı sattım. Yine noter satışı yapıldı parayı cebime koydum adam bindi gitti.
    Bakalım şimdi ki motorumuda satıyorum o nasıl olucak belli değil.
    Geçen yeni motor aldım. Parasını verdim binip denedim. Güzeldi gidip satışı yaptık.

    Yani öncelikle dolandırıcılığa dikkat etmek lazım. Adamın niyetini anlaman çok zor . Öyle senaryo kuruyor öyle oynuyorki inanamazsınız.
    Şehir dışından geliyor , elinde çantası çantada kıyafetleri , önce 20 dkk sigara çay motor muhabbeti. Derken bir bakıyorsun çanta ile başbaşa kalmışsın motor yok. Ki adam dersine nasıl çalışmışsa motoru benden iyi tanıyor. Daha önce vardı sattım tekrar alıcam dediği içinde hemen inanıyorsun. Öyle yerlere bakıyorki kullanmayan bilmez. Nerden biliyor arkadaş . Tabiki forumlardan . Modeli araştırıyor. Neresine bakılır kronik arızaları nedir. vs vs vs
    Adamlar işinin ehli. Ki şu yazdılarımı bile okuyacak olanları var. O yüzden hey sen senin ben ............................ ( o anladı )
    lonqston bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)