Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Trafik,bayan,teknik...!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    destinyofrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2006
    Şehir
    Kimse Bilemez
    Motosikleti
    SUZUKI GSX-R 600
    Alıntı cezerye adlı üyeden alıntı
    bayanlari ne kadar kolay elestiriyorsunuz ya.. turkiye gibi bir yerde yasiyoruz. attigi her adim kontrol altinda olan milyonlarca kadin var bu ulkede. insan haklarina aykiri, adil olmayan bi hayat var bayanlarin karsilastigi-karsilasacagi.. daha yillar surer motosikletli bayan sayisinin artmasi. sosyal varliklariz, dolayisiyla is, beyler, size de dusuyor.

    siz ne kadar anlayisli olursaniz, siz ne kadar destekleyici davranirsaniz mırın kırın etmek yerine, bayan sayisi o kadar artacaktir.

    gidin sosyoloji okuyun, psikoloji okuyun, gidin bildiginiz psikologlara danisin, anlamlandirin.ne bilim... ama kafaniza gore yorumlar yapmayin.
    Bu desteğe okadar çok ihtiyacım vardıki sağol


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    Alıntı destinyofrock adlı üyeden alıntı
    Bu desteğe okadar çok ihtiyacım vardıki sağol

  3. #23
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @crazy_devil, @destinyofrock

    Ben bayanların motor kullanması hakkında kötü birşey demedim ki. Ben onların da motor kullanmasını savunuyorum. Sadece biraz daha kendilerine güvenmeleri gerekiyor ve ürkek olmamalılar. Çünkü motosiklet arabaya benzemez, tereddüt etmek ve bazı konuda kararsız kalmak hayatınıza neden olabilir. Trafikte onlar kadar erkekler de taciz ediliyor. Benim hergün üzerime birileri direksiyon kırıyor. Ama artık tavrımı yavaş yavaş değiştirmeye niyetliyim. Geçen gün Erhan ile beraber birine giriyorduk kafa göz. Son zamanlarda insanlar çok daha fevri kullanıyor araçları. Aman dikkat...
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  4. #24
    numaniko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    XJ 600 Diversion F, PCX 125
    bayan olduunu beli etme arkadaşım sende kask takıosundur zaten altada etek falan giymessen nasıl anlicaklarki. bide mont. ama kiloluysan tabi yapicak bişi yok ister istemez belli olur bayan olduun. trafikte kolaylıklar dilerim sana...

    birde eşitlik diye bi kavram atiolar ortaya. tamam kabul heryerde eşitlik olsun ozaman. ağır işlerde inşaatlarda demir çelik atölyelerinde torna da falan bayanlarıda görmek isteriz ozaman. tabi gerçek eşitlii istiyosak.
    Hayat, hâyâl..

  5. #25
    NicemaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    en güzel çözüm önden gürültülü bi motor un gitmesi böylece o yolu açar sende peşinden gidersin

    Alıntı destinyofrock adlı üyeden alıntı
    Bi kere trafikteyseniz helede istanbul gibi bir yerde birde bayansanız üstünede güzelseniz bakılcak kadar (öle derler ) napardınız?



    Kaçççççççççççççççççççççççççççç
    Aralardan aralardan
    Eeeeeeeeeee
    Birde sıkıştırılıyorsanız off off napcam ya bu istanbulda tek başıma nedir bu zaten 50 kilocuk bişeyim 120 kiloyu taşıyorum motor yan yatsa kaldıramam kaldırsamda kızara bozara kaldırırım

    CBR'ım benim repsolüm canımmmmmmmm ama ses yok motorda kimisi matkapla deleriz eksozu ses çıkar desede ben eksoz taktırcam ses olduktan sonra geldiğim anlaşılır en azından trafikte bayanım diye çok sıkıştırılıyorum çok iyilerde var çok kötülerde örneğin minibüs şöförleri

    İşin bide teknik kısmı var ben zaten uçak teknisyeniyim elim cır cır tornavida tutuyor ama uçak üzerinde bu böle aradada parmaklarım yoruluyo pc başında mesleğimiz bu fakat motorsikletteki teknik kısım zor...
    Saygılar
    www.enguclu.com ==>> EnGuclu Bilişim&Internet Hizmetleri

  6. #26
    dex_cooler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Yurdum insanı türlü türlü, piskopatı var, kincisi, delisi, cahili, akıllısı, iyisi var.. Toplumsal değerlere önem vermeyen, insani değerler bakımından gelişememiş bu kişilere ne yapılabilir ki? Hiç birşey.. Eğer trafikte sıkıştırma, taciz gibi olaylarla karşılaşırlsanız kadın veya erkek olun, lütfen agresif davranmayın. Bir motorcuya yakışan soğukkanlı, sakin olmaktır, en güzel cevabı vermektir. Diğer yandan sizin altınızda bir motor var. O size çarpıp, hayatınızı kararttıktan sonra güzel güzel yaşamını sürdürebilir. Zaten onun hayatta kaybedeceği hiç birşey de yok..
    Her ne kadar bu tür olumsuzluklar olsada trafikte bayan sayısının artması bizim milletçe bir adım daha ilerlediğimizi gösterir.
    Allah hepimizi yersiz öfkemizden ve bu tür insanlardan korusun.

  7. #27
    Sima Sultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2006
    Şehir
    İst-Etiler
    bayan motorcuları artık daha aktif gormek ıstıyoruzz. yakında herkes alısacak bayanlarıda trafıkte motorla gormeye...

  8. #28
    Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    İzmir-Bornova
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Arabayla sağa dönüş yaptığımda solumdaki araç açıktan dönemeyip/dönmeyip beni sıkıştırıyorsa yaptığım gözlemlerimin sonucunda sürücüsünün %90 kadın olduğunu görmüşümdür. Bana bunun dışında trafikte bir sorun yaratmadılar. Motosikletle sağa dönerken şimdiye kadar bir sıkıştırılma denk gelmedi.

  9. #29
    stenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    motorcuyu hiçbir şey kurtarmaz her an gider bu aleti direk eleyin çok sakin olanlar dışı tümü bıraksın . 1994 tayfasından 20 kayıp verdik . demek ki tırt bir iş .
    Bastığın yerleri \'toprak!\' diyerek geçme, tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
    Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

    Aziz Üstad Mehmed Akif Ersoy

  10. #30
    tarzanabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2005
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Daha bisan megashock sürüyoz :(
    Hanım arkadaşlarım alınacak ama, ben kadınların her türlü motorlu taşıt kullanımına karşıyım. Her gün, HER ALLAHIN GÜNÜ, kadınların kullandığı taşıtlar yüzünden hayatım tehlikeye giriyor. Bunların bir tanesinde 1 dakika bekledikten sonra yeşil ışıkta geçerken (yaya olarak), bir aracın hiç frenlemeden üzerime doğru geldiğini gördüm. Geldi, geldi, bana 30-40 cm kala kazık frenle durdu, o güzel başını dışarı çıkardı:

    -Kardeşim manyak mısın niye önümde duruyorsun?
    -E karşıya geçicem?
    -E görmüyo musun benim geldiğimi?
    -E yeşil yanıyo
    -Ne demek yeş... AAAA pardon yaaaa...

    Böyle sayısız olay yaşadım. Duygusallıklarından olacak, kadınlar yola iyi konsantre olamıyorlar (en azından Eskişehir'de böyle)

    Bu durum muhakkak her kadına genellenemez, ama çok büyük bir çoğunluğa uyar.

    Bayan arkadaşlarımız, illa taşıt kullanmak istiyorlarsa, yola daha iyi konsantre olmak zorundalar. Çünkü erkeklerden daha fazla dikkat dağıtıcı unsura maruz kalıyorlar ("aa kadına bak motor kullanıyooo!" diye işi gücü bırakıp ona bakan insanlar, sıkıştıran magandalar, orada olmadığını farzedip tamponuna yapışan minibüsler, kozmetik dükkanları vs.) Ancak araç kullanan kadınların bütün dünyada ikinci sınıf muamelesi gördükleri de bir gerçektir, hepsi taciz altındadırlar (tüm dünya kadınlarının kötü araba kullandığı da bir gerçektir, tabi siz değil diğer kadınlar)

    Toplumumuz medenileştikçe, kadınların gördüğü bu fazladan baskı azalacaktır. Ben eskiye göre büyük bir iyileşme görüyorum bu konuda.

    Hatalıysak affola.
    Patronundan memnun musun? [FONT="Impact"]genh.projesi.com[/FONT]

  11. #31
    ceash - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2005
    Şehir
    GEBZE
    Motosikleti
    LEDOV 250 CMX-A
    bayan erkek fark etmiyor motosiklet kullanan herkesi sıkıştırıyorlar ben kaç kere kavga ettim hatta bir keresinde sinieimi alamadım sürücü kaçmaya çalışırken kaskımı çıkartarak yan camına patlattım cam kırıldı ama adam durmadı

  12. #32
    Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    İzmir-Bornova
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Hep yapmak istediğim bir şey ama kaskına bir şey olmadı mı? Çok ince de olsa herhangi bir çatlak falan gibi.

  13. #33
    muritu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    off kararsızlık ve parasızlık :(
    erkek bayan ayırt etmeden motorcuların hepsi sıkıştrılıyor . yol vermemek için özellikle kıranlar da var. gerçi bunlar birazda bencilce kullanan kuryelerden dolayı oluyor ama. genede arabadakine bişey olmuyor olan motorcuya aoluyor.

    ancak bayanların daha fazla ilgiye !! maruz kaldığı muhakkak.bence usta motorcu olmak terminatör 2 deki su yolunda tır-motor sahnesindeki gibi aralardan usulca sıvışmak lazım.. ama bu saçma oldu biraz yaa çünkü o adam robot ' vay motordan düşerim ,vay depoyu çizdiririm' diye bir derdi yok zeten motoru da çalıntıydı hatırlarsanız.. çıplak gelmiştide,bardaki bilardocudan istemişti, ya düşünsenize çıplak biri geliyor motoru ver diyor.ayol ben motormuyum ki vericem demezmi insan..neyse yaa konu dağıldı ben çıkayım(yanlış anlaşılmalara meyil vermeden )
    ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

  14. #34
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    eğitim şart başka yolu yok bunun
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  15. #35
    crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2005
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    Bir de benim gibi saçı uzun olup, kaskın altından çıkan, rüzgarda dalgalanan erkek motorcuların durumu var. Benim gibi zayıf biri olunca da gerisini siz düşünün, bayan beklerken gürleyen bir ses duyunca arabaları yusuflarla doluyor.
    Erkek ya da bayan motorcuların tamamı sıkıştırılıyor ki. Aynasından gözünün içine baktığım onlarca şoför geldiğimi görünce üzerime çıkmaya çalıştı benim. Önemli değil diyorum, sukunetimi koruyorum ama birgün ters tarafıma gelecek de Allah yarattı demeden, kask-eldiven çıkarmadan kapıyı açıp direk dalasım tutacak, yazık olacak üzülüyorum.
    Geçenlerde Kadıköy - Altıyol'da duran trafikte duruyorken, sol tarafımdan afedersiniz an.avalın biri sol ayağımı ezdi yahu Bir de dönüp baktığımda ne yapıyorsun der gibi el kol hareketi yapıyordu ki o sırada hala ayağımın üzerindeydi
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

  16. #36
    Peril - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2004
    Şehir
    istanbul-pendik
    rahat olacaksın,kasmayacaksın kendini...bir de çok renkli giyinmemekte fayda var..zaten akşam veya geceleri pek anlaşılmıyor sorun gündüz..
    ama bazen avantajlarını da görüyorum,yol vermeleri,tebrik etmeleri gibi
    kulakların ve gözlerin çakı gibi olmalı,beynin sadece yola odaklanmalı ki dikkatli olalım...

  17. #37
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer
    bay bayan farketmiyor crato nun dediği gibi, ben hata yaptımı birisi asla kafamı çevirip gitmiyorum, 2 gün evvel crato ile acıbadem de ilerlerken 0403 servis otobüsü 2 şeritli yolun solunda sağda duran otobüsü geçemediğinden durdu crato ile 30 m aramız var sağından ilerliyoruz otobüsün, crato otobüsü geçti ben ardından geçerken kapının açıldığını farkettim ve bir anda 3 tane bayan atladı yola sağa sola bakmadan, zor durdum, sonra otobüs ilerledi 100-150 mt kadar otobüsü selektör ve korna ile sağa çektirip yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım, en azından artık daha dikkatli olacaktır.

    Bir takım halk otobüsleri (özellikle e-5 'i kullanan) akşam iş çıkış saatlerinde minibüslerle ve diğer köprüden gelip aynı mevkiiye giden otobüsler ile yarış halinde oluyorlar. E5 üzerinde ilerlerken maksimum 1 km mesafede ki iki durak arasında 120-140 km sürat ile yarışa giriyorlar, ki otobüsleri kullananlar bilir bazen bazı duraklarda yarıştan geri kalmamak için inecek olduğu halde durmayadabiliyorlar, duraklar yolcu indirme bindirme değilde sanki pit alanıymış gibi "acele edelim, acele edelim", "basamaktan çıkalım", "inecekler acele etsin" nidalarıyla yola çıkıp attıkları makaslar esnasında saniye içersinde en sağ şeritten en sol şeride geçebilirken, sol şeride tam girmeden tekrar en sağ şeride geçmiş olabiliyorlar, bundan dolayı halk otobüslerini geçerken farkedilmek adına selektör ve korna kombinasyonunu yapmaktan eksik kalmıyorum.

    Şu da bir gerçek, sürücüler genel anlamda motosiklet kullanıcılarına saygılı ve öncelik veriyorlar. Trafik sıkıştığı anda sağa sola kaçabilmemiz için sıkıştırmayanlar, yol verenler, mesafe darsa araçlarını geri almaya çalışarak mesafeyi açmaya çalışanlar da mevcut.

  18. #38
    crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2005
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    Alıntı komtan adlı üyeden alıntı
    Şu da bir gerçek, sürücüler genel anlamda motosiklet kullanıcılarına saygılı ve öncelik veriyorlar. Trafik sıkıştığı anda sağa sola kaçabilmemiz için sıkıştırmayanlar, yol verenler, mesafe darsa araçlarını geri almaya çalışarak mesafeyi açmaya çalışanlar da mevcut.
    evet, buna da katılmamak mümkün değil
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

  19. #39
    gureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2005
    [QUOTE=tarzanabi]Hanım arkadaşlarım alınacak ama, ben kadınların her türlü motorlu taşıt kullanımına karşıyım. Her gün, HER ALLAHIN GÜNÜ, kadınların kullandığı taşıtlar yüzünden hayatım tehlikeye giriyor. Bunların bir tanesinde 1 dakika bekledikten sonra yeşil ışıkta geçerken (yaya olarak), bir aracın hiç frenlemeden üzerime doğru geldiğini gördüm. Geldi, geldi, bana 30-40 cm kala kazık frenle durdu, o güzel başını dışarı çıkardı:

    -Kardeşim manyak mısın niye önümde duruyorsun?
    -E karşıya geçicem?
    -E görmüyo musun benim geldiğimi?
    -E yeşil yanıyo
    -Ne demek yeş... AAAA pardon yaaaa...

    Böyle sayısız olay yaşadım. Duygusallıklarından olacak, kadınlar yola iyi konsantre olamıyorlar (en azından Eskişehir'de böyle)

    Bu durum muhakkak her kadına genellenemez, ama çok büyük bir çoğunluğa uyar.

    Bayan arkadaşlarımız, illa taşıt kullanmak istiyorlarsa, yola daha iyi konsantre olmak zorundalar. Çünkü erkeklerden daha fazla dikkat dağıtıcı unsura maruz kalıyorlar ("aa kadına bak motor kullanıyooo!" diye işi gücü bırakıp ona bakan insanlar, sıkıştıran magandalar, orada olmadığını farzedip tamponuna yapışan minibüsler, kozmetik dükkanları vs.) Ancak araç kullanan kadınların bütün dünyada ikinci sınıf muamelesi gördükleri de bir gerçektir, hepsi taciz altındadırlar (tüm dünya kadınlarının kötü araba kullandığı da bir gerçektir, tabi siz değil diğer kadınlar)

    Toplumumuz medenileştikçe, kadınların gördüğü bu fazladan baskı azalacaktır. Ben eskiye göre büyük bir iyileşme görüyorum bu konuda.
    ------------------------------------------------------------------------------
    Bu olay günlük olarak hepimizin başından geçiyor,sürücü bayan olmuş erkek olmuş değişen bişey yok.Trafikte yaya'ya saygı yok yayalar mutlaka dikkat etmek zorundalar, bizim ülkemizde . Ama avrupada yaya ayağını yola koyar koymaz (zebra)olmadığı yerde bütün vasıtalar durup yaya'ya yol vermek zorunda. yaya geçidine 30 metre mesafede yayalar zebradan geçmek zorundadır. bu bir eğitimdir arkadaşlar.trafik eğitimi ana okulundan başlıyor bu ülkelerde. ülkemizde ise dün gözlerimle gördüm ki hergün böylesini görüyoruz adam dükkana girmek için yolda çift parketti üç araba önünde boş yer varken, ben arkasındaydım ,benim arkamdan belediye otobüsü geldi tabii geçit yok otobus başladı korna çalmaya haklı olarak.beyefendi bir müddet sonra çıktı hiçbey olmamış gibi bindi arabasına gitti .bu dünyanın neresinde olur soruyorum.böylesi kişiler on tane üniversite bitirse neolur.Bizde okul bitirip bir yere gelenler Dahada maganda oluyorlar Tabii hepsi değil çok efendi sürücülerimizde yok değil.ama bilhassa zengin çocukları bunu yapıyor arkasında babası yada amcası olanların kimseye saygısı yok.Yürüyüşleri bile KÜÇÜK DAĞLARI BEN YARATTIM gibilerden.Yarası olan gocunur derler.

    Hatalıysam affola

  20. #40
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    bayandan bayana değişir sanırım beni sıkıştıracak adam daha anasının karnından doğmadı
    doğsa da aynen gönderirim çıktığı yere.....
    hiç korkum olmadı motorumu almayı düşünürken
    korkusu olanları da anlayamıorum

    Alıntı Peril adlı üyeden alıntı
    rahat olacaksın,kasmayacaksın kendini...bir de çok renkli giyinmemekte fayda var..zaten akşam veya geceleri pek anlaşılmıyor sorun gündüz..
    ama bazen avantajlarını da görüyorum,yol vermeleri,tebrik etmeleri gibi
    kulakların ve gözlerin çakı gibi olmalı,beynin sadece yola odaklanmalı ki dikkatli olalım...
    bnm dolabımda bir tane siyah kıyafet yok
    üstelikte herşeyim pembe,,,,,,hep diorum hele bi denesinler
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler