Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İntercity İstanbul Park Pisti motosiklet yarışlarına kapatılmış

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    16 Mart 2012
    Şehir
    istanbul-göztepe
    Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Superbike Supersport Dünya Şampiyonası'nın İstanbul'da yapılan sezonun 11. ayak mücadelesini izleyen 52 bin seyirciden 3 bin 744'ünün biletli olduğu bildirildi.

    Supersport'ta dünya şampiyonu pilot Kenan Sofuoğlu'nun kazandığı yarışın düzenlendiği İstanbul Park Pisti'nin işletmecisi Incercity Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, 13-15 Eylül'de FİM Superbike ve Supersport Dünya Motosiklet Şampiyonası'nın başarıyla düzenlendiği ve Sofuoğlu'unun supersport kategorisinde birinci olarak kürsüye çıktığı hatırlatıldı.

    Bu tür uluslararası yarış serilerinin, düzenleyen ve sahibi olan firmalara ciddi ücretler verilerek getirilebildiği, sadece lisans ücretinin yarışları düzenlemeye yetmediği belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

    "Bu tür organizasyonları gerçekleştirebilmek için çok ciddi miktarda operasyonel ve sportif manada masraflar yapmak, bu konuda çok büyük emek ve zaman harcamak gerekmektedir. Şampiyon sporcumuz Kenan Sofuoğlu'nun kategorisinde 3 kez dünya şampiyonu olması, ayrıca İstanbul Park'ın uluslararası bir pist olmasına rağmen ne Türkiye Motosiklet Federasyonu ne de bir başkası çıkıp da kendisinin yarışını ülkemize getirme cesaretini gösterememiştir. Biz geçen kasım ayında İstanbul Park Pisti'ni işletmeye hak kazandığımız gün bu yarışı ülkemize ne pahasına olursa olsun getireceğimizi, milli sporcumuza, ülkesi ve seyircisi önünde yarışma şansını vereceğimizi söyledik. Bunun üzerine gerekli irtibatları ve sözleşmeleri yapıp, yarışı uluslararası yarış takvimine soktuk."

    Yarışların dünya şampiyonası olduğu için Türkiye'de bu sporu resmi olarak temsil eden Türkiye Motosiklet Federasyonunun gerekli izinleri vermesi ve sportif manada yardımcı olması gerektiği vurgulanan açıklamada, yaşanan süreçle ilgili şu iddialara yer verildi:

    "Kendileri inanılmaz bir şekilde yarışın buraya gelmesini istemediklerini söylediler. Bize izin vermek istemediler. Neden bunu engellemeye çalıştıklarını sorduğumuzda da federasyon başkanı Bekir Yunus Uçar, 'Biz getirmek isteseydik bugüne kadar kaç defa getirirdik, siz kim oluyorsunuz da bizim getirmediğimiz bir yarışı getiriyorsunuz, ayrıca ya Kenan burada birinci gelemezse, bunun vebalini kim alacak?' şeklinde cevapladı. Bu konuşma, Uçar'ın da şahit olarak gösterdiği TOSFED Başkanı Metin Çeker'in dahil olduğu 7 kişinin katıldığı bir toplantıda meydana gelmiştir. Daha sonra uzun uğraşılar neticesinde zorla da olsa resmi olarak vermek zorunda oldukları izinleri vereceklerini ve sportif manada yarışa destek olacaklarını kalabalık bir heyetin önünde söylediler. Buna karşın daha önce Yunanistan'a gidip düzenledikleri Türkiye Motosiklet Pist Yarışları'nı İntercity İstanbul Park'ta düzenlemek istediklerini ve pistin normal kullanım bedelinin üçte birini ödeme yaparak kalan üçte ikisini de dünya şampiyonasında verecekleri sportif desteğin bedeli olarak barter yapabileceğimizi söylediler. Biz de hem tüm yerli motosiklet sporcularına destek olmak hem de kendi sporcusunu Yunanistan'a götürüp, yarıştırma garipliğinden kurtarmak amacıyla kendilerine haziran, temmuz ve ağustos aylarında olmak üzere toplam 6 gün pisti kullandırtarak Türkiye Şampiyonası'nın 3 ayağını İntercity İstanbul Park'ta yapmalarına müsaade ettik. Ancak Dünya Şampiyonası zamanı yaklaştıkça verdikleri hiçbir sözü tutmamaya ve bize taahhüt ettikleri hiçbir görevi yerine getirmemeye başladılar."

    Türkiye Motosiklet Federasyonunun, bu yarışı engelleyebilmek için ''benzin ithalatı''nı dahi engellemeye çalıştığı öne sürelen açıklamada, "Öyle ki bu sorun da son anda tarafımızca çözülerek, gümrük işlemleri tamamlandı. Bu ve bunun gibi bir sürü olumsuz davranış ile Türkiye Motosiklet Federasyonu sürekli yolumuza taş koymaya ve kendi branşında dünya şampiyonu sıfatına sahip tek Türk motor sporcusunun yarıştığı bu serinin ülkemizde organize edilmesine engel olmaya çalışmıştır. Fakat biz geçen hafta görüldüğü gibi mükemmel bir organizasyonla yarışları eksiksiz olarak yaptık'' ifadelerine yer verildi.

    Organizasyon kapsamında düzenlenen etkinliklere de dikkat çekilen açıklamada, resmi rakamlara göre yarışların hafta sonu boyunca toplam 52 bin kişi tarafından izlendiği kaydedildi.

    "Milli vazife gördük"

    Haksız suçlamalara maruz kalındığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler yer verildi:

    "Seyirci rekoru kırılınca yarış sonrası bizi paragöz ve sporcu hakkı yiyen fırsatçı bir tüccar olarak tanımlamak, sadece acziyet ve çaresizlik göstergesidir. Çünkü 52 bin seyirciden sadece 3 bin 744 kişi Biletix'ten para verip, bilet almış ve bu yarışı seyretmeye gelmiştir. Kalan yaklaşık 48 bin kişi ise bu yarışı milli bir vazife olarak gördüğümüzden ve şampiyon sporcumuzu seyircisiz bir pistte yarıştırmaya gönlümüz elvermediği için, bizim ve beraber iş yaptığımız dostlarımızın misafirleri olarak ısrarlı davetlerimiz sonucu oraya gelmiştir, masrafları da tabiatıyla bizim tarafımızdan üstlenilmiştir. Bu sayede yarışların yapıldığı gün kimsenin hayal bile edemediği bir kalabalıkla sporcumuz desteklenmiş, Kenan Sofuoğlu da bu destekten aldığı ekstra güç ile hepimizi sevindirmiş ve ilk defa İstiklal Marşımız İstanbul Park'ta sporcumuzun kazandığı birincilik sebebiyle çalınmıştır. Maalesef tek dünya şampiyonu milli motor sporcumuzu, halkımızın ayağına kadar gelmiş bu önemli yarışta bilet fiyatları dünyanın diğer yerlerindeki fiyatlara göre tam olarak onda biri kadar ucuz olmasına rağmen sadece 3 bin 744 kişinin bilet alarak seyretmeye gelmesi de ayrıca çok üzülerek şahit olduğumuz bir durumdur ki bu Türkiye Motosiklet Federasyonunun bu sporu senelerdir toplumun hiçbir kesimine sevdiremediği ve saygın bir seviyeye getiremediği gerçeğini acı bir şekilde ortaya çıkarmaktadır."

    "Maddi kayıpla çıktık"

    Organizasyondan çok ciddi manada maddi kayıpla çıktıkları, bunun da kendileri için sürpriz olmadığı belirtilen açıklamada, Uçar'ın kuralları da hiçe saydığı ileri sürülerek, şunlar kaydedildi:

    ''Bekir Yunus Uçar 'kamu adına görevini yapmasının engellenmesi' ile bizleri itham etmektedir. Oysaki uluslararası organizasyon kurallarına göre yarış esnasında ve sonrasında sahip olduğu giriş kartıyla ancak belli yerlere girebiliyor olduğunu başta kendisinin gayet iyi bilmesi gerekir. Tüm bu uluslararası kuralları hiçe sayarak yanında getirdiği özel korumalarıyla yarışın ve seyircilerin güvenliğini sağlamaya çalışan özel güvenlik görevlilerine saldırmış, zarar vermiş, şahitlerin önünde çok ağır küfürler edip, tesisimizin malına zarar vermiştir. Zorla, kupa töreni anında kürsüye baskın düzenlemiş ve arbede çıkarıp televizyonlar önünde uluslararası bir skandala neden olmuştur. Biz, Bekir Yunus Uçar tarafından işlenen tüm bu suçlar hakkındaki hukuki ve cezai haklarımızı mahfuz tutuyoruz.

    Yarışın olmasını en başından beri engellemeye çalışan, buna gücü yetmeyince her türlü yalan ve dalaverelere başvuran, yarış başarıyla tamamlanınca da bu başarıdan pay almaya çalışan bir Motosiklet Federasyonu Başkanı, bu sporun önündeki en büyük engeldir ve bu davranışları ile tüm gençlere kötü örnek olmaktadır. Kendisi bu görevde kaldığı müddetçe daha vahim skandallara yol açılmaması için İntercity İstanbul Park Pisti'nin motosiklet yarışlarına kapatılması kararını üzülerek almış bulunmaktayız. Kıymetli motosiklet camiası bu kişiden kurtulduğu takdirde kapılarımız diğer herkese olduğu gibi onlara da sonuna kadar açık olacaktır.''

    TOSFED Başkanı Çeker: "Ülkemize de zarar vermiş oluyoruz"

    Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker de yaşananlarla ilgili, "Biz bu sporun yöneticileri olarak gençlere örnek olmamız gerekirken, sporun ruhunu kaybedip bu tür yakışıksız tutumları uluslararası bir ortamda yaparak sadece sporumuza değil ülkemize de zarar vermiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

    Çeker, yaptığı yazılı açıklamada, bu tür uluslararası organizasyonlarda yerine getirilmesi gereken yükümlülükler olduğuna dikkati çekerek, şunları belirtti:

    "Uluslararası organizasyon kurallarını hiçe sayarak, hep gereksiz yere protokol prosedürlerini çiğniyoruz. Oysa Türkiye'de ilk kez yapılan bir yarış ve kendi ülkemizden milli sporcumuz birinci olmuşken bu gururu yaşamak yerine birbirimize giriyoruz. Peki bu noktaya bu olaylar nasıl geliyor? Bu organizasyonlar nasıl yapılıyor? Veya niye bugüne kadar yapılamadı? Bir düşünelim: Kimse elini taşın altına sokmak istemiyor. Bu tür bir uluslararası organizasyonda yerine getirilmesi gereken yükümlülükler mevcuttur. Maddi sorumluluğunuzu yerine getirmediğiniz sürece size bu tür organizasyonları vermiyorlar. Sportif sorumluluğunuzu zamanında ve belli standartlarda yapmadığınız zaman parasını ödeseniz de yarışı yapmanıza izin vermiyorlar. Çünkü bu tür dünya şampiyonalarının belli standartları var ve bu tüm ülkeler için geçerli. Bana göre federasyon olarak görevlerinizden birisi de ülkemizde sporcularınızın katılabileceği uluslararası yarışları organize etmektir. Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak neden daha önce bu yarışı Türkiye'ye getirmediniz ve dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nu İstanbul'da evinde yarıştırmadığınızı anlamakta güçlük çekiyorum."

    Organizasyonun başlangıcında Uçar'ın destek sözü verdiğini ama hemen ardından pist yönetimini medya aracılığı ile Kenan Sofuoğlu'na antrenman yaptırmamakla suçladığını hatırlatan Çeker, Uçar'a yönelik şu suçlamarda bulundu:

    "Bunun Kenan için şampiyona dışı kalmasına sebep olacak bir kural ihlali olacağını bilmeniz lazımdı. Benzer şekilde kapalı parka girilmemesi gerektiğini, yarış yönetim kulesine ve ödül töreni seremonisine gerekli giriş kartı olmadan girilemeyeceğini çok iyi biliyor olmanıza rağmen yaşananları farklı bir şekilde değerlendirmiş olmanız ve gerçekleri çarptırılarak, beni suçlamanız üzüntü vericidir. Çünkü gerçekte sizin Kenan Sofuoğlu'nu kupayı almaması için ikna edemediğinizden dolayı arkanızdaki kalabalık ile birlikte zor kullanarak ödül törenine geldiğinizi hepimiz biliyoruz."

    Kaynak: Trtspor


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Bu adamın artık görevden alınması lazım.Biran önce de alınır umarım

  3. #3
    c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2010
    Şehir
    İstanbul/Tuzla - Yalova
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    bu başkan olduğu sürece motosiklet camiası zarar görmeye devam edecektir, öyle Kenan'ın arkasına saklanmakla olmuyor bu işler

  4. #4
    juniorR1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2004
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    yuzme,motosiklet,bilgisayar
    Alıntı sailor33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu adamın artık görevden alınması lazım.Biran önce de alınır umarım
    Bu Adam Dediğin İstanbulpark'ı yarışçılara açan Kişi Bu Adam Yarışçılarımızın Yurtdışında yarışması için imkan veren kişi Bu Adam dediğinFederasyona bir çok yenilik getiren kişi
    Ayrıca İntercity İstanbulpark'ı 2012 sonunda aldığı an Motosiklet'e karşı bir düşmanlığı vardı neymiş efendim motosikletler pistte kaza yaptığında piste zarar veriyormuş yok ya 2005-2007 arası Moto GP yarıştı onlarda mı zarar veriyor ayrıca TMF 2011-2012 arasınnda bütün yarışları istanbulparkta düzenledi ta ki bu İntercity işletmeciliği devralana kadar TMF istanbulpark'ta yarış yapmak istediğinde uçuk rakamlar söyleyerek Motosikletleri istanbulpark'tan uzaklaştırmak istiyor du o yüzden ilk yarış yunanistan serres'te ikincisi ise izmir'de yapıldı işleri Bilmeden İntercity'nin yaptığı açıklamaya inanarak burada yorum yapıyorsunuz Ayrıca Süperbike şampiyonasını İntercity getirtmiş bu işten para almak için federasyona'da satmaya çalışmıştır tamamen ticari bir iştir ve Federasyon başkanı açıklamasında spor bakanlığına bağlıyız ve onayı olmadan ödeme yapamayız demiş ve İntercity bundan dolayı Bekir Yunuz Uçar'a bilinmez Bir Kin yüklenmiştir ayrıca İstanbulpark'tan İntercity sahibi Güvenlik yollayıp Başkanımızı çıkartmaya çalışmıştır bazı gerçekleri görün Motosikletin önünü tıkayan kişi İntercity sahibi Vural Ak'tır Her Türlü Araba Girip Turlarken Motosikletler Hiç Bir Şekilde Giremiyordu çünkü Vural Ak Tam Araba sevdalısı ve O Pisti Kendi Emelleri Doğrultusunda Dayatmalar Yaparak İşletmek İstiyor En Son'da Kişisel Hırsları Yüzünden Motosiklet Yarışlarına Pistine Kapatmış İşte Herşey ortada
    MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR

  5. #5
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    sokakta çocuklar kavga ediyor anneleri de balkonda birbirine bağırıyor. seviye bu.

    intercity ticari bir kuruluş, atmasın öyle milli vazifeymiş falan diye federasyon da çocuk gibi ağlıyor. yakında hükümet el atar bu işe

  6. #6
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Alıntı juniorR1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu Adam Dediğin İstanbulpark'ı yarışçılara açan Kişi Bu Adam Yarışçılarımızın Yurtdışında yarışması için imkan veren kişi Bu Adam dediğinFederasyona bir çok yenilik getiren kişi
    Ayrıca İntercity İstanbulpark'ı 2012 sonunda aldığı an Motosiklet'e karşı bir düşmanlığı vardı neymiş efendim motosikletler pistte kaza yaptığında piste zarar veriyormuş yok ya 2005-2007 arası Moto GP yarıştı onlarda mı zarar veriyor ayrıca TMF 2011-2012 arasınnda bütün yarışları istanbulparkta düzenledi ta ki bu İntercity işletmeciliği devralana kadar TMF istanbulpark'ta yarış yapmak istediğinde uçuk rakamlar söyleyerek Motosikletleri istanbulpark'tan uzaklaştırmak istiyor du o yüzden ilk yarış yunanistan serres'te ikincisi ise izmir'de yapıldı işleri Bilmeden İntercity'nin yaptığı açıklamaya inanarak burada yorum yapıyorsunuz Ayrıca Süperbike şampiyonasını İntercity getirtmiş bu işten para almak için federasyona'da satmaya çalışmıştır tamamen ticari bir iştir ve Federasyon başkanı açıklamasında spor bakanlığına bağlıyız ve onayı olmadan ödeme yapamayız demiş ve İntercity bundan dolayı Bekir Yunuz Uçar'a bilinmez Bir Kin yüklenmiştir ayrıca İstanbulpark'tan İntercity sahibi Güvenlik yollayıp Başkanımızı çıkartmaya çalışmıştır bazı gerçekleri görün Motosikletin önünü tıkayan kişi İntercity sahibi Vural Ak'tır Her Türlü Araba Girip Turlarken Motosikletler Hiç Bir Şekilde Giremiyordu çünkü Vural Ak Tam Araba sevdalısı ve O Pisti Kendi Emelleri Doğrultusunda Dayatmalar Yaparak İşletmek İstiyor En Son'da Kişisel Hırsları Yüzünden Motosiklet Yarışlarına Pistine Kapatmış İşte Herşey ortada
    Motosiklet camiasına hizmet etmek sadece istanbul parkı yarışlara açmak ise tamam. Motosiklet kullanıcıları sadece İstanbul da yok. Ya da sadece yarış düzenlemek ile başkanlık olmuyor. Motosiklete binmek = yarışmak demek mi sadece? Bugüne kadar ben herhangi bir motosikleti sevdirecek , ya da hepimizin sorunu olan trafikte motosikletlerin olduğunun farkındalığını anlatacak vs. bu liste uzar gider. Bunlara benzer birşey göremedim. Hep yarış hep yarış. Bir gün de Tmf motosiklet ile ilgili eğitici ya da motosiklete dair dikkat çekici bir organizasyon yapsın

    superglue54 herkesin fikri kendine kimse önceki federasyon iyiydi diye konuşmadı. Senin düşüncene söven mi var ki? Sen " sövecem" diye bir üslup kullanıyorsun. Burada herkes fikirlerini söylüyor. Kimse kimseye sövme gibi bir hakka sahip değildir.
    Önemli olan nereye gittiğin değil, seni bekleyenlere sağ sağlim dönmektir.

  7. #7
    juniorR1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2004
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    yuzme,motosiklet,bilgisayar
    Herşey Ortada İntercity Vural Ak Motosiklet Camiasına büyük saygısızlık yaptı.Bedelini Ağır Öder

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:09 ----------

    sailor 33 www.tmf.org.tr gir neler yapılmış ne yenilikler yapılmış hepsini görürsün bence 2011 yılı Motosiklet Sporu için Dönüm noktası olmuştur...
    4maximilian2 bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    10 Nisan 2013
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Ramzey Qm-250
    Onu bunu boşverinde burdakiler neyin kafasını yaşıyo...? http://turbotuning.gen.tr/habergoste...kapatildi.html
    pistolpitt bunu beğendi.

  9. #9
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    O pisti oraya yapip ülkenin milyonlarca dolarini heba edenlerin elleri kurusun.
    O paraya en az 10 ilimize pist yapilirdi.
    Ayranimiz yok içmeye,
    tahtiravanla gittik miçmaya.
    Aha elin oglu böyle oturtturur kiçinin üstüne.
    Elinde pist olmadigi için elalemin memleketinde motor yaristiran federasyonda gördü ya bu gözler.
    Allah akil fikir versin.
    sailor33 ve kurubuz bunu beğendiler.

  10. #10
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    "federasyon başkanı Bekir Yunus Uçar, 'Biz getirmek isteseydik bugüne kadar kaç defa getirirdik, siz kim oluyorsunuz da bizim getirmediğimiz bir yarışı getiriyorsunuz, ayrıca ya Kenan burada birinci gelemezse, bunun vebalini kim alacak?' şeklinde cevapladı. Bu konuşma, Uçar'ın da şahit olarak gösterdiği TOSFED Başkanı Metin Çeker'in dahil olduğu 7 kişinin katıldığı bir toplantıda meydana gelmiştir. "

    Eğer bu yazılanlar doğru ise zihniyet bellidir. Yazmaya lüzum yok.

  11. #11
    kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Alıntı juniorR1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu Adam Dediğin İstanbulpark'ı yarışçılara açan Kişi Bu Adam
    Bilader kaç kere yarışa gittin,

    Bana açıkla şimdi sayıcaklarımı.

    - Bana SUPERSTOCK kategorisinde yarışan bir R6'nın DÜZLÜKTE nasıl bir 1000RR'ı geçebildiğini anlatırmısın? Şike yok mu??
    - 1000RR'ı yağ yakıyo diye kısıtlı tur dönen Yunus Erçelik yüzünden kısaltılan yarışları anlatır mısın??
    - Bana motorunda krank piston herşeyi modifiye olduğu bilinen adamın denetimelrden kusursuz geçerek TMF SUPERSTOCK yarışmasında yarışmasını nasıl açıklayabilirsin?
    - Motosiklet tamiriyle para kazanıp, alın teriyle bir yere gelmeye çalışan motor yarışcılarımız var bu ülkede, nasıl adil ve muhteşem olduğunu söylebilrisin herşeyin?
    - Hayatında Bekir Yunus Uçar'ı gördün mü hiç?
    - Hiç koruma ordusundan omuz yedin mi sen?
    - Yandaşı olan sporculardan başka kim desteklemiş Bekir Yunus Uçar'ı???
    - Yandaşı olan sporcular değil mi bu düzlükte 600lükle 1000lik motoru geçen, yağ yakınca yarışı kısa kestirdiği, benzin koymayı unuttuğunda yarış tekrarlattığı??

    Bütün yazdıklarım sana değil, foruma girip bakmakla olmaz bu işler, herkes burda bilip bilmeden konuşuyor kimse ne olduğunu bilmiyor.

    Motosiklet federasyonu başkanı bu zamana kadar bir tane bile motosiklet ile ilgili yaptırım yapamamış, sadece yunanistanda saçma bir fiyata saçma bir pistte yarış yaptırmıştır.

    HE bu arada, pisti ilk defa kullandırdı dedin ya. O PİSTTEKİ İLK TMF YARIŞI ÖZEL BİR FİRMANIN KİRALADIĞI PİST GÜNÜNDE, ÖZEL FİRMA İLE ANLAŞILARAK CÜZZİ BİR RAKAMA PİST GÜNÜYMÜŞ GİBİ YARIŞILARAK ÇIKILMIŞTIR.

    Bilgilendirmek istedim. Bilmeyenler çoktur.
    Syanur bunu beğendi.
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.

  12. #12
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı kefeeee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilader kaç kere yarışa gittin,

    Bana açıkla şimdi sayıcaklarımı.

    - Bana SUPERSTOCK kategorisinde yarışan bir R6'nın DÜZLÜKTE nasıl bir 1000RR'ı geçebildiğini anlatırmısın? Şike yok mu??
    - 1000RR'ı yağ yakıyo diye kısıtlı tur dönen Yunus Erçelik yüzünden kısaltılan yarışları anlatır mısın??
    - Bana motorunda krank piston herşeyi modifiye olduğu bilinen adamın denetimelrden kusursuz geçerek TMF SUPERSTOCK yarışmasında yarışmasını nasıl açıklayabilirsin?
    - Motosiklet tamiriyle para kazanıp, alın teriyle bir yere gelmeye çalışan motor yarışcılarımız var bu ülkede, nasıl adil ve muhteşem olduğunu söylebilrisin herşeyin?
    - Hayatında Bekir Yunus Uçar'ı gördün mü hiç?
    - Hiç koruma ordusundan omuz yedin mi sen?
    - Yandaşı olan sporculardan başka kim desteklemiş Bekir Yunus Uçar'ı???
    - Yandaşı olan sporcular değil mi bu düzlükte 600lükle 1000lik motoru geçen, yağ yakınca yarışı kısa kestirdiği, benzin koymayı unuttuğunda yarış tekrarlattığı??

    Bütün yazdıklarım sana değil, foruma girip bakmakla olmaz bu işler, herkes burda bilip bilmeden konuşuyor kimse ne olduğunu bilmiyor.

    Motosiklet federasyonu başkanı bu zamana kadar bir tane bile motosiklet ile ilgili yaptırım yapamamış, sadece yunanistanda saçma bir fiyata saçma bir pistte yarış yaptırmıştır.

    HE bu arada, pisti ilk defa kullandırdı dedin ya. O PİSTTEKİ İLK TMF YARIŞI ÖZEL BİR FİRMANIN KİRALADIĞI PİST GÜNÜNDE, ÖZEL FİRMA İLE ANLAŞILARAK CÜZZİ BİR RAKAMA PİST GÜNÜYMÜŞ GİBİ YARIŞILARAK ÇIKILMIŞTIR.

    Bilgilendirmek istedim. Bilmeyenler çoktur.
    Vay anasına! Neler dönüyor. Dallas gibi Bu durumda bekir Yunus da "CEYAR" oluyor .

  13. #13
    orhanay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer çalındı - hedef WR250
    merhabalar...
    intercity nin acıklamalarını daha dun gece okudum cok sasırdım. http://www.motoron.com.tr/HaberDetay.aspx?ID=447

    dısarıdan bakan bi motorsever olarak bu tur cekismelerden hic haberim yoktu. olayın farklı bi yuzunu ogrendim dun itibari ile. kim haklı kim haksız bilmiyorum ve bunun yargısına varmak icin de gerekli bilgiye de sahip degilim ama bi de soyle bisey var. http://www.youtube.com/watch?v=63M38xfMXYI

    ilgili video hickimseyi hedef almamaktadır. bana bi bakıs acısı kazandırdıgı icin paylasmak istedim sadece.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:27 ----------

    merhabalar...
    intercity nin acıklamalarını daha dun gece okudum cok sasırdım. http://www.motoron.com.tr/HaberDetay.aspx?ID=447

    dısarıdan bakan bi motorsever olarak bu tur cekismelerden hic haberim yoktu. olayın farklı bi yuzunu ogrendim dun itibari ile. kim haklı kim haksız bilmiyorum ve bunun yargısına varmak icin de gerekli bilgiye de sahip degilim ama bi de soyle bisey var. http://www.youtube.com/watch?v=63M38xfMXYI

    ilgili video hickimseyi hedef almamaktadır. bana bi bakıs acısı kazandırdıgı icin paylasmak istedim sadece.
    dockerengin bunu beğendi.

  14. #14
    juniorR1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2004
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    yuzme,motosiklet,bilgisayar
    Alıntı kefeeee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilader kaç kere yarışa gittin,

    Bana açıkla şimdi sayıcaklarımı.

    - Bana SUPERSTOCK kategorisinde yarışan bir R6'nın DÜZLÜKTE nasıl bir 1000RR'ı geçebildiğini anlatırmısın? Şike yok mu??
    - 1000RR'ı yağ yakıyo diye kısıtlı tur dönen Yunus Erçelik yüzünden kısaltılan yarışları anlatır mısın??
    - Bana motorunda krank piston herşeyi modifiye olduğu bilinen adamın denetimelrden kusursuz geçerek TMF SUPERSTOCK yarışmasında yarışmasını nasıl açıklayabilirsin?
    - Motosiklet tamiriyle para kazanıp, alın teriyle bir yere gelmeye çalışan motor yarışcılarımız var bu ülkede, nasıl adil ve muhteşem olduğunu söylebilrisin herşeyin?
    - Hayatında Bekir Yunus Uçar'ı gördün mü hiç?
    - Hiç koruma ordusundan omuz yedin mi sen?
    - Yandaşı olan sporculardan başka kim desteklemiş Bekir Yunus Uçar'ı???
    - Yandaşı olan sporcular değil mi bu düzlükte 600lükle 1000lik motoru geçen, yağ yakınca yarışı kısa kestirdiği, benzin koymayı unuttuğunda yarış tekrarlattığı??

    Bütün yazdıklarım sana değil, foruma girip bakmakla olmaz bu işler, herkes burda bilip bilmeden konuşuyor kimse ne olduğunu bilmiyor.

    Motosiklet federasyonu başkanı bu zamana kadar bir tane bile motosiklet ile ilgili yaptırım yapamamış, sadece yunanistanda saçma bir fiyata saçma bir pistte yarış yaptırmıştır.

    HE bu arada, pisti ilk defa kullandırdı dedin ya. O PİSTTEKİ İLK TMF YARIŞI ÖZEL BİR FİRMANIN KİRALADIĞI PİST GÜNÜNDE, ÖZEL FİRMA İLE ANLAŞILARAK CÜZZİ BİR RAKAMA PİST GÜNÜYMÜŞ GİBİ YARIŞILARAK ÇIKILMIŞTIR.

    Bilgilendirmek istedim. Bilmeyenler çoktur.
    Kardeşim Bütün yarışlara gittim hiç bir yarışı kaçırmadım... Şİmdi Gelelim Senin Sorularına...

    1.600 cc ile 1000 cc nasıl geçilir Toprak Razgatlıoğlu 107 beygirlik R6 İle Geçer.
    2.Hiç Bir Yarış Kısaltılmadı...
    3.Kimin Motorun da Full Modifiye olduğunu Açıkla Bizde Bilelim...
    4.Bekir Yunus Uçarı tanıyorum ve yarışlarda Sohbet Etmişliğim var.
    5.Koruma Ordusundan Fazla Kaşınanlar Omuz Yer.
    6.Eğer Camia'da Sevilmeseydi 2.Seçimlerde İndirildi Tekrar Seçim Olsa Gene Başkan Seçilir...
    7.Sen Bu İşi Bilmiyorsun Herhalde Bir Yarış Yapılır ve Tekrarlanmaz Söyle Bakalım Toprak Razgatlıoğlu 12 Tur Bildiği Yarış 14 Tura Çıkarıldığını Bilmediği için
    Birinci Giderken Son Viraj Benzini Bitiyor Yarış Dışı Kalıyor Sen Neyden Bahsediyorsun...
    8.Ben 1997 Yılından Beri Arif Razgatlıoğlu (Tek Teker Arif ) ile Bu camianın içindeyim Kimin Ne Olduğunu Biliyorum
    9.Demek ki Sen Yarışları Takip Etmiyorsun 2011 Yılından önce Kimse İstanbulpark'a Giremiyordu 2011 Yılında Motosiklet Yarışlarını Bekir Yunus Uçar Getirdi
    10.Herkesi İdda'ya Soktu Lastiklerine Varıncaya Kadar Yardım Etti Hangi Yarışçı İnkar Eder Bakalım
    11.İlk Kez Yarışçılarımızı Dünyanın Tanınmış Organizasyonu R6 Dunlop Cup yolladı Her Yarışçı için Ayrı ayrı Sadece Giriş Bedeli Olan 27.500 Euro verdi
    12.Kenan Sofuoğlu Pistini Bütün Lisanlı Yarışçılara Ücretsiz Olarak Açtı Antrenman Yapılsın Diye
    13.Yarışlarda Yemek Dağıtıldı Ücretsiz
    14.Türkiye'nin Çeşitli Kentlerinde Eğitim Amaçlı çocuklara Motosiklet Eğitimi verildi

    Yarışçılarımız İstanbulpark Sayesinde Hızlandılar kendilerini Geliştirdiler....

    Daha Sayamadığım Bir çok Şey....

    Yanlış Kişiye Soru Sordun Ben Bu Camianın İçindeyim ve Şu an Tek Gerçek var Motosiklet Federasyonu Bekir yunus Uçar İle Canlandı 2011 yılı
    Dönüm Noktasıdır Diyebilirim....

    Sağlıcakla Kal
    MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR

  15. #15

    Üyelik
    11 Mart 2007
    Motosikleti
    Mondial 150mr Vulture.
    Yazık ki ne yazık! Böyle tartışmalar ile 80 senelik cumhuriyetimiz bir adım öte ilerleyemedi. Yazıklar olsun!

  16. #16
    kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Alıntı juniorR1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.600 cc ile 1000 cc nasıl geçilir Toprak Razgatlıoğlu 107 beygirlik R6 İle Geçer.

    Sağlıcakla Kal
    Superstock yarışından bahsediyoruz dimi, superSTOCK.

    Hangi yarış kısaltıldı dersen, geçen sezon pistte yabancı madde kaldığı için bir gsxr bütün pistte farkına varmadan yağ saçarak geçmişti. Yarış ertesi güne mi ertelenmişti. O zamanlarda Yunus abimizin S1000RR'ı alınmamıştı altına. Ertelenen yarışta 2 tur erken bitirildi.

    Sen Arif abinin o taraftan gördüğün için herşey sana günlük gülastanlık geliyor çünkü sadece elde olan sporculara destek veriliyor.

    Toprağın olduğu yarışın sonucunuda hatırlamanı isterim. Toprak o yarıştan diskalifiye olarak sonuncu falan yapılmadı. Toprağıda hepimiz severiz bu bi talihsizlikti ama başka birine olsa yarışdışı olması söz konusu olurdu tabiki.

    Dönüm noktası bazı kesimleri tepelere çıkarıp diğerlerini yok saymak ise benim için bir dönüm noktası olmadı. 40larına merdiven dayamış insanların altına S1000RR çekmek benim yapacağım iş değildir. Düşük cc yeni motosiklet kullanan nesili ise Kenan Sofuoğlu yetiştiriyor.

    Ben seninle aynı taraftan bakmadığımdan kendimize göre fikirlerimiz var. Fikirlerine saygım var ama bazı insanalrın kayırılmasını bana hiç bir kelimen ile haklı kılamazsın.

    Teşekkürler.
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)