Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

TMF skandalı !!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Sadece vesile oluyorum. Bu nasıl bir rezalettir yahu.

    Intercity Istanbul Park BASIN BİLDİRİSİ

    13-14-15 Eylül 2013 tarihlerinde Türkiye’ye ilk defa Intercity Istanbul Park olarak bizim tarafımızdan getirilen FIM Superbike ve Supersport Dünya motosiklet Şampiyonaları başarıyla düzenlenmiştir. Şampiyon sporcumuz Kenan Sofuoğlu da yarıştığı Supersport kategorisinde birinci gelerek hepimizi çok mutlu etmiştir. Yarışlar, her haliyle çok başarılı geçmiş ve uluslararası organizatör ve yetkililer tarafından her türlü detayıyla birlikte mükemmel olarak değerlendirilen bir organizasyon olmuştur. Ancak yarıştan sonra Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar’ın neden olduğu skandal ve devam eden asılsız açıklama ve kasıtlı yalan ve yanlış beyanlarına tarafımızdan cevap verme zarureti hasıl olmuştur.

    Aşağıdaki açıklamaları yapmamızın konunun daha iyi anlaşılması açısından faydalı olacağını düşünüyoruz:

    1- Bu tip uluslararası yarış serileri bunları düzenleyen ve sahibi olan firmalara ciddi ücretler verilerek getirilebilmektedir. Sadece bu verilen lisans ücreti bu yarışları düzenlemeye yetmemekte üzerine organizasyonu gerçekleştirebilmek için yine çok ciddi miktarda operasyonel ve sportif manada masraflar yapmak ve bu konuda çok büyük emek ve zaman harcamak gerekmektedir. Şampiyon sporcumuz Kenan Sofuoğlu kendi kategorisinde 3 kere Dünya Şampiyonu olmasına rağmen ve İstanbul Park sekiz sene önce inşa edilmiş ve birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmış uluslararası bir pist olmasına rağmen ne Türkiye Motosiklet Federasyonu ne de bir başkası çıkıp da kendisinin yarışını ülkemize getirme cesaretini gösterememiştir. Biz geçen Kasım ayında İstanbul Park pistini işletmeye hak kazandığımız gün bu yarışı, ülkemize ne pahasına olursa olsun getireceğimizi ve milli sporcumuza daha önce kimsenin vermediği kendi ülkesinde ve kendi seyircisi önünde yarışma şansını vereceğimizi söyledik. Bunun üzerine gerekli irtibatları ve sözleşmeleri yapıp yarışı uluslararası yarış takvimine soktuk.

    2- Bu bir Dünya Şampiyonası olduğu için elbette ki ülkemizde bu sporu resmi olarak temsil eden Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun gerekli izinleri vermesi ve sportif manada bize yardımcı olması gerekmekteydi. Kendileri inanılmaz bir şekilde bu yarışın buraya gelmesini istemediklerini söyleyip bize izin vermek istemediler. Neden bunu engellemeye çalıştıklarını sorduğumuzda da Bekir Yunus Uçar “Biz getirmek isteseydik bu güne kadar kaç defa getirirdik, siz kim oluyorsunuz da bizim getirmediğimiz bir yarışı getiriyorsunuz, ayrıca ya Kenan burada birinci gelemezse bunun vebalini kim alacak?’’ şeklinde cevap verdi. Bu konuşma, Bekir Yunus Uçar’ın da şahit olarak gösterdiği TOSFED başkanı sayın Metin Çeker’in dahil olduğu 7 kişinin katıldığı bir toplantıda meydana gelmiştir. Daha sonra uzun uğraşılar neticesinde zorla da olsa resmi olarak vermek zorunda oldukları izinleri vereceklerini ve sportif manada yarışa destek olacaklarını kalabalık bir heyetin önünde söylediler. Buna karşın daha önce Yunanistan’a gidip düzenledikleri Türkiye Motosiklet Pist yarışlarını İntercity İstanbul Park’ta düzenlemek istediklerini ve pistin normal kullanım bedelinin üçte birini ödeme yaparak kalan üçte ikisini de Dünya Şampiyonası’nda verecekleri sportif desteğin bedeli olarak barter yapabileceğimizi söylediler. Biz de hem tüm yerli motosiklet sporcularına destek olmak hem de kendi sporcusunu Yunanistan’a götürüp yarıştırma garipliğinden kurtarmak amacıyla kendilerine Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında olmak üzere toplam 6 gün pisti kullandırtarak Türkiye Şampiyonasının 3 ayağını Intercity İstanbul Park’ta yapmalarına müsaade ettik. Ancak Dünya Şampiyonası zamanı yaklaştıkça verdikleri hiçbir sözü tutmamaya ve bize taahhüt ettikleri hiçbir görevi yerine getirmemeye başladılar. Bu konuda sadece ufak bir örnek vermek gerekirse; Türkiye Motosiklet Federasyonu, bu yarışı engelleyebilmek için yarışçıların benzinlerinin ithalatını dahi engellemeye calıştı; öyle ki bu sorun da son anda tarafımızca çözülerek gümrük işlemleri tamamlandı. Bu ve bunun gibi bir sürü olumsuz davranış ile Türkiye Motosiklet Federasyonu sürekli yolumuza taş koymaya ve kendi branşında Dünya Şampiyonu sıfatına sahip tek Türk motor sporcusunun yarıştığı bu serinin ülkemizde organize edilmesine engel olmaya çalışmıştır. Fakat biz geçen hafta görüldüğü gibi mükemmel bir organizasyonla yarışları eksiksiz olarak yaptık. Biz sadece kuru bir yarış yapmadık, ana tribün arkasında dünyanın en iyi motor showmanini Polonya’dan getirdik ve unutulmaz showlar sunduk. Tesiste isteyenlere çadır kurup kamp yapma imkanı tanıdık, çeşitli spor markalarını, üreticilerini ve firmaları seyircilerle buluşturduk, 7 tane amatör gruba konser verdirdik, Türkiyenin en büyük açık hava sinemasında filmler gösterdik; tüm katılımcılar gayet güzel bir hafta sonu geçirdi.

    3- Bizim tüccar zihniyetle bu yarışı kendilerine pazarladığımızı söylemekteler. Bu bilerek ve kasten gerçekleri ters çevirmeye çalışmaktan başka bir şey değildir. Yukarıda anlattığımız şekilde burada düzenledikleri ve gerçek ederini vermedikleri “Türkiye Şampiyonası bedellerinden arta kalan borçlarını sportif faaliyet karşılığı ödeşelim” formülünün çarpıtılarak yansıtılmasıdır. Organizasyon resmi rakamlarına göre yarışlar hafta sonu boyunca toplam 52.000 kişi tarafından seyredilerek bir seyirci rekoru kırılınca yarış sonrası bizi paragöz ve sporcu hakkı yiyen fırsatçı bir tüccar olarak tanımlamak sadece acziyet ve çaresizlik göstergesidir. Çünkü 52.000 seyirciden sadece 3.744 kişi Biletix’ten para verip bilet almış ve bu yarışı seyretmeye gelmiştir. Kalan yaklaşık 48.000 kişi ise, bu yarışı milli bir vazife olarak gördüğümüzden ve şampiyon sporcumuzu seyircisiz bir pistte yarıştırmaya gönlümüz elvermediği için, bizim ve beraber iş yaptığımız dostlarımızın misafirleri olarak ısrarlı davetlerimiz sonucu oraya gelmiştir, masrafları da tabiatıyla bizim tarafımızdan üstlenilmiştir. Bu sayede yarışların yapıldığı gün kimsenin hayal bile edemediği bir kalabalıkla sporcumuz desteklenmiş, Kenan Sofuoğlu da bu destekten aldığı ekstra güç ile hepimizi sevindirmiş ve ilk defa İstiklal Marşımız İstanbul Park’ta sporcumuzun kazandığı birincilik sebebiyle çalınmıştır. Maalesef tek dünya şampiyonu milli motor sporcumuzu, halkımızın ayağına kadar gelmiş bu önemli yarışta bilet fiyatları dünyanın diğer yerlerindeki fiyatlara göre tam olarak onda biri kadar ucuz olmasına rağmen, sadece 3.744 kişinin bilet alarak seyretmeye gelmesi de ayrıca çok üzülerek şahit olduğumuz bir durumdur ki bu Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun bu sporu senelerdir toplumun hiçbir kesimine sevdiremediği ve saygın bir seviyeye getiremediği gerçeğini acı bir şekilde ortaya çıkarmaktadır.

    4- Bizler elbette ki, ilk günden beri kar amacı gütmeden organize ettiğimiz bu dev organizasyonu nasıl ve niye yaptığımızı kendilerinin anlamalarını zaten beklemiyorduk. Bu organizasyondan çok ciddi manada maddi kayıpla çıkmış durumdayız ama bu da bizim açımızdan bir sürpriz değildi. Önemli olan bu önemli milli görevi yerine getirmekti ve bu görev hakkıyla tamamlanmıştır. Bu yarışta özellikle İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları bize tek yardımcı olan ve çok müteşekkir olduğumuz kurumlardır. Bu mükemmel organizasyonu başarıyla düzenlememize yardımcı olup ülkemizin adını tüm dünyaya çok güzel duyurmamıza vesile oldukları için kendilerine tekrar çok teşekkür ediyoruz.

    5- Bekir Yunus Uçar “kamu adına görevini yapmasının engellenmesi” ile bizleri itham etmektedir. Oysa ki, uluslararası organizasyon kurallarına göre yarış esnasında ve sonrasında sahip olduğu giriş kartıyla ancak belli yerlere girebiliyor olduğunu başta kendisinin gayet iyi bilmesi gerekir. Tüm bu uluslararası kuralları hiçe sayarak yanında getirdiği özel korumalarıyla yarışın ve seyircilerin güvenliğini sağlamaya çalışan özel güvenlik görevlilerine saldırmış, zarar vermiş, şahitlerin önünde çok ağır küfürler edip tesisimizin malına zarar vermiştir. Zorla, kupa töreni anında kürsüye baskın düzenlemiş ve arbede çıkarıp televizyonlar önünde uluslararası bir skandala neden olmuştur. Biz Bekir Yunus Uçar tarafından işlenen tüm bu suçlar hakkındaki hukuki ve cezai haklarımızı mahfuz tutuyoruz.

    Sonuç olarak; yarışın olmasını en başından beri engellemeye çalışan, buna gücü yetmeyince her türlü yalan ve dalaverelere başvuran, yarış başarıyla tamamlanınca da bu başarıdan pay almaya çalışan bir Motosiklet Federasyonu başkanı bu sporun önündeki en büyük engeldir ve bu davranışları ile tüm gençlere kötü örnek olmaktadır. Kendisi bu görevde kaldığı müddetçe daha vahim skandallara yol açılmaması için İntercity İstanbul Park pistinin motosiklet yarışlarına kapatılması kararını üzülerek almış bulunmaktayız. Kıymetli motosiklet camiası bu kişiden kurtulduğu takdirde kapılarımız diğer herkese olduğu gibi onlara da sonuna kadar açık olacaktır.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

    Eylül Tarım Oto Kir. ve Paz. Ltd. Şti.
    sailor33 bunu beğendi.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Şaşırılacak bir şey değil ki bu.... Burası TÜRKİYE, bütün soruların cevapları....

  3. #3
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Allah bildiği gibi yapsın böyle adamları. Zaten bu ülke de hangi kurumun başına işini tam hakkıyla yapan gelmiş ki? İnşallah daha aktif ve cesur bir federasyon başkanı gelir ve motosiklet dünyası daha da gelişir ve aktifleşir.

  4. #4
    RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    O yarışı iki gün orada kamp yaparak izledim. Tamamen objektif olarak baktığımda tek eksi kısmı bence reklamın eksikliği idi. Yeğenim yurt dışında yaşıyor ve çok yakından takip eder. bilet fiyatlarını duyunca şok geçirdi. bu kadar uygun olduğunu bilsem gelir izlerdim dedi. Garibanın garibana ettiğini kimse etmez derler. İntercity hakikaten bu kadar zorluğa ve ticari zarara rağmen bu işin altından kalkmıştır. çekemeyen bir iki dengesiz ne yazıkki üst yerlerde olunca bu gibi şirketlerin bu spora katkıları hep baltalanıcaktır. yazıklar olsun. ne diyim.
    satoyama bunu beğendi.

  5. #5
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Vay be!! 4000 bile biletli yok iken ~48.000 davetli ha... Duruma mı üzüleyim, bugüne kadar motor sporlarını sevdiremeyen 3kuruşlık ...lerin hala müdür olmasına mı üzüleyim.

    Federasyon başkanı korumalarıyla geldiyse o gün pist alanına, nasıl biri olduğu zaten bellidir. Ayrıca bunları yaptıysa ve sadece "siz kimsiniz bizim getirmediğimiz yarışı getirmeye çalışıyorsunuz" bile dediyse ben de olsam ben de çıkarın şunu dışarı diye bağırırım loca'dan.

    Alıntı RAMİREZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O yarışı iki gün orada kamp yaparak izledim. Tamamen objektif olarak baktığımda tek eksi kısmı bence reklamın eksikliği idi. Yeğenim yurt dışında yaşıyor ve çok yakından takip eder. bilet fiyatlarını duyunca şok geçirdi. bu kadar uygun olduğunu bilsem gelir izlerdim dedi. Garibanın garibana ettiğini kimse etmez derler. İntercity hakikaten bu kadar zorluğa ve ticari zarara rağmen bu işin altından kalkmıştır. çekemeyen bir iki dengesiz ne yazıkki üst yerlerde olunca bu gibi şirketlerin bu spora katkıları hep baltalanıcaktır. yazıklar olsun. ne diyim.
    Hocam kamp için ekstra ücret ödediniz mi yada farklı fiyatta bir bilet felan aldınız mı? Seneye olursa organizasyon ben de böyle düşünüyorum da...
    #sürenadam

  6. #6
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vay be!! 4000 bile biletli yok iken ~48.000 davetli ha... Duruma mı üzüleyim, bugüne kadar motor sporlarını sevdiremeyen 3kuruşlık ...lerin hala müdür olmasına mı üzüleyim.

    Federasyon başkanı korumalarıyla geldiyse o gün pist alanına, nasıl biri olduğu zaten bellidir. Ayrıca bunları yaptıysa ve sadece "siz kimsiniz bizim getirmediğimiz yarışı getirmeye çalışıyorsunuz" bile dediyse ben de olsam ben de çıkarın şunu dışarı diye bağırırım loca'dan.



    Hocam kamp için ekstra ücret ödediniz mi yada farklı fiyatta bir bilet felan aldınız mı? Seneye olursa organizasyon ben de böyle düşünüyorum da...
    212 liraydı kamp fiyatı. Hatırladığım o.

    Bu arada 2 hafta sonra yapılacak pist günü etkinliği motosikletlere kapatılmış. Bizim ne suçumuz var arkadaş. Başkana kızıyor, vatandaşa kapatıyor. Garip bir zihniyet.
    Shrieker bunu beğendi.

  7. #7
    RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    İki kişi için iki günlük giriş sağlayan bilet ve kamp için toplam 212 tl ödedim. Ama benim için gayet keyifli bi hafta sonu oldu.

  8. #8
    flame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    35,izmir
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09,Derbi Gpr 125 Nude
    Gidemedim ama üzülerek söylüyorum gitmediğime hiç pişman değilim.Yahu siyaseti siyasi görüşlerini yüzlerini bulaştıran sporcu ve federasyon başkanı olurmu ? Lanet olsun.
    Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)

  9. #9
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    motosikketin asrtistlik ve ticari taşımacılık olarak görüldüğü bir ülkede daha ne bekliyoruz?

    10 tane racing kullanan adam getir bana 8 tanesi racing kültüründen yoksundur. yarış bile izlemez. hava için almıştır motorunu.

  10. #10
    Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Dünya
    Türkiyede sporun genel özetinin bir yansıması olmuş İstanbul park olayı.

    Ne yazık ki ülkemizde sporcu yetiştirilmeye çalışılmaz ama iş tesis yapmaya gelince ( rant kapısıdır ) gerekli , gereksiz yerlere bol miktarda yapılır. Bu seferde işletmesi becerilemez. Ne diyelim Türkiye gerçekleri...

  11. #11
    kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Arkadaşlar siz belki bilmiyosunuz, ne kadarınız piste gider bilmem de. Normal yarışlarımızın hepsi şike doludur TMF'de.

    Düzlükte Toprak Razgatlıoğlu R6 ile Yunus Erçeliğin 1000RR'ını geçiyordu. SuperStock yarışı bu yarışlar, siz düşünün nasıl bi adalet var...

    Yunus Erçeliğin motoru yağ yakıyor diye kısaltılan yarışlar var. Siz daha dışarıdan görüyorsunuz bunları, bin tane oyun dönüyor. Ben açıkcası mutlu oldum böyle bi tepki verilmesinden.

    Bu federasyon tamamen yancı düşünceler, saçma bir şike silsilesi ve oyunlarla işliyor zaten.

  12. #12
    c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2010
    Şehir
    İstanbul/Tuzla - Yalova
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    gör artık gerçekleri motosiklet camiası, bu baştakilerle bu işlerin yürümeyeceğini anla..

  13. #13
    wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Şehir
    istanbul / maltepe
    Motosikleti
    pani / 3colore
    yarısların-kenanın ......

    bana neden kapatıyorsun pisti? mıllet yolda basınca kızıp bır tane acık olan pıstı neden kapatıyorsun bırader?

  14. #14
    kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Alıntı wolrath adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yarısların-kenanın ......

    bana neden kapatıyorsun pisti? mıllet yolda basınca kızıp bır tane acık olan pıstı neden kapatıyorsun bırader?
    sen bi görde federasyona tepki ver diye aslında, senin camiyanı temsil eden adam nasıl biri diye.
    wolrath bunu beğendi.
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.

  15. #15
    Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2011
    Şehir
    34-10-35
    Motosikleti
    Demir At
    türkiye de motosiklet federasyonu başkanı ne işe yarar?
    bileniniz var mı? bu olaylar haricinde kime ne faydası dokunmuş?

  16. #16
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Pist motosikletlere kapatılmış ki, motorcular tepki oluştursun. Yoğun bir tepki olursa, istifaya bile davet edilebilir başkan.

  17. #17
    Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2011
    Şehir
    34-10-35
    Motosikleti
    Demir At
    köprüden arabayla aynı ücretle geçiyoruz.
    napmış bunun için?
    motosikletten araba kadar vergi alıyorlar ne yapmış bunun için?
    köprüye veya bir başka yol için motosiklet için özel bir yol için gidip görüşmüş mü?
    yani motosikletcilerin her hangi bir ihtiyac duydugu için ne yapmış?
    böyle boş adamlar oldugu sürece hiç bi cacık olmaz bu camiadan

  18. #18
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    türkiye de motosiklet federasyonu başkanı ne işe yarar?
    bileniniz var mı?
    Güzel soru, var mı cevabı olan ?
    #sürenadam

  19. #19
    cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2011
    Şehir
    Adapazarı
    Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Bir ayağı çukurda zaten

  20. #20
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    türkiye de motosiklet federasyonu başkanı ne işe yarar?
    bileniniz var mı? bu olaylar haricinde kime ne faydası dokunmuş?
    6 ayaktan oluşan yarışları düzenler...
    Başka bir işi yok bunların...
    Motosiklet yarış aracı ya...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:17 ----------

    Alıntı kefeeee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar siz belki bilmiyosunuz, ne kadarınız piste gider bilmem de. Normal yarışlarımızın hepsi şike doludur TMF'de.

    Düzlükte Toprak Razgatlıoğlu R6 ile Yunus Erçeliğin 1000RR'ını geçiyordu. SuperStock yarışı bu yarışlar, siz düşünün nasıl bi adalet var...

    Yunus Erçeliğin motoru yağ yakıyor diye kısaltılan yarışlar var. Siz daha dışarıdan görüyorsunuz bunları, bin tane oyun dönüyor. Ben açıkcası mutlu oldum böyle bi tepki verilmesinden.

    Bu federasyon tamamen yancı düşünceler, saçma bir şike silsilesi ve oyunlarla işliyor zaten.
    Fotolara bakarsan anlarsın...
    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)