Kapat
Üye Giriþi
Motovento
Reklam Alaný
Motomax
Reklam Alaný
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ýkinci el alýrken yapýlan iþlemler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Sword - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2004
    Þehir
    Ýstanbul - Mecidiyeköy
    Motosikleti
    2006 fazer
    Ýkinci el alýrken yapýlmasý gereken iþlemler nelerdir bileniniz var mý?
    Arkdaþýma Bursadan bir motor beðendik. Gidip alamak istesek orada neler yapmamýz gerekiyor? Ne kadar sürer, masraf nekadar olur(harçlar, vergiler vs)?
    Bir de plakanýn 34 olmasý için neler yapýlmalý?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    powerbyaydin - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aðustos 2004
    Þehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    trafik takip iþi ile uðraþan birine sormanda fayda var diye düþünüyorum ilk olarak
    ve motorun ruhsat sahibi eðer satan þahýs deðilse ruhsat sahibi ile de görüþmeni tavsiye ederim ve vergi dairesinden borcu yoktur kaðýdý almalý satan þahýs , yani prüz çýkmamasý için
    benim bildiðim bu kadar
    ERASER WÝLL COME BACK

  3. #3
    danger0 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Þehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    vergi borcu yoktur kaðýdýyla notere gidip satýþ iþlemini yaptýrýyosun. sonra aracýn kayýtlý olduðu trafik þubesine gidip ruhsatý yeniletiyosun. plakasý 34 olsun dersen hem iþler uzuyo hemde masraf çok artýyor.Bence oranýn plakasýyla al.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  4. #4
    powerbyaydin - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aðustos 2004
    Þehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    takip iþleri ile uðraþan birine ver bence daha kolay olur hem 34 yaptýrabilirsin
    ERASER WÝLL COME BACK

  5. #5
    danger0 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Þehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    bence kimseye verme,yaptýklarý özel hiçbirþey yok. 34 kendin de yaptýrabilirsin yanlýz fazladan para ve zaman kaybý olur. ben 7 milyarlýk motoru ayný ilin plakasýyla 150 milyona aldým. baþka bir motor(600 milyona jawa) arkadaþým plakasýný deðiþtirince 1 milyara mal oldu. o yüzden diyorum 34 yaptýrma diye.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  6. #6
    Sword - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2004
    Þehir
    Ýstanbul - Mecidiyeköy
    Motosikleti
    2006 fazer
    Teþekkürler arkdaþlar
    Ben bunun ayrýntýlarýný bi muameleciye danýþayým öðrendiklerimin hepsini buraya aktarýrým. Plakayý 34 yapmak pek mantýklý gibi gözükmüyor. Boþyere masraf gibi geldi.
    Eren PALA
    Siyah Fazer ' 06

  7. #7

    Üyelik
    16 Aralýk 2004
    Þehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bilgisayar ve Motor
    bence ayný motoru istanbulda bulursun hiç uraþma ?
    HAYATI YAžAMAK ˜€˜N DOMUžUM ...

  8. #8

    Üyelik
    04 Ocak 2004
    alma kardeþim 2.el alma ne zaman aldýysan bozuluyor

  9. #9

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    noter satýþýnda verdiðin adres neresiyse ona göre yeniden plaka çýkar.motoru bursada alýp istanbul adresi verirsen ruhsat iþlemleri için istanbuldaki trafik þubesine gitmek zorundasýn.plaka deðiþimi fazladan 15 milyon bir masraf çýkaracaktýr(metal plakanýn madeni deðeri olaraktan).bunun dýþýnda en büyük masraf noter satýþý sýrasýnda olacaktýr.160 ile 200 milyon arasýnda motorun deðerine baðlý bir masrafý var.satýcý vergi dairesinden motorun satýþý için verilen temiz kaðýdýný almýþ ise, noterde sýra yoksa, iþlem 10 dakika sürer.bundan sonra motora atlayýp istanbula dönebilirsin.bu arada ruhsatta motorun trafik muayene tarihinin geçmiþ olup olmadýðýna da bakmak lazým.eðer muayene tarihi geçmiþse aslýnda bunu yaptýrmak satýcýya aittir ama satýcý uðraþamam diyorsa yolda polise yakalanýrsan ceza yersin.bu iþlemi yaptýrmak insanýn yarým gününü alýr.önce vergi dairesine gidip muayene ücretini yatýrýyorsun(75 milyon olmasý lazým) sonra muayene için temiz kaðýdý alýyorsun.bu kaðýt motorun vergi borcu olmadýðýný gösteren diðer satýþ için verilen temiz kaðýdý ile ayný olmasýna raðmen bir daha almak gerekiyor.
    bir diðer dikkat edilecek evrak motorun trafik sigortasýnýn olup olmadýðý.eðer yoksa 15 milyona herhangi bir trafik takipçiden yaptýrabilirsin.bu kadar ucuz olmasýna raðmen polis kontrolünde sigortan yoksa yada tarihi geçikse çok büyük para cezasý var.

  10. #10
    danger0 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Þehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    jawa ilk olarak kendimden biliyorum muayene tarihi geçmiþ motorun ruhsat iþlemini yapmýyorlar. ikinci olarak plakayý deðiþtirmek derken ruhsatý deðiþtirmekten bahsediyorum. noterde iþlemi yaptýktan sonra 20 gün içinde ruhsatý üzerine alman gerekiyor. o zaman motorun baðlý olduðu trafik þubesinden istanbula belgeleri gönderiyorlar falan. baya pahalýya patlýyor. :
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  11. #11
    myheart - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayýs 2006
    Þehir
    Bolu Merkez
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Güncel bilgiler hakkýnda bilgisi olan var mý acaba ??
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adýmla Baþlar...

  12. #12
    JAKOBEN - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2007
    Þehir
    Ankara
    Motosikleti
    Gt250 COMET
    Valla "myheart" dostum inan ayný þeyi ben de çok merak ediyorum, bu iþlemlerde son zamanlarda deðiþiklik oldu mu? Aradan noter kalkacak diyorlardý kalktý mý? Kalktýysa mevcut durum ne oldu? Kýsacasý þimdi alým satým yapacak olsak ne yapacaðýz?
    Build A Fire A Thousand Miles Away To Light My Long Way Home
    I Ride A Comet My Trail Is Long To Stay Silence Is A Heavy Stone

  13. #13
    flying hellfish - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Þehir
    Istanbul Atasehir
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650
    Ben 2 ay once bu islemleri yaptirdim. Satici, temiz kagidini aliyor birlikte o kagit ile, notrde satis islemi yapiliyor. Ondan sonra saticinin isi bitiyor. Alicinin gidip yeni bir zorunlu trafik sigortasi yaptirmasi lazim. Noter satis belgesi ve bu trafik sigortasi ile de, aracin kayitli oldugu trafik mudurlugunden ruhsat islemi yapiliyor.

  14. #14

    Üyelik
    07 Ekim 2008
    Þehir
    ÝZMÝR
    arkadaþalar çok pahalýya mal olduðu falan yok olay kýsmen javanýn anlattýðý gibidir ben 1 hafta önce yaptým hepsini þimdi size madde madde maliyetleriyle anlatýyým herkes bilgilensin...

    1-Satýcýyla anlaþtýnýz paranýzý verdiniz yada vermediniz o ikinizin arasýnda (ama noter memuru formalite olarak sorar kaðýtlarý imzalamadan önce para verildi mi diye evet diyip geçiþtirilir)en yakýn bir notere gidip satýþ iþlemi yaptýrýlýr 10 dakikayý geçmez motorun cc sine beygir gücüne yada satýþ fiyatýna göre verginizi yatýrýrsýnýz(246 TL benim) ve satýþ sözleþmenizi alýrsýnýz bu andan itibaren satýcýyla iþiniz biter motor satýþ hakký sizdedir ama iþler bitmez(satýcýnýn motorun borcu yoktur belgesi almasý lazýmdýr o olmadan iþlemler yapýlamaz)
    2-Noterde satýþ iþlemini yaptýktan sonra trafik tescil iþlemleriniz için tam 1 ayýnýz vardýr eðer bu süre içinde tescil yaptýrmazsanýz cesasý varmýþ ama nedir bilmiyorum? En yakýn trafik büro amirliðine gidip ben motorumu tescil ettirmek istiyorum dediðinizde plakanýzý ve eski ruhsatýnýzý alýp size þu adýmlarý sayarlar bir takipçiye gidip nakil dosyasý hazýrlatýn (15 TL onlar herþeyi kendi hazýrlýyo) motorun muayenesi geçtiyse yaptýrýn (57 TL geçmiþ her ay için %5 ceza) ve sigorta ruhsat sahibinin adýna olacak her takipçide var.(30 TL)
    3-Dosyanýzý hazýrlatýp motorunuzun muayenesini yaptýrýyosunuz artýk özelleþen yerlerde normal bi bakým yapýyolar ve muayene kaðatýnýzý alýyosunuz.
    4-Trafiðe geri gidip dosyanýzý veriyosunuz muayene yaptýrdýðýnýzý söyleyip gösteriyosunuz ve artýk yeni ruhsata ramak kalýyo.Memur Bey size yeni plakanýz için bir kaðat veriyo adý fiþ Bunu bastýrýcaksýn diyo(burda Tepecikte tek plaka 10 TL) ve taþýtlar vergi dairesine gidip maliye onayý yaptýrýyosunuz bedava ayrýca 5 dakika sürüyo sadece bir mühür.Þu plaka olayýna bi açýklýk getiriyim sonra devam edicem arkadaþlar plaka deðiþtirmeme gibi bi lüksünüz yok yani ayný ilde baþka bi ilçeye bile satýlsa araç plakasý hemen o ilçeye göre deðiþtiriliyo satýþta nereyi ikametgah verdiyseniz plaka orasý oluyo ha dersenizki ben Ýstanbuldan alýcam orda bi ikametgah bulur bütün bu iþleri orda hallederim o baþka.Plakanýzýda bastýrdýnýz elinize aldýnýz maliye mühürüde basýldý nerdeyse bitiyo artýk tekrar trafiðe gidiyosunuz herþey tamam diyip maliye mühürü basýlan kaðatý memura veriyosunuz plakayý verip mühür vurduruyosunuz (böyle kabartmalý bi mühür var herkes bilir) bi 63 TLcik daha bayýlýyosunuz veeee mutlu son yeni ruhsatýnýz ve plakanýz elinizde hayýrlý uðurlu olsun kazasýz belasýz inþallah
    Not:Muayeneyi yaptýrýnca normalde size küçük renkli bir pul verilimesi gerekiyo plakaya yapýþtýrmak için formalite sadece ama maalesef muayene yapan memur nakil iþlemi olmadan yani yeni plakanýz verilmeden size bu pulu vermiyo plakaný al öle gel diyo geri gidip pulunuzu yapýþtýrýyosunuz Trafikteki memur bana alma boþver dedi ama ben alýcam yinede artýk herkesin kendi þeçimi

    Umarým yardýmcý olabilmiþimdir biraz uzun oldu ama kusura kalmayýn bi sorun olursa yada unuttuðum biþi varsa eklerim saygýlar...

  15. #15
    TORAMAN - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasým 2008
    Þehir
    KOCAELÝ
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Alýntý flying hellfish adlý üyeden alýntý Mesajý göster
    Ben 2 ay once bu islemleri yaptirdim. Satici, temiz kagidini aliyor birlikte o kagit ile, notrde satis islemi yapiliyor. Ondan sonra saticinin isi bitiyor. Alicinin gidip yeni bir zorunlu trafik sigortasi yaptirmasi lazim. Noter satis belgesi ve bu trafik sigortasi ile de, aracin kayitli oldugu trafik mudurlugunden ruhsat islemi yapiliyor.
    Aynen böyle oluyor tek ilave edeceðim ayrýca muayene süresi geçmiþse noterde problem olmuyor ama ruhsat deðiþtirirken yapýlmasý gerekiyor birde kesinlikle bu iþlemleri kendiniz yapýn boþu boþuna baþkasýna para vermeyin. Ben motoru üzerime alýrken þöforler cemiyetine 15 YTL trafiðe 28 YTL verdim (Daha yeni bilgi) bu iþlemleri yapmak için benden istenen extra para ne kadardý biliyormusunuz? Tam 37 YTL sanki ben parayý havadan kazanýyorum ayýptýr yani resmen soyguncular..Ben kendi iþimi kendim görürüm dedim ve yarým saatte iþi hallettim sadece Bölge trafik ruhsatý ertesi gün verdi o kadar..

  16. #16
    Serk21 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasým 2008
    Þehir
    KOCAELÝ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    öncelikle motorun vergi borcu yoktur satýþý yapýlabilir kaðýdýný alsýnlar vergi dairesinden sonra mutlaka Trafik tescilden motor üzerinde hak mahrumiyeti haciz vs olup olmadýgýný kontrol ettir çünkü ne vergi dairesi nede noter buna karýþmaz satýþý bi güzel alýrsýn üzerine ve sonra trafik tescilde evraklarýn kitlenir.sonra muyine yoksa yaptrman gerekli sigortasý olsa dahi satýþ iþleminde sigorta düþer yeniden yaptýrmak zorundasýn.


    Vergi dairesi satýlabilir kaðýdý-tescilden hak mahrumiyeti olup olmadýgý- noter satýþý-sigorta iþlemi sonrasýnda þöförler odasý-trafik tescil ve iþlem tamam..

  17. #17

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Þehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artýk Yok...
    adam temiz kaðýdý çýkarsýn söyleyin bursada bir trafik müþavirine gidin her sokak arasýnda trafik þubelerinin etrafýnda kaynar birine girin bizim ruhsat iþimizi hallet deyin müþavirin adýna vekalet verin satan çocukda ona vekaleti versin alýn motoru gelin adam size kargoyla yollar 3 gün sonra ruhsatýnýzý

  18. #18
    JAKOBEN - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2007
    Þehir
    Ankara
    Motosikleti
    Gt250 COMET
    Kafamdaki soru iþaretlerinin kalkmasýna yardýmcý olduðun için teþekkürler "wert_35"..
    Build A Fire A Thousand Miles Away To Light My Long Way Home
    I Ride A Comet My Trail Is Long To Stay Silence Is A Heavy Stone

  19. #19
    myheart - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayýs 2006
    Þehir
    Bolu Merkez
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Teþekkürler Arkadaþlar...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adýmla Baþlar...

  20. #20

    Üyelik
    07 Ekim 2008
    Þehir
    ÝZMÝR
    Alýntý JAKOBEN adlý üyeden alýntý Mesajý göster
    Kafamdaki soru iþaretlerinin kalkmasýna yardýmcý olduðun için teþekkürler "wert_35"..
    rica ederim


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanýcýlar

Þu an bu konu içerisinde 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler