Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Herkese iyi forumlar. Seçimimde yardım rica ediyorum.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Coming Soon
    Merhaba,

    Öncelikle herkese iyi forumlar, elbette bir çok benzer konu forumda var. Bir çok karşılaştırma elbette forumda dolu. Fakat okudukça daha fazla seçeneğe çıkıyorum, seçeneklere baktıkça daha da çıkmaza giriyorum. Desteğinizi esirgemezseniz sevinirim.

    Şimdi, öncelikle yeni bir motor kullanıcısı olacağım. Önceden tek tük kısa mesafelerde arkadaşların scooterları ile gitmişliğim var ama artık İstanbul 'da yaşıyor olup da hele ki mesai saatleri başlangıcında ve bitişinde Maslak gibi bir yere gidip geliyorsanız araba zaten ölüm gibi, toplu taşımada da balık istifi gitmeyi göze almak gerekiyor.

    Bende bu noktada ehliyete yazıldım ve 13-14 Eylülde sınava girip inşallah ehliyetimi alınca işten eve evden işe ayağımı yerden kesip beni yolda bırakmayacak bir scooter alayım dedim.

    Günlük km olarak 45 km civarı bir mesafe kullanacağım. Köprüyü geçeceğim ve yolun bir kısmı e-5 veya temin köprü kısmında geçecektir. Yaş 34 boy 1,87 kilo 103 olunca çokta ufak bir scooter üzerinde Recep İvedik gibi kalmayalım istiyorum Rakam olarak bütçem 3000 TL civarlarındadır. Bir iki sene ufak bir şeyler kullanıp motora alışır ve seversem eğer sonrasında büyük bir motora geçiş yapmayı düşünüyorum. Bu sebeple bu motor ilk etapta benim için başlangıç olacak aslında.

    Eleye eleye ve daha çok okuduklarımdan ve görsel olarak gözüme hoş gelenlerden listeme girenler aşağıdakiler. Ama alternatif fikirlere ve önerilere de açığım. Seçim konusunda motor konusunda benden daha usta olan sizlerin değerli fikirlerini alabilirsem sevinirim.

    1. Peugeot Viviacity 125 - 2012
    2. Sym Fiddle II 125 - 2012
    3. Kymco Like 125 - 2012
    4. Mondial Gomax 150 - 2012


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    -Alperen- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Hussar 125
    kymco super 8 alabilirsin yada agility city 200

  3. #3
    DarkEvents - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2013
    Şehir
    Kastamonu/Merkez
    Motosikleti
    Ybr 125
    4 seçenek arasında ben olsam gomax 150 tercih ederdim dediğim gibi 'ben olsam' tercih meselesi bunun nedeni yedek parça,servis kolaylığı ve yakıt sarfiyatı olur

  4. #4
    cece89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2013
    Şehir
    Berlin
    Motosikleti
    Duke 390
    Ertuğ 0 km den 5.000 km ye kadar Sym fiddle II kullandım.

    Açıkcası yüksek vibrasyon dışında hiç bir problem yaşamadım.
    Bilen bir kaç arkadaş bana scooter ile son gaz gittiğinde uzun süre dayanmayacağını güç kesintisi yaşadığını söylemişti.
    Ben fiddle da hiç böyle bir problem yaşamadım her ne kadar hız merakım olmasa da hızlanmasıyla kalitesiyle Sym almanı öneririm.
    160 km durmadan yol yaptım benzin bitecek korkusu ile durdum diğer scooterlar sorunsuz yapar mı bilmiyorum ama ben çok güvenerek gittim başımı da hiç ağrıtmadı.

    Sym almayacaksan benimde bi ara düşündüğüm Kymco lara bak derim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)