Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Adaletin bittiğinin kanıtıdır bu haber

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    designserhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 N
    Aslı'ya çarpan sürücüye ilk celsede tahliye

    Arzu KAYA / İSTANBUL, (DHA)

    Maltepe’de, hukuk fakültesi öğrencisi Aslı Ayan’a çarparak ölümüne neden olan ve 9 yıla kadar 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla yargılanan Eyüp Hakan Yücel’in ilk duruşması görüldü.

    "AFFEDİLMEM HUSUSUNDA ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"

    Anadolu Adalet Sarayı 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Eyüp Hakan Yücel ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunmasını yapan Yücel, kaza olayının olduğu yerde trafik ışıklarının olmadığını belirtti. Aslı’yı erkek arkadaşıyla kol kola gördüğünü ifade eden Yücel, "Bir anda erkek arkadaşının kolundan kurtularak, hızla karşıya geçmeye çalıştı. Mesafe çok kısaydı. Ben frene dahi basmaya fırsat bulamadan kaza meydana geldi. Aracın sol ön farı maktuleye çarptı. Ön cama ve kaputa çarpıp yere düştü" diye konuştu. Ölen kişinin yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade eden Yücel, "Böyle bir olay başıma geldiği için çok üzgünüm. Olay yerinden kaçtığım için de çok pişmanım. Maddi ve manevi olarak affedilmem hususunda elimden geleni yapacağım" dedi.

    "KORKTUĞUM İÇİN KAÇTIM"

    Başına ilk defa böyle bir olayın geldiğini belirten sanık Yücel, "Çok korktum. Çarpmanın etkisiyle maktulenin havaya kalkıp yere düştüğünü görünce o anda kesin ölmüştür diye düşündüm. Yaralı olabileceği aklıma gelmedi. Tam da kendimde değildim. Alıp götürmek aklıma gelmedi. Bu nedenle ilk aklıma geldiği şekilde olay yerinden hızla uzaklaştım. Karşıya geçip sokakta sabahladım. Kendime gelmeye çalıştım. Sabah arkadaşlarım ve ailemle görüştüm. Onlar da teslim olmamı isteyince emniyet birimlerine teslim oldum" diye konuştu.

    3,5 AY SONRA TAHLİYE EDİLDİ

    Mahkeme hakimi Remzi Özdemir, sanığın üzerine atılı suçun niteliği gereği taksirli suçlardan olması, delillerin toplanmış bulunması ve var olan delillerin karartılma ihtimallerinin olmaması nedeniyle sanığın tahliyesine karar verdi. Ayrıca Hakim Özdemir, tutuklamanın tedbir niteliği ve sanığın tutuklu kaldığı süre nedenleriyle, Eyüp Hakan Yücel’in 3,5 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

    9 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

    Maltepe Altıntepe Mahallesi Sahil Yolu’nda, geçtiğimiz Mayıs ayında sabaha karşı meydana gelen kazada, iddialara göre, trafik uygulamasında polisin ’dur’ ihtarına uymayan Eyüp Hakan Yücel (24) isimli sürücü, otomobiliyle kaçmaya başladı. Bu sırada, arkadaşı Mehmet Ali Kazan ile birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Aslı Ayan, Yücel’in kullandığı otomobilin çarpması sonucu 33 metre uzağa fırladı. Otomobil sürücüsü Eyüp Hakan Yücel, kazanın ardından olay yerinden hızla uzaklaşırken, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Aslı Ayan hayatını kaybetti. Olaydan bir gün sonra teslim olan Eyüp Hakan Yücel, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yücel hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 4,5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istemiyle dava açıldı.
    Alıntıdır.Milliyet
    http://gundem.milliyet.com.tr/asli-ya-carpan-surucuye-ilk/gundem/detay/1752391/default.htm


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Ahmet_Tascı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kuba Cg 200
    Adalet varmıydı da bitecek ?
    zenon bunu beğendi.
    Tutkudur Motosiklet

  3. #3
    yokum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul/kadıköy
    Motosikleti
    BMW R 1150 R
    Adalet öldü ne yazık ki.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)