Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Direksiyon Sınavından Yine Kaldım (Herkesten Yardım Bekliyorum)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Kaangngr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2012
    Şehir
    Ğ*STANBUL
    Motosikleti
    CharlesFenOB
    Derdinden çok iyi anlarım 4 aydır ehliyeti bekliyorum. Dosyam geldi gelcek ha geldi ha gelcek yaz bitti. Geçen aradım kursu geldimi dedim dosyalar geldi dediler gittim kursa bi baktım b gelmiş küfür ede ede çıktım. Eğer beni bıraksalardı delirirdim heralde. Şikayette bulun hakkını ara bizim istanbul gibi bi yerde bile duba koyup aralarından geçirtip sınavı geçiyosun. Hiç bakmıyolar ben kaç puanla geçtiğimi bilmiyorum. Biz cbr125 kullandık herkes geçti. Bi adam düştü onu geçirmediler...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    brk194 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2012
    Motosikleti
    Kanuni bs 125-Yamaha R25
    bende geçen sene aldım bisan 100 lük cup vardı kursun onla girdim rolantisi çok yüksekti motora gaz vermeden bitirdim sinyal felan vermedim 92 aldım 700 lira toplamda ödedim bulunduğun şehire ve kursa göre fiyatlar değişiyor ben 20 lira verdim direksiyon sınavı için kursa

  3. #23
    -Alperen- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Hussar 125
    önce gidip kurs ile görüşüyüm. Sırf bunun için izin yapacağım

  4. #24
    waeder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2012
    Şehir
    Erzincan
    Motosikleti
    Aprilia Sportcity 250ie vardı satıldı :( (2009)
    Direksiyon sınav harcı 40 tl ye düştü haziran daki kanunla ama yinede 60-70 tl arası alıyorlar 100 tl iyice uçuk olmuş.

  5. #25

    Üyelik
    06 Ocak 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2014 FAZER8 ABS
    3 Ağustos'ta girdim sınava. Giderken 4-5 duba arasından slalom yaparak, dönerken düz geldim. Sadece 1 defa yaptım bunu. Tamam gidebilirsin dediler ve geçmişim. Direksiyon sınavı için 40 TL'yi bankaya yatırmıştım.

    Fena kazıklıyorlar.

  6. #26
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    İlk defa gidon sınavından kalan birisini duyuyorum. hem de iki defa. İşin içinde başka iş var gibi. Komisyonda sana , ailene vs gıcık olan olan birisi var mı ? Seninle beraber sınava girenlerin durumu nedir ?

  7. #27
    Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Kursa 250 verdim. direksiyon için 60 vericem. Bi 10 lirada sertifika için.. 20 tl fazladan veriyorum farkındayım ama.. bi kaç yere sordum hep aynı fiyat.. 20 tl nin pazarlığını yapmaya da üşendim açıkçası... Daha motorda siftahım yok.. bakalım.. hangi sistemde.. nasıl kullanıcam.. ama sen bu tecrübeyle kalıyorsan ben 2-3 defa sınava harcı yatıracam demektir...

  8. #28
    ufukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    kymco venox
    usta; ben bi kursa yazıldım lanet olsun, parayı trink verdim diye adamlar hiç bir şeyi umursamadılar. herşeyi ben takip ettim. arıyorum sınav harcı ne zaman yatacak , biz size haber verecez diyolar saat öğleden sonra 4 olmuş sınav harcını bu gün yatırmazsanız bir sonraki sınava kalırsınız. neyse iş yerinden izin al, koştur, sıra bekle, tabi yatıramadım bir sonraki sınava kaldı. neyse bir sonraki sınava girdim zaten b ehliyetim olduğu için motor bilgisi sınavına girdim 100 puanla geçtik. tabi sorular çok dandiktide ondan şimdi arıyorum direksiyon sınavı ne zaman diye, biz sizi arıyacaz, sınav harcını yatırayım mı? yatırın dedi gerizekalı sekreter, yatırdım 40 tl dekontu götürdüm, e bunlar bankaya yatmıyacaktı biz toplu olarak MEB na yatıracaktık bi 40tl de öyle verdim, öteki parayıda almadık o da devlete kaldı.sabah iş yerine geldim çalışıyorum, telefon geldi, sen nerdesin bu gün sınav var. e Allah belanı versin şimdimi söylenir kevaşe, koştur koştur zor yetiştim. sinirlendim yine. Sınavdada ramzeyi scoteri var gidon sağa bakıyo düz gitmek için sola çevirip gidiyosun şaka gibi, Allah tan komisyon iyiydi bi tur attırdılar tamam

  9. #29
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
    valla sizin işiniz rast gitmemiş benim hiç sıkıntı olmadı telefonla direk arıyorlardı

  10. #30

    Üyelik
    30 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial MH 125 Drift
    Nasıl 100Tl direksiyon harcı verdin abi ben 50 lira verdim. Bu nasıl iştir ?

  11. #31
    mhmtaydogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2013
    Şehir
    aydın
    Motosikleti
    mondial 100 mfh
    benim ne motordan hic bi bilgim yoktu ama sonuçta artık sınavlar 15 soru kolay ama dediğin gibi 500 dedikleri sadece kursun parası geriye kalan ise maliye ve emniyet genel müdürlüğe gidiyor genel toplamı 700 tl fazlasıda olamaz olsa bile o kursun fazla para almasıdır.

  12. #32
    gt250-bora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2013
    Şehir
    34-35-10
    Motosikleti
    Hyosung Gt250 Comet + Suzuki sv650s
    Alıntı -Alperen- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese hayırlı günler,
    Size en başından beridir hikayemi anlatmak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum gerçekten sinir bozucu bi durum.
    Antalyada yaşıyorum. Otelde çalışıyorum. Çalıştığım parayla bi motor almayı kararlaştırdım (daha öncedende kullandığım ve sevdiğim için)
    Daha sonra motoru almadan önce ehliyeti alıyım dedim. Babam motora karşı ve kavgalı olduğumuz için sormadan danışmadan o öfkeyle gittim otele yakın bir sürücü kursuna kayıt yaptırdım.
    Başlangıçta kursla 550 TL diye anlaştık. Aylık gelirim 1000 TLnin üstünde olduğu için bende onayladım kayıt yaptırdım.
    sonra 29 haziran yazılı sınav için 50 TL harç istediler, onuda yatırdım.
    Sınav sonuçları açıklandı. Sınavı geçmişim. Sonra Temmuzun ortalarında direksiyon sınavı vardı. Direksiyon sınavı için 100 TL harç istediler, onuda verdim.
    Daha sonra çalışmalara girdim ertesi gün sınava girdim. Bi boktan anlamayan komisyon üyeleri bize not verdi. İlk sınavı hatasız yaptım bitirdim. Selamladım iyi 1 haftaya ehliyeti alırım diye sevinerek otele gittim. Akşam aradım kursu sınavdan kaldın dediler. Beynim döndü biran neden kaldık kaç puanla kaldık sır gibi. 100lük cigramıdır nedir o motorla girdik motor mal gibi kafa atıyor ayaklık yamuk akü bitik.
    Neyse ya sabır bidahaki sınavı bekleyelim dedik. Aradan hemen hemen 1 ay geçti. 2. direksiyon sınavı bugündü. Bu direksiyon sınavı içinde 100 TL para istediler. Hadi lan son sınav olur bu dedik bunada verelim daha fazla muhattap olmayım dedim. Onuda yatırdım.
    Dünkü çalışmalardada hata yapmadığım için kendime güveniyordum. Birisi milli eğitime şikayet ettiği için bizi trafiğede çıkardılar. Hep maduruz zaten.
    Bugün yine aynı şekilde aküsü bitik ayaktan çalışma motorla sınava girdim. Önce trafiğe çıktım kavşaktan u dönüşümü yapıp piste girdim dubaları 8 çizmeyi ve demir platformdan geçmeyi hatasız tamamladım.
    Yine sevinçliyim iyi geçtik gibisinden. Saat 18 gibi kursu aradım yine kaldın dedi. Şakamı yapıyorsun hocam sen başlatmayın zevkinize dedim bu işin şakası olmaz gerçekten kalmışsın diyo. Neyden kaldım vs. sır gibi. Yine beynimden vurulmuş gibi oldum. Sağı solu yumruklamaya başladım üst üste 5-6 tane sigara içtim. Gerçekten o kadar sinirlendimki anlatamam. Verdiğim parayamı yanayım geçen zamanımamı ?
    Geçen hafta motor aldım. işe gidip gelirken ara sokaklarda harcadığım benzine küfrediyorum. Çevirme olmasın yunus olmasın diye dua ediyorum.

    Tüm bunlardan kurtulayım derken bugün sınavdan kaldığımı hatırladıkça hala sağı solu dağıtmaya başlıyorum.

    Ne yapmam lazım arkadaşlar ? Toplamda 800 TL para ödedim hala ehliyet yok elimde. Bu kurs bilerekmi bıraktırıyor acaba ? direksiyon sınavına hadi birisine verdik anladımda 5 kere hakkımız var 2.ye neden tekrar para verdik. Tak diye ellerine parayı sayıyoruz diyemi geçirmiyorlar. Gerçekten hatasız şekilde tamamladım. Bunlar motoru sürmeyi bilmeyene ehliyeti veriyorlar bana vermiyorlar. Ne yapıyım hakkımı nasıl arayabilirim. Resmen dolandırıldım, mağdr oldum diyebilirim.
    Yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.
    öncelikle geçmiş olsun burda harcı hurcu hepsi dahil 600tl ye ehliyet veriyorlar 1tl bile üste vermiyorsun bastırırkende eğer eş dost ahbap durumu varsa 500tl ama motor kullanan birinin direksyondan kalması anormal... bu işte var bişey...
    hyosung gt-250 comet + suzuki sv650s
    makinan ne olursa olsun yeterki v-twin olsun...


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)