Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Motosiklet seçimim ne olsun?

Katılımcı sayısı
72. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • HONDA CBF150

    46 63.89%
  • TVS APACHE RTR150

    8 11.11%
  • YAMAHA YBR125

    18 25.00%
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Küçük motor, büyük Türkiye turu planlaması. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Bilalancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2009
    Şehir
    Samsun
    Küçük motor, büyük Türkiye turu planlaması. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.


    Öncelikle bütün motorseverlere merhaba! Sizlere yapmayı planlamış olduğum yaklaşık 5005km’lik Türkiye turuyla ilgili bilgi vermek ve çok değerli görüş, öneri ve tecrübelerinizi almayı amaçlıyorum.




    Hakkımda biraz bilgi vereyim. Ben 26 yaşındayım ve 5 senedir Samsun’da üniversite öğrencisiyim, Fransızca Öğretmenliği okumaktayım. Aynı zamanda 5 senedir de özel bir şirkette çalışmaktayım. Giresun’luyum ve ailem Giresun’da ikamet etmekte. Ailecek gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi çok severiz. Özellikle babamın Türkiye’de gitmediği yer yok gibidir. …

    Değerli motosiklet.net ailesi. 5-6 senedir sürekli çok yoğun tempoda çalışmaktayım. Sabah 07:00de evden çıkıp işe gitmekte 16:00da işten çıkıp 17:00de fakültede ders başı yapmaktayım.(2.öğretim) İnanın gece eve gelmem 22:00-23:00ü bulmakta. Haftasonların da yine iş olduğu için başımı kaşıyacak vaktim yok tabiri caizse. Senelerdir bu, bu şekilde devam etmektedir. Ve ben artık çok yorulmuş durumdayım. Önümüzdeki yıl okulum bitiyor. Askere gidene kadar kendime biraz izin verip böyle bir gezi planlamaktayım. Allah nasip ederse bu planımı hayata geçirmek istiyorum ve birikim yapıyorum. O sebepten dolayı kendime süreyle ilgili hiçbir kısıtlama getirmek istemiyorum. Okul bitecek, mezun olucam ve askere gidene kadar kalan zaman içinde de bu seyehati gerçekleştireceğim nasipse.

    Çok Önemli Not: En ufak ayrıntının bile planlamasını yapabilmek için konuyu bu kadar erken açıyorum. Çünkü yıllık iznim bitmek üzere ve ben çok yoğun tempoda çalışmaya geri döneceğim en az bir yıl da boş vaktimin olacağını sanmıyorum. Ayrıca yaz sezonunda olduğumuz için herkes biryerlere geziler düzenliyor ve anılarınız henüz taze. Dolayısıyla daha çok görüş alabileceğimi düşünüyorum.

    Değerli arkadaşlar öncelikle bu plan ROTA dışında tamamen, hatta motosiklet seçimine varıncaya kadar sizin önerilerinizle şekillenecektir. Hatta biraz sonra değineceğim şehirler/merkezler dahilinde de özellikle gidip görülmesini tavsiye edeceğiniz yerlere uğramaya çalışılacaktır. Dediğim gibi bu seyehatte süre sınırlaması olmadığı için mümkün olduğunca fazla yer görmeye önem vereceğim. Hadi başlayalım. Bismillah

    Ekipman ve Donanım Seçimi: Yanıma almam gerekenlerin listesini lütfen beraber oluşturalım. Tavsiyeleriniz, sizin ihtiyaç duyduklarınız çok önemli.


    Motor seçimi: Daha önce sırasıyla TVS ApacheRTR150, Honda CBF150 ve Yamaha YBR125 kullandım. Arkadaşlar samimi olarak söylemeliyim ki şu aşamada çok büyük CC motosiklet almaya ekonomik gücüm yetmez. Bu yüzden gerçekçi olarak öne çıkan adaylar. 4000-5000tl’lik adaylar. Mümkünse 0km almayı düşünüyorum. Hatta rodajı bile bu gezi esnasında yapılabilir.







    Önemli not: Eğer 0km alınırsa Samsun’da sadece Honda ve Yamaha Bayisi var.

    Adaylar Honda CBF150, Yamaha YBR125, TVS ApacheRTR150. Ve sizin önerecekleriniz. (Lütfen nedenleriyle açıklayınız.)


    Yalnız şunu hemen belirteyim; lütfen önyargılı olmayınız ve küçük CC motorla bu gezi yapılmaz, yorulursun, perişan olursun, mahvolursun, şöyle rüzgar yersin, böyle türbülansa girersin vs. vs. gibisinden laflar duymak istemiyorum. Uzun süredir motosikletler hakkında bilgi sahibiyim ve ülkemizde ki ve dünyada ki İngilizce ve/veya Fransızca yayımlanan internet sitelerini, gezi yazılarını vs. takip ediyorum ve görüyorum ki 100cc motorlarla bile ülkemizi, dünyayı gezenler var.

    Lütfen yanlış anlamayın elbette ki yorgunluk olacaktır ama çok sabırlı, dayanıklı ve sakin yapılı birisiyimdir. Ayrıca zaman sınırı olmadığı için gittiğim yerlerde iyice dinlenene kadar konaklayacağım. Bu arada çok mecbur kalmadıkça gece yolculuğu yapmayı düşünmüyorum.


    Neden Bu İl ve İlçeleri Seçtim?

    Değerli ekip üyeleri. Öncelikle nasipse başlangıç noktam Giresun şehir merkezindeki babaevim olacaktır. Buradan ilk istikamet Samsun’a geleceğim.

    Samsun: Samsun’da gezip görebileceğim pek bir yer kalmadı açıkcası. Sonra sırasıyla:


    Çorum: Çorum şehir merkezinde ziyaret edeceğim üniversiteden arkadaşım var ve ismini çok duyduğum, Türkiye’nin en iyi Suzuki ustalarından Selehattin Usta diye birisi varmış, onunla tanışıp görüşmek istiyorum açıkcası. Kimbilir ileride bir gün belki işimiz düşer. Ayrıca Çorum’da nerelere gidilir, gezip görülür sizlerinde tavsiyelerinizi bekliyorum.


    Ankara: Benim doğum yerim Ankara.  Burada mutlaka ziyaret etmem gereken çok değerli akrabalarım ve arkadaşlarım var. Ayrıca Anıtkabir’i mutlaka ziyaret etmek istiyorum şimdiye kadar gidememiş olmak çok üzüntü verici benim için. Bunun dışında şehirmerkezinde çok durmayı düşünmüyorum bir karadenizli olarak daha çok doğayla içiçe olmak istiyorum. Betondan hoşlanmıyorum. Bunların dışında Ankara’da nerelere gidilir, gezip görülür sizlerinde tavsiyelerinizi bekliyorum.


    Konya: Konya’da çok değerli teyzem var. Mutlaka gidip duasını almalıyım bende çok emeği vardır. Hakkını ne yapsam ödeyemem. Konya daha önce çok kez gittiğim bir yer. Mevlena Müzesini birkaç kere gezdim. Onun dışında da çocukluk arkadaşlarımdan birisi de yine bu şehirde nasipse onu da görmek planlarım dahilinde. Konya’da nerelere gidilir, gezip görülür sizlerinde tavsiyelerinizi bekliyorum.


    Adana: Adana’da üniversite ve ev arkadaşım İsmail ve ailesi var. Çok iyi insanlar ama ailesini görmedim hiç ve yine bir çocukluk arkadaşım var. Yine Adana’da nerelere gidilir, gezip görülür sizlerinde önerilerinizi bekliyorum.


    Kilis: Kilis merkezde kardeşim var ve orada çalışıyor. Onun yanında da birkaç gün kalmayı planlıyorum. (Kilis’de nerelere gidilir, gezip görülür sizlerinde tavsiyelerinizi bekliyorum.)


    Anamur / Mersin: Burası benim çocukluğumun geçtiği yer ilkokul 4,5 orta okul ve lise 1’i burada okudum. Bundan 10-15 küsür sene önce yolları çok bozuktu, çok virajlıydı. Çok arkadaşlarım ve aile dostlarımız var. Sanırım burada da birkaç gün kalırım. Buraları iyi biliyorum ama sizlerinde tavsiyelerinizi almak isterim.


    Antalya Manavgat: Manavgat’ta Düden Şelalesini görmek istiyorum.


    Antalya Alanya: Kalesini görmeden olmaz.


    Antalya merkez: Burada akrabalarım var. Onları ziyaret ettikten sonra burayı iyice bir gezmek istiyorum. Şehir merkezine yakın beni rotamdan fazla saptırmayacak tarihi veya doğal güzellikler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Burada birkaç gün kaldıktan sonra Kemer, Finike, Demre, Kaş ilçelerine geçeceğim ama bunlardan hangisinde çadır kurmak daha iyi olur? Yani neresi kalmaya değer?

    Çok Önemli Not: Antalya’dan sonra bütün Ege ve sahilde hep çadır kurarak ilerleyeceğim bundan sonra çadır için kamp alanlarını söyleyebilirseniz çok memnun olurum. Buralarda kalabileceğim, tanıdık kimse yok çünkü . Buralarda uygun çadır yerleri bulursam hepsinde birer gece konaklayabilirim.

    Antalya Kemer: Burası hiç bilmediğim bir yer ve kalırsam çadır kuracağım bir yer. Burada Çadır kurmak için uygun alan var mıdır? Nereler gezilir?

    Antalya Finike: Sadece portakalını biliyorum.  Burada da çadır kurulacak yerler var mıdır? Aslında Antalya’nın Kemer, Finike, Demre, Kaş ilçelerinden hangisinde çadır kurmak daha iyi olur? Yani neresi kalmaya değer? Buralarda uygun çadır yerleri bulursam hepsinde birer gece konaklayabilirim.

    Antalya Demre: İsmini çok duyduğum ama bilediğim bir yer daha. Tavsiye bekliyorum sizlerden. Nerede çadır kurulur, nereleri gezilir? Buralarda uygun çadır yerleri bulursam hepsinde birer gece konaklayabilirim.

    Fethiye MUĞLA: Fethiye deyince aklıma ilk önce Ölüdeniz geliyor tabi ki. Fethiye’yi çok merak ediyorum. Buralarda uygun çadır yerleri bulursam hepsinde birer gece konaklayabilirim. Burada kalabileceğim, tanıdık kimse yok çünkü.

    Marmaris MUĞLA: Burası için bir hafta bile kalmak gezmeye yetmez diyorlar. Doğru mudur? Çadır kurabilir miyim? Burada kalabileceğim, tanıdık kimse yok çünkü.

    Bodrum MUĞLA: Bodrum’u görmeden olmaz.  Neresi gezmeye görmeye değer? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Burada kalabileceğim, tanıdık kimse yok. Çadır çok önemli!

    Kuşadası AYDIN: Selçuk Efes Harabelerini çok duydum. Nasipse buraya da gitmek görmek istiyorum. Merkeze 18km uzaklığındaymış. Başka tavsiyelerinizi de bekliyorum. Çadır kurabilmek yine çok önemli.

    İzmir Merkez: İzmir’i hiç bilmiyorum. O sebepten dolayı merkezde neresi gezilir, ne yapılır? Sağlam bir tavsiye lazım ayrıca burada bir gece kalıp Balıkesir’e gitmeyi planlıyorum. İzmir’de çadır kurabileceğim bir yer yine çok önemli.

    Balıkesir Merkez: Burada bir sene kadar önce tanıştığım bir abim var onu ziyaret ederim ve bir gece kalıp Çanakkale’ye geçmeyi planlıyorum.

    Çanakkale: Balıkesir Çanakkale arası 221km ve bu, burada konaklayacağım anlamına geliyor. Şehitlikleri mutlaka ziyaret etmem gerek. Çadır kurabileceğim bir kamp alanı var mıdır?

    Bursa: Çanakkale Bursa arası 275km. Yalnız bu yol üzerinde görmeye değer ve çadır kurabileceğim bir yer var mıdır? Yoksa Bursa’ya direk geleceğim. Bursa’da gezip görülecek yer tavsiyeleri alabilir miyim? Çadır yine önemli.

    Düzce: Düzce’de akrabalarım var. Kalacak yer sorununu hallettik.

    Zonguldak: Burası kardeşimin doğum yeri. Ayrıca batı karadeniz sahillerini görmeyi çok istiyorum. Çadır yine önemli. Mutlaka bir kamp yeri gerekli.

    Bartın: Bartın hakkında hiçbir bilgim yok. Nasıl bir yerdir bilmiyorum. Gezip bakıcaz artık.

    Amasra: Burayı öve öve bitiremediler. Harika bir doğası varmış. Ama benim için önemli olan çadır kuracak bir yer var mı?

    Sinop: 5 senedir Samsun’dayım bu kadar yakın olup da gidemediğim tek yer diyebilirim. Bir türlü nasip olmadı ama bu sefer gidicem inşAllah. Sinop’ta çadır kuracak yerler olduğunu biliyorum. Gezilip görülecek yer tavsiyelerinizi bekliyorum.


    Ve gezimin sonuna geliyorum. Sinoptan sonra gerisi çok önemli değil. Zaten bildiğim yerler. Bundan sonra artık Giresun’a dönerim nasipse. Görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Tekeriniz düz bassın, yolunuz açık olsun. Saygılarımla.
    Pianoblack, Re!S*33, elmalicocuk ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Re!S*33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2011
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    Az kaldı alacak :)
    Valla benim tercihim ybr ve apacheden yana. Ybr sağlamdır seni yolda bırakmaz. apachede öyle sayılır. Neden cbf değil dersen cbf lerin yağ yakma sorunu var o yüzden yolda bi sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum kendimce. Ama tabi burda daha tecrübeli olanlar vardır muhakkak

  3. #3

    Üyelik
    10 Nisan 2013
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Ramzey Qm-250
    Abi İzmire kadar gelmişken Denizliye de bekleriz... Pamukkalemiz var bizimde, gezer görürsün.Hemen yakınında Karahayıtımız var kaplıcaları ve suyu meşhur... Plana dahil edebilirsin belki..?

  4. #4

    Üyelik
    09 Temmuz 2013
    Şehir
    bolu
    Motosikleti
    kanuni hussar
    Bir ehliyetsiz sürücü olarak. Yavaş gitmek her zaman mutlu etmiştir beni, etrafa bakarak giderim. Eğer bi tehlike yoksa arkanızda, 80 km hız bile fazladır bence. Zaman sınırı yoksa tatlı tatlı gidersin. Hatta çinli bile sizi çok rahat götürür. benim de hayalim sizinki gibi ortak hayallerimiz daha üniversite kazanmam lazım

  5. #5
    Bilalancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2009
    Şehir
    Samsun
    Alıntı Emre ÖZCAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir ehliyetsiz sürücü olarak. Yavaş gitmek her zaman mutlu etmiştir beni, etrafa bakarak giderim. Eğer bi tehlike yoksa arkanızda, 80 km hız bile fazladır bence. Zaman sınırı yoksa tatlı tatlı gidersin. Hatta çinli bile sizi çok rahat götürür. benim de hayalim sizinki gibi ortak hayallerimiz daha üniversite kazanmam lazım

    İnşAllah istediğin bölümü/üniversiteyi kazanırsın. Benim hiç acelem yok, hiç hızlı gitmem oldukça sakin sabırlı bir yapım vardır.

    Hatta sık sık durup akdeniz ege koylarının güzelliklerini fotoğraflamayı düşünüyorum.

    Böyle mesela.




    Re!S*33 bunu beğendi.

  6. #6
    yesewi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2011
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    DEWOX CLASİC BİSİKLET
    Bende bir ybr hayranıyım ybr almayı planlıyorum ancak bu kadar büyük bir turun CBF ile daha rahat geçeceğini düşünmekteyim.Yağ yakma sorunu varsa da bu makinelerin zaten uzun yol hangi motorla gidilirse gidilsin yolda ara ara bir elden geçirmek yapılacaktır zaten.yağ yaksa da bakımı yapılır.

  7. #7
    COMTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2013
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    YBR
    cevabı bence kendinde seçeneklerin hepsini kullanmıssın üç seçenekten hiç birinin seni üzeceğini zannetmiyorum olacaksa olur.0km olarak seçeneklerde en ekonomik ybr diğer seçeneklerden aşağı kalır yanı yok sonuçta bu bir gezi yavaş yavaş takılırsın.ben şunu anladım otoban ve bölünmüş yollar hariç 90km üstü hızlarda insan gezdiğinden hiçbirşey anlamıyor. umarım hakkında hayırlısı olur.saygılar
    egelim 43 bunu beğendi.

  8. #8
    kujumax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2009
    Şehir
    Kuşadası (09), Rize (53)
    Motosikleti
    Fazer Fz6 ( 2006 )
    Kuşadasına geldiginizde yanımıza bekleriz Misafirimiz olabilirsiniz 0 507 651 81 53

  9. #9
    Bilalancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2009
    Şehir
    Samsun
    Alıntı kujumax adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kuşadasına geldiginizde yanımıza bekleriz Misafirimiz olabilirsiniz 0 507 651 81 53

    Çok teşekkür ederim. Sağolun. Gezi için bir ajanda oluşturmuştum ve ajandama kaydediyorum şimdi. Allah nasip ederse mutlaka uğrarım. Sizleride Samsun'a beklerim.

  10. #10
    Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2011
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    Marmaris çok güzel bir yer orda bir tanıdığın olsaydıda gezdirseydi seni inan hiç gitmek istemezdin

  11. #11
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    marka olarak kafanıza takmayın bence bende 2 sene önce hep merkım vardı 100 cc motosıklet ile kısa ama o motosıklet için göze almaya değer bır yolculuk yaptım .Sabır işin özü ama keyifli bence hayırlısı olsun hakkınızda

  12. #12
    Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2011
    Şehir
    34-10-35
    Motosikleti
    Demir At
    3 motosikleti almış kullanmış olarak şunu diyebilirim sana
    tvsyle gidersin. canta takımıda yaparsın. yeri gelir basarsın yeri gelir yavaşlarsın. her türlü fanteziye acık bir motosiklet, konfor konusu hariç
    ybr gider gezer konforu biraz daha fazladır apacheye göre, en yavaşıdır, yolda yavaşlık yorar sollama sıkıntı olur. az yakar sorun cıkartmaz.
    cbf en konforlusudur içlerinde. apacheden yavaş ybr den hızlı, 3 nün içinde en cok yakar, yag sorunu bariz sıkıntı olur en gec 2000 de bir yag değiştirmen gerekir,

    şimdi bana sorsan neyle gidersin 5000 km diye, ybryle gitmem. tvs de olabilir cbf te.
    eger biraz akıcı olarak düşünürsen basayım kaçayım tvs alırım lastik değiştirir arkaya bir canta yükler gezerim
    fakat beni yormasın dersen cbf alırsın, birde sürekli yag eklersin 1000 kmde biraz.

  13. #13
    madlive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2010
    Şehir
    Bağcılar / İstanbul
    Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Yanına 2 kutu yağ ve bir tane Cbf150 al. En rahat edeceğin motordur.
    Gaziantepde Avrupanın en büyük hayvanat bahçesi var oraya git, Şanlıurfaya muhakkak git, Balıklıgöle git, geleneksel sıra gecesine katıl, cevahir konuk evini öneririm. Oralara kadar gidip bunları yapmadan gelme.
    ölümün seni nerde beklediğini bilemezsin..

  14. #14
    ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2012
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Cbf 150 Titresim yok deniliyor.
    Ama yag yakma sorunun cozumu yokmu?
    Yani Karburator-Filtre veya baska bir parcasi degistirilince duzelmez mi?

    Yani YBR den daha kasli-Guclu duruyor fiyat olarak 600 TL daha fazla ama yag sorunu olmasa super olurdu
    Neyi Secersen Sec Aklın Hep Secemediginde Kalır !!!.Her Seçiş Bir şeyden Vazgeçiştir.

  15. #15
    gokhanarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GT250 Naked
    Hocam üç motorda seni götürür getirir. Yamaha YBR ESD ile 732 km'lik bir yolculuğum oldu bundan 1 ay evvel. Öncelikle yağmurluğu ekipmana kesinlikle dahil et uzun yolda her an herşey olabiliyor. Ben İzmir'e gece yolculuk yapmıştım lakin hava soğutmalı motor ile gündüz çıkacağım diyorsun seni oldukça yoracak ve alacağın 0 motora da zarar verecektir.

  16. #16
    forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    Şebinkarahisar
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    simdiden yeni motorun hayirli olsun! bu konuda sana pek yardimci olamayacagim.. yalniz sunu yazmadan gecemeyecegim - büyük cc kücük cc vs degilde, kendini üzerinde rahat hissettigin ve huyunu bildigin bir motorla, alisik oldugun motorla uzun yola cik.

    rotan ile ilgli söyle bir degisiklik yapsan, malum samsunda gezilecek yer kalmadi diyorsun, giresundan dereli yoluna gir ve sebinkarahisara gec, kalesini gör, manastirini gör, pekmezini ye, cevizli pestilini ye sonra susehri istikametine devam et, su sehri yol ayriminda da saga E80'e dönüp sirasiyla resadiye'nin kaplicalarini gör, erbaa'da meshur kes ye sonra amasyada kral mezarliklarini gör, elmasini ye ve son olarak asil güzergahina corumdan devam et. erbaa ya yaklastinca yol coruma kadar muhtesemdir, double yoldur, giresun'dan e80'e kadar yer yer calisma vardir fakat manzara ve doga, irtifa ve hava itibari ile sahil yoluna bin basar

  17. #17

    Üyelik
    18 Haziran 2012
    macera planlanır mı
    salcano_7946 ve OnrMRT bunu beğendiler.

  18. #18
    cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2011
    Şehir
    İSTANBUL-KARTAL
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı Re!S*33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla benim tercihim ybr ve apacheden yana. Ybr sağlamdır seni yolda bırakmaz. apachede öyle sayılır. Neden cbf değil dersen cbf lerin yağ yakma sorunu var o yüzden yolda bi sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum kendimce. Ama tabi burda daha tecrübeli olanlar vardır muhakkak
    hocam cbf 150 ile açılan konular içinde 5700 km 4300 km 4800 km bunlar benim hatırladığım yurtdışı dahil yol yapanlar var
    kesinlikle polemiğe girmek değil amacım sadece arakdaş konuyu açarken ön yargılı olmayın demiş o yüzden bir uyarı
    yaklaşık 9 bin km dir cbf150 kullanıyorum ve etrafımdada bir çok kullanan var en son yağ eksiltme olayını ben 2011 lerde duydum oda bir seride bu güne kadar her servise girildiğinde motorun yağı ölçülüyor bir gr eksik çıkmadı ki canını çıkartarak kullanıyorum (redline a girmiyorum ama 7-8bin devir civarı) her neyse sonuç olarak tvs dede yağ yakanlar duydum ybr dede siz duymamış olabilirsiniz çünkü bu devirde kimse ekmeğim ekşi demez bi çok tanıdığım var bi çok kurye arkadaşımda motorcu arakdaşımda motorun canını çıkartırsan yağ yakar oyunu kurallarına göre oynarsan yakmaz zaten cbflerin o yağ yakan dediğiniz motorlarda duman atmıyor yani yağ eksiltiyor yakmıyor bununda zaten honda garantisini veriyor yağ yaktığı için servis kaç tane arkadaşımızın daha 5 bini bile geçmemiş motorlarını sıfırladı lütfen karalamayalım ben ybr almamış olabilirim zevk meselesidir ancak alanlara saygı duyuyorum

    bilal abicim sen bence motor konusunda kimsenin dediğine kulak asma kendin zaten 3 ünede binmiş ve bilgi sahibi olmuşsun istediğini al

    benim sana nacizane yorumum sıfır olmasada olur dersen gv 250 veya gt 250 alırsan yolculuk esnasında biraz daha rahat olursun bu paralara bulunuyor ama bu dediğim motorlar olsun dersende abi şöyle diyeyim yakıt dersen ybr konfor dersen cbf şekil ve az daha hızlı olsun dersen (5-10 km en fazla) tvs ama bu 3 konudada 3ü arasında uçurum yok sende bindin biliyorsun kafana eseni bence en ucuz olanı al tur bütçeni arttır

    saygılarımla
    Güçte kalabilmek için beygir gücünde hata yapma.

    Herkesten hızlı sürmen,yalnız süreceğinin garantisidir...

  19. #19
    rm125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Şubat 2011
    Şehir
    muğla
    Motosikleti
    2010 Kanuni Caracal 200 & 2001 Suzuki Volusia 800
    Marmaris MUĞLA da ben varım eylüle kadar burdayım yardımcı olurum

  20. #20
    Bilalancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2009
    Şehir
    Samsun
    Alıntı gokhanarslan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam üç motorda seni götürür getirir. Yamaha YBR ESD ile 732 km'lik bir yolculuğum oldu bundan 1 ay evvel. Öncelikle yağmurluğu ekipmana kesinlikle dahil et uzun yolda her an herşey olabiliyor. Ben İzmir'e gece yolculuk yapmıştım lakin hava soğutmalı motor ile gündüz çıkacağım diyorsun seni oldukça yoracak ve alacağın 0 motora da zarar verecektir.
    Yağmurluk listemde ilk sıralarda. Sabahın erken saatlerinde serin havada yola çıkmayı düşünüyorum. İlginize teşekkürler.

    Alıntı madlive adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gaziantepde Avrupanın en büyük hayvanat bahçesi var oraya git, Şanlıurfaya muhakkak git, Balıklıgöle git, geleneksel sıra gecesine katıl, cevahir konuk evini öneririm. Oralara kadar gidip bunları yapmadan gelme.
    Aslında Şanlıurfa'ya gitmeyi çok istiyorum ama gidebilir miyim bilmiyorum. Gidersem Cevahir Konukevini ajandama ekledim. Gaziantep Hayvanat Bahçesine gitmeyi planlıyorum. İlginize teşekkür ederim.

    Alıntı forzaBJK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    simdiden yeni motorun hayirli olsun! rotan ile ilgli söyle bir degisiklik yapsan, malum samsunda gezilecek yer kalmadi diyorsun, giresundan dereli yoluna gir ve sebinkarahisara gec, kalesini gör, manastirini gör, pekmezini ye, cevizli pestilini ye sonra susehri istikametine devam et, su sehri yol ayriminda da saga E80'e dönüp sirasiyla resadiye'nin kaplicalarini gör, erbaa'da meshur kes ye sonra amasyada kral mezarliklarini gör, elmasini ye ve son olarak asil güzergahina corumdan devam et. erbaa ya yaklastinca yol coruma kadar muhtesemdir, double yoldur, giresun'dan e80'e kadar yer yer calisma vardir fakat manzara ve doga, irtifa ve hava itibari ile sahil yoluna bin basar
    Dereli yolunu, Kümbet yaylasını, Tamdere'yi, Şebinkarahisar'ı iyi bilirim. Oraları çok sık gezeriz hatta 12 Temmuz'da oralara bir gezi yapmıştım.


    Suşehri-Amasya arasını hiç bilmiyorum. Birazdan haritadan bakıyorum. İlginize teşekkürler.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------

    Alıntı forzaBJK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    simdiden yeni motorun hayirli olsun! bu konuda sana pek yardimci olamayacagim.. yalniz sunu yazmadan gecemeyecegim - büyük cc kücük cc vs degilde, kendini üzerinde rahat hissettigin ve huyunu bildigin bir motorla, alisik oldugun motorla uzun yola cik.

    rotan ile ilgli söyle bir degisiklik yapsan, malum samsunda gezilecek yer kalmadi diyorsun, giresundan dereli yoluna gir ve sebinkarahisara gec, kalesini gör, manastirini gör, pekmezini ye, cevizli pestilini ye sonra susehri istikametine devam et, su sehri yol ayriminda da saga E80'e dönüp sirasiyla resadiye'nin kaplicalarini gör, erbaa'da meshur kes ye sonra amasyada kral mezarliklarini gör, elmasini ye ve son olarak asil güzergahina corumdan devam et. erbaa ya yaklastinca yol coruma kadar muhtesemdir, double yoldur, giresun'dan e80'e kadar yer yer calisma vardir fakat manzara ve doga, irtifa ve hava itibari ile sahil yoluna bin basar


    Giresun - Şebinkarahisar - Suşehri - Reşadiye - Erbağ - Taşova - Amasya - Çorum diyorsunuz... Olabilir aslında ama yol durumu, zemin nasıldır? Giresun'dan sabah erken saatlerde çıkıp Şebinkarahisar'a kadar ilerlesek Reşadiye 170km 3,5saat veriyor google.maps ama ne kadar güvenilir?


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)