arka teker askıya alma,yardım

mrb arkadaşlar.arka tekeri kaldırıp zinciri yağlamak istiyorum.bir kaç şey denedim ama olmadı.önerileriniz nelerdir?

Motosikleti
BWS 100
bir kişi yan ayaklıktayken. hafif şekilde ağırlığı ayaklı vererek kendine doğru çekecek arka teker havalanacak.
sakın ola sakın vitesi 1 e takıp kendi dönerken yağlama yapma.
boşa at elinle çevire çevire yağla.

her zaman başka birini bulamıyorsun dostum ya.tek başımıza nasıl yaparız?

mrb arkadaşlar.arka tekeri kaldırıp zinciri yağlamak istiyorum.bir kaç şey denedim ama olmadı.önerileriniz nelerdir?

valla ben her daim motorumu yan ayaklık üstüne dogru arka tekeri kaldırıp, masada ki arka teker milinin oldugu yere tahta cubuk koyarak zincirimi yaglıyorum
ne kadar tehlikeli olsada calıstırp 1 e takıp teker dönerken bu işi yapıyorum

kirkoyla kaldırsam arka teker yerden kesilene kadar düşer mi acaba? geçenlerde kaldırım taşından arka tekeri boşa çıkartayım dedim,bütün ağırlık oraya bindi olmadı :)

düz zeminde arka tekere bir yerden kriko ile kaldırırsan sorun olmaz ben öyle yapıyorum

kutuk gıbı bırsey bul. tas falan da olur. yan ayaklıkta hafıf kaldır kutugu motorun altına sur ıyı bı yerıne sonra devam.

Ben geçen gün zincir temizliği ve yağlaması için motosikleti kaldırıma çıkardım, zincir yol tarafına gelecek şekilde orta sehpaya aldım,arkada 3 lü çanta seti oldugu için agırlık arka tekere geliyor. Bende orta sehpa kaldırımda kalacak şekilde ön lastigi yola indirdim ve böylece arka lastik havada kaldı,öyle işlemi yaptım. (kaldırım yoldan fazla yüksek degildi)

Resmi aceleylen yaptım idare edin :D bu şekil bişey olabilir diye düşündüm arka tekerin yanındaki demirlerin oraya karşılıklı olarak 2 tahta konulduğunda bu iş yapılabilir :))

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-marka-uyumlu-kaldirma-sehbasi-kaldirma-topuzu-hediyeli-125292125/detay

güzel bir ürün ama pahalı birseye benziyor, fiyatı ne kadar?

küçük motorlara şöyle 1.5-2 Tonluk şişe krikolar bile mükemmel sonuc veriyor, tabi altına ve üstüne tabla yapmak, sabitlemek lazım.

bir pazar bakım yapacağım derken belim tutulunca parasına bakmadım aldım ama çok ta pahalı sayılmaz 230 lira 12 taksitle aldım. demirden bükme kaldırma sehpası 75 lira 2 tane kullanmak lazım 150 benim motor zaten ağır kırar yamultur sehpaları bende kriko aldım sorun çözüldü. yerli üreticilerinde alternatifleri var ama o kadar çok aramadım aldım gitti.

benim dediğim olayda buydu, resimdeki sistem gayet pratik ve ucuz yollu bir çözüm

kriko.jpg

Evet buda olabilir ama resimdeki gibi 100 kg civarı kros motorlar için ideal ama ağır tur yada cruiser motorlarda üst tabla kırılıp motoru düşürür. ayrıca kroslar için zaten uygun fiyatlı hidrolik olmayan tipleri satılıyor piyasada

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar