Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Falcon Crown 150

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    11 Eylül 2015
    Herkese merhaba. Falcon Crown almak isteyen, 185 cm boyu olan biri olarak soruyorum. Motoru benim boyunda birine tavsiye eder misiniz? Ayrıca titreşimi merak ediyorum. Motorda balasör varmı? Varsa işe yarıyor mu?

    Aslında başta comfort 150 modelini beğenmiştim. Ancak Crown 150 daha karizmatik geldi. Comfort ile titreşim farkı var mıdır?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    11 Eylül 2015
    Merhaba arkadaşlar. ben de bu motoru ilk motorum olarak almayı istiyorum. Tek tereddütüm titreşim. kullananlar bilgi paylaşabilir mi?

  3. #23
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Bu motoru kullandım motorda balansor var ama titreşim az da olsa var sonuçta tek silindirli makine
    Varsa sorunuz cevaplarım
    Halil Ersoy bunu beğendi.

  4. #24
    solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2007
    Alıntı bursagsli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motoru kullandım motorda balansor var ama titreşim az da olsa var sonuçta tek silindirli makine
    Varsa sorunuz cevaplarım
    kanuni seyhan'a kıyasla nasıl titreşim?
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

  5. #25

    Üyelik
    11 Eylül 2015
    Teşekkürler. Bu görüntü ve maliyette daha iyi bir seçenek yok sanırım. Görünümü hoşuma gidiyor. Keyfe keder kullanacağım için vazgeçilecek bir durum yok sanırım. Zaten ilk motorum olacak. Severim herhalde.

  6. #26
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Alıntı solmyr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kanuni seyhan'a kıyasla nasıl titreşim?
    Crown 150 de balansör var seyhan da olmadığı için crown daha az titreşime sahip
    Halil Ersoy bunu beğendi.
    Sen arabaya gezmek için binersin, bizler ise motosiklete binmek için gezeriz

  7. #27

    Üyelik
    20 Mayıs 2015
    Motosikleti
    Falcon Crown 150
    Arkadaşlar benim motorum Falcon Crown 150. Çok memnunum motorumdan. Son hızı 140 değil 125 düz yolda 2 kişi 120-115. Yokuşlarda hiç sıkıntı yok güzelce gidiyor. Görüntüsü biraz farklı insanlar beğeniyor dikkat çekiyor. Chopper tarzına başlangıç için ideal. Orta ayaklık biraz uzun ve kaldırmak zor oluyor o yüzden kullanmıyorum. Lastikler kötü bir çok bu kalite motordaki gibi. 1800kmdeyim. Motor balansörlü, titreşim çok az var yüksek devirlerde o da. Ama rahatsız etmiyor hiç. Sesi egzozla oynamadan bile güzel. Ama oynarsanız daha güzel olur eminimki. Şuan hava 5-7 dereceyken bile bizim buralarda tek marşta çalışıyor. Torku güzel. Olumsuz yanını ben pek görmedim şimdilik. Bi ayaklık var işte. Haa birde aynalar titriyor yine bu kalite motorlardaki gibi. Temiz bakıldığı, kullanıldığı sürece sağlam bi motosiklet. Zaten bu motor hız motoru değil. Chopper'a başlangıç motoru ve amaç hızdan çok zevk. Haa Zevkim hız derseniz o tarzı karşılayan başka motorlara bakın. Tekeriniz hep düz bassın, Allah'a emanet olun Motorcu kardeşlerim ;)

  8. #28

    Üyelik
    09 Ağustos 2015
    2yıldır falcon crown kullanıyorum. genel olarak memnunum. yakıt sarfiyatı ve titreşim konusunda gayet iyi. yolculuğun çoğu şehir içi ve çevre yollarında yapıyorum. yasal hız sınırı içinde ekonomik kıvrak konforlu ve güven veriyor artçı içinde aynısını söyleyebilirim. ufak bir farkla artçı koltuğu biraz daha rahatsız ki bu genelde böyle bunu da arka kısımdaki süngerin kalınlığına ve yüzeyinin darlığına bağlıyorum. otobanda görebildiğim max hız 130 onuda hafif eğim var ise yapıyor. rüzgar 110 dan sonra hem sizin hemde motorun üstünde cidden kendini hissettiriyor gerek hızda gerek dengede. yokuş konusunda gayet iyi 2 kişi olsanız bile. 4 arkadaş ile yola çıkmıştık ben arkadaşı takip ederken dik yokuşlu bir sokağa getirdi. cidden normal yokuşa göre fazlaydı hatta ön kalkmaması için depoya doğru ağırlığımı vermiştim arkadaşımla birlikte, bu sırada takip ettiğim 2 arkadaşın motoru yamaha delight kayış sıyırmaya başladı. artçı inip arkadan iktirmek zorunda kaldı. ben ise 1. viteste gayet rahat tırmandım. benim yaşadığım sorunlar gösterge panelinde 1 kere devir ibresi arızası. saat değişiminden sonra temassızlık( tam olarak bayidenmi yoksa fabrikadanmı kaynaklanıyor bilmiyorum ama parça beklemek kesinlikle çile 2 ay!) saatin icindeki parca temassızlık yaptığından bilgiler gidip geliyordu. bütün motorcuları gezdikten sonra ( hepsi ekran yandı işlemci yanmış gibi cevap verdiğinden) kendim açıp temassızlığı giderdim. 1 kere far patladı normal. plaka aydınlatmasındada temassızlık oldu onu şuan bende çıkaramadım sorduğum yerlerde pek ilgilenmiyor arka seti yenilemeyi teklif ediyor. subap ayarım bozuldu ve bu zamanla değil motoru park haline 5 dakika bırakıp geri geldiğimde bildiğin aşşağıdan çekiç sesi geliyordu. en yakın motorcuya 5. vites düşük devirde ve bol bol debriyaj sıkarak gittim sorun olmadan hallettik. özet olarak motoru pek zorlamadan 2000kmde bir yağ değişimi ve sık sık zincir yağlayarak 15000 kmye getirdim. hala memnunum verdiğim paraya göre çok iyi performans alıyorum.
    Halil6309 bunu beğendi.

  9. #29

    Üyelik
    11 Eylül 2015
    Merhaba arkadaşlar. Motosikletimi 1 hafta önce aldım. Yavaş ve sakin gidiyorum şimdilik. Titreşim çok az. Ses de çok güzel. Görüntü 10 numara zaten.
    Bir sorum olacak; motorun nikelajları çok hoşuma gidiyor. Ancak bunları korumak için önerebileceğeniz ürün (cila vb) var mı?

    Teşekkürler.

  10. #30

    Üyelik
    11 Eylül 2015
    Motoru 2 aydır kullanıyorum. ilk bakımı 300km de yaptırdım. sorunuz olursa sorabilirsiniz.

  11. #31

    Üyelik
    06 Şubat 2017
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-falcon-falcon-150cc-acil-satilik-385336000/detay abiler iyi günler sizce bu motor alınır mı km si yüksek sanırım biraz

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:36 ----------

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-falcon-falcon-150cc-acil-satilik-385336000/detay abi bu motor alınır mı

  12. #32

    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 250C
    Yarin bir tanesine bakmaya gidecegim. Freedom 250 ye para cikismadi bu aralarda etrafimda temiz cikmadi bende crown 150 dusunmeye basladim ilk motor olcak sayilabilir daha onceden bi seyhan 250 maceramiz olmustu okadar yarin nasipse aliriz bakalim

  13. #33

    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 250C
    Alicam demistim aldim bikac hafta oldu aldigim gibi 250 km yol kaptim depoyu ful teslim etti allah razi olsun onceki sahibi 3333 km de aldim motoru artciyla beraber uzun yola ciktim rodayi ve bakimlari cok guzel yapilmisti cidden bende ayni sekilde bakmaya devan edicem ins bekledigimden cok daha oturakli rahat ve seri. Uzun yolda yormadi titresim ciddi sekilde az . Hiz konusunda iki kisi 100 ile gidebiliyosun herhangi bir sikinti olmuyir 1 saat hic durmadan gttim banamisin demedi 10 bine kdr kullanipnsonra km yukseltmeyi dusunuyorum tavsuye edecegim bir motor sorulariniz olursa bilgim dahilinde cevaplayabilirim

  14. #34

    Üyelik
    15 Eylül 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    dominar 400
    Arkadaşlar bugün İstanbul'dan sipariş verdiğim falcon Crown 180 geldi. İvedikten Ümitköye yaklaşık 21 kilometre geldim. İlk izlenimini paylaşmak isterim. Öncelikle karbüratör ayarı yapılmamış olduğu için jikleyi yarım çekerek gelmek zorunda kaldım. Yarın ayarını kendim yapacağım. Önce plaka ve ruhsat işlemlerini tamamlamam gerekiyor. Süspansiyon oldukça yumuşak.Rahat bir sürüşü var. Garantiyi kullanmayı düşünmüyorum. Bildiğim iyi ustalara ilk bakımı yaptıracağım.

  15. #35
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    02 Ocak 2014
    Motosikleti
    LİFAN LİON 125
    Ön disk abs yazıyor sahibinden.com'dan bütün ilanlara baktım hiçbirinde abs yok

  16. #36

    Üyelik
    15 Eylül 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    dominar 400
    ABS ne yazık ki yok. Bu fiyata Olması da beklenmemeli. Yarın karbüratör ayarını yapıp, plaka da takınca rodaj sürüşlerine başlayacağım. Olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle anlatacağım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:49 ----------

    Bugün karbüratör ayarını yapmak için 10 dakika sürüş yaptım.Ancak jikleyi tamamen indirdiğimde benzin hava karışımını ayarlama vidayla ayarı tutturamadım. Bu durumda aklıma gelen buji ve benzin filitresini kontrol etmek. Bunları da deneyip başaramazsam motosiklet tamircisine götüreceğim. Gezerken yağmur yağdı. Biraz lastikleri kontrol ettim sert firenlemeyle.Ancak lastikler güven vermiyor. Ancak yaz koşullarında idare edebilir. Motor oldukça hafif. Eksoz sesi ben chooper olmaya adayım diyor😁. aynaların görüş alanı yeterli.süspansiyonlar yumuşak.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------

    Jikleyi yanlış kullandığım için sıkıntı çekmişim. Daha öncede kullandım ama unutmuşum. Yani jikleyi ilk çalıştırma sırasında açmak yerine kapatmışım. Sonra uyandım. Sorunsuz bir şekilde ilk 70 kilometreyi tamamladım. şu sıralar 70 km hızı geçmesin. Rodajdan sonra 100/110 arası rahatlıkla gideceğini düşünüyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:35 ----------

    Bugün hava yağışlı olmasına rağmen rodaj tamamlamak için yol yaptım. 120 km oldu. İzlenimlerin Şu şekilde;
    Motor çok ağır olmadığı için süspansiyonlar şu anda kullandığım pulsar 200 ns den daha yumuşak, ancak yeterli değil.
    rodajdan sonra 110-120 rahatlıkla gidecek gibi gözüküyor.
    Boyu 1.80 ve üzeri olanlar yere yakınlığı ve oturuş pozisyonu olarak rahat edemeyecek
    tur camı mutlaka gerekiyor. yoksa rüzgar epey rahatsız ediyor.
    Motor soğukken jikle kullanarak çalıştırırken zorluk çekiyorum. Bu benden kaynaklanan bir sorun olabilir.

  17. #37

    Üyelik
    15 Eylül 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    dominar 400
    Bugün itibarıyla 329 km ye ulaştım. 80 den sonra titreşimi hissediyorsunuz. Hissetmesini ötesinde yaşıyorsunuz .Bu km'ye nazaran depoda iki birim ok var. Sanırım oldukça ekonomik bir motor. İkinci defa benzini tam depo doldurunca anlayıp, sizlere bilgi aktaracağım. Öne tur camı taktırdım. Rüzgarı kesti. Uzun yol gidilir mi. Dün 150 km yaptım. Sorun yok ama yaz koşullarında en az 800 km yapmak gerekir diye düşünüyorum. Zamanla onu da deneyeceğim.

  18. #38
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Alıntı hitit63 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün itibarıyla 329 km ye ulaştım. 80 den sonra titreşimi hissediyorsunuz. Hissetmesini ötesinde yaşıyorsunuz .Bu km'ye nazaran depoda iki birim ok var. Sanırım oldukça ekonomik bir motor. İkinci defa benzini tam depo doldurunca anlayıp, sizlere bilgi aktaracağım. Öne tur camı taktırdım. Rüzgarı kesti. Uzun yol gidilir mi. Dün 150 km yaptım. Sorun yok ama yaz koşullarında en az 800 km yapmak gerekir diye düşünüyorum. Zamanla onu da deneyeceğim.
    Az yakıyorsa sorun bitmiştir dostum,devir ekonomi devri,motora'da ısındıysan sorun yok,keyfine bak.

  19. #39
    scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2009
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Tur camını nereden temin edebiliriz?

  20. #40

    Üyelik
    15 Eylül 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    dominar 400
    Alıntı scorpions_59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tur camını nereden temin edebiliriz?
    Ben Ankara da yıba dan aldım. İnternetten n11 de var. Motorun üzerindeki halini gösteren birkaç foto atacağım.montajı çok kolay. Bayağı rüzgarı kesiyor ve motorda güzel duruyor.
    Ez

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:03 ----------

    Resim bir türlü yükleyemedim. biraz çalışmam lazım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:42 ----------

    https://urun.n11.com/bakim-ve-koruma/chopper-on-siperlik-cami-dalgali-model-P16400424
    üsteki linki tıklayınca çıkıyor. Aparatlarıyla beraber 65 tl ye aldım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:47 ----------

    Bugün benzini 378 km'de doldurdum.Toplam 60 tl lik benzin alarak depoyu tam dolu hale getirdim. Kullandığım hız aralığı 80-90 km. Rodajda olmasına rağmen 60-70 gibi hızlarla gitmek çok düşük kaldığı için bu hızı yaptım. 9.98 yani yaklaşık 10 litre benzin almış oldum. 60/378=0,1587 yani 16 kuruş kmde tüketim fiyatı. Eğer 60-70 km hızla gitseydim sanırım 12- 13 kuruşu yakalardı. Rodajda olmasına rağmen bu tüketimi yapması bayağı olumlu.Bu iyi tarafı.
    Kötü tarafı titreşim 80 km hızdan sonra bayağı var.Ayaklarınızda ve elinizde bu titreşimi hissediyorsunuz.Altıma minder koyarak yol yaptığım için basenlerde bu titreşimi hissetmedim. 1. ve 2. viteste sesi chopper gibi. sonraki viteslerde gerçek kimşiğine dönüyor. Ben 150 cc lik bir garip motosikletim diyor. Ancak oturuş pozisyonu çok güzel. eller yeterince yukarıda ve vücut dik. Ah birde titreşimi olmasa tadına doyulmaz. Boyum 1,68 tam bu boylulara göre.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

    herkese günaydın,
    Bugün lastik almayı düşünüyorum. Mitas veya Anlas olabilir.Hala kullanmakta olduğum Bajaj 200 NS de Mitas kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak You tube da izlediğim Anlas videosu da dikkatimi çekti. Belki onu da düşünebilirim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:53 ----------

    Anlas lastik aldım. Yeni tarihli olup kendi orjinal ölçüleri ile birebir uyumlu. 250 TL verdim. Tubless olması için sibop alacağım. sizlerle paylaşıma devam edeceğim.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)