Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Asırlık bitmeyen soru Manuel'mi Otomatik'mi İkilem

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Şu an elimde tdm850 var şehir içi beni baya yoruyor yormasının yanında diğer 125 ve 250 lik makinelere göre baya bir yakıyor şehir içi.. şu an için ikilemdeyim hacim küçültücem küçültücem derken 250 cc den aşağıda inmiycem belki 300cc de olabilir.. enjeksiyonlu yeni nesil az yakan hemde performanslı bir şey istiyorum.. öncedende silverwingim vardı yani scooterada uzak değilim ama ikilemde kaldım 2010-2011 gv250 mi alsam yoksa gts evo yada xciting250i falan mı alsam gerçi yeni daelim s3 advancelerde çok cezbediyor motor gücüyle seriliğiyle.. scooterda maxi den aşağı düşünmüyorum 2011 -2012 model'den aşağıda düşünmüyorum ikinci elde..

    istanbulda trafikde artık vitesli motor heleki yüksek hacimli cüsseli motor yoruyor beni diğer ufak motorlar gibi kıvrak manevra alanımız yok ayrıca benzin yakışımızda ekonomik dizel arabalardan aşağı kalır yanı yok.. o yüzden bir yanım scooter al diyor konforlu konforlu keyifli keyifli yoluna bak diyor bir yanımda biryerden sonra scooterdan sıkılabilirsin ufak hacimli gene hafif cüsseli gv250 tipinde bir şey al en azından yakıttan ekonomin olur diyor oda 29 beygirlik motor neticede iyide gidiyor sürmüşlüğüm var bitmeyen bir ikilem sizin fikirleriniz nedir..

    Hacimle alakalı sıkıntım yok ben o hacim büyütücem devirlerini aşalı yıllar oldu çok bir küçük hacim bir büyük hacim aldığım oldu forumdaki eskiler bilir vulcanda aldım en500 de aldım regal raptor jinlunda aldım silverwingimde oldu şimdi bu tdm var çok keyifli harika makina ama yoruyor her vitesde motorun karakteri değişiyor farklı bir motor arkasının kayma eğilimide var virajda yani tecrübeli sürücü istiyor motorumdan yana sıkıntı yokda artık biraz rahat yol yapmak istiyorum..
    Sinan Er bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    )) Albendende o kadar arkadaş.

    Motorum eşşek kadar. İkiyanında orjinal çantalarıda var. Sanki hergün dünyanın başka biyerine gidip gelecegım. Motoru o kadar seven adamım ama trafikde canım cıkacak diye kontak açamııyorum. Parkdan çıkarken iki arbananın arasına sıkışdığımıda kimseye söylemıyorum dalga geçmesinler diye.

    Gv 250 - GT 250 - Sym Gts 250 evo Bu üç motorada sahip oldum bolca kullandım ve hepside da burnumda tutuyor. Hangisine geri dönüş yapsam karar veremıyorum hepsi ayrı bi guzel ve kullanması zevkli idi.

    Ve birde aklımda Yamaha Xcity 250 var. Çok begendiğim bir motor. Bakalım bu yaz birkaçkez ege-akdeniz tavaf edeceğim daha sonra ver elini küçük cc.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  3. #3
    chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2011
    Şehir
    D-100
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Merhaba, bence şehir içi kullanıcaksanız ve istanbul trafiğinde o yüzden gv250 yada muadili chopper tarzı motordan vaz geçin derim trafikte aralardan geçmek falan zor oluyor gidon turundan dolayı, onun yerine yine 250cc naked bakabilirsiniz suzuki inazuma güzel yakıtıda az ve konforlu alet yada cbr250 olabilir görünümü race ama oturuş pozisyonu ve gidonu tam race değil spor touring tarzında tek silindir olduğu için alt devirlerde torku fazla buda şehir içi ve trafikte rahat ettiriyor yakıtıda öyle 3,5lt yakar ortalama daha da düşer kullanıma göre. Diğer 250cc ler ninja olsun hyo olsun race olduğundan trafikte ve yakıtta size uymaz gibi gözüküyor. Scooter ise yakıt öncelikliyse honda pcx125 çok güzel bir motor yakıt ortalaması çok çok güzel 2lt falan baya düşük start stop özelliği falan var 125 yetmez diyebilirsiniz ama gidişi çok iyi şehir içinde yeterli olacaktır ama uzun yolda üzer bunu haricinde scooter derseniz yamaha xmax 250 çok güzel kendini kanıtlmış bir motor tavsiye ederim. Daha öncede vitesli kullandığınızdan dolyı scooterdan sıkılabilirsiniz bence 250cc cbr yada inazuma size ilaç gibi gelebilir. Cbrın bakımı ve parçası çok ucuz cbf150 gibi bir commuterla yarış edebilir bu konuda yağ filtresi 15tl mesela zorunlu bakım aralığı 10bin kmde 1 vs...
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

  4. #4
    Permatiq59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Tekirdağ / Çorlu
    Motosikleti
    KapÇık
    bu gün istanbuldan tekirdağa dönerken malum haramidere trafiğinde bir chooper ile azıcık didiştik arkadas forumdansa trafik o kadar yogundu ki giderken el sallıyamadım.. buradan sallıyım sehir içi kullanım için maxi scooter gibisi yok. cok sevdiğim bir abimde xmax250 var. uzun yoldada sürdük artçısıda oldum. gercekten hırcın ve konforlu bir makine.

  5. #5
    egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2009
    Şehir
    KÖTAYA
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    İmkan olsada keşke Tdm dursa yanına bi scoter alsanız ş.içi için her ikisinin de yeri başka çünkü ş.içi pratiklik çeviklik için scoter uzun yol içinse bünyesinde hız ve tork bulunduran bi makine
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

  6. #6

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    racing tarzı motor düşünmüyorum herhalde türkiye cumhuriyeti içinde racing motor sevmeyen nadir motorculardanım ... bir sürü motorum oldu bir tanesi hariç hiç racing makine almadım hevesimde olmadı tekrar fikirler için teşşekkürler.. maxi scooterda yamaha düşünmüyorum yedek parça sorunu malum ayrıca tasarımlarıda bana hitap etmiyor.. fikirler için sağolun demek bu dertten tek muzdarip olan ben değilmişim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:23 ----------

    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İmkan olsada keşke Tdm dursa yanına bi scoter alsanız ş.içi için her ikisinin de yeri başka çünkü ş.içi pratiklik çeviklik için scoter uzun yol içinse bünyesinde hız ve tork bulunduran bi makine
    tdm harika makine ama sadece uzun yol sürerseniz çok güzel tdm niz olsun bakımlı temiz olsun kıtalar arası yolculuğa çıkın her hava koşulunda her iklimde tık demeden gider zaten üstündeki motor dakar yarışını kazanmış bir motor.. yakışını geçdim şehir içinde çok yoruyor ve düşük devirlerde biraz dengesiz dengesiz değil aslında yanlış diyorum her vitesde motorun karakteri değişiyor bambaşka ibr motor oluyor birde iki kişi sorun yok ama tek kişi virajda arkasını salma eğilimi var yani biraz tecrübe istiyor ama harika bir motor çok keyifli.. şu anda iki motor gücüm yetmez elimdeki tdm yi satıcam en fazla üstüne bin iki bin tl falan ekliycem yeni motor alıcam..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)