Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Tartişan Toplum...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61

    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    piaggio x8 250 premium
    ben admine mesaj yolladım arkadaşlar, sizler de yollayın isterseniz belki sonuç çıkar...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    wind - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2005
    Şehir
    Istanbul
    Bu konunun nereye varacagını ve alınacak olumlu olumsuz tepkılerı sımdıden cok merak edıyorum dogrusu..

    Ama bıraz beklemek gerekecek sanırım bı hareket gormek ıcın..
    One Life Live It !!

  3. #63
    wind - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2005
    Şehir
    Istanbul
    Dun kaldıgımız yerden devam edecegımızı umuyorum gercı az sonra cıkıp aksam donucem ama bılgısı olduguna emın oldugum moderatorlerden gelecek tepkıler cıdden onemlı belkı konudakı tartısma bıraz daha yogunlasınca onlar da konuya egıleceklerdır...
    One Life Live It !!

  4. #64
    ccbbdd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    5Yamaha3Virago5
    Pardon hızlı hızlı okuyarak ilerledim,Yani şimdi motosiklet kullanıcılarını eğitecez, bilinçlendirecez,Birbirine saygı ve sevgiyle yaklaşan bir topluluk oluşturacaz,Erhana ne mesaj yolladın merakta ettim,ne yazdın yani.....Erhan ne yapsın....Sevgili Parker ilk buluşmamıza bekliyorum seni bu konuları konuşmak ve tam olarak ne istediğini,ne gibi tavsiyelerin olduğunu,fikirlerini yüzyüze, hep beraber konuşmanın doğru olacağını düşünüyorum....
    [B]"Akıllı olanlar sebepler konusunda tartışırlar,ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!"[/B]

  5. #65
    wind - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2005
    Şehir
    Istanbul
    Benim de baslangıc olarak beklentilerim bu yonde
    Bu olay yada ulkemızdekı her olay ınsanların gozune sokulamadan ve gundemde kendıne yer bulmadan ses getırmıyor ama bunu saglamak ıcın de planlı bır yol ızlemek gerektıgı kesın en azından bu baslangıcın yapılması benım oncelıklı dılegım..
    Moderatorlere ne yazdıgıma gelınce:
    Tek yazdıgım bu baslıgın lınkını vererek konuya olumlu yada olumsuz ıstırak etmelerını onermek hepsı bu ..
    gercı sen parker a sormussun ama kendı fıkrımı de belırtmek ıstedım
    One Life Live It !!

  6. #66
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Çocuklarımızı eğitmeliyiz, tek çözüm bu. Evet çocuklarımızı eğitmeliyiz..
    Çünkü alışkanlıkları ve yerleşmiş fikir veya tavırları değiştirmek çok zordur. Tartışmayla kampanyayla burda yazıp çizmeyle olacak iş değil bu, en azından kolay iş değil. En azından geleceği kurtarmalıyız, geçmiş olan zor artık. Çocuklarımızı eğitmeliyiz, yaşken eğmeliyiz yani.

    Mesela motorlu polisler seçilirken ilk önce motor kullanmayı bilmeyenleri seçip eğitirler, çünkü bilmeyene öğretmek daha doğrusu doğruyu öğretmek kolaydır. Ama bilene heleki yanlış bilene doğruyu öğretmek inanın çok zordur.
    Bir örnek daha, katıldığım bir EMOK toplantısında verdikleri eğitim ile ilgili muhabbet ederken eğitimci hocaya en çok neyde zorlandıklarını sordum. Eğitime bişeyleri bilerek yada bildiğini sannederek gelenlerde çok zorlanıyoruz dedi. Hiç bilmeyene öğretmenin ne kadar kolay olduğunu ve ne kadar çabuk ve doğru öğrendiğini anlattı. Yine EMOK un eski üyelerinde ve çok eski motorcu olduğu her yerinden belli olan bir abimiz "merak edip bende eğitime katıldım" dedi, "ama eğitim bittikten sonra eve gelene kadar ne yapacağımı şaşırdım elim ayağım dolaştı" diye devam etti.

    Yani anlatmak istediğim şu, tamam eğitmeliyiz ama yeni olanları acemi olanları özellikle çocuklarımızı eğitmeliyiz. Burada bunlar defalarca yazıldı, defalarca yorum yazdık ki muhabbetten öteye gitmedi, gidemedi.

    Herkes önce en yakınındakini eğitecek, kardeşini yiğenini veya çocuğunu. Sonra kendisini eğitecek, ki zaten onunla beraber kendide yanlışlarını farkeder. Çünkü doğruyu biliyoruz ama yapmıyoruz yada yapamıyoruz, çünkü zamanında olmamış bu kalmış bedende veya beyinde bunlar.

    Çok zor, allah yardımcımız olsun
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  7. #67
    cgl125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2005
    Şehir
    istanbul
    doğru söylüyosun eyong fakat bu çoçuklarda etrafındaki yetişkinleri örnek alacakları için onlara model olmalıyız kendimizlede ilgilenmeli ustanın dediğini yap gittiği yoldan gitme dersek bigün o da mutlaka o gitmeye devam ediyo ben niye kendimi zorluyorum deyip sorumsuzca davranmaya başlayacaktır
    bizlerde kendimizi zorlamalıyız her konuda ki gelişelim insanın kendisini zorladıkça geliştiğini yıprattıkça tükendiğini düşünüyorum
    her şey mümkün değil
    hiç bir şey de imkansız

  8. #68
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer
    Kültür nedir? Bir toplum kültür seviyesini belirleyen unsurlar nelerdir? Kültür değişir mi?

    Konuya nerden girersek girelim ucu eğitime çıkacaktır, bu eğitim motosiklet sürüş eğitimi değil daha ailede başlayan sonra eğitim kurumlarında devam eden şahısların kişiliklerinin oturduğu eğitimdir.

    Bundan hariç bilinçlenme önemlidir, firmaların motosikletli elemanlarına ehliyeti olup olmadığına göre maaş vermesi yerine ehliyetsiz eleman çalıştırmaması bir adımdır bu aşamada bana göre.

    Sağa çekmiş bir motosiklet kullanıcısının yanına gidip sorun var mı? demekle, kapışalım mı? demek arasında ki farkı sağlayan kültürdür, bu kültüre sahip kişiler içinde kültürlü motosiklet kullanıcısı veya motosiklet kültürlü kullanıcı tanımlaması yapmamız farketmez.

    Hadi bir motosiklet kültürü oluşturalım, herkes buna uysun diye oluşabilecek bir kavram olduğunu düşünmüyorum, yüzyıllar boyu atalarımızdan aktarılan bilgi, inanç, davranış vb. öğelerin bütünüyse kültür eğer bizim yapacağımız bunu en iyi şekilde gelecek nesillere aktarabilmektir.

    Kurallara uyumdan güvenli sürüşe, doğru ekipman seçiminden, sosyalleşmeye pek çok unsur bunun içersindedir. Kaskını kafası yerine koluna, ardına takmış halde motosiklet kullananları trafikte görmek olağan bir durum ise, toplumun genelinde "ehliyet mi kullanıyor aracı" düşüncesi mevcutsa bu kültürün gelişiminde bir sorun olduğu açıktır, ancak bu sorun motosiklet kültürününün bizzat içinde değildir, eğitim, bilinçlenme başta olmak üzere pek çok konuyla uzaktan yakından alakalıdır.

    Uzun yıllara yayılmış bir süreç, dünya gelişiyor, son 100 yılda gelişen teknolojiye, Türk Devrimi ne bakın, 100 yıl evvel devletlerin yönetim sistemleri ile bugünü karşılaştırın, büyük ivme kazanmış bir gelişim sürecindeyiz, bu süreç içersinde bize düşen yapmamız gerekenleri en doğru şekilde yapmak ve doğru biçimde aktarabilmektir. Bunun içinde bilinçli bir kullanıcı olmak şarttır.

    Bugüne kadar motosiklet.net ailesi olarak her zaman için bütün üyeler ile beraber bilinçli kullanıcı olabilmek yolunda hareket ettik, bu doğrultuda ki fikirleri savunduk, ve bu doğrultuda ki fikirlere destek verdik, bundan sonra da bu durum değişmeyecektir. Bilinçlendirme çalışması esnasında duruma muhalif başlıklar / mesajlar moderatörler tarafından belli aralıklarla düzenlenmektedir, ancak takdir edersiniz ki 10.000 lerce üyesi ile günlük 1.000 lerce konu / mesaj gönderilme istatistiklerine sahip bir platformda, yöneticilerin tamamen kendi zaman ve emeklerini harcayarak yaptıkları bu moderasyonun en doğru ve en hızlı biçimde yapılabilmesi için herkesin bu konuda yöneticilere yardımcı olması gerekmektedir.

    Siz bilinçli kullanıcı olmak yolunda tam olarak bildiğiniz bütün fikirleri en doğru biçimde uygulamaktan, aktarmaktan ve paylaşmaktan asla vazgeçmeyin.
    Saygılar.

  9. #69
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Eyong & komtan

    Ben parker arkadaşımızın üslub ve güzel türkçesini alkışlamıştım.

    Ancak görüyorum ki sitemizin mod'larının da hiç aşağı kalır yanları yok.

    Uğur Mumcu nun sık kullandığı bir laf vardı, sonrada yerleşti : Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak.

    Tabii olay fikir sahibi olmakla da bitmiyor. Kişilerin, fikirlerini güzel ifade edebilmeleri daha da önemli belki...

    Burada birçok şey yazıldı. Ben de başlangıcına katıldım. Ancak, bu başlıktaki en önemli kazanç, fikirlerin bu kadar güzel ifade edilebilmesi. Çünkü ancak bu sayede paylaşım olabilir.

    Elinize sağlık ! Yazılarınız çok güzel !
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  10. #70
    crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2005
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    Alıntı ledo adlı üyeden alıntı
    Ancak, bu başlıktaki en önemli kazanç, fikirlerin bu kadar güzel ifade edilebilmesi. Çünkü ancak bu sayede paylaşım olabilir.

    Elinize sağlık ! Yazılarınız çok güzel !
    Bu söylediklerinize katılmayacak bir insan evladı bulmak mümkün müdür acaba? Hatırlarsanız yazabildiğim naçizane tek mesajda da bundan bahsetmiştim.

    Söylemek istediğim birkaç cümle daha vardı, vakit darlığından yazamamış ve bugüne ertelemiştim. Ama sağolsun KoMTaN benden önce davranmış . Ben daha farklı cümleler ile anlatmaya çalışırdım derdimi büyük bir ihtimalle ama böylesi daha iyi olmuş..
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

  11. #71
    kılıçbalığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ocak 2006
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    Kawasaki vn 800(siyah inci)
    selamlar

    yazılanların hepsi çok güzel herkesin ellerini,yüregine ve beyinlerine sağlık.Bu ülke çok büyük miraslarla bu güne geldi ama neyazıkki kıymetini bilemiyoruz birçok konuda.Dün akşam İzmirde yaşayan ama bulgaristan dan 4 yaşındayken ailesiyle tr kaçmış bir arkadaşımla saatlerce sohbet ettik.

    Ordaki zulümlerden bahsetti hem agladı hem içini döktü.ve şunu söyledi"burda yaşayan insanlar ordaki yapılanları sadece duyuyor birde yaşasa nasıl bir ülkede yaşadığını, bu ülkenin nekadar özgür bir yer olduğunu ve nimetlerinin saymakla bitmeyecegini anlattı uzun uzun.

    Bizler birçok konuda duyarsız şekilde yaşıyoruz.Bugün olumsuz ne yaşıyorsak bunlar bize miras olduğu için degil bizim neme lazımcılığımızdan kaynaklanıyor.

    Konu sadece motorsiklet ahlakından degilki akla gelebilecek çok daha önemli konularda bile duyarsız davranıyoruz.Hiçbirşey için geç sayılmaz aslında belki bizler nekadarını görürüz bilemiyorum ama bizden sonra gelenler var çocuklarımız.bizler aklımızın bilgilerimizin yettiği kadar onlara aktarırısak onlar daha bilinçli yetişir ve onlarda kendilerinden sonra gelenlere aynı şeyi yapınca çok daha güzel şeyler ortaya çıkar eminim.

    Hani herkes kendi evinin önünü temiz tutarsa zaten heryer temizlenmiş olur gibi

    saglıcakla kalın bugünlük bu kadar vaktim var
    "[COLOR="Red"]Ben hayata[COLOR="Red"][/COLOR] çelme atıyorum.Takiii o bana gerçek çelmesini atana kadar"[/COLOR]

  12. #72
    gezgin bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2006
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    yamaha dt 125 bi de modenas
    selam arkadaşlar, benim en çok canımı sıkan motosikleti sadece bir hız makinası olarak gören motosiklet kullanıcılarının büyük bir yüzdeye sahip olmaları, öyle ki ne zaman biri 'yeni motor aldım' dese ilk duyacağı soru 'kaç yapıyor'... ben elimden geldiğince etrafımdakileri uyrmaya çalışıyorum, arkadaşlar motosiklet sadece sürat yapmak için üretilmiş bir alet değil, mesela bir sahil kenarında veya orman yolunda temiz havayı içine çeke çeke gezmek, oradan son sürat geçmekten ya da tek teker geçmekten çok daha keyiflidir. bitsin artık şu 'kaç bastın' muhabbeti...
    Bir daha hangi ana doğurur bizi?

  13. #73

    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    piaggio x8 250 premium

    geldimmm

    arkadaşlar seyahatten döndüm ve tüm mesajları yeniden okudum. Ayrıntılı akşama yazacağım ama size söyleyebileceğim şu ki birçok arkadaş çok güzel fikirler üretmiş, örnekler vermiş. İşte bunlardan başlayalım ama tembellik yapmayalım. Herkes taşın altına elini soksun...

    İlk baktığım ve merakla beklediğim şuydu ki internete girdiğimde anasayfada bu topiğin olup olmayacağıydı ki olduğunu görünce çok sevindim ve yüreklendim...

    Saygılarımla akşama görüşmek üzere...

  14. #74
    aakreeep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Şehir
    izmir karşıyaka
    Her alanda özgürlüklerimizi giderek daha çok kullanır hale geldik.Bu çok sevindirici bir unsur..Bu özgürlüklerimizi kullanırken,saygı,nezaket,kibarlık ve incelik kavramlarını yaşadığımız ortamlara ne kadar çok aksektirirsek,olumsuzluklarla daha çok çabuk başa çıkar ve örnek oluşturabiliriz.
    Mesela BEN,
    "Emniyet şeridini kullanmıyorum!"
    "Başkalarının önünü kesmiyorum!"
    "Kuyruklarda sıramı bekliyorum!"
    "Bakımsız araçla yola çıkmıyorum!"
    "Alkollü araç kullanmıyorum!"

    Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Sevgi ve saygının esirgenmediği günler dilerim..

  15. #75
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Görüyorum ki buraya yazan hemen herkes aynı fikri paylaşıyor.

    Peki şimdi ne yapmalı? (ne olursa olsun Ankara,izmir,İstanbul'la sınırlı kalmamalı bizde katılmak iteriz)

    Planlarınız?

  16. #76

    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    piaggio x8 250 premium
    Arkadaşlar, vaktim oldukça giriyorum buraya.

    Bakın aakkrep arkadaşımız ne güzel yazmış.
    örnek olmalı. mesela sitenin girişine böyle mesajlar kalıcı olarak yerleştirilebilir.

    tabi projeleri hep beraber oturup belirlemeliyiz...

    ama moderatörlere iş düşüyor

    sahip çıkıyorlar mı acaba?

  17. #77
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Merak etme sahip çıkıyoruz, ama dediğim gibi daha öncede oldu bunlar. Ancak konuşuyoruz ve yazıyoruz, devamlı okuyorum ve bekliyorum ne olacak diye. Kimse ortaya bişey atmıyor yada bir istekde bulunmuyor. Geyiği çevirip çevirip, "yönetim desteklemeli sahip çıkmalı" noktasına getiriyoruz.

    Merak etmeyin, yasal olmak şartıyla her türlü desteği vermeye hazırız, ama hala bekliyorum haberiniz olsun
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  18. #78
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı
    Merak etme sahip çıkıyoruz, ama dediğim gibi daha öncede oldu bunlar. Ancak konuşuyoruz ve yazıyoruz, devamlı okuyorum ve bekliyorum ne olacak diye. Kimse ortaya bişey atmıyor yada bir istekde bulunmuyor. Geyiği çevirip çevirip, "yönetim desteklemeli sahip çıkmalı" noktasına getiriyoruz.

    Merak etmeyin, yasal olmak şartıyla her türlü desteği vermeye hazırız, ama hala bekliyorum haberiniz olsun
    Bekliyosun da, hafiften su kaynatmaya başlamış araba

    Gerçi ben de destekliycem de; projeyi bekliyorum ! Yalnız ben herkesle kardeş olmam, ona göre !
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  19. #79
    trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2005
    Şehir
    burkinefoso
    Motosikleti
    var işte...
    Motosiklet kültürü; bunun için sokaklara çıkıp da basın bildirisi mi vereceğiz yada motorları dikkatli kullanıp saygılı mı olmaktır bunlar kültür değil bunlar imaj bence motosiklet imajı. Ve bu konuda kalkıp da toplu bir şeyler yaptığımızda eminim ki toplumun büyük bir kesimi “bak gene serseriler gösteri yapmışlar bir basın bildirisi vermişler” diyecektir. Gerçek olan su ki toplumun büyük bir kesimi tarafından sevilmiyoruz bunu motorla gezen herkes gerek diğer araçlardan gerekse yayalardan görebilir ve anlayabilir.Yani bir sorun var uzun yıllardır amerikan filmlerinden kalma kötü bir imaj var sonuçta ve bu sorun bu şekilde; gösteri basın toplantısı v.s. ile çözülemeyecek derecede tabulaşmış artık toplumda.ne yapılır bence kısa zamanda imajımızı değiştirmek imkansız.
    Bizim birbirimize destek olmamız yada daha saygılı olmamız birleşip,olması gereken ve bilinçli motor tutkunlarının hayalindeki “motosiklet kültürü” nü birbirimize yollarda korna çalarak, gezerek, bir bütün olduğumuzu toplantılarda anlatarak mi elde edeceğiz. Biz neyin ne olduğunun farkındayız zaten “motosiklet kültürü” zaten var olması gerektiği şekilde ama hava atmak için motora binenlerden ne bekleyebilirsiniz yada kurye ve pizzacılardan ne kadar bekleyebilirsiniz bu kültürü. Düşünsenize trafikte en çok tehdit altında siz çalışıyorsunuz her yerden taciz v.s. tehlike altındasınız … ne kadar katkı sağlayabilirsiniz “motosiklet kültürü” ne? hepimiz insanız sonuçta.
    Dediğim gibi gerçekte var olan kültürü bizim kendi aramızda değil de toplumda motorla alakası olmayan kişilerde motoru öcü diye kafalarında tabulaştıran kişilerin kafasına sokmalıyız.kültür toplumun olmalı grubun değil. Biz sadece grubuz ama uzun vadede bakılırsa ki öyle bakmak gerek kesinlikle yatırımlar yapılmalı gelecek için yeni nesil bilinçlenmeli ki ilerde önyargılar kalksın ortadan.bilinçleniyor mu? hayır tabi ki… eline biraz para geçenler hemen hava atma merakıyla motor alıyor ehliyet yok kask yok ondan sonra biz de kalkıyoruz bunu nasıl düzeltebiliriz diye düşünüyoruz?
    Eğitim şart diyorsunuz da; Atam ne güzel demiş “sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” diye. Sağlık sorunlarını bile maddi nedenlerden dolayı içine atanlar var Güzel Memleketimde.neyi düşünsün de bilinçlensin ve nasıl eğitim alsın.her şeyden önce,bence ekonomik olarak bir yere gelmemiz gerekmekte aksi halde eğitim de işe yaramaz.
    Selam konusunda da “ledo” ya katılıyorum. Motorcular kardeştir demeden önce biraz daha düşünmek lazım.Ben genelde selam vermem verirsem de büyük motorlardan alamayacağımı bilirim.Yolda kenarda gördüğüm her motorcuya yardım lazım mı diye sormuşumdur ama hiçbir zamanda bir büyük motorun scootera yada küçük cc li bir motora selam verdiğini görmedim.varsa söyleyin görmedik ama en azından duyalım.
    Aslında daha çok yazacağım şeyler vardır ama sıkmayayım.
    Sonuç mu? “motor kültürü “zaten var bizim gibi motor tutkunlarında önemli olan bence bu kültürü korumak aynı çizgide gitmek ve zamana yayıp gelecek nesillerin de aynı kültüre sahip olmasını sağlamak. bunun için şu an yaptığımızdan daha farklı şeyler değil de bu kültür nasıl koruruz onun muhakemesini yapalım.
    1) yeni motorculara ve tutkunlarına neyin ne ve nasıl olduğunu ve olması gerektiğini doğru biçimde anlatarak sanırım.
    2) çevremizdeki kötü imajı düzeltmek için uğraşmamız gerek tabi ki.?
    3) uygunsuz motor kullananlara karşı bi yaptırım,uyarı v.s. olmalı bence.
    4) ehliyet almak biraz daha zorlaştırılmalı.
    ben ilk 3 maddeyi yapmaya çalışıyorum.herkes denesin.
    Sitede iki başlık kapatalım modlar arka çıksın demektense sizde çok güzel bir konuya değinmişsiniz bence onun için sizin düşüncelerinizi de alalım yapalım edelim tartışalım hatta buluşalım toplantılarda bir ortak yol da bulalım arkadaşların dediği gibi ama bırakmayalım konuyu.modlar gerektiğinde zaten bazı başlıkları kilitliyor ve mesajları siliyor hatta kişileri de ignore ediyor zaten ve eminim ki buradan çıkacak tutarlı çözümlere arka çıkacaklardır.Di mi?
    Pas vermektense topu sürün…
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

  20. #80

    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    piaggio x8 250 premium
    Arkadaşlar özür dileyerek objektif baktığımı düşünerek sizlerin şu "motorcular kardeştir" takıntısını anlayamıyorum.

    Herkes kardeştir. Motorla araba da bisiklet de kardeştir. Bu nedir yani ben onunla kardeş olurum bununla olmam. Hadi sizin için olayım tarzı...

    Şu topikten çıkaracağımız o kadar dersler var. En son Trenox nickli arkadaş da güzel şeyler söylemiş, Eyong da vb...

    Moderatör arkadaşlar destek veriyormuş, bugüne kadar böyle şeyler çok olmuş...

    Yahu başarana kadar 50 kez daha olsun. Hareket bekliyormuşsunuz bizden.

    Herkes mesleğini yazsın, verebileceği desteği yazsın organize edin, iş mi yani yapacağınız hareketi bekliyoruz. Ben harekete destek veririm. Eğer buradan yönlendirme yapmaya kalkarsak, toplumumuzun klasik komplekslerini bildiğim için en sonunda " yahu bu adam burayı ele geçirmeye çalışıyoruz" düşüncesi haiz olabilir.
    O yüzden diyorum ki öncü olun işi bitirelim.

    Mesela yüreğiniz var mı kardeşim meclise "ehliyet"le ilgili bir taslak hazırlayalım.

    Budur hareket...

    Siz hareket yapın biz destek veririz. ne güzel. burada bir başarı yakalamışsınız insanlar geliyor. en azından ben işlerimin yoğuinluğunda giriyorum, istediğim bilgileri az çok alıyorum. iyi bir şey tabi.

    gençlik olarak tembeliz herşeyi devlette bekliyoruz. sen hareket etmezsen devlet nereden bilecek senin istediğin hareketi. yazıktır yapmayalım...

    Alın size 1. madde o zaman...

    Başlayalım çalışmalara ve motosiklet ehliyetiyle ilgili bir çalışma yapalım ve ülkemizle avrupa arasındaki uçurumları gözönüne serip düzelttirelim.

    Var mısınız?

    Bu arada karşı çıkanların ehliyetlerinin olup olmadığını sorgulayalım, çıkar çünkü böyle tipler...


    sevgilerle... alın size hareket


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler