Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

TT Custom Motor Hakkinda Bilgilendirme/Sikayet

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    agilty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Arkadaslar Mecidiyekoydeki baba parasiyla kurulan ( bir videosunda babasinin hediye ettigi oyuncaklari sokup takarak bu isi ogrendigini soyluyor. Bahsi gecen oyuncakta Mustang!) tt custom motor firmasini hemen hemen herkes bilir.

    Gecenlerde facebook sayfasinda motor bolumune stajyer aradiklarini yazmislar. Ve bende birazdan okuyacaklariniz dogrultusunda kendilerine bir sikayette bulundum.

    Ben lise yi Motor uzerine Universiteyide Otomotiv uzerine okudum. Henuz universitedeyken staj donemimdeydim. Birgun Kadikoy caddebostanda paten kayarken tt custom choppers in tanitim amacli bir arabasinin oldugunu gordum. Bende yanlarina gidip universite ogrencisi oldugumu ve firmalarinda staj yapmak istedigimi soyledim. Saolsunlar davet ettiler beni.

    Gittim mecidiyekoydeki tamirhanelerine. Sanirim bir amirle gorusturduler beni. Bu sektorde kendimi gelistirip bu isi yapmak istedigimi soyledim. Bana genelde lise stajyerleri aldiklarini soylediler. Dedimki bakin hicbir ucret istemiyorum yol yemek verin yeter ben sadece bu isi ogrenmek istiyorum ne zarar edersinizki zaten az cok tecrubemde var faydam dokunur kisa sure icindede ogrenir daha faydali hale gelirim. Bu sefer beni mudurleri ile tanistirdilar. (Keske tanistirmasalardi.) Aynen onada anlattim herseyi ve bana sunlari soylediler: burada bize yardimci olacak birileri lazim stajyer adi altinda, yani temizlik yapacak cop bosaltacak cay getirecek parcalari silecek gibi. Bunlari yapmaktan is ogrenemezsin zaten dedi. Ben elimden geleni yaparim dedim ama genede almadilar. Yani gencecik hevesli ogrencileri temizlikci yerine ise aliyorlar. (ssk odemiyorlar lise odedigi icin ve dusuk maas dolayisi ile) Bende bunu facebooktaki is ilanlari bolumune yazdim. is ogretmeyecekseniz neden insanlarin hayalleriyle oynuyorsunuz diyerek basimdan gecen olayi anlattim. Insanlar o firmaya girip is ogrenip motor tamiri yapacaklar hayaliyle giriyorlar fakat 1 sene sonunda mukemmel bir temizlikci olarak cikiyorlar isten. Herneyse bu olayi oraya da yazdim ve bizzat bana cevap veren kisi firma sahibi Tarhan telli oldu. Kendisine zerrre kadar saygi duymadigimdan soyadini ufak yaziyorum.

    Hemde ozel mesajdan degil konun altina yorum yapti. Harfler ufak buyuk noktalama hic birsey kullanmadan tamamen amatorce ve sacma cevaplar verip tartisma ortami yaratti. Sozde firmayi kurmus ama iste para hersey degil. Sonrada verdigim cevaplar kendisini zor durumda biraktigindan ve sacma sapan cevaplar vermek yerine benim yorumlarimi silip benide sayfadan engelledi. Bunlarla ugrasan firma sahibi tarhan telli. Isi gucu yoktu demekki o siralar . Birde benim yazimi duvarina asacagini soyledi neden boyle bisey yapacak cok merak ettim ama eger bu yaziyi okuyorsa o yaziyi duvara astinmi tarhan diye sorasim var Sonucta dort bir koldan insanlara duyurmamiz lazim firmanizin stajyer politikasini.

    Yani uzun lafin kisasi simdide bir otomobil modifiye firmasi acmislar. Stajyer (temizlikci) ariyorlar ! Tabi bunlarin hepsi zenginlere ozel ama olurda stajyer olarak basvuracak kardesimiz arkadasimiz olursa bizlerin cevresi genistir. Kendisine okutun bu yaziyi karari sonradan kendisi versin.
    namk, fake_members, Dachota ve 7 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Sizin adınıza gerçekten üzüldüm. Ne yazıkki piyasa böyle. Lise öğrencilerini, gencecik arkadaşlarını stajyer diye yanlarına alıp ayak işlerini yaptıran firma o kadar çokki...
    Ufak, tamir dükkanlarında çırak aranıyor yazar. Görmüşsünüzdür illaki....
    Peh çin malı filan diye içinden geçirirsiniz hatta. Emin olun öyle bir yere girip, işi öğreneceğiniz kesindir. En azından zamanla kavrarsınız bazı şeyleri.... Ben buna çok şahit oldum güzel ülkemde. 15 yaşındaki çocuk iyi kötü motorun inciğini, cinciğini her şeyini öğreniyor bu gibi ufak bir işletmede. Bu gibiden kastım ÇİN motorları. Onuda anladınız gerçide neyse

    Özel sektör acımasız ve çakallar ile doludur. Bu zaten bilinen bir gerçektir. Umarım hedeflediklerinizi gerçekleştirirsiniz, saygılar.
    Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.

  3. #3
    agilty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Cok ugrastim zamaninda okulunu da okudum ama o sektore bir turlu giremedim. Otomotiv uzerine Subaru,Mercedes Bmw Ferrari-Maserati ve daha bircok luks markanin servisinde calistim ancak isinamadim otomotiv sektorune. Sonra birkac ozel motor servislerine basvurdum genelde ss tamiri yapan isletmelerdi onlarda biz sizi aricaz dediler son olarak TT ye basvurdum onlarda bunu yapti bu yuzden bende Bilgisayar sektorune yoneldim sistem uzmanligi olarak gelistirdim kendimi ins yakinda yazilim kurslarimida alip o sektordende ekmek yicez. Bakalim..

  4. #4
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    İşi öğretmek istemezler...
    3-5 sene çalışıp kendi işyerini kurup rakip olmandan çekinmişlerdir...
    Kesin öyle yapardın zaten...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  5. #5
    6PaTLaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul Beylikdüzü-Izmir
    Motosikleti
    Asya AS 150T-19A, Lifan LF200 GY6, Hero Karizma R
    kendisi amerikalarda üstüne para ödeyip öğrenmiş ya bu olanakları sana vermek istememiştir.

  6. #6

    Üyelik
    05 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM 990 SMT 2010, Triumph Tiger 800 2014
    İyi de ha baba parasıyla kurulmuş ha kendi parasıyla kurulmuş ne fark eder. Adam şanslıymış babasının parası varmış, o da bu tarz bir işletmeyi Türkiye'ye kazandırmış. Hiçbirşey yapmayıp parayı yiyip içseydi daha mı iyi olacaktı. Bu kadar servet düşmanlığı saçma geliyor, bu işler doğuştan kısmet işi.

    Firmanın uslübü çok yanlış bu arada verirsin asgari ücret açarsın temizlik kadrosu olur biter, stajyer adı altında bedavaya getirmek ayıp oluyor.
    ozgur112 ve seckin_ bunu beğendiler.

  7. #7
    antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul sarıyer / tarabya
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    bi videosunu izlemiştim artis tipli biri . ...FAKAT !!

    suda bi gercektirki lisede bir cogumuz staj yapmıstır . Staj devlet guvencesi altında surunmenin not almanın özetidir . birsuru arkadasım staj gördü ve hicbiri iş yapmadı . muhasebeci olan kagıt tasıdı dosya dizdi .
    motorcu olan takım sıldı takım dızdı .
    ben dogal gazcıyım staja gitmeden mezun oluyorum .
    insaat okuyan gitti amele bası oldu .

    yani olay gereghi bu budur . 200 tl maasla köle calıstırmak . devlet izin verirken kimse bise diyemez ne yazıkkı .


    tt custom la kesinlikle bagım yok . artis firması 5 e imal ettiklerini 30 a satıyorlar daha nolsun ? kolay yoldan boyle para kazanılır ...
    ergün1968 bunu beğendi.
    İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
    MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
    TECRUBE = 250K +

  8. #8
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Tarhan Tellioğlu kişisel sayfasında diyor ki 2 yıl yurtdışında motosiklet imalatçılarında çalıştım, önce beni işe almadılar bende onlara beni çalıştırmaları karşılığında para vermeyi teklif ettim ancak bu şekilde çalışabildim.


    Senden de bunu beklediler sanırım. )) Ya da sen Seferoğullarındansın :DDD
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  9. #9
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tarhan Tellioğlu kişisel sayfasında diyor ki 2 yıl yurtdışında motosiklet imalatçılarında çalıştım, önce beni işe almadılar bende onlara beni çalıştırmaları karşılığında para vermeyi teklif ettim ancak bu şekilde çalışabildim.


    Senden de bunu beklediler sanırım. )) Ya da sen Seferoğullarındansın :DDD
    Bizde yedik....

    İnanmayın şehir efsanelerine...
    Anlaşılan TT Enstitüsü kurup para kazanma peşinde.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  10. #10
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    yorumların yanlış
    babam 45 senelik tamirci
    biraderlerim tamirci
    kim olursa olsun tamirhane, servis ortamı diğer işlerden farklıdır
    bu işe soyunan biri gerekirse iki sene yer süpürür, çöp döker ve parça temizler
    bu tamirciliğin bir imtihan süresidir bu süreci aşabilirsen işi kaparsın
    harley is making love with davidson

  11. #11
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Bunu biri hesaplayabilirmi acaba toplamda kaçpara ödemiş. )

    Link

    “Bana çok farklı bakıyorlardı, kapılarında biri var, sizinle çalışmak istiyorum beni işe alın diyor, üstelik bunun için size para öderim diyor. Onlar için Meksikalı bir Türktüm…’’ İşe alıyorlardı, çalışıyor, üretimin inceliklerini öğreniyordum, istedikleri zaman yerlere paspas bile yapıyordum ama ben de motor yapacağım dediğimde deli Türk deyip gülüyorlardı, şimdi o yanında çalıştığım firmalar fuarlarda benim yanımda stand almaya çalışıyorlar… diyen TT’nin tek amacı gözlem yapmak deneyim kazanmak, ne yaptıklarını görmektir ve bunun için günlük 14 dolar 75 sent parayı iş yerlerine, işverenlere ödeyerek 2,5 yıl boyunca ABD’nin çeşitli eyaletlerdeki motosiklet üreticilerinin yanında çalışır ve büyümüş hedefleriyle geri döner.

    Yemesi içmesi yatması kalkması eklendiğinde Küçük bir servet yapıyor olabilirmi acaba ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------

    Herif amerikada o eyalet senin bu eyalet benim diyip gezmiş ya la
    jackonbir bunu beğendi.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  12. #12

    Üyelik
    06 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul/avr
    Motosikleti
    henüz yok
    11 sınıf CNC öğrencisiyim bu gün gidip staj için konuşucaktım ama onlarda CNC makineleri yok galiba.

    Bende seneye stajımı yapıcam şimdiden bir yer arıyorum gittiyim firmalar ''''stajer'''' kelimesini duyunca hemen alıyolar 1 hafta içinde 4 yere uğradım hiç biri hayır demedi sebebi belli.

    TT gerçekten güzel bir firma bu sektörde ismi yetebilecek firma

    hele Adem usta biçilmiş kaftan (tık tık Adem)

  13. #13
    TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2012
    Şehir
    MaNiSa
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Bende suanda staj görüyorum..Yaptıgımız iş yok..takım sil..canta tası malzeme getir götür ve bakım onarımcıyım sözde,ama artık kızıyorum..birsey ögrenmiyoruz ve mezun oluyoruz.. bende rapor aldım 25 gün evde oturuyorum.tek basına yürütsünler işlerini.
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

  14. #14

    Üyelik
    06 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul/avr
    Motosikleti
    henüz yok
    Alıntı TATLIHIZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende suanda staj görüyorum..Yaptıgımız iş yok..takım sil..canta tası malzeme getir götür ve bakım onarımcıyım sözde,ama artık kızıyorum..birsey ögrenmiyoruz ve mezun oluyoruz.. bende rapor aldım 25 gün evde oturuyorum.tek basına yürütsünler işlerini.
    abi merak ettim firmaya ne diyerek girdim?? ben kendimce tak tik geliştiriyorum şöle bir şey söylücem; Ben üniversite okumuycam sizin yanınızda askerliye kadar çalışıcam ve askerden sonrada bu firmada çalışmak istiyorum bana ona göre bir mevki hazırlayın... desem çok mu iddaalı olur yada bir kaç şey öğretirlermi ??

  15. #15
    agilty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşi öğretmek istemezler...
    3-5 sene çalışıp kendi işyerini kurup rakip olmandan çekinmişlerdir...
    Kesin öyle yapardın zaten...
    bizim butcemiz ancak calismaya yeter guzel arkadasim.

    ---------- Post added at 11:50 ---------- Previous post was at 11:48 ----------

    Alıntı 6PaTLaR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendisi amerikalarda üstüne para ödeyip öğrenmiş ya bu olanakları sana vermek istememiştir.
    yani ayni yere geliyoruz is ogretmek icin degil temizlik elemani aliyorlar firmaya ? halbuki o cocuk baska bir firmaya girip staj yapip is ogrenebilir. Gelecegiyle oynuyorlar insanlarin kendi cikarlari dogrultusunda...

  16. #16
    agilty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı cem_fb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi de ha baba parasıyla kurulmuş ha kendi parasıyla kurulmuş ne fark eder. Adam şanslıymış babasının parası varmış, o da bu tarz bir işletmeyi Türkiye'ye kazandırmış. Hiçbirşey yapmayıp parayı yiyip içseydi daha mı iyi olacaktı. Bu kadar servet düşmanlığı saçma geliyor, bu işler doğuştan kısmet işi.

    Firmanın uslübü çok yanlış bu arada verirsin asgari ücret açarsın temizlik kadrosu olur biter, stajyer adı altında bedavaya getirmek ayıp oluyor.
    Firmayi araplara sattiklarindan haberin yok sanirim ? Sozde Turkiye gerekli destegi veremiyor ama araplar onlara ucretsiz arsa dahi veriyor diye firmayi araplara sattilar. Ustelik uretilen urunlerde made in Turkey olmicakmis artik.

    ---------- Post added at 12:00 ---------- Previous post was at 11:54 ----------

    Alıntı jackonbir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yorumların yanlış
    babam 45 senelik tamirci
    biraderlerim tamirci
    kim olursa olsun tamirhane, servis ortamı diğer işlerden farklıdır
    bu işe soyunan biri gerekirse iki sene yer süpürür, çöp döker ve parça temizler
    bu tamirciliğin bir imtihan süresidir bu süreci aşabilirsen işi kaparsın
    Araba uzerine bircok yetkili serviste calistim. Buna eskiden maslak Ataturk oto sanayi sitesinde servisi olan Fer-Mas Ferrari Maserati serviside dahil. Tabikide genelde temizlik yapardik ama yeri gelince aracin tamponunu indirmeyi balatalarini degismeyi de bilirdik ve yapardik. Agir bakimlar haricinde butun bakimlarini gene biz yapardik. Calistigim butun firmalarda boyleydi. Daha sonra agir bakimlarida stajyerler yapmaya basladi. Sadece motor sokup takma isini bilmezdik. Stajimin son 1 ayinda onuda ogretiyorlardi ki stajim bitti. Elbeltte temizligimi yaparim 2 sene 3 sene fakat yeri geldiginde imtahan sureci bittiginde Ferrarideki gibi isinize son veriyorlar yaptiginiz temizlikle kaliyorsunuz. Balik bastan kokar. Benim kaybedecek vaktim yok temizlik yaparim elbeltte ama temizlik tum gun surmez. Kalan bos vaktimdede benim elime takim taklavat vermiceklerse baslarim oyle ise. Bilginiz olsun diye yazdim bunlari gerisi size kalmis.
    ergün1968 ve Dachota bunu beğendiler.

  17. #17

    Üyelik
    05 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM 990 SMT 2010, Triumph Tiger 800 2014
    Hiç fark etmez adam sıfırdan bir iş yarattı ve bunu sattı, sonuçta ticari kuruluş amaç milliyetçilik değil. Sonuçta bu satış bile ülkeye bir döviz girişi, Telekom'un Araplara satılmasından hiç bir farkı yok teorik olarak.

  18. #18
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E


    Yukarıdaki amca birşeyler demiş.
    jackonbir, COQ, htmetin ve 5 diğerleri bunu beğendiler..
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  19. #19

    Üyelik
    23 Nisan 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial 100 ukh, 2001 Titan Deluxe
    İlkokul mezunu Çırak, Lise mezunu stajyer ismini alıyor. Sonuç 2'sininde yaptığı iş aynı. Getir-Götür. Gel buraları süpür.
    Fazla değil.. Bi Cbr'nin ruhsatında adım yazsa yeter.

  20. #20
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Bu amcanın ölümünden önceki gösterilerinden 'Tanrı Amerikayı kutsasın' Türkçe alt yazılı olarak izleyebilirsiniz.
    Mobilciler kızmasın işte link http://www.youtube.com/watch?v=cFi7S5-GgYw

    htmetin, Sinan Er, ergün1968 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)