Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ls2 FF370 ve ff351 hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Haziran 2012
    Merhaba arkadaşlar kask konusunda sharp güvenlik testlerinden 4 yıldız alan bu iki model arasında hangisini alacağıma karar veremedim.Numaralı gözlük kullandığım için fullface olan ff351i kullanmam biraz zor oluyor.Kaskı taktıktan sonra gözlüğü takıyorum fakat gözlük tam oturmuyor.Bu sebepten çene açılır model olan ff370e daha sıcak bakıyorum.Fiyat olarak bütçemi biraz aşıyor ama bi şekilde ayarlayıp alabilirim.Özellikle bu kasklardan birini kullanan arkadaşlardan kask hakkında yorum bekliyorum.Bu fiyat aralıklarında güvenlikten ödün vermeden alabileceğim başka marka ve model görüşlerinize de açığım.Gözlük kullanan arkadaşların bazıları fullface kaskta sorun yaşamadıklarını belirtmişler fakat kask kafama tam oturduğu zaman gözlüğü takmak çok zor oluyor aslında ölçülere uygun olarak small beden almam gerekiyor fakat medium beden daha rahat geliyor .Kafa ölçüm yaklaşık 56cm bu da small bedene tekabül ediyor sanırım.Bu konuda da fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Biraz uzun yazdım ama kusura bakmayın arkadaşlar şimdiden hepinize teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Pianoblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    Ben Cuma günü fuarda ls2'nin ff351 modelini aldım. Fullface i daha güvenli bulduğum için tercih ettim. Ölçülere göre Small oluyordu ama ben Medium olanı aldım. Kaskın Large bedenini denediğimde ise bariz büyük geldi, direk çıkardım zaten. Rayban'ın siyah kalın çerçeveli gözlüğünü kullanıyorum. Gözlük kask içerisinde sabitleniyor. Yani gözlükte herhangi bir kayma olacağını düşünmüyorum. Hani bi süre sonra gözlük kayar, parmağınla yukarı itersin ya demek istediğim o.Kaskı yolda test edemedim. Ama evde denediğim kadarıyla sorun çıkarmayacak.

  3. #3
    amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2012
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Fizy idi şimdi Motorsuz :( şimdi ibiza
    FF350 yi Fullface olanını kullanıyorum. Bende gözlüklüyüm ve siz gibi sonradan gözlüğümü takıyorum. Yapacak birşey yok bence. Çeneden açılır giysenizde o gözlük illaki bir yerinize batar - veya tam oturmaz. Güvenliğiniz için aynen devam edin derim ben. ve Çene açılır kasklarda Alah korusun kaza anında çene kısmının dağılması durumunda çenenizi korumamış olacak kask. Yani ne anladım ben bu işten oluyor...
    "men dakka dukka"

  4. #4
    Pianoblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    FF350 modelini aldım ben yukarda yanlış yazdım kusura bakmayın. Single Mono Siyah olandan. Benim kurstaki hocam bi kaza atlatmış çeneden açılır kaskla. Kafasını bi kere yere vurmuş, bi daha ki vuruşta kaskın çene kısmı açılmış. Bunu duyduktan sonra asla fullface kasktan şaşmam.

  5. #5
    Permatiq59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Tekirdağ / Çorlu
    Motosikleti
    KapÇık
    bende ls2 fullface kullanıyorum gözlüklüyüm arkadasların dediği gibi gözlük içerde sabitleniyor. sıkıntı cekmıyorum.kaskı kafanıza göre almanızı tavsiye ederim. gözlükle rahat edicem diyip buyuk kask almayın. buyrun fotolar.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]

  6. #6
    hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    ff 370 modelini uzun süre araştıran ve sonrasında satın alan birisi olarak, bu kask sharp testine girmedi. Sharptan 4 yıldız alan ff386 modeli ve bu kask pek bulunmuyor türkiyede. Kaskların vizörleri bile aynı bu arada. Sahibinden de bakarsan orda ff386 satanlar var. Ne farkı var dersen Ls2 nin global sitesinden kataloğu indirdiğinde koruma katmanı olarak ff386 nın 1 kat fazladan olduğunu ve çok az daha ağır olduğunu göreceksin. Kullanan arkadaşlar malzeme kalitesinin 370 den az daha düşük olduğunu söylüyorlar.

    450 km lik ff370 yorumuma gelirsek çok rahat ve pratik bir kask. Kafada çok büyük duruyor bu bence bir eksi. 100 den sonra dehşet rüzgar sesi var beni rahatsız ediyor. Referans olarak bmw system 6 yı alıyorum, 120 km kadar kullandım ses olarak arada dağlar var tabi fiyat olarakta

    Benim sana tavsiyem Agv longway 2 kaskına bakmandır. Ben ff370 aldım ancak aklım agv de kaldı sanırım daha sessiz bir kask kendileri ve sharp testi mevcut.

    Fiyat olarak ff370 peşin 160 a bulunabiliyor agv 220 den aşağı yok sanırsam.

  7. #7
    Permatiq59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Tekirdağ / Çorlu
    Motosikleti
    KapÇık
    şimdi yeniden baktım ''ff351-1'' benimki. sharp testinden 5te 4 var etiketlerinde

  8. #8
    salcano_7946 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2012
    Şehir
    KARACABEY
    Motosikleti
    cbf 150
    ff370 easy kask kullanıcısı olarak kask baya bı buyuk duruyo kafada.ama benım tavsıyem deneyerek alman.bu kaskları bır dıger ozellıgıde bas kalınbın ne ıse onu alman sonrasında acılıyo.ben tam uyanını aldım 3 aydır haftada 5 gun kullanıyorum sankı hafıf bollastı.eksı olarak gordugun tek yanı uzun yolculuklar esnasınd ceneyı fazla sıkıyor olması.fakat cene acılır oldugundan rahatsız ettıgını hıssettıgınde acıyorsun ceneyı rahatlıyorsun.ben kullanıcısı olarak gonul rahatlıgıyla tavsıye ederım
    KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR

  9. #9
    Pianoblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    Alıntı Permatiq59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi yeniden baktım ''ff351-1'' benimki. sharp testinden 5te 4 var etiketlerinde
    Benimki de sizin kaskın parlağı yani ff351-3. İki dir yanlış yazdım yanlış bilgilendirmek istemem arkadaşı, tekrardan kusura bakmasın :( Aynı şekilde sharp testinden 4 yıldız almış, zatej kasa aynı.

  10. #10
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  11. #11
    DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Şubat 2013
    Şehir
    KAHİRE
    Motosikleti
    XT 660 R
    Uzun araştırmalar sonucu ff370 aldım. Açılır kask istiyordum çünkü biriyle iletişime girmek için kaskı komple çıkarmak istemiyordum . Yaz sıcağında çok bunalırsam çeyrek güvenlik sağlasa da çeneyiaçıp bir süre o şekilde sürmek istiyordum. Full face olsa sıkılsan komple çıkarman lazım ki hiç hoş değil. Ayrıca full face alırsam ve sıcaklarda çok bunalırsam bir de yazlık bir şey almam gerekecek bütçe ayırmak zorunda kalacağım diye FF370 aldım.

    İlk motorum ilk kaskım. Ses yapıyor deniyor doğrudur. 60 ı geçtikten sonra ses artıyor. Bazı ters rüzgarlarda daha fazla. Ama scooter kullandığım için hızım genelde 60 ve altında sorun olmuyor.
    Kafam 58 cm. M beden e tekabül ediyor. M beden aldım. 1,5 hafta anca oluyordur şu an daha bollaştığını farkediyorum. Daha raht tak çıkar yapılabiliyo.

    Havalandırmalar yeterli güzel çalışıyo.
    Gündüz sürekli güneş vizörüm açık gayet kullanışlı.
    Pinlock takmak için Pin ready.
    Seleflerine göre çok sattığı için parça sıkıntısı çekilmeyeceğini sanıyorum.
    Fiyat çeneden açılır bir kaska göre makul.
    İnternetten alabilirsin. Ölçün tam uyuyor sıkıntı yok.Dediğim gibi zaten 1 hafta sonraalışıyor.


    Seçim yaparken ,kullanım amacına göre seçim yaparsan seçiminle mutlu olursun. ki mesela benimki ne olursa olsun kaskı çıkarma. Çıkartacağına daha az da güvenli olsa çeneyi aç ama kask dursun idi. Ekmek almaya giderken bile kask takılı olsun idi.

    Netice 200 tl lik fiyatı mat siyah class rengi, şekli yapısı ile ff370 ihtiyaçlarıma cevap veriyor.
    İl kaskım olduğu için kıyaslama yapamıyorum ama belirtmeden geçmeyeyim , küçüğünü ve hafifini görmediğim için bana ff370 büyük ve ağır gelmiyor..
    Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
    Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
    DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..

  12. #12
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    Kasklar gayet guzel wolf modelini kullaniyorum bende tek sorun buhar yapiyor gozluklede kullanabilirsin sorun olmaz ama sen bayi de deneyerek alma imkanin varsa isekilde

  13. #13
    rs_guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2011
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    ls2 almayı düşünürseniz ve bedeniniz de biliyorsanız, en ucuz adres camgoz.com.tr
    @DEISIS
    200 liraya aldığınızı söylemişsiniz. Ben camgöz'den, 160 lira kask ve 25 lira pinlock, toplam 185 lira verdim.
    Bu kask için pinlock olmasa olmaz bence.

  14. #14
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    merak etme o kask biraz kullandıktan sonra içi daha rahatlıyor az sıkmaya başlıyor o zaman muhtemelen rahat giricektir gözlük

  15. #15

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    pcx 125 / 2018
    fuarda bir çok kask markasını test etme şansım oldu.ls2 çene açılır kaskları 170 tl e kadar bıraktılar.fakat bana çok zayıf göründü.ben tercihimi kappa kv1 çene açılır kasktan yana kullandım.440 tl den 370 tl e indirttim gayet başarılı ve kaliteli bir kask tavsiye ederim!


  16. #16

    Üyelik
    26 Haziran 2012
    Arkadaşlar hepinize yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.Eskişehirdeyim ve ff351 ve ff370 modelinide mağazada test ettim.Ama beni düşündüren kısım birincisi ff351in medium bedeni kafama çok az bir bolluk sağladı ve gözlükte biraz sıkıntı çektim,small bedeni olmadığı için onu test edemedim.ikincisi FF 370 de ise medium beden tam oturdu kafama ve gözlükle kullanımı biraz daha rahattı.Tabiki bende fullface kaskın çok daha iyi koruma sağlayacağına inanıyorum ,çeneden açılıra bakmamın sebebi ne sıcaklardan rahatsız olmam ne de kaskı çıkarmadan ufak işlerimi hallederim diye düşünmem sadece gözlük sorunundan dolayı çeneden açılırı da tercihlerim arasına koydum.Birde moderatörümüzün attığı linkteki sharp testinde ff351 de ff370 de testte mevcut değil.Acaba bu modeller 2012 olduğu için mi şuanda sharp testinde gözükmüyor?

  17. #17

    Üyelik
    23 Kasım 2012
    Şehir
    Muğla Bodrum
    Motosikleti
    Yamaha Crypton
    evet .. bende ff-351-1 var.üstündeki etikette sharp testi 4 yıldız.eski model oldugu için gözükmüyor olabilir internet sitesinde.
    Deathghost bunu beğendi.

  18. #18
    DARKSTAR54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2012
    Şehir
    sakarya/merkez
    Motosikleti
    Honda Nc700x K13- BMW 1200 GS 2008
    bende dün ff 396 şipariş ettim bugun geldi 265 tl taksitli deneme şansım olmadı zaten Ls2 nin en pahalı kaskı bu umarım iyidir...

  19. #19

    Üyelik
    11 Mart 2007
    Motosikleti
    Mondial 150mr Vulture.
    Açılır kask aldım, keşke tam kask alsaydım. Hoşuma gitti alırken, fakat şimdi ki düşünce tamamen kapalı kask almak.

  20. #20
    hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Yaklaşık 600 km oldu ff370 kullanıyorum. En kısa sürede full face ve daha sessiz bir kaska geçip bunu artçı kaskı yapmayı planlıyorum. Sürekli 90+ hızlarda seyahat edenlere bu kaskı önermiyorum, onun dışında kullanımı pratik güzel bir kask.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)