Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

R6 ve yeni ekipman alacağım. Tavsiyeleriniz???

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    1350 ve 1550 gram iki kask arasındaki farkı bırak sürüşte hissetmeyi, eline aldığında bile hissediyorsun, denedim biliyorum, 200 gramdan ne olur diye düşünüyor insan ama 2 sene 1550 ye alışınca insan, 1350 gramın hafifliğini anında hissediyorsun Scorpionların ağırlığının ana sebebi sanırım iç pedlerin şişirme aparatı olması, güneş vizörü de artı ağırlık tabii.
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    leventgocukl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    '13 gt250r '08 gt650 '11 monster 696
    Alıntı vale_rs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin kaskı ve onu inceledim şimdi. ağırlık olarak exo500 1,50kg, exo1000 1,65kg. yazıyor. 150 gram fark var. sürüş de bu fark çok hissedilirmi bimiyorum. bunu abilere sormakta fayda var. exo500 4 yıldız almış. exo1000 gibi. aman aman ses yalıtım farkı yada başka bi fark yoksa 500 tercih edebilirim. sanırım daha uygun olacaktır fiyat konusunda.
    150 gram fark oldugunu bılmıyordum ıkı kaskı elıme aldım ve baya agır geldı exo 500 e gore. Yanak pedlerı sısırılıyor cene tarafında ufak hava pompalıyan yer var sesyalıtımını onemlı olcude etkılıyor. Kullanım acısındadan gayet rahat ve kullanıslı exo 500 u kesınlıkle onerırım.

  3. #23
    tosbaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ocak 2013
    Şehir
    İSTANBUL
    Öncelikle Bülent ve oocan abime katılıyorum şöyle izah edeyim vale_rs arkadaşım bende senın gibi 250 cc kullanıcısıyım yani 2 ay öncesine kadar öyleydim ninja 250 r ile 3 ayda 8.000 km yol yaptım(öncesindede 150 cc scooter ve 250 cc chopper la toplamda 12.000 km ) bende 600 cc almak için kolları sıvadım ve yazın hem r6 hemde Cbr 600 f ile deneme sürüşleri yaptım arkadaslarımın makınaları ile hatta deneme sürüşü demeyelimde haftanın 2 günü sürekli gezmece dolaşmacalar..
    Lafı uzattım ama sana tavsiyem varsa imkanın bir dene derim oocan abimizimde dediği gibi r6 manevra ve agresiflik bakımından Cbr 600 f e göre çok ama çok farklı bi makina en azından ben inanılmaz zorlanmıştım bu sendinde zorlanacağın anlamına gelmıyor ama arada çok fark olduğu tecrübeyle sabittir. Umarım dilediğin makinaya bir an önce kavuşursun.
    Kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.
    Bu arada kullanabilme imkanım olan 600 f di o yüzden ikisini kıyaslayabildim

  4. #24
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    09 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '78 Honda XL50, T1, '68 Simson Schwalbe, '91 Honda
    Her ne kadar bazı fikirlerine katılsam ve katılmasam da, ben en çok bu kadar ateşli kavgada, Okan Sinan Ocan beyefendinin hayatında gerçekten hiç R6 sürüp sürmediğini merak ediyorum.

    Diğer yandan, R6 gibi bir motosiklet sürmeyi planlıyorsanız, kaskın ve koruma ekipmanının en iyisini almanızı şiddetle öneririm. Ben biraz sokakta ve bir gün boyunca Cadwell Park'ta, pistte sürdüm. Şakası yok. Öyle Skorpion falan kaskla olacak iş değil. Doğru düzgün fiber bir kask ve en az EN 1621-2 ibareli korumalar iyidir. Bütçenizin el verdiği en iyi ekipmanı alınız. Üzerine bol eğitim alınız, hayvanın tadını çıkarınız (Rüya gibi bir Yaz sizi bekliyor).

    Not: R6 Sokakta, dar gidon turu, aşırı yüksek devirlere kadar torku düşük makinesi ve füzeye bağlanıp uzaya yollanan kötü adam misali ergonomisiyle sürmesi belki de en zor 600'lük. Tabii pistte tüm bunlar müthiş bir yarış makinesi demek (Det iz enadır stori). Mamafih, eğitmenlerimiz bu konuda da kim bilir ne cevherlerle (rüya değil kabus) çıkar karşımıza?

    Slmlr,
    Brkn
    caneryavuz, wolrath, viper17 ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #25
    TAYFUNBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2011
    Şehir
    Samanyolu Galaksisi
    Motosikleti
    Ktm 690 Sm
    Bu forumda iyiki var dediğim üyelerin başında geliyorsun abi.Keşke bu forumda olmasın dediklerimin de çoğu burada


    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    9 Metre Kefen bezi (44 tel hasse, 150 cm en)
    • 1 Adet Sünger
    • 1 Adet Sabun (200 gr)
    • 1 Adet Pamuk (50 gr)
    • 2 Çift Eldiven
    • 1 Poşet Çörek otu (25 gr)
    • 1 Adet Kafirun
    • 1 Şişe Gül suyu (300 gr)
    • 1 Adet Havlu
    • 1 Adet Peştemal


    Sağlam bir hayat sigortasıda kalanların acısını azaltmasada geride kalanların madden rahat etmelerini sağlayacaktır.

    Allah rahmet eylesin
    caneryavuz bunu beğendi.
    https://www.youtube.com/user/funtay34
    http://instagram.com/tayfunboralegend/
    https://www.facebook.com/tayfun.bora

  6. #26
    sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2010
    Şehir
    Bursa - İzmir
    exo1000 kask kalmadı arkadaşım haberin olsun, üretimi hatta stokları da bitti, xxl yada xxs bedenini anca bulursun, ama kafana uyarsa on numara kasktır 636da kullan arkadaşım çok memnun olduğunu söyledi

    r6 mevzusuna yorum yapmıycam daha tecrübeli abilerimiz sana yol gösterir/gösteriyor... mizaclarına vs alınma çünkü hergün bu tip başlıklar görüyoruz ve fikir almak istediğine göre gerekli tecrübeye sahip değilsin yanlış düşünüyorsam kusura bakma. Burda kimse bir diğerimize zarar gelsin istemez, birbirimize ters gelen yorumları bile göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim
    Ninja

  7. #27
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Hocam siz kararınızı vermişsiniz saygı duyarım.
    Hepimizin aklında güzel böyle agresif motorlar kullanmak vardır ama ben işimi şansa bırakmayı pek sevmem. Yaşımız biraz geçti geç başladık ama motosiklet hayatımıza ama uzun yıllar kullanmak istiyorum.
    Bence 250 likten 600 lük bir yarış motoruna geçişte arada mutlaka bir şeyler olmalı, ben bu yolu izlemeyi düşünüyorum.
    250 cc ler 30 hp civarında bundan sonra iki silindirli 500-600 cc yani 50-60 hp civarında veya olmadı 4 silindirli 600 cc olup kullanımı daha kolay olan (R6 ya göre) çıplak ve turing motorlardan birini kullanmak daha mantıklı geliyor. Yarış tipi motorlar yakın güçlü motorlardan sonraki durak olmalı.

    Size kazasız belasız sürüşler diliyorum hocam.
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

  8. #28
    vale_rs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2006
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    2015 kawasaki 636
    herkesin yorumlarını okuyorum. kimseye de alınmam. zaten kimseye ters bi ifadem de olmadı, olmaz. görüşlere açığım. 2006 dan beri bu forma üyeliğim var. sıksık girmesemde göz atarım. eskiden çok sık katılırdım. hepsi için olmasa da, topiğin uzaması, suyunun çıkmasıyla aynı anlama gelmeye başlayınca eskisi kadar katılmaz oldum. sadece ihtiyacım olana göz atıp çıkıyordum. demem o ki buranın havasına aşinayım. yadırgamıyorum. aksine ihtiyacım olanı her görüşte bulabilirim. yeterki kimseye saygısızlık yapılmasın.
    bu kadar sosyal mesajdan sonra; carl, diyosun ki scorpion olmaz daha iyisine bak. daha iyisi derken kriter sharp testi ise arai shoei yada schuberth ler de genelde scorpion gibi 4 yıldızlı. malzeme yapıları farklı olsa da 4 yıldız almışlar. bu durumda bunlar aynı sağlamlığı gösterir. bunun başka bi kriteri de mi var ve ben bilmiyorum? görüşünden anladığım, kalite = marka. bu durumda sharp testindeki yıldızları görmezden mi gelelim. ayrıca EN 1621-2'i söylediğin iyi oldu bu kriter olacak benim için, bilmiyordum. eyvlh.
    bu arada bunca yıl ufak motorları bisiklet misali kullandıktan sonra, level in hakkını vermek adına eğitimi de düşünücem. en kötü ihtimalle tecrübe erbabından el alırız. eğitim almadan da kullanabileceğimi biliyorum fakat, bilmediğim biçok şeyin olduğuna eminim.
    behçet hocam. haklısın biliyorum. okan abinin demeye çalıştığı da benzer şey. ss lerin durumunu, artıları eksileri bi gözden geçirdim. kendimi de öyle. körlemesine risk alan biri değilimdir, ancak bununla farklı bir tecrübe edineceğim kesin. o da motoru tanıdıkça olacak. vitesi 3 den 5 e atsamda bazıları bunu becerir. bende bu konuda kendim için öyle düşünüyorum. saygılar.

  9. #29
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2009
    Şehir
    Hamburg
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı Carl Gustav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her ne kadar bazı fikirlerine katılsam ve katılmasam da, ben en çok bu kadar ateşli kavgada, Okan Sinan Ocan beyefendinin hayatında gerçekten hiç R6 sürüp sürmediğini merak ediyorum
    Slmlr,
    Brkn
    Sevgili Barkin ,

    Kullanmadigim bir motor hakkinda bu kadar emin konusmam elbette. Zaten R6 yi bilmiyor olsam yonlendirme konusindaki beklentileri hakkinda bu kadar bilgi sahibi olamazdim. Evet ben egitmen gozu ile guvenligi on plana alarak goruslerimi yaziyorum eglence faktoru daha geri planda .Ayrica tartisilan makinanin pistlerdeki veya topraktaki performansi beni baglamiyor . Ben gercek hayatta trafikteki kullanimi baz almak zorundayim . Aynen senin dedigin gibi diger kullanimla enadir stori
    Bu arada cool jr da yaptigin egitmenler hakkindaki yorumlarin Ankaraya kadar geldi ,yerin kulagi var haberin olsun elbet bi tenhada kistiririz seni

    Sevgilerimle
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

  10. #30

    Üyelik
    21 Mayıs 2012
    yardır gitsin ya
    [B]King is back baby!King is back![/B]

  11. #31
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    09 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '78 Honda XL50, T1, '68 Simson Schwalbe, '91 Honda
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada cool jr da yaptigin egitmenler hakkindaki yorumlarin Ankaraya kadar geldi ,yerin kulagi var haberin olsun elbet bi tenhada kistiririz seni
    Zaten 2 eğitmene söyledim ben yorumlarımı: "Art akademi, fart akademi ben anlamam, bir eğitmen teorik eğitim yerine kendi fütuhatlarını anlatıyorsa öyle eğitim olmaz. Eğitmen bilge ve alçakgönüllü olur. Çünkü gerçek bir hoca, aslında kendi öğrettiğinden daha fazlasını öğrencisinden öğreneceğini bilir."

    Bunları ilk kez zikretmedim. Daha önce Bilkent'te yaptığım sohbette de benzerini anlatmıştım.

    Ben her köşede beklerim sizleri hocam. ;)

    Slmlr
    Brkn
    ReiZzZ ve viper17 bunu beğendiler.

  12. #32
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2009
    Şehir
    Hamburg
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı Carl Gustav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten 2 eğitmene söyledim ben yorumlarımı: "Art akademi, fart akademi ben anlamam, bir eğitmen teorik eğitim yerine kendi fütuhatlarını anlatıyorsa öyle eğitim olmaz. Eğitmen bilge ve alçakgönüllü olur. Çünkü gerçek bir hoca, aslında kendi öğrettiğinden daha fazlasını öğrencisinden öğreneceğini bilir."

    Bunları ilk kez zikretmedim. Daha önce Bilkent'te yaptığım sohbette de benzerini anlatmıştım.

    Ben her köşede beklerim sizleri hocam. ;)

    Slmlr
    Brkn
    Fart esprisine yarildik
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

  13. #33
    vale_rs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2006
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    2015 kawasaki 636
    Verdiğinizin bilgiler için sağolun arkadaşlar. Ekipmanlar konusunda alternatiflerim şekillenmeye başladı. Ancak yinede aramaya devam.
    Diğer yandan temiz bir r6 bakıyorum. Siyah tercihimdir. 2008 Olabilir. 22000 tl yi geçmeyecek ve az km. (20000km altı) olursa iyi olur. Bilen duyan varsa hbr versin 10 gün önce bi tane vardı ısparta da. Madden hazır olmadığımdan görüşemedim. Sanırım artık o başkasına ait.
    Motoru aldığımda yine burda deneyimlerimi paylaşıcam. Ancak motoru aldıktan sonra burayı ihmal edersem 'hakka mı kavuştu' geyikleri yapmayın. Muhtemelen keyfini sürüyorumdur. (Şu an gidon elimde bi resim gözümde canlandı. Sadece gidon ) Allah korusun
    Neyse paylaşımlarınızı esirgemeyin. Herhese kazasız belasız....

  14. #34
    forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    9 Metre Kefen bezi (44 tel hasse, 150 cm en)
    • 1 Adet Sünger
    • 1 Adet Sabun (200 gr)
    • 1 Adet Pamuk (50 gr)
    • 2 Çift Eldiven
    • 1 Poşet Çörek otu (25 gr)
    • 1 Adet Kafirun
    • 1 Şişe Gül suyu (300 gr)
    • 1 Adet Havlu
    • 1 Adet Peştemal


    Sağlam bir hayat sigortasıda kalanların acısını azaltmasada geride kalanların madden rahat etmelerini sağlayacaktır.

    Allah rahmet eylesin
    Hocam alemsin, listeye bayıldım yaa on numara olmuş.
    '92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)