Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Zorunlu Trafik Sigortası Hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    birolbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Aralık 2012
    Şehir
    İzmir/Karşıyaka
    Arkadaşlar ilk motorum olarak 2013 model 2. el bir cbr 125r aldım. noterden devir teslim işlemlerini hallettik. fakat şu an elimde ruhsat yok sadece noterden aldıgım evraklar var. sorum şu: ruhsatı almam için zorunlu trafik sigortasını mı yaptırmam gerekiyor önce ? yoksa ruhsatı aldıktan sonra mı yapılıyor bu sigorta ? birkaç yerde ruhsatın 2 hafta içinde adrese postalandığı yazmış. emniyete gidip elden mi almam gerekiyor yoksa beklemem mi gerekiyor ? son olarak internetten sigorta teklifi almak için birkaç siteye girdim plakamı yazdığımda TC numaramla uymadığını söylüyor. ruhsatı almadıgım için mi bu şekilde görünüyor anlamadım normalde benim TC me kayıtlı olması gerekmiyor mu plakanın şu an ??

    sorularımı cevaplarsanız gerçekten çok sevinirim şimdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    captain79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2010
    Şehir
    İzmir Karşıyaka
    Motosikleti
    Hyosung GT 250R 2013
    Merhaba,
    Öncelikle hayırlı olsun. Ben de motosikletimi yeni aldım ve öğrendiğim kadarıyla noter satışından sonra 10 gün eski trafik sigortası, yani motosikleti satın aldığınız kişinin sigortası geçerli. Bu yüzden eski sigorta poliçesinden bir fotokopi almıştım ben. İsterseniz hemen, isterseniz bu 10 günü kullanıp 10 gün sonra da sigorta yaptırabiliyorsunuz. Sigortayı yaptırmak şartı ile, satış tarihinden 15 gün içinde trafikten elden tescil belgenizi teslim alabilirsiniz. Sigortayı yaptırmazsanız vermiyorlarmış sanırım. Eğer sigortayı yaptırıp da elden trafikten almazsanız, 15 gün sonra evraklarda görünen adresinize postalıyorlar. Diğer sormuş olduğunuz plaka konusunda bir bilgim yok. Yardımcı olabilmişimdir umarım..

  3. #3
    agrasiwe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul - Gaziosmanpaşa
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    arkadaşar, trafik sigortasını satışı noterden aldıktan hemen sonra yapacaksınız, ardından karakola gideceksiniz, ruhsatınızı alacaksınız, aksi taktirde 15 gün sonra postalanmaz, trafik sigortasını hemen yatırın, elinizdeki geçici ruhsat 15 gün geçerlidir,

  4. #4
    HanzoLife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Aralık 2013
    Bende motorumu 09.2013 te 2. el aldım motorun ilk sahibi noter satışından önce zorunlu sigortanın gününün geçtiğini bana söylemişti.
    Satış gerçekleşti noterden aldığm evrakla 2 gün sonra emniyete gittim 5 dakikada ruhsatımı aldım emniyetten bana sigorta konusunda zorlama yapılmadı. 20 gün sonra da teklifler alarak sigortamı yaptırdım zorunlu sigorta satışa veya ruhsatı almana mani değil.

  5. #5
    WanD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2010
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda 650F
    Öncelikle hayırlı olsun. Yorumlara bakılırsa , bölgeye göre trafik işleyiş işlemlerinde değişiklik söz konusu... Noterden satış olduktan hemen sonra trafiğe gidersen önce ki sigortanın düşümü yapılmadığından , sistemsel olarak araç sigortalı gözüküyor ve ruhsat işlemleri tamamlanıyor. Sistemde önceki trafik sigortası iptal edilirse trafik şubede işlem yapılmıyor...
    Defalarca kez yaşadığım olaydır Çoğu illerde ise trafik şubede ki görevli memur bizzat yeni sigorta poliçesini istiyor...

  6. #6
    HanzoLife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Aralık 2013
    Bu işlerin ilden ile değişeceğini hiç düşünmemiştim kanunlar ülke geneli uygulanmıyor sanırım Eyalet sistemi gibi olmuş

  7. #7
    WanD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2010
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda 650F
    Alıntı HanzoLife adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu işlerin ilden ile değişeceğini hiç düşünmemiştim kanunlar ülke geneli uygulanmıyor sanırım Eyalet sistemi gibi olmuş
    Maalesef sistem bu şekilde işliyor... 2 ay önce kadar Alanya'dan 600rr aldık hemen trafik şubeye gittim , memur trafik sigortası istedi. Aynı olay İzmir ve Aydın'da da başıma geldi. Antalya da ama noterden hemen sonra trafik şubeye gidersen işlemini hallediyorlar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)