Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motora Başlama Hikayem (Yeni başlayacak olanlara tavsiyeler içerir - Resimli)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ihakanvardal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda VFR 800, Suzuki Hayabusa gsxr 1300
    Öncellikle herkese Selamlar,


    Motosiklet aşkı bende biraz geç başladı. Yaşım 28 ve sadece 1 yıl oldu başlayalı. Evliyim ve Allah nasip ederse Haziran ayında bir kız babası olacağım.
    18 yaşlarındayken ara sıra arkadaşlarımın scooterlerini yada mopetlerini kullanarak kendimi teselli ederdim. Motosiklet almak istediğimde ailem karşı çıkardı bende onları kırmamak adına hiçbir zaman karşı çıkmadım ve otomobille hayatımı devam ettirdim.

    Aradan uzun yıllar geçti evlendim kendime iş kurdum v.s

    Bir gün sevdiğim bir abimin dükkanına ziyarete gittim. Aylarından Nisandı ve hava çok güzeldi. Kapının önünde bir tane Mondial Zat 150 vardı kırmızı. Baktım baktım abi şu anahtarı bir versene dedim ve pıtır pıtır ara sokaklarda gezdim. İnanılmaz bir keyif aldım. 5 dakika sonra gelirim demiştim 45 dakika gezmişim haberim yok

    Sonra kendi kendime ''bir tane scooter al nolcak'' dedim ve gittim SYM GTS 250 aldım




    Çok mutluydum! Evim Libadiye de işyerim Küçükyalı da. Her gün SYM ile gidip geliyordum püfür püfür.

    Şimdi gelelim kuru fasulyenin faydalarına


    -Ehliyet almayı ihmal etmiştim nasıl olsa bir gün alırım diye. (2 Kere ehliyetsiz yakalandım ve gözümün yaşına bakmadılar 750 TL + 750 TL ceza ödedim. Adliyede süründüğünüz de cabası! A2 Ehliyeti 500TL Arkadaşlar....)


    -Bütçem olduğu halde gidip uygun olsun diye LS2 çeneden açılır kask aldım. Ölçü bilmeden cahilce kendimce kafama uyan birtane aldım (Kask çok büyüktü ve kafamda oynuyordu.Nasıl almam gerektiğini bilmeden aldım bu büyük bir hata! Mutlaka işi bilen birinden almak önemli. Mümkünse önce paranızı kaska harcayın sonra motor alın! İyi bir kaskın ortalama fiyatı 700 TL-1500 TL arası. Kafanızın değeri paha biçilemez, 100TL ye alacağınız kask sizi korumaz sadece takke niyetine takarsınız.)


    -Mont,eldiven,böbrek koruyucu,dizlikten bi haber geziyordum ortalıkta (Şu anda her iki dizimde sancılar başladı.Yediğim rüzgarların acısı şimdi yeni yeni çıkıyor)


    Bunları yazdıktan sonra gelelim şimdi işin ''en güzel'' kısmına --->


    Bir gün taktım kaskımı eve gideceğim.Çok keyifliydim o gün.Taktım kulaklıklarımı açtım hareketli bir şarkı ve çevirdim kontağı. Küçükyalı da Atatürk caddesi vardır. Her gün o yolu kullanırdım E-5 e çıkmak için. O gün de aynısını yapıp müziğin etkisyle şımarık bir şekilde (bknz. ikarus sendromu) gidiyordum. Bu ara Atatürk caddesi şu şekilde



    Uploaded with ImageShack.us

    Önümde bir tane miy miy giden Ford Focus vardı. Ben ise slalom çize çize ilerliyordum (müziğin etkisi işte) . Baktım ilerlemiyor sağından geçeyim dedim. Dedim dedim patladı gitti Ben sağından geçmeye çalışırken abimiz aniden sağa kıvırdı ve ben arka kapıya girdim. O aldığım LS2 kask nerdeyse kafamdan çıkıyordu. Çok hızlı çarpmadım.Hızım 30km/h civarındaydı çarptığımda. Sağ ayağım (ayağımda converse) sıkışmıştı motorun altında ve ben kukla gibi gidonun üstünde asılı kaldım. Kulaklarımda hala ''danza kuduro'' çalıyordu. Etrafıma birden bi sürü insan doluştu. Kolumdan çekip kaldırmaya çalıştılar. Hiç birşeyim yoktu dim dik ayaktaydım. Ordan Esnaf bir abi ''Hiç birşeyin yok maşallah Osmanlı Torunu gibisin'' dedi. (120kg bir adamım bu ara).
    Ben hala kazanın şokunundaydım. Herkes merakla ve acıyan gözlerle bana bakıyordu. Sağımı solumu kontrol ettim kanayan bir yerim var mı gerçekten iyimiyim ben diye. O an içime nefret doldu ve bana çarpan adama baktım. Amacım belli, zamanında kickboxun vermiş olduğu tecrübelerimi konuşturmak ama bi baktım adam 65 yaşında ahı gitmiş vahı kalmış bir adam. ''evladim iyimisin hemen hastaneye gidelim'' dedikten sonra ben sakinleştim ve kaldırımın kenarına oturup ortağımı aradım. Bu ara hala ehliyet yok ve kaza tutanağı tutulacak. Neyse uzatmıyım fazla başka birinin üzerine yaptık kazayı hal ettik bir şekilde.
    Kazanın üzerinden tam 1 yıl geçti ve hala sağ başparmağım sızlıyor arkadaşlar. Şans eseri başımdan kask fırlamadı. Şans eseri ayağım kırılmadı. Eğer adam gibi bir motor botu olmuş olsaydı ayağım o şekilde ezilmezdi. 30km/h gibi bir hızda bunlar yaşandı. Gerisini siz düşünün....


    ***Bunları yaşadıktan sonra arkadaşlarım ''tamam yeter artık binme şu merete evli barklı adamsın birdahaki sefere bu kadar şanslı olmayabilirsin'' dedi. Ailem bu sorumsuz hareketime çok kızdı.Eşim perişan oldu. Ben hiç vazgeçmedim motosikletten. Hatalı kimin olduğunu çok iyi biliyordum çünkü. Hatalı bendim. Ne motorun bir suçu vardı nede o yaşlı amcanın. Suç cahilce o hareketleri yapıp riskleri hesaplamadan bodozlama giden bendeydi.
    Bu bana çok BÜYÜK bir ders oldu ve başladım iyice araştırmaya


    Ehliyete yazıldım ve bir tane HONDA CBF 150 aldım.Hayatımda yaptığım en mantıklı hareket oldu bu motoru almakla.



    Bu motosiklet hiç kimseye çekici gelmez.Hatta arkadaşlarınız sizinle dalga geçebilir.Üzerinde beni bir düşünün. 120 kiloyum demiştim ve altımda gözükmüyordu desem yeridir.Ama siz gerçek anlamda hayatta kalıp motosiklet kullanmayı istiyorsanız bu motoru almanız farzdır.
    Bakın arkadaşlar ben bu motoru almadan evvel 1 günlüğüne Honda 600rr kiralamıştım nasıl birşeydir diye. Bakın fotoğrafa ve vücut dilim ne söylüyor ---->



    Motordan çok korktum! Bir o kadar da heyecanlı geldi. Ama 100km/h yi geçemedim korkumdan. Virajlarda bildiğim bütün duaları okuyup öyle giriyordum. Bileklerime ağrılar giriyordu. Bildiğin işkence çekiyordum. Motordan inince attan inmiş gibi oluyordum. Yani YANLIŞ bir hareket


    ***Her gece forum forum dolaşıp bu işin nasıl olması gerektiğini nelerin yapılıp yapılmaması gerektiğini öğrenmeye başladım. Yabancı dillerim olduğu için hem almanca hem ingilizce olan bütün forumların altını üstünü getirdim. Donald Duck amcanın Motosiklet teorisini okudum. Keith Code'nun bütün videolarını izledim ve makalelerini okudum. Bu yazımı okuyanların %80 i low ve high siding nedir bilmiyordur. Bakın alın işte bir eksilik!! bende öyleydim. Araştırmak ve eğitim almak bu işin en önemli kısmı...


    Yaklaşık bir 5000 km sonra CBF imi satıp BMW F 650 aldım (bu da başlangıç için çok ideal bir motosiklettir CBF den sonra tabi)






    Bu motorla 2000 km yaptıktan sonra da satıp hayalim olan VFR 800 aldım








    Arkadaşlar siz siz olun önce paranızı kaska ve üst başa harcayın.Kalan paranızla gidin motor alın. Yetmiyorsa almayın seneyi bekleyin. Benim yaptığım hataları yapmayın.Eğer siz bu sitede bu yazdıklarımı okuyorsanız ana sayfada yer alan teknik bilgileri ve sürüş hakkında yazılan yazıları okuyun.Eğitim alın ve sakın super sport bir motosikletle bu işe başlamayın! Onca insan aynı şeyi söyluyor burda. Hepsi bu işin üstadı ve sayılı kişiler. Ben hala çok acemiyim! Sizden sadece bir adım öndeyım ve hala öğrenmem gereken bir sürü şey var!

    Sizlere yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

    Tekeriniz hep düz bassın
    saturn, jackonbir, alisoylu38 ve 42 diğerleri bunu beğendiler..
    “Don't cry because it's over, smile because it happened.”
    Dr. Seuss


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Mart 2012
    Şehir
    istanbul-göztepe
    Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    emeğinize sağlık faydalı ve keyifli bir yazı olmuş
    ihakanvardal bunu beğendi.

  3. #3
    emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XJ6
    Rezerve alalımda okuruz bi ara

  4. #4
    DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Şubat 2013
    Şehir
    KAHİRE
    Motosikleti
    XT 660 R
    1 yılda çok şey yaşamışsınız. Resmen blok ders yapmışsınız

    Güzel anlatım faydalı bilgiler için teşekkürler.
    ihakanvardal bunu beğendi.
    Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
    Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
    DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..

  5. #5

    Üyelik
    23 Nisan 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial 100 ukh, 2001 Titan Deluxe
    AŞK insana neler yaptırıyor değil mi ?
    jr. ve ihakanvardal bunu beğendiler.
    Fazla değil.. Bi Cbr'nin ruhsatında adım yazsa yeter.

  6. #6
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Güzel paylaşım. Teşekkürler.
    ihakanvardal bunu beğendi.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  7. #7
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Keyif ile okudum yazınızı... Bende küçükyalıda ikamet ediyorum şuan. (Kadir has) Sizin işyeriniz ne taraflarda acaba ?
    Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.

  8. #8
    COMTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2013
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    YBR
    hayallerini gerçekleştirdinse senden mutlusu olamaz.allah kaza bela göstermesin birdaha aslında bu aşk bambaşka birşey hep yeni ufuklara bence sonu yok bu sevdanın şahsen ben binebildiğim kadar binecem motora bizim burda bir ormancı emeklisi bir amca vardı yaş75 falan motora 2 teker binemeyince bi zaman sonra 3 teker takmış yani sepet yanına 75 lik neneyide alıp çarşıya inerlerdi kış bile olsa bazen düşünürdüm lan bizde böylemi eskiyecez motor üstünde diye velhasıl benimde hayalim ilk etepta ful koruma+1200gs gibi iri yarı bir motor alıp ege ve akdeniz turu yapmak bu motorla tanıştığım zamanlardaki hayalim şimdi olsa daha farlı düşünürdüm daha uzaklara.inşallah ilk fırsatta(maddi/manevi)bende bunu gerçekleştirmek istiyorum.ama hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz insan hayalleriyle yaşar hayallerinizden ayrılmamak dileğiyle .saygılar
    BİR DÜŞMANI AFFETMEK ,BİR DOSTU AFFETMEKTEN DAHA KOLAYDIR.

  9. #9
    ihakanvardal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda VFR 800, Suzuki Hayabusa gsxr 1300
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Keyif ile okudum yazınızı... Bende küçükyalıda ikamet ediyorum şuan. (Kadir has) Sizin işyeriniz ne taraflarda acaba ?
    İlginize teşekkür ederim, işyerim minibüs caddesine çok yakın. Carreforun karşı sokağında TAHA Yapı dükkanım. Yolunuz düşerse mutlaka çay içmeye beklerim. Ara sıra kafama estiğinde ansızın yola çıkarım VFR ile, sizde eşlik ederseniz tadından yenmez.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:01 ----------

    Alıntı COMTAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayallerini gerçekleştirdinse senden mutlusu olamaz.allah kaza bela göstermesin birdaha aslında bu aşk bambaşka birşey hep yeni ufuklara bence sonu yok bu sevdanın şahsen ben binebildiğim kadar binecem motora bizim burda bir ormancı emeklisi bir amca vardı yaş75 falan motora 2 teker binemeyince bi zaman sonra 3 teker takmış yani sepet yanına 75 lik neneyide alıp çarşıya inerlerdi kış bile olsa bazen düşünürdüm lan bizde böylemi eskiyecez motor üstünde diye velhasıl benimde hayalim ilk etepta ful koruma+1200gs gibi iri yarı bir motor alıp ege ve akdeniz turu yapmak bu motorla tanıştığım zamanlardaki hayalim şimdi olsa daha farlı düşünürdüm daha uzaklara.inşallah ilk fırsatta(maddi/manevi)bende bunu gerçekleştirmek istiyorum.ama hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz insan hayalleriyle yaşar hayallerinizden ayrılmamak dileğiyle .saygılar
    Yeterli tecrübeye ulaştığım zaman tek hayalım bir amiral gemisiyle (BMW 1200 adv.) avrupa turu yapmak. Youtube daki videoları izlemekle yetiniyorum şu an
    “Don't cry because it's over, smile because it happened.”
    Dr. Seuss

  10. #10
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    süper anlatım roman gibi olmuş ders alınması gereken yazı
    ihakanvardal bunu beğendi.

  11. #11
    Tulpar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR650R
    Motor sevdası bitmiyor ailem tüm karşı çıkmalarına rağmen kendi paramı kazanmaya başladığımda almıştım motoru hiç unutmam scooter zamanlarımda bir kask almıştım 30 tl ye işimi görsün v.s birgün kask elimden asfalta düştü ve kırıldı o an kaska bakıp 3-5 dk düşünmüştüm ben ne yapıyorum diye yıllar geçti aynı senaryoları yaşadım kaza yaptım hıç suçum yoktu resmen haksızlığa uğruyordum her gün sıkıştırılmalar yok sayılıp önüme kıranlar nede olsa motor denilip kullanıcısınında insan olduğunu unutan bir sürü şöförler artık bırakıyorum dedim ne var ne yok sattım ama olmadı şimdi fazer 600 kullanıyorum( büyük cc nin çok avantajını görüyorum trafikte sesinden ve görüntüsünden dolayı genelde yol verirler bu motor pahallıdır dur geçsin deyip artık önüme kırmıyorlar ) ve şunu öğrendim motor benim için bir hobi tadını çıkart kurallara uyup yarışma havaya girme sadece yol ve motorla ilgilen şehir içinde 2 kat daha dikkatli ve yavaş ol daha uzun süren keyifli bir motor hayatın olsun .... yazılanları okuyunca aha dedim aynı ben kazasız sürüşler diliyorum ...
    ihakanvardal bunu beğendi.

  12. #12
    mustafaferah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2012
    Şehir
    marmaris
    Motosikleti
    kymco super 8 - KYMCO DİNK 200İ - LİFAN PONY 100
    YASANMIS GERCEK FILM OLMUS BU
    VALLA ALLAH KIMSEYE KAZA BELA VERMESIN AMA KAZA ANINI ANLATISIN KAHKAHAYLA GULDURDU BENI GOZLERIM YASARDI INANIN
    KASKINIZ HEP BASINIZDA OLSUN...
    ihakanvardal bunu beğendi.

  13. #13
    Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2010
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Ne güzel büyütmüşsün motoru, bizde tam tersine küçülttük. Bende mi 65 yaşında bir amca bulup lodoslama dalsam ne yapsam. anlamadım ki
    Güzel bir yazı olmuş, ahhh diye bir iç çekmedim dersem yalan olur. Valla kıskanılacak derece de bir yükseliş olmuş
    Paylaşım için teşekkürler. VFR800 de hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

  14. #14
    ceydamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2013
    Şehir
    Gaziantep - İzmir
    Motosikleti
    hero pleasure
    Dikkate alındı. Ani karar verip birikim yapmadığıma üzüldüm. Ne olucak şimdi malzeme ehliyet filan alım derken beklemekte pek bi kötü yaz geçmesin istiyorum :(

  15. #15
    Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2010
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı ceydamer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dikkate alındı. Ani karar verip birikim yapmadığıma üzüldüm. Ne olucak şimdi malzeme ehliyet filan alım derken beklemekte pek bi kötü yaz geçmesin istiyorum :(
    Sen hala motor almadın mı yaa, 10 numaradan para gelirse sana sözüm olsun. Ekobis alacağım. Bu yaz onla idare edersin artık
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

  16. #16
    mali_181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2012
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Şu an için motorsuz :(
    Cok guzel bir yazi size oncelikle bu sekilde bir paylasim yaptiginiz icin tesekkur edkyorum bircok yeni baslayacak arkadas okurda belki faydalanir ve özelestirilerinizden dolayida tebrik ediyorum hata yapmak degil bence o hatadan ders almamak HATADİR siz bunu yapmamisiniz cani gonulden tebrikler...

  17. #17
    ihakanvardal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda VFR 800, Suzuki Hayabusa gsxr 1300
    Alıntı Tolga Can adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne güzel büyütmüşsün motoru, bizde tam tersine küçülttük. Bende mi 65 yaşında bir amca bulup lodoslama dalsam ne yapsam. anlamadım ki
    Güzel bir yazı olmuş, ahhh diye bir iç çekmedim dersem yalan olur. Valla kıskanılacak derece de bir yükseliş olmuş
    Paylaşım için teşekkürler. VFR800 de hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.


    7 yaşına geldin ve seni 1.sınıf dan değil, lise 3 den başlattılar... Ne olur? Daha okumayı öğrenmeden Logaritma ve Permütasyon senin karşında durur.
    Problemleri çözemezsin ! Daha okumayı bilmiyorsun sen yavrum... Sadece elinde kalemle bişeler kararlarsın.

    Logaritma burda sizin sırf hava olsun diye aldığınız yüksek cc li motosikletiniz (600cc-1000cc) , Permütasyon ise sizin gireceğiniz virajlardır. Elinle bişeler kararlarsın dediğim de senin motosikletle yaptığın hatalardır.
    Sen yavrum bi 150cc le başla okumaya. Sonra çözersin o problemleri ALLAH'ın izniyle.


    Valla Tolga Bey umarım yazdıklarım yeni arkadaşlara bir yol gösterir. Burda klavye ile bişeler yazmak en kolayı. Kim bilir belki başıma bunları yazdıktan sonra bir iş gelecek. Motosikletin hiç şakası yok. Ben anlattıklarımda gerçekten çok şanslıydım. 30km gibi bir hızla yaşadıklarım bu.


    Bütün arkadaşların ilgileri için çok teşekkür ederim. Beğendiyseniz ne mutlu bana.
    “Don't cry because it's over, smile because it happened.”
    Dr. Seuss

  18. #18
    Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2010
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Yeni başlayan arkadaşlara tabii ki yol göstermesi önemli, en azından 2 kez yakalanmadan ehliyet almaları lazım Ben bir kere yakalandıktan sonra aldım.
    Bu arada benim ilk alfabeye başlamam jawa 250 ile oldu. Ancak 2012 bana yaramadı. 650 cc geçmek varken, 150 cc düştük. imzaya dikkat
    ceydamer bunu beğendi.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

  19. #19
    ceydamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2013
    Şehir
    Gaziantep - İzmir
    Motosikleti
    hero pleasure
    Alıntı Tolga Can adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen hala motor almadın mı yaa, 10 numaradan para gelirse sana sözüm olsun. Ekobis alacağım. Bu yaz onla idare edersin artık
    Uygun bir motor için bekliyorum birde maaş dönemim ay başı. El mahkum azıcık daha beklicem :(

  20. #20
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    sözlerinizde hiç geçmemiş ama hep saklı bir "keşke " var... doğru olan da bu.
    ben de bir zamanların eşofmanla mersin-antalya arası seyahat edenlerdendim..
    kaskım 10 tl lik yarım çinli kask. ayağımda sandalet... offfff. tam bir apaçi!
    sonra bu siteyi tanıdım, sonra yazılanları okudum, yazanlara saygı duydum.
    boş alanlar buldum, denedim.
    yazıcıdan yazılar çıkartıp uygulamalı olarak deneme - yanılma yöntemiyle öğrenmeye çalıştım.
    her gün sabahtan akşama kadar kaza videoları seyredip hata aradım, analiz yapmaya çalıştım.
    bu sitede video analizleri yaptık.
    sonra kazalar yaptım.
    zaten bir kaza, bunların pek çoğundan daha fazla şey kattı bana....
    bir kazamın ardından da bir yazımı yazmıştım.
    müsaadenle senin başlığın altında paylaşayım...

    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/48466-yine-yeniden-baslamak;-kaza-sonrasi-ilk-surusmeler.html

    Yine Yeniden Başlamak; Kaza Sonrası Ilk Sürüşmeler....
    Kaza yapmıştım…
    tarih 06/07/08… çalıştığım hastaneye gittim… ilk duyduğum sözler şunlardı;
    Belliydi kaza yapacağın… biz sana dedik abi, motor tehlikelidir diye…. Motora binilir mi artık…. Eh artık bırakırsın motorculuğu…. Haa bir de şu cümle vardı; geçmiş olsun…. Cana geleceğine mala gelsin….

    Göğsümde sımsıkı bir acı, nefes alamıyordum yine, kaburgalarım isyanlarda, cevap verecem ama polis tutanağıyla ilgileniyorum. Gözümün ucuyla rontgen filmlerimi değerlendiren doktorlara bakıyorum…. Sağ alt karın bölgemde de bir sancı var…. Hele kaburgaları bi öğrenelim de onu da konuşucam…. Bekliyorum, hele bana biri neren ağrıyor desin… diyecem ki, göğsüm ağrıyor, sağ alt batında gittikçe büyüyen içten bir sancım var. Bir de yüreğimde bir acı var kiii, motosikletim….. o benim canımdan öte değil ama canımın bir parçası işte….
    Evet cevap bu; ben bildim bileli motosiklet üstündeyim. Çok iyi bir sürücü değilim artık, artık isyan eder gibi kullanıyorum motosikleti. Umursamıyorum yolun bozukluğunu, gitmek istiyorum bir yerlere…. Bırakmak nere motorculuğu… siz arabayla kaza yapınca, bir daha arabaya binmiyor musunuz…. Cana geleceğine elbette mala gelsin, çalışır yaparım yenisini ama motorculuktan vazgeçmem!!!

    02/08/2008 motosikletimi alacam tamirden, sabırsızım. İşyerime sırt çantamla gittim, içinde kask var, eldivenlerim var, zırhım var…. Görenlerden tipik soru “uslanmadın mı” yahu “sevmekten usanır mı insan, sevgilinizden ayrıldınız diye bir daha sevmediniz mi hiç?” benimkisi boş laf, hadım doğmuş adamlara evlat sevgisini tarif ediyorum işte 

    Neyse zaman ikindi oldu, ben motosikletimi aldım tamirden, içimde belli etmediğim bir korku var, kimseyle paylaşmadığım, kendi içimde verdiğim bir savaş. Evet 18-25 yaşlar arasında pek çok kaza yaptım veya atlattım ama umursamadım o delikan damarlarımdayken ama uzun zaman oldu ölümle böyle sarmaş dolaş öpüşmeyeli, neyse ki ayrılık öpücüğüymüş bu, öpüştük ve ayrıldık bir kez daha ölümle. Belki de terliydim de kayıverdim avuçlarından onun. Sırılsıklam bir ter; aşktan olma…. Evet motosikletim önümdeydi…. Ve işte hikayenin belki başladığı yer, belki de tam can alıcı noktası!!!

    Çıktım üstüne, acemi bir çocuğum sanki, kontağı yerleştirdim ve marş… işte “her şeye rağmen” yaptıran, sevdiren o ses… bacaklarımın arasındaki titreşim…. Evet bunlar tanıdık şeyler ama direksiyon yükselmiş mi ne? Aynalar bir garip…. Ön fren çok gevşek sanki, arka freni deniyorum…. Orantısız…. Bu motor benim değil diyecek oluyorum neredeyse ve kaskımın vizörünü indirdiğimde tık! 1. vites ve hiçbir şeye değişilmeyecek mutluluklardan biri ve ben bu mutluluğu yaşamak istiyorum, yaşamak istiyorum ve debriyajı hafif bırak,,, gaz ver!evet bu!!! Unutmamışsın oğlum Yürekçe!!! Evet bu….. arka tekerde balans mı var? Yaww özlemişim bu rüzgarı da ha… kaskımın vizöründe bi çizik varmış, kazadan olmalı.. boşver kazayı, zaten çok güvenmeye başlamıştın kendine oğlum sen, 2. vites…. Yavaş ol düşeceksin yine… olsun kalkarım… vites 3! Daha yeni kalktın yataktan, kazayı yeni atlattın, bir daha düşersen var yaa….. ne düşecem lan, gidiyoz işte  vites 4 ve az ilerde kırmızı yandı, beklemelisin… ne yapıyorduk hep, kırmızıda aynaları kontrol edip öyle yavaşlıyorduk ve mümkünse iki araba arasına girip bekliyorduk di mi… öyle yaptım zaten… sarı yandı, yeşil… tüh, heyecandan vites düşürmemişim… tık,tık,tık… bas gaza, tak vitesi… devam et olum, kaybolmamış içindeki motorize çocuk….

    Çektim sahile motoru, yaktım sigaramı…. Düşündüm… hem de çoook fazla düşündüm. Bir sigara içimi kadar ve dedim ki kendime; bak oğlum Yürekçe, aha Akdeniz, aha yol, aha motor. Sen bunların hepsine sahipsin, gördün bak, unutmamışsın bu aşkta nasıl sevişileceğini, evet bak nasıl titriyor ellerin. Yaptığın kaza büyük, evdekiler çok üzüldü, zaten yaptığın masrafı 3-5 ayda zor çıkartıp kendine gelirsin… ama yok korka korka yaşayarak inine çekileceksen bu yürek boşuna taşımız seni, beynin her gece boşuna tekrarlamış motosiklet kullanmayı, ellerin değil miydi ben hazırım diyen? Sen son hafta motosiklete tekrar binecem diye hamlığını atmak için bu sıcakta günde 3-5 kilometre yürümedin mi? Evet bunların hepsi senin şu anda yeniden o kontağı çeviresin diyeydi… korkma!!! Bu son olmayacak, korkunun da sonu yok… o zaman sen de kendindeki sonu olmayanı, sevgiyi yüklen ve bin motosiklete…
    Yeniden bindim motoruma, saymadım vitesleri, yadırgamadım aynayı, ışık her zamanki kırmızı ışık, kalkışım her zamanki yeşil kalkışı….
    Eve geldim, google earth web sayfasına girdim ve istikameti çizdim, bundan önce aldığım kararla tek başıma… artık, hep tek, tam tek…. Sabah uyanacağım, kahvaltımdan sonra fren ve aynaları ayarlayıp doğru benzinciye oradan da otobana, istikamet Adana’ya doğru, benzinim kadar gideceğim ve akşam biliyorum ki, çok sevdiğim o eskiden beri koynumda taşımaktan mutluluk duyduğum o yol yorgunluğumu her neredeyse alıp evime yetirip yatağımda aynı yastığa baş koyarak uyutacağım….

    İşin özü şudur arkadaşlar; hangi çocuk düşerse düşsün nasıl kalkıp yine ısrarla yürümeye çalışıyorsa, hangi kuş kanadı kırıldığı halde uçmak için çırpınıyorsa, hangi motosikletçi kazadan sonra yeniden motosikletine biniyorsa bilinsin ki; bunlar bir şeylere kafa tutmak değil, kafa tutan bir şeylere karşı yenilgiyi kabullenmemektir…. Yeter ki içinizdeki inancı, öğrendiğiniz tecrübeleri ve yaşayacağımız güzellikleri bir bardak çay gibi yüreğimizde, bilincimizde demleyip öyle koyalım hayatımızın sofrasına. İşte o zaman bizi biz yapan şeyin ne olduğunu bilebiliriz. Bu kimi için motosiklet kullanmak, kimi için bir uçurtma uçurmak, kimisi için sevgilisine sevgisini ilan etmek olsun… ama her ne olursa olsun,
    HER ŞEY YÜREKÇE OLSUN….

    YÜREKÇEKALIN…
    YÜREKÇE!!!
    fz6_fazer ve ihakanvardal bunu beğendiler.
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)