Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

KORNA

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Alttaki linkte bir kotu bir kaza haberi var. Ozet olarak bu arkadasin onune bir yaya, kadin, cikiyor. Bizmki kornaya asiliyor... Bakiyor ki kadin farkinda degil, fren yapiyor ama kurtaramiyor ve kadina carpiyor.

    http://www.motordelisi.com/modules.p...c&t=3315#47215

    (yazismalari okuyun, surucu ehliyetsiz..bir avukatin gorusleri filan da var)

    Kadin kanlar icinde yerde, bizimki de birkac siyrik ve ezikle hastanelik oluyorlar. Neyse olum yok, ama sonuc trajedi tabii.

    Buradan edinilecek birkac ders var biride korna kullanimi.

    Adim gibi eminim ki kornaya "asilacagina", frene asilsaydi, yada kivirmaca gibi bir kurtarma operasyonuna konsantre olsaydi sonuc muhakkak ki cok daha iyi olacakti.

    Benim tecribe ve gorgum, bu korna isi Turkiyede cok abartili. En ufak bir tehlikede suruculerin aklina ilk korna geliyor. Hatta tehlikeyi onleyecekmis yada motoru/otomobili durduracakmiscasina kornaya gittikce artan bir gucle basildigini da (hatta hic frene dokunmadan korna calarak diger araca carpan) gordum.

    Bu tur durumlarda sogukkanli olmak ve ilk once motoru yavaslatmak, tehlikeden siyrilmak uzerine calismak-yogunlasmak lazim. Yaya yada diger aractaki sagir olabilir, muzik dinliyordur, zaten sizi gormemisse kornanizi da ya duymaz, yada sesin nereden geldigini anlayincaya kadar is isten gecer. Zaten yaya uzerindeki surpriz etkisi cok beklenmedik te olabilir.

    Frene yarim saniye, 1 sn once basmak bile buyuk olcude fark yaratir. Biliyorsunuz artik cogu aracta normal ampul yerine LED fren lambalari kullaniliyor, cunku bu ampuller isinmadan isik verdiginden digerlerine gore saniyenin birkac kesiri daha once isik veriyor. Bu bir kac milisaniye aslinda gozden beyine bilgi gitmesi ve surucunun frene basmaya karar vermesi suresini kisaltan sure. Sonucta 20 cm once dursaniz, yada hiziniz 10km/h bile hafiflese bunun sonuca etkisi tartisilmayacak kadar degerli.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2004
    Şehir
    Tekirda§
    Bence bu konu tartışmaya açık ??????
    Cikolota disLeriMizi.. Hayat DusleRimizi curutuyoR...

  3. #3
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2004
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    kayıtlı olmadığım için okuyamadım ama rain arkadaşımızın da dediği gibi göreceli bir kavram ilk akla gelenin korna olması arabada da olduğu gibi çünkü hergün çeşitli olaylar yaşadığımız için önce aklımıza karşı tarafı uyarmak geliyor bence ve kornaya asılıyoruz
    ve dd abi Türkiyede abartılı demişsin ama bilinçsiz kullanıcılar yüzünden adımız çıkıyor 90'a inmiyor 80'e muhabbeti oluyor adam cep telefonu ile konuşurken karşı şeride geçicek nerdeyse frene bassak ne fayda önüne doğru kırmış geliyo aklı konuşmasında çünkü belki benim düşüncem kornaya bastığımızda tepki gösterip yolu açması
    ERASER WİLL COME BACK

  4. #4

    Üyelik
    04 Haziran 2004
    Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Bu bölüme giriş yasak, En kızdığım bir diğer olay, bari okumaya izin ver. Neyse bu konu dışı.

    Korna olayı tam bir cinnet sebebi, Adam önüne gelene korna yapıyor, gece çalışan var, çocuk var hasta bunları düşünen yok, Sabah işe giderken adam manevra yapıyor yola çıkmak için beklemek yok korna yap haydi devam.
    Korna yapmanın bir zamanı mekanı vardır yahu...

  5. #5

    Üyelik
    13 Eylül 2004
    Şehir
    ˜stanbul
    katılıyorum
    Ben motorumda arabamdaki konforu ararm

  6. #6
    Oytun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2004
    Şehir
    Istanbul
    Olay sapmış biraz ama. DD'ında dediği gibi Önce korna yerine frene bassa daha değişik olurdu olay. Ama tabi bizden kaynaklanmayan şeyler sonuçta olayın içinde olunca bizide ufaktan suçlu durumuna düşürebilir. Her zaman dikkat en önemlisi. Olayın sonu hala belli değil gibi. Mahkeme falan iş uzarsa dahada kötü olur. Her ne kadar suçsuzda olsa başı derde girebilir. Tabii kendi hatalarıda var. En başta ehliyetsiz olması. Umarım fazla büyümeden olayı atlatır.
    ...Oytun...
    ..Ainador..

  7. #7
    Mr-Metal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2004
    abi motorlara koydukları korna zaten üstündeyken bile duuyulmuyur... yapılacak en mantıklı şey debriyajı sıkıp gaza asılmak.. onun sesinden iyi ürküyorlar

  8. #8
    batucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2004
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    bilgisayar,futbol ve motor
    korna olayında son derece katılıyorum. kornaya basınca durcak sanıyolar.
    Herbalife ürünleri için pmden mesaj atın
    35 BTU 55


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler