Motoru almama daha uzun bir süre olsa da, sanırım Regal Raptor DD250e-9'a gönlümü kaptırdım fakat "bilinçli" bir sürücü olmak için bilinçli bir şekilde motor seçmek yetmiyor...

Bu noktada asıl bilinç güvenlik ekipmanları oluyor. Şimdi siz tecrübeli abilerime bir kaç sorum olacak:
Ben motor aldığımda yanında -elbette- kask, korumalı bir ceket, ve kevlar kargo bir pantolon almayı düşünüyorum. Daha fazla ekipman hem beni boğar, hemde en temeli kask ve ceket diye biliyorum; olmadı zamanla sizin önerilerinizi ve fark ettiğim tehlikelere karşın yeni ekipmanlar alabilirim şu an aklımda ki soru şu, diyorum ki: kevlar pantolon yerine, sağlam bir dizlik mi alsam? koruma oranı ne olur? ya bacak yırtılmaları? pantolon yerine dizlik alma isteğimin sebebi ise şöyledir ki, dizlik alırsam altıma ne giyersem giyeyim dizliği takar ve yolculuğa çıkarım, kevlar pantolonda ise yaz kış aynı şeyi giymek zorundayım :( bu cümlem yanlış anlaşılmasın, hani marka takıntısı gibi algılanmasın lütfen, benim derdim e ben bunu sürekli giyersem bu arkadaş yıpranacak gidecek, sürekli pantolon mu alıcaz yani dizlik almaya karar verirsem de aklıma şu soru takılıyor: -allah korusun- bir kazada motorun altında sürüklenirsem, bacaklarım yırtılmaz mı? dizlik bütün bacağımı korumuyor sonuçta.

aklımda ki bu sorular için, sizden bir kaç güvenlik önerisi istiyorum, püf noktalar gibi elbette tecrübeleriniz doğrultusunda yorumlar bekliyorum, güvenlik hakkında düz yazıyı her yerde bulurum fakat farklı tecrübeler ile farklı yorumlar dinlemek çok daha iyi olacaktır.

Saygılarımla