Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Harley XL 883L Superlow hakkında bilgi verebilir misiniz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Temmuz 2012
    Herkese merhaba,ben motor olayına yeni girecek olanlardanım. Harley'in XL 883L SUPERLOW modelini çok beğendim ancak bir takım sorularım var.Yeni başlayan biri için bu motor uygun mudur? ve motor olayına uzun yol seyahatleri yapabilmek için giriyorum,yine bu modelle bu isteğimi yerine getirebilir miyim? şayet çok yanlış bir model üzerine düşünüyorsam da beni aydınlatabilir misiniz?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Pangea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha WR 125 X
    Superlow'un kuru ağırlığı 251 kilo yeni başlayan biri o motosikleti sürmek değil eliyle bile hareket ettiremez
    Cahillerle tartışmaya girmeyin. Ben hiç yenemedim.-İmam Gazali-

  3. #3
    emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    uzun yol düşünüyorsan ve maddi durumunda iyi ise ( ki Harley istediğine göre durumun iyi ) BMW Touringlere yönelmeni tavsiye ederim. BMWF650GS ya da BMWF800 tavsiye ederim .

  4. #4
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    Başlangıçtaki en önemli sorun motosikletin kendi ağırlığını motosiklete taşıtmaktır, bu model sizi ciddi zorlar ve şahsi fiktim motosikleti sağa sola yatırmadan bunu öğrenebileceğinizi pek düşünmüyorum (çok ağır)

    Tek amacı zaten uzun yoldur bu konuda bir sıkıntı çıkartmaz aksine keyif ve konfor sağlar. Arkadaşlar 800 CC motosikletler önermiş, bunlardada gaz elciğinin hassasiyeti kavranana kadar altınızdan fırlar,

    tehlikeli anlarda veya genel seyirde kontrolü güç olur. Alışmanız amacıile illaki crouser ise maksimum 250 cc farklı bir sınıf ise 125-150 cc den yukarı çıkmanız hiçbir forumda tavsiye edilmiyor.

    200 cc bir KTM duke bile ufak bir dokunuşta önünü kaldırıyor.

    Bence birdaha düşünün.
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

  5. #5

    Üyelik
    29 Temmuz 2012
    bu kadar detaylı bir cevap yazdığınız için teşekkür ederim öncelikle. Sizin cevabınızı okuduktan sonra biraz daha araştırdım, crouser istiyorum evet illa ki keeway'in modelleri çıktı karşıma bi hayli,başlangıç için sanırım keeway daha mantıklı gibi? ya da sizin aklınıza gelen başka maksimum 250 cc olan chopper'lar var mıdır?

  6. #6

    Üyelik
    23 Eylül 2011
    Şehir
    Bingöl
    Motosikleti
    Keeway Cruiser 250 - 2008
    Alıntı doaatalay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu kadar detaylı bir cevap yazdığınız için teşekkür ederim öncelikle. Sizin cevabınızı okuduktan sonra biraz daha araştırdım, crouser istiyorum evet illa ki keeway'in modelleri çıktı karşıma bi hayli,başlangıç için sanırım keeway daha mantıklı gibi? ya da sizin aklınıza gelen başka maksimum 250 cc olan chopper'lar var mıdır?
    Merhaba,

    Keeway Cruiser 250 kullanıyorum 1 yıldır. Kullandığım makinanın marka, model vs detayına bakmadan "sadece tecrübe açısından" motosikleti ilk kullandığımda inanılmaz zor gelmişti. Hatta geri iade etmek bile bir an aklımdan geçmişti. Bu süre boyunca, viraj-sürüş teniklerini, trafiği okumayı, motosiklet mekaniğini tanımayı öğrendim... Hala da öğrenmeye devam ediyorum. Kat ettiğiniz her 1 kilometre sizin için bir tecrübe. 15000 km'dir motorun üzerindeyim. kesinlikle ilk aldığım zaman ki gibi değilim.

    Size tavsiyem diğer arkadaşlarımın ki ile aynı olacak. 250 cc'den başlayıni mekaniği, trafiği, yolu öğrenin...

    Başlangıç olarak, keeway kullanıcısı olarak Cruiser 250 modelini kesinlikle tavsiye ederim. Yamaha'nın ürettiği Virago XV250 makinesi var üzerinde ve gerçekten sorunsuz. Bu motorun farklı markalarda da kullanılan modelleri var fakat, işçilik noktasında keeway en iyisi. Motorum 2008 model ve hala gıcır gıcır, tıkır tıkır...

    Klasik chopper sesi ve V 2 hava soğutmalı "ekolleşmiş" motorun tadını almak isterseniz, bakımları vs çok dert olmasın derseniz Cruiser 250 en doğru tercih olacaktır.

    Öte yandan, Hyosung GV250 tartışmasız sınıfının en güçlü motorudur. Arada 7 Hp'lik fark var. Hız çok önemli bir faktör değil, "cruise" yani seyrede seyrede kaçıp giderim bu aptal saptal maillerden, işten güçten derseniz V2 can'dır derim size.

    Aradaki fark;
    Keeway Maks 120 (motoru zorlamadan) Maks upper noktada 140-145 Km/h hız görebileceğiniz bir makinadır. (8000 devir/dk'da)
    GV 250; Maks 130 (motoru zorlamadan) Maks upper 150-155 Km/h hız görebileceğiniz bir makinadır. (10000 devir/dk'da) (Rpm bilgisini paylaşmamın nedeni, cruiser bu gücü 2000 devir fark ile üretmekte ve mekanik aksam daha az devire maruz kaldığı için, daha uzun ömürlü olacaktır)

    Teknik karşılaştırma için;
    http://www.bikez.com/motorcycles/kee...r_250_2008.php
    http://www.bikez.com/motorcycles/hyo...v_250_2011.php


    Saygılar.
    [COLOR="#000000"][B]We believe in the sky, and we don’t believe in the sunroof.[/B][/COLOR]

  7. #7
    Raphae1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2011
    Şehir
    FENERBAHÇE, Çanakkale ve İstanbul
    Motosikleti
    Er6-F-Cbf 1000+YBR 125, gts250-cbf150-600rr-mt07
    Bahsi geçen motosikleti geçen sene bizzat kullandım. Çok ağır olduğunu zaten arkadaşlar belirtmiş. Heleki yeni başlıyorsan bu motoru ufak bir eğimde yerde bırakabilirsin. Ayrıca hava soğutmalı olduğundan dolayı ,bahar aylarında bile eğer şehir içinde kullanacaksan ,altında bir fırın. Hele ki yazın kesinlikle şort ile kullanılmamalı yoksa fırında but olursun.
    Sade bir motor olduğundan , benzin göstergesi yok. Sadece yedeğe düştüğünde ışık yanıyor. Ayrıca devir göstergeside yok. Bu yüzden kulağınızın motor sesine alışması lazım. Şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Karar size kalmış.
    ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...

  8. #8
    serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Harley Davidson Softail FXSTBI
    2005'ten öncekilerde benzin ışığı da yok
    Sportster 883 Harley modelleri içinde tecrübesi az olanlar için en uygun modeldir. Diğer modellere göre daha kolay hakim olabilirsiniz.
    Ancak tabii ki 900CC'lik bir motor hiç motor kullanmamış birisi için uygun değildir. Ama bir Harley Davidson her Cruiser kullanıcısının "günün birinde" ulaşmak istediği noktadır

    250 CC olarak Kymco Venox'u tavsiye ederim. Benim de başlangıç motorum. Gayet memnun kaldım.
    Ancak 0'ı yok, temiz bir ikinci el bulmanız lazım.
    Yeni model (2011-2012) Regal Raptor'lara da bakabilirsiniz.

  9. #9

    Üyelik
    29 Temmuz 2012
    Herkese cevapları için teşekkür ediyorum. Biraz daha araştırdıktan sonra Hsyoung GV250 modelini de beğendim sizlerin önerileri doğrultusunda da CC bakımından da düşük olması nedeniyle onu düşünüyorum. Keeway Cruiser 250 modelini de beğendim ayrıca. Her iki motorda başlangıç motoru olarak mantıklı gibi gözüküyoru.Bu modellere ne dersiniz?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler