Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Trafik sigortası ve hasarın karşılanması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    80gün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2011
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Gilera Nexus 500
    Maalesef bir kaza geçirdim ve motosikletim hasar aldı. Bütün belgeler tamamlanarak bana çarpan şahısın sigorta şirketine hasar dosyası açıldı, exper geldi ve hasar tespiti yapıldı. Motosikletimin hasar alan parçaları yurt dışından gelecek anlaşmalı oldukları bir motosiklet servisi yok, sigorta şirketi ise ödeme yapmak için ilk benim aracı tamir ettirmemi sonra faturaya göre ödeme yapılacağını söylüyor ama şu anda bunu karşılayabilecek maddi duruma sahip değilim, ödemelerim olduğu için uzun sürede olmayacağım (Masraf 4 bin tl) ve motosikletim serviste yatıyor. Motosikletimin serviste yattığı sürenin onları bağlamadığını söylüyorlar ve aracı benim yaptırmamı istiyorlar. Sigorta şirketine ihtarname çekip dava açmayı düşünüyorum, sigorta şirketine dava açma hakkım var mı? yada ne gibi bir yol izlemeliyim?

    Bu konuda bilgisi olan var ise ve beni aydınlatırsa çok büyük sevaba girer

    Not: Tüketici köşesine açtığım konu onaylanmadı sanırım şimdi buraya açıyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Sigortanın işleyişi ve mantığı budur zaten, aracını yaptırırsın faturalarını alırsın sonrada ş,rkete bunları verip ödeme beklersin.

    Herhangi bir kötü niyet dolandırıcılık gerçek dışı fiyatlandırma yoksa paranı alırsın.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  3. #3
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    servis'le konuş durumu anlat,servis sahibi halden anlarsa belki yapabilirler.motor servis'de kalır para gelince direk ödeme yapıp motoru alırsın...
    eray_uluyazı bunu beğendi.
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

  4. #4

    Üyelik
    19 Haziran 2012
    Sigorta, gerekli belgeler tamamlandıktan sonra 8 iş günü içerisinde paranızı ödemelidir.
    Fakat gerekli belgeler kapsamına fatura da girmektedir.
    Şayet faturanız yoksa sigortayı ifaya zorlayamazsınız bu da şu açıdan mantıklıdır; sigorta hangi bedeli neye göre ödeyip; çıktı gösterecek?
    Bu bağlamda, fatura gereklidir.
    Lakin bu engeli de şu şekilde aşmak uygulamada sık sık görülen bir yöntemdir: Sigortanın anlaşmalı olduğu servislerde fatura için ayrıca beklemenize gerek yoktur. Zaten bu durumlar da sigorta ile servis 2 ayrı taraf değildir. Servis, sigortanın ifa yardımcısı gibidir bu yüzden izlemeniz gereken prosedür kısalmaktadır.

    Saygılar...

    CS
    80gün bunu beğendi.

  5. #5
    luthier76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Kasım 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Naked :)
    Araba ile bugüne kadar yaptığım 3-4 kazanın hiçbirinde servise en ufak ödeme yapmadım. Sizden para talep edilmesi gibi bir durum olmaması lazım.

  6. #6
    delileoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2006
    Şehir
    istanbul
    sigorta şirketi haklı arkadaşım..sen parça faturasını ve işçilik faturasını adamlara vereceksın ki onlar da bir hafta içerisinde ödemeni yapacaklar bunun tek yolu budur,onlar fatura ile kendilerine gireni gösterip sana ödeme çıkışı yapmak zorundalar..senin yerinde olsam ne yapardim..? gidip bi motorsiklet parçacısına ya da servise hem parçalar hem de işçilik için masrafını gösteren, kdvsini ödeyip kendi paramla fatura kestirir onu da sigorta şirketine verirdim..sigortadan paranı alınca da parçalarının parasını ödeyip malzemeleri getirtip motorumu tamir ettirirdim..
    ersinisdj bunu beğendi.

  7. #7
    luthier76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Kasım 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Naked :)
    Gerçi benim arabalar kaskoluydu, farklı bir uygulama olabilir trafik sigortası için.

  8. #8

    Üyelik
    03 Ocak 2012
    Şehir
    İstanbul/Bahçelievler
    Motosikleti
    Shadow 750
    Trafik sigortalarında ödeme mantığı şöyledir ; Mağdur olan taraf suçlu tarafın sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu bir serviste hasarını yaptırır ve ücret ödemeden hasarı yapılır. Fakat anlaşmalı servise değilde kendi istediği başka özel servise götürür ise ( ki burada da durum buna benzer, anlaşmalı sigorta şirkleti olmadığı için ) hasarın ödemesini kendi cebinden karşılar ve şirketin dediği gibi fatura gönderilip tahsilatı yapılır. Yine de böyle bir imkan yok ise aracın yetkili bayiine veya tanıdık bir tamirciye durum anlatılıp hasar yapıldıktan sonra fatura sigorta şirketine gönderilir. Ödeme sizin hesabınıza geçer ve servise ödemeyi yapıp aracınızı alabilirsiniz. Hukuki bir yaptırım ve dava açma şansınız maalesef yoktur. Sigorta şirketi böyle bir durumda ödeme yapmaz. Bir Mitsubishi bayii ve yetkili servisinde çalışan bir sigortacı olarak yılların deneyimidir.
    80gün ve cyberdanger bunu beğendiler.

  9. #9
    gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2010
    Şehir
    HAREM ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    anlaşmalı motorsiklet servisi yok bildiğim kadarı ile servis fatura keses bile yapmadan motorun yapılmış fotografınıda istiyorlar ama servisler buna da bir çare buluyorlar aynı benzer motora plakayı takıp resim çekiliyor ve para gelmesi çabuklaşıp motor daha sonra yapılınabiliyor
    burda sigortalar parayı geçiktirmek için işi yokuşa sürüyorlar eskiden proforma fatura kesilir ona göre para hesaba yatardı

  10. #10

    Üyelik
    21 Eylül 2008
    evet olay anlaşmalı olup olmamasıyla alakalı. anlaşma bu kolaylığı sağlıyor. anlaşma yoksa ödeme, fatura vs. giriyor işin içine.

  11. #11
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    şimdi aklıma geldi,daha yeni ufak bir kazam oldu.park halindeki aracıma vurdular ve stop'um kırıldı.expertiz geldi tutanağı tuttu.tutanağa göre değişecek parçaları sigorta gönderiyor(ben bekliyorum hala)...ucuz alınıp pahalı gösterilmesin diye sigorta şirketleri bu yola başvuruyor.ben sadece işçilik vb... parayı verip faturayı sigorta'ya göndericem,onlarda parayı bana verecekler...yani dostum sigorta şirketi parçaları göndermesi lazım....
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

  12. #12
    80gün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2011
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Gilera Nexus 500
    Bilgiler için teşekkürler. Sigortanın anlaşmalı bir motosiklet servisi olmadığı için görünen o ki motosikleti 1 sene yatırıcaz yazımız da heba olucak :( yıllardan sonra ilk defa başıma gelince afalladım kaldım ortada. Aydınlatıcı bilgiler verenlere özellikle teşekkürler.

  13. #13

    Üyelik
    03 Ocak 2012
    Şehir
    İstanbul/Bahçelievler
    Motosikleti
    Shadow 750
    Hocam yatırmadan bir tamirciyle anlaşmaya bak. Araştır illaki çıkar birileri.

  14. #14
    80gün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2011
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Gilera Nexus 500
    Alıntı bygecce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam yatırmadan bir tamirciyle anlaşmaya bak. Araştır illaki çıkar birileri.
    Bir kaç yer ile görüştüm ama Parçalar dışarıdan geleceği olumlu sonuç yok gene de teşekkürler.

  15. #15
    MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    arkadaşım çok yakın bir geçmişte birlikte çalıştığımız yine motorcu bir arkadaşımızda aynı şeyi yaşadık. Başka bir aracın hatasından dolayı kaza yaptı. Rapora göre de karşı taraf suçluydu.Karşı tarafın sigortası aynen sana söylenen gibi yaptırın sonra ödeyelimö dedi 2-3 ay beklettiler. Sonra arkadaşım avukat aracılığıyla sigorta firmasını arattırdı. Ve bir anda mucize oluverdi adamlar hemen bir servise yönlendirdiler. Motor yapıldı 4-5 gün içinde de teslim aldı. Yani özetle adamlar çakal,bezdirebildiğini süründürebildiğini sallıyor. dişini gösterirsen, hemen işini çözüyorlar. Malesefki bizim milletimizin en sevmediğim yanı bu insan gibi derdini anlatırsan çözüm yok, ama çirkefe yatarsan hır çıkarırsan işler yürüyor.

    Peşini bırakma, avukat aracılığıyla görüş. Zaten sen parasını vereceksen sigortanın olayı ne sigorta bunun için var.
    80gün bunu beğendi.

  16. #16
    80gün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2011
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Gilera Nexus 500
    Bilinenin aksine biraz araştırma ve avukatla görüştükten sonra geçirdiğiniz trafik kazalarında eğer karşı taraf %100 suçlu ise maddi hasarınızı karşı tarafın sigortasından alabilmeniz için sigorta şirketine aracınızın tamiri gerçekleşmediği sürece fatura beyan etmenize gerek olmadığını öğrendim ayrıca sigorta şirketinin yolladığı Exper hasar tespiti ve suç oranı hesaplayabildiği gibi sigorta şirketinin ödeme yapması için de yeterli olduğunu öğrendim. Yani kısaca aracınız hasar gördüğünde sigorta şirketinin Exper yollayarak hasar tespiti yaptırması ödeme almanız için yeterli, eğer yalnız başınıza iseniz sizi yanlış yönlendirebilir, bekletebilir ve umursamaya bilirler ama bir avukat aracılığı ile sigorta şirketine direk mail atarsanız işler anında değişecektir. Cuma günü saat 16:40 ta yolladığım e-mail'e 50 dk içinde cevap geldi. Bu gün ise gelen e-mail'de 2 gün içinde hasar ödememi Yapı Kredi Şubesinden alabileceğim yazıyordu.
    Ayrıca bu konuyla ilgili bir hukuk sitesinden alıntı ;

    D- Araç hasarı için sigortacıya başvurma :



    Bunun için “Trafik Kazası Tespit Tutanağı’nın sigorta şirketine verilmesi yeterlidir. Uygulamada, çoğu sigorta şirketleri, duyuru yapıldığında hemen bir eksper gönderip zararı tespit ettirmekte ve kısa sürede ödeme yapmaktadırlar. (Nedense mal zararlarına ilişkin bu uygulama, bedensel zararlar ve tedavi giderleri için düşünülmemektedir.)



    Aracı hasara uğrayan kişi (kazanın oluşunda büsbütün kusurlu değilse) sigorta şirketi onarım bedelini eksper raporuna göre ödemektedir. Eğer eksper gönderilmezse mahkeme kanalıyla hasar tespiti yapılacaktır.



    Sigorta şirketinden hasar bedelini alabilmek için gerekli belgeler:



    1. Trafik kazası tespit tutanağı,

    2. Hasarlı aracın ruhsatname sureti,

    3. Ehliyetname sureti (Kaza sırasında aracı kullananın)

    4. Tespiti kendi yaptırmış ise bilirkişi raporu,

    5. Varsa hasarlı aracın fotoğrafları.



    Sigorta şirketlerinin görevlendirdiği eksperler, kaza tespit tutanağına bakarak kusur oranlarını belirleyebilmektedirler. Kişi, sonuçtan hoşnut değilse, mahkemeye başvuracaktır.

    KAYNAK: http://www.tazminathukuku.com/arasti...-sigortasi.htm



    Not: Adminlerimiz bu bilgileri ayrıca tüketici köşesinde paylaşabilir iseniz bir çok kişinin işine yarayacaktır.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler