Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Tek Suçum Motor Sevdalısı Olmaktı...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    mehmetmumtaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2010
    Şehir
    MUĞLA -DENİZLİ -GAZZE
    Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    insanlar 23 yaşında yetişkin bir İnsanı çocuk zannetmelerinden başka bir şey değil
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    ossiaa4560 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2011
    Şehir
    İstanbul - Avcılar
    Motosikleti
    Mondial 125 KT 2012
    ortalığın biraz sakinleşmesini bekle onlarda hatalarının farkına varacaklardır..
    Farımda Hep Açık Yolum da...

    34 AG 9914

  3. #23

    Üyelik
    22 Ocak 2008
    Şehir
    hatay eskisehir ist
    Motosikleti
    kymco downtown
    senin durumunu yaşayan çok insan var maalesef. ben kendi adıma şanslıydım çünkü babam 40 yıl bisikletle gidip gelmiş işe. almanyanın avantajı tabi.ben kendimi bildim bileli bisiklet üstündeydim önce babamın arkasında büyüyünce 2 bisiklet sonra motosiklet alınca sattım cananım babamı.arada arkamda gezdiriyorum. ama bir arkadaşım vardı üniversiteden ailesi istemediği için aynı senin gibi başka şehirde okuduğundan onlara söylemeden cep telefonunu bilgisayarını satıp harçlığından biriktirip keeway almıştı.ara tatilde ve yazları benim garajda olurdu motor. oda ne motordu be herşeyi arızalı. hafif soğukta çalışmaz vurdurmadan. arka fren kitlenirdi. daha sonra çocuk o motoru sattı memleketine döndüğünde. belkide senin durumuna düşecekti motoru yada ruhsatı falan görseler. çözüm tamamen kültürle alakalı kendimi oyüzden örnek verdim. babam annemde normal anadolu insanı ama orda almanyada gördükleri çok farklı herkes bisiklet scooter sürüyo kimse parayı bulunca cip almıyo yollar düzgün insanlar bilinçli haliyle herkes etkileniyor. ve maalesef ülkemiz için bu hayal.şukadar yıl gerideyiz geyiğiyle alakalı değil.alt yapı olmadıktan sonra bin yıl sonra bile olsa marsa gidip gelmek topkapı taksim minübüsü gibi olsa bile bizim ülkede motosiklet yine tehlikeli yine şeytan işi görülür vesselam. senin adına çok üzüldüm. inşallah bir an önce ailenle aran düzelir. ama gemileri yakma ne ailene ne motosiklete. olan sana olur.
    Kymco Kymco Partizani

  4. #24

    Üyelik
    01 Nisan 2012
    23 yaşında başladım ben. Ehliyet kursuna yazılınca pek ses etmediler başta, öğrensin ehliyetini alsın şeklindeydi. Sonra iş ciddiye binince, tavırları değişti, babam motosiklet alırsan yakarım falan diyordu. Bu tür durumlarda yapılacak en mantıklı şey anneyi ikna etmek, o da babayı ikna ediyor zaten, bir şekilde. Neyse sonra kask alıp geldim gizlice. Öyle karambole getirip kaskı gördü falan, bu ne deyince, kask kişiye özel birşey, şimdi kurs eğitim verince kaskım olması lazım diye ikna ettim. Sonra ehliyet alındı, annem yavaştan ikna etmeye başladı. Sonra şu tarihte alacağım dedim, yine bir sürü söz yedik ama dedim aldıktan sonra 2-3 ay site içerisinde sürerim, emin olana kadar diye ikna ettim. Neyse sözün özü 7 aydır motosiklet kullanıyorum , her işte olduğu gibi alıştıra alıştıra söylemek gerekiyor, pat diye ortaya atarsan işin zor.

    Dediğim gibi ama anneyi ikna et sen, gerisi kolay.

  5. #25
    EaréndiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Magna VF750c
    İnsanlar sen alttan aldıkça genelde üstüne gelirler.Sen duruşunu kesin olarak belli edersen bir yerden sonra mecburen kabul edecekler.Evden kovmak lafta kolay evden çekip gitsen evden kovdukları için içleri rahat etmeyecek olanlar gene onlar.Bence dik dur ve ödün verme bu sevdandan.Gerekirse restini çek çık git bir süre bir yerlerde kal eve uğrama.Hatalarını anlayacaklarını düşünüyorum.En azından sen, sen hayattayken kaybetmek istemiyeceklerdir.
    Re!S*33 bunu beğendi.

  6. #26

    Üyelik
    25 Mayıs 2012
    Şehir
    İstanbul-GAZİANTEP
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R-125
    Kardeşim senin durumuna üzüldüm. Motosiklet yüzünden evlatlıktan redetmek ne demek bunu anlamış değilim?

    Benim yaş 19. Babam Gaziantep Nizipli olduğundan bizim oralarda motosiklet kültürü çok yaygındır. Babamında gençliğinde bir sürü motosikleti olmuş. Küçüklüğümden beridir motosiklet sevdalısıyım memlekete gittiğim zaman sürekli binerdim kask, koruma ve ehliyet hak getire. İstanbulda oturduğumuz için motosiklet alma isteğimi babama söyleyememiştim ama anneme söyledim tabiki her anne gibi karşı çıktı. Babamında karşı çıkacağını düşünerek babama söylemiş (Allah razı olsun annemden). Pazar günü evde oturuyoruz Tv'de motosiklet programı var. Babamın gözü çarptı direk bana dönüp "Motosiklet almak mı istiyorsun?" diye sorunca iznin olursa evet dedim. Hemen motosikletin modeline baktık pc den görüntüsünü beğendi 125 cc lik olduğu için içi biraz daha rahattı ama biraz pahalı gelmişti, ona da tamam dedi. Şimdi 18 haziranda motosiklet elimde olacak. Benden çok babam sürecek diye korkuyorum. Dediğim gibi eski motosikletcilerden.

  7. #27
    Re!S*33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2011
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    Az kaldı alacak :)
    Alıntı 6uven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi akşamlar Motosiklet.Net Sevdalıları size içimi dökmek istedim 23 yaşında Sakarya üniversite son sınıf ögrencisiyim bi seneden beri bi cbf im ama gel gör ki çoğu genç gibi aile baskısı nedeniyle ailemin bu konuda ki tavrını bildiğim için söylemedim ta ki bugün tatil dolayısıyla istanbula kesin dönüş yapmamla beraber herşey anlaşıldı çünkü ruhsat ve anahtarı saklamayı unutmuşum ilk annem gördü ağzına geleni saydı sonra babam saydı evlatlıktan red edip evden cık git dedi bütün bunlar bi motosikletim oldugu için o kadar izah etmeme ragmen dinlemediler bile beni adam öldürmüşcesine yargıladılar.. Şimdi soruyorum ben bunları hakedicek ne yaptım insanın 23 yaşında olup ta bu lafları duyması inanın ınsana çok koyuyo bi motosikletim olduğu için ailemden bu ağır lafları duymak ölümden beter artı evden kovuldum içimi dökmek istedim sadece herkese teşekkür ederim...
    bende de aynı sorun var. bnde bu aralr ybr almayı düşünüyorum. ama izin vermiyorlar tabikide. ehliyetim faln var ve asla kasksız yola cıkmam. ayrıca kendi para mı biriktirdim 1 sene boyunca hem okula gttim hamde calısıtm. sırf ybr almak için. bnada aynı seyleri diolar eve almam faln filan. evlatlıkdan red atmek gibi. ama olsum bn yine de ne pahasına olursa olsun alcam. bn bunun için calıstım hayal kurdum ve yapacam
    Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir

  8. #28
    beyazit60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2012
    Şehir
    Tokat / Merkez
    Motosikleti
    Sym joymax250i
    Sen motosikleti satsan içindeki motor sevdasını nasıl satacaksın. Ailen çok anlayışsız karşılamış. Seni sevdiklerinden mi yoksa sevmediklerinden mi o kelimeleri konuştular ikilemde kaldım. Ha saygısızlık yapma ama geri adım da atma 23 yaşına gelmiş birisin. Artık hayatındaki bazı şeyleri yönetmene izin vermeleri lazım. Benzer tepkiyi bana da verdiler bende 24 yaşındayım ve dedim ki ben bu motora bineceğim ister kaza bela okursunuz, ister dua eder kazadan korursunuz. Şimdi düşünüyorum benim evladım benden habersiz motor alsa kızacağım tek konu neden korumalarını almadın olurdu..
    Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)