Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

bir kaza ve sonrası

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Mr.cihans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2009
    Şehir
    Kadıköy-İstanbul
    Motosikleti
    Honda cb125e
    Alıntı turbocharge adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nasıl bir hastane imiş öyle hastaneler kalmış mı İstanbul da hala? Bide insanlarımız çok bilinçsiz halen
    oyle hastane coook ... acılde doktor yerıne yenı mezun daha stajını tamamlayan ogrencıler var yanımda telefon acıp hocam bunu nasıl yapıcaz dııe bılgısız cırpınıslara sahıt oldum bence bu konuyu bır sekılde sabıtleyın okudukca ıcımız sızlasın onlemlerımızı daha cok alalım .... yıne kendımızden baska bıze yardım edıcek yok cunku!
    Artisliğin sonu figüranlıktır...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Bu kaza hikayesi çok aydınlatıcı harika bir yazı.Yazan arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Kürsüden tv kameralarına karşı masal anlatanların söyledikleri ile gerçeğin farklı olduğunu bir tokat gibi insanın yüzüne vuruyor.
    Mr.cihans bunu beğendi.

  3. #23
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Lefkoşa, KKTC
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    doktorlar 1500 lira yatmazsa ameliyata girmem demiş...
    sonra o para yatmıs...
    bu seferde ameliyat sonrası baskası 200 lira istiyor...bir de hasta ile kavga ediyor...
    ulan aynı olay benım yada bır yakınım yada benim oldugum hastanede hiç tanımadıgım birisinin başına gelsin...
    hepsini ibreti alem olsun diye bilmem ne yapmazsam ben de ne olayım...
    en son cümle için kusura bakmayın ama hak ediyorlar...
    ssk sı yokmus...lan sanane elin ssk sından sen devlet hastanesisin yap işini, ameliyatını adamın güvencesi yoksa yazarsın senet hasta taraf bir şekilde halleder...
    1500 lira vermezsenız ameliyata girmem ne demek bee...

    ankarada yaşarken 5 yıl önce yozgatın ilçesinde ufak bir iş kazası geçirdim...8 tane dikiş atıldı...adamlar hiç kimlik mimlik ssk para sormadılar...
    anında ameliyatı yaptılar...ameliyat sonrası ssk lıyım dedım, tc numaramdan ulaşamadılar...sen şimdi şu senedi imzala sonra bize sigorta kartını getir al senedini dediler...sonra geri memleketime ankaraya döndüm...2 gün sonra da götürdüm ssk kartımı aldım senedimi...
    işde bu kadar...

  4. #24
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2011
    Büyük bir hastanede çalışıyorum yorum yazacağım ama vazgeçtim.Kısa ve öze bir şekilde; kaygılarına hak veriyorum arkadaşların.

  5. #25
    Raphae1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2011
    Şehir
    FENERBAHÇE, Çanakkale ve İstanbul
    Motosikleti
    Er6-F-Cbf 1000+YBR 125, gts250-cbf150-600rr-mt07
    İnsanlara, kurbanlık koyun muamelesi yapan insancıklardan nefret ediyorum.
    ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...

  6. #26
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Eylül 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Tiger250
    üşenmedim okudum valla adam neler yaşamış yazık..
    bütün bu olanlar dengesiz düşmesinden kaynaklanıyor, 120 ile düşen tanıdığım var, bir çok yerinde asfalt yanığı birkaç kırık, acile yürüyerek gitti..
    ama bu vatandaş çok sakat düşmüş, birde yazmış sürüklenirken motoru bırakmadım, bıraksam arabanın altında kalıcam diye.. bu cümle yalan yada yanlış.. hiç kaza yapmamış insanlar inanır sadece.. yada doğrular.. kaza yapan insan bilir, ne oldum bile diyemiyorsun o an.. beynin içindeki.. şimdi hatırlayamadıgım bir sıvı, adrenalinle beraber vücudu kurtarmak için saniyenin bilmem kac biriminde karar alıp, beynin tüm fonksiyonları iptal edip, yanı kendi isteğimizin dışında birşeyler yaparak korumaya alır vücudu..
    1 mtlik yerden düşen adamda bile duymuşuzdur nefes almak için uğraştığını, o boğulmaya benzer bir sesi.. işte o durum, bu bahsettiğim vücudun kendini korumaya alması mıdır nedir o işte..
    ayrıca kaza yapan arkadaşla konuşmak isterdim, sen araba, kamyon, otobüs kullanmıyorsunki.. motoru aldığında kaportanın kendisi oldugunu bilmiyormuydu?
    ben mesela 3 saatlik yolda gidiyorken 2.buçuk saatini rahat aynaya bakarak giderim, gitmek zorundayım.. yazdıklarında motora birşey oldu öne fırladım diyor, töbe yarabbi arkamdan kuş uçsa haberim olmasa tedirgin olurum ben, çünkü motosiklet kullanıyorum....

  7. #27
    deadendst - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2008
    Ne bekliyoruz ki, bunlar daha iyi günlerimiz, her geçen yıl Türkiye daha da kötüye gidecek, her alanda, sağlık ta, sosyal güvence de, yargı da, eğitim de, milli gelirin adaletli şekilde paylaşılmasında vs... Görünen köy kılavuz istemez, birileri Türkiye muhteşem yıllarını yaşıyor yada artık daha demokrat demekler daha demokrat olmuyor, birisi ben demokratım demekle demokrat birisi olmaz, yaptıkları yada bilinçli bir şekilde yapmadıkları ile demokrat olur.

    Sağlık bakanı geçenlerde çıktı, 2003 yılına göre hasta memnuniyet oranı 35% lerden 60% küsürlara çıkmış, TUIK verileri ne göre.
    TUIK'te o anketlere kimlerin katıldığını çok iyi biliyoruz.

    Yıl 99 yada 2000, bir Avrupa ülkesinde bir kaç aylığına öğrenciyim, aynı zamanda çalışıyorum.
    İşteyken bir kaza geçirdim, bilmem ne kraliçesi ismini taşıyan bir hasteneye götürdüler, baktılar yabancıyım, yanımda pasaport yada kimlik te tok (genelde orada insanlar üzerinde kimlik taşıma kaygısı olmadan dolaşabiliyor), bir kart verdiler, isim, adres, uyruk bilgilerini doldurdum, bir kaç dikiş attılar, gönderdiler.
    Verdikleri kartla bundan sonra hastanelerden direkt hizmet alabileceğimmi söylediler, sağlık sistemine kaydımı yapmışlar.

    Efendim, neee ?
    birisi Türkiye'de sağlık sisteminin daha iyiye gittiğini mi söyledi ....

    bir ülkede sağlık sisteiminin iyi olup olmadığı memnun olanlar üzerinden değil, memnun olmayanlar üzerinden ölçülür.
    Tüik bu ülkede bir şeylerden memnun olmayanların da anketini, istatistiğini yapıyor mu acaba ?

  8. #28
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Valla hepsini birden okuyamadım ara verdim sonra devam ettim, yani ülkemizde canın bir kıymetinin olmadığını çok iyi anladık, Allah kimseyi bunların eline düşürmesin.
    5 gün önce forumda umtakc arkadaşımızda kaza yaptı, yol ayrımını kaçıran kamyonet geri geri gelip sapağa arkadaşın önüne atlıyor ve arkadaş çarpıyor, adam tanıdığı bir polisi çağırıp (bir kağıda ben suçu üstleniyorum, her şeyden ben mesulüm diye imzalatıyorlar) tabi arkadaş olaydan bir gün sonra ayılıyor, imza çakma ve plis bir tane bile fotoğraf çekmiyor, arkadaş mahkeme yoluna gidecek bakalım ne olacak sonu?

    Allah' tan arkadaşta fazla bir şey yok şu anda evinde.
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

  9. #29
    motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2009
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    cbf 500
    Okurken birçok şeye tamamıyle katıldığım halde,aklıma yatmayan bazı noktalar da yok değil.
    Her şeye rağmen emin olduğum bir konu var ;o da ülkemizde kokuşmuş bazı birimlerin içerisinde maalesef (çok az da olsa hastane yönetiminden kaynaklanan helal süt emmiş yöneticilerin olduğu hastanelerin bir kısmını tenzih ederim) hastanelerimiz de var.
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

  10. #30
    bY_aLp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2010
    Şehir
    Tekirdağ/Çorlu
    Motosikleti
    Kawasaki KLX250
    adamr esmen çöldeki bedevi gibiymiş çekmediği kalmamış
    bu kawasaki bir başka dostummm

  11. #31
    Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2010
    Şehir
    Ankara-Çankaya-Y.Ayrancı
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Ülkenin hali işte, Türkiye'de kimseye güvenmeyeceksin.Elin gevuruna güven ama Türk'e güvenme.
    ANGARAJ

  12. #32
    aparat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2008
    Şehir
    ist/ümraniye
    Motosikleti
    honda cbf 150
    Okurken içim daraldı.saniye saniye kazayı yaşadım desem yeridir, rabbim kinsenin başına vermesin....

    yaklaşık üç sene önce,motosiklet kasasından sonra taksim ilk yardıma kendi imkanlarımla gittim.5-6 saat müşaede altında kaldıktan sonra ki sağ kolumu kıpıdatamıyorum ve nefes alırken kaburgalarım batıyor...rontgen di ultrasondu vs vs ,gidebilirsin dediler mesleğim kuryelik ve rapor olmaz ise işveren çalış diyecek ki ( o şartlar altında bırakın motor sürmeyi yerden bile kaldıramamıştım motoru) bu durumu izah ettim acilde görevli doktorlara ...aldığım cevap acil servisin doktorlarının rapor yazmaya yetkisi yokmuş.iş neredeyse tartışma ortamına geldi gerilmeye başladık.ben hastahaneye ilk gittiğimde orada olan bir bayan dr vardı sonrasında hiç karşılaşmadık kendisi çıka geldi. diğer dr lar durumu izah ettikten sonra dosyamı alıp inceledi ve eee arkadaşlar bu hastayı neden ortepedi görmedi dedi.dosyamda ortepedi dr nun imazsı yokmuş ve hakikaten görmedide. dr u çağırıp tekrar muayene ettirdi beni ve raporumu yazmasını söyeleyip gitti.ardından bende elimde raporum evimin yolunu tuttum...
    (hastahaneye ilk gittimde tutanak tutmak için gelen polis ifademi alamadı.çıkışta yanına uğrayıp ifademi vermemi söyledi. bende çıkışta odasına gittim yerinde yoktu başka bir polis vardı idareten gelmiş, ifadeni karakola gidip vereceksin dedi bende hadi iş yarım kalmasın diye yakın olan karakola gidip ifademi verdim tutanaklara trafik kazası olarak geçti..)

    kazadan yaklaşık 4-5 ay sonra evime bir yazı geldi. filanca tarihte hastahanemizde görmüş olduğunuz tedavinin ......tl bedelini ödememiş olduğunuzdan 10 gün içerisinde ödemez iseniz hukuki yollardan tahsilatına gidilecektir.sosyal güvencesi olan bir kişiyim,gelen kağıt ile gittim döner sermaye servisine arkadaşlar benim sosyal güvencem var bu işte bir yanlışlık olmasın hem trafik kazası.aldığım cevap trafik kazasından kaynaklanan tedavi ücretlerini ssk ödemiyormuş eee polis raporum var, al sana rapor diyorum onların eline geçmesi gereken süre geçmiş kabahatli benimya... şirket avukatlarına verdim gelen yazı ile raporları, uzun bir süre ses soluk çıkmadı.daha sonrasında işi halletiklerini söylediler...

    hani bu sisteme baktıkca kaygılanmıyor değilim...Allah yar ve yar yardımcımız olsun ...kazasız belasız günleriniz olsun...
    ...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
    Drift Religion

  13. #33

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Şu linki tekrar veriyorum izlemeyen varsa zaman ayırıp mutlaka izlesin: http://www.youtube.com/watch?v=0NQNOHYBd2Q

  14. #34
    drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2010
    artık ülkede hasta hakları var. bu dkotorların ismini alıp şikayet edince soruşturma başlatıyrolar. hatta adamı uzaklaştıroyrlar. siz haklarını zı bilip ona göre davranırsanız , doktol,rlar mum. 1500 tl isteyen doktoru hem sağlık bakanlığına hem maliyeye şikayet edecen bak bakalım bir daha ağzını acıyormu.

  15. #35
    serimotorcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2009
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Racer 200 S
    Abi bu nedir ya. Böyle bir olay gelse başıma direk ölmek isterim. Bunları çekmek tam bir azap
    Hayata Vizö'RR'deN Bakmak AyrıcalıktıR...

    0 Rh (-)

  16. #36
    arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul - Lüleburgaz
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Motosikletten bi an soğudum.. Ama okuyupta dershaneye gitmek için motosikletime binince yine içim ısındı aşkım depreşti..
    Ama normal kullandığımdan daha da fazla bakmaya başladım aynalarıma..
    x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
    Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
    -arcadiril.blogspot.com-

  17. #37
    samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Xmax 400
    motordan soğuturcasına bi olay.

    bu hafta bi arkadaştan motor aldım. motor gsxr 600. plakayı tutan 2 somundan teki düşmüş plaka yan duruyo

    ben 150-160 gidiyorum adamlar arkama yapışıp yada yanıam geçip plakan düşecek diyo. adamlar normal 100le giderken onu söylemek için geldi yanıma. bu kadar duyarlı insanı görmemiştim hiç. en az 10 defa oldu 1 akşamda. düşük hızda da giderken yapanlar çok oldu.

    hepsine teşekkür ettim motoru topluma sevdirmek lazım basına çok iş düşüyo ama umursamıyolar ki


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)