Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

En az yakan motorsiklet:)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101

    Üyelik
    29 Eylül 2014
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Kymco Dink 200i
    Cub en tasarruflusu ama full şehiriçinde olursa, uzun yolda sıkıldıkça hızlanırsın, motor küçükse devirli kullanırsın ve tasarruf orada biter. Yarı şehiriçi-yarı şehirdışı kullanılacaksa 125-150 cc. Çoğunluk şehirdışı olacaksa 200-250 cc. derim. Kullanım şekline göre motor hacmini belirlemelisiniz. Ben şehiriçi (trafik genelde akıcı) ağırlıklı kullanıyorum. Honda cb 125 ace ile ortalama 2,1 lt ile 2,3lt/100 km. arası bir yakıt tüketimim var ve fiyat/performans olarak çok memnunum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    selam arkadaşlar, en az yakan motosiklet konusu yıllardır ilgimi çeken ve bizzat birçok motor alıp binip deneyerek yaşadığım bir durum olduğu için tüm yorumları ayrıntılı okudum. çok değişik marka ve modellerde birçok motosikletin az yaktığı iddia edilmiş. mutlaka bu forumda çok deneyimli arkadaşlar vardır ama az yakan motor konusunda gayet deneyimli biri olduğumu belirtmeliyim. şu an 40 yaşındayım, çocukluk yıllarımdan beri motosiklet kullanırım: planet, jawa 250, simson, puch, mobylette 51, peugeot 103, honda kinetic, honda CUP 70-90, MZ 251, KLR 250, activa, beat, bws, xt 125, xt 660 x, innova, ZX-R 400, ZX-6 R, ZX-R 750, CBR 600 RR, Piaggio FLY, PCX 125, PCX 150, N-max 125 ... neyse daha uzatmicam, inanın daha fazlasıda var, şu an CBR 650 F e biniyorum, çok fazla motosiklet alıp bindim, bazen zevkine bazen yakıtı için. öncelikle şunu belirtmeliyim, hiç bir çin malı motosiklet asla ve asla japon motosikletlerden az yakamaz, çin malı motorların çok az yaktığını iddia eden arkadaşlar honda CUP 90, beat yada PCX sürmemişler sanırım, sürseler "en az yakan motosiklet" başlıklı forumda çin motorlarının isimlerini anamazlar, çünkü çin motorlarının yakıt oranları CUP 90, beat, innova yada SPACY ve SPACY alfanın yakıt oranlarıyla başetmeyi bırakın emin olun yaklaşamaz bile. 30 yılı aşan deneyimimle çok rahat ve emin söylüyorum bunu. ben honda CUP 90 dan daha az yakan bir motor görmedim ama sonuçta 25-30 yıllık motoru alın demiyorum tabiki, eski motorların derdiyle uğraşılmaz, motorum az yaksada ikide bir tamirciye gitmem gerekirse beni mutlu değil sinirli yapar şu an günümüzde iş gereği yada zevkine yakıtıyla ve sürüş rahatlığı- kolay kullanılabilirliği - sorunsuz sürüşü ile sizi çok mutlu edecek bir motosiklet almayı düşünüyorsanız paranızın durumuna göre sırasıyla şunları düşünün:

    1- Honda PCX 125-150
    2- Honda Spacy Alfa
    3- Honda Spacy
    4- Suzuki Adress

    yakıt - güç - konfor - dizayn, totalde herşey göz önüne alınırsa sonuç memnuniyeti olarak PCX 150 yi özellikle tavsiye ederim ama fiyatı bana biraz fazla derseniz Spacy Alfa da sizi gayet tatmin edecektir. ister inanın ister inanmayın PCX 150 si olan çok yakın bir arkadaşımla 1 depoyla kim daha çok km yapacak diye iddialaşıp, işe gelip giderek şehir içinde 8 litrelik deposu olan PCX 150 ile 412 km yol yaptım. (PCX 150 normal sürüşle ortalama 350 km gider) 2016 ağustos ayı benzin fiyatları ile hala normal kullanımla bile 100 kuruşun altında yakar PCX. ve ne kadar iddia etselerde başka hiçbir motosiklet bu rakama yaklaşamaz, çinlileri zaten unutun. şu an piyasada PCX ve Spacy Alfaya yakıt olarak en yakın motosiklet suzuki adress tir diye iddia edenler çıkacaktır, adress alfadan az yakamaz ama PCX le adress in aynı yaktığı doğrudur ancak PCX in 14, adress in 9 beygir olduğunu unutmayın, aynı yakıtla 5 beygir (5.5 tork fazla) fazla güç sunmak bir scooter için çok ciddi bir güç farkıdır. (Honda Today 50 nin 4 beygir olduğunu hatırlatayım

    SONUÇ: paranız yeterse PCX 150 veya PCX 125 alın, daha ekonomik olsun derseniz Spacy Alfa alın. hiç başka motor düşünüp vakit kaybetmeyin.
    en az yakan motosiklet konusunda şaibesiz bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlara umarım yararım dokunur.

  3. #103

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 > Pulsar 200 NS
    ya millet az yakan motora 50 cc lik motor örneği vermiş . Hem az yakıp hemde bununda yanında çok güzel performans veren tek motor Pulsar 200 NS'dir ve verdiği performansa göre bu kadar az yakabilen başka bir rakibi yoktur. Konu kapanmışdır dağılabilirsiniz .

  4. #104
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı PcK0PaT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya millet az yakan motora 50 cc lik motor örneği vermiş . Hem az yakıp hemde bununda yanında çok güzel performans veren tek motor Pulsar 200 NS'dir ve verdiği performansa göre bu kadar az yakabilen başka bir rakibi yoktur. Konu kapanmışdır dağılabilirsiniz .
    Yapmayın kardeşim milleti yanlış yönlendirmeyin lütfen rica ediyorum. Pulsar kullananlar da var forumda, mesela ben. Yakıyor pulsar, normal yakıyor. He ben 85 km hızla 6. vitesle sürekli giderim dersen az yakıyor. Peki pulsar alacaksın, sürekli vites isteyen bir motor ile basmadan süreceksin ?


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)