Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk kamp deneyimi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Mart 2007
    Şehir
    iskenderun
    Merhaba arkadaşlar.
    Uzun zamandır başlangıç yapmak istediğim çadırlı kamp işine nihayet giriş yaptım. Hem de ailecek

    Bu yıl hiç izin kullanmamış, tatile de gitmemiştim. Malum pandemi nedeniyle çok gezmek de istemiyorduk. 2 haftalık iznimin ilk günlerinde bol bol araştırma yaptıktan sonra kamp için gerekli malzemeleri satın alıp yer bakmaya başladık.
    7 yaşındaki kızım kamp için çok hevesliydi ancak 3 yaşındaki oğlum sürpriz yapıp bizi zor durumda bırakabilir diye düşünüyorduk. Bu nedenle çadır geldiğinde önce evin içinde kurduk ve bir gün orada oyun oynadık.

    Eğer işler beklediğimiz gibi gitmezse geri dönüş kolay olsun diye yakın bir yer baktık. Bir de bizim memlekette hava sıcaklığı 40 derece civarında seyrettiği için özellikle serin olmasını istedik. Bu nedenle Aladağlar milli parkına gitmeye karar verdik, milli park ve civarındaki kamp yerlerini araştırdık. Ancak bazı yerler dolu olduğunu söyledi bazılarını da biz beğenmedik. Sonuç olarak ilk gün Nevşehir Göreme'ye gitmeye karar verdik.

    Bi dünya hazırlık yaptıktan sonra yola koyulduk. Arabamız tıklım tıklım eşya doluydu oturacak yeri zor bulduk.

    İlk gün öğleden sonra Göreme'ye ulaştığımızda kamp sahibi bizi karşıladı ve yerleştik. Cadırımızı kurduktan sonra etraftaki önemli yerleri gezdik. Akşam çadırda yemek yedik, oldukça eğlenceliydi. Çocuklar erkenden uyudular
    Sabah saat 06.30 civarında balonların sesleriyle uyandık. Hava çok soğuk olmasına rağmen balonları izlemek için dışarı çıktık. Çocuklar çok sevindi ve heyecanlandılar. Manzara gerçekten çok güzeldi.

    Kahvaltıdan sonra oradan ayrıldık, ikinci kamp yerimiz olan Kızılcahamam civarındaki Şahinler milli parkına gidecektik. Aksaray ve Ankara üzerinden gittik. Tabi yolda tuz gölünde durduk, bir güzel yürüdük tuz üzerinde. Tuz gölünde yalınayak yürümek bedava ancak dönüşte ayakları yıkamak 1TL işte girişimcilik budur dedim bizimkilere.

    Şahinler milli parkına gittik, önce ufak göl ve mesire yeri karşılıyor sizi. Oldukça güzel bir yer. Cuma günüydü ve akşama doğru çok sayıda gelen oldu. Gelenlerin nerdeyse hepsi aile oldugu için ortam güzel. Çam ağaçları altında çadırımızı kurduk, sabit masa ve oturak da var çadır yerinde. Sonrasında göl etrafında yürüyüş yaptık, çocuklar ve biz çok güzel zaman geçirdik. Herkes yoruldu, akşam hava karardığında biz uyumuştuk bile.
    Fakat sabaha karşı hava çok soğudu, uykudan uyanacak kadar üşüdüm. Yedek battaniyeleri kullandık. Sabah soframızdan yiyecek aşıran küçük kuşla beraber kahvaltı yaptık. Çok üşüdük ama çok da eğlendik. Biraz da ormanda dolaştık, çocuklarla ağaçlara çıkmaya çalıştık, yokuşlardan aşağı koştuk.

    Öğlene doğru mutlu bir şekilde yola çıktık. Eşim ve çocuklar orada 1 gün daha kalmak istediler ama ben onları eve gitmek için ikna ettim.
    Sonuç olarak ilk kampımız çok güzel geçti. Herkes memnun kaldı. Olumsuzluk olarak sadece Göreme'nin tozu ve Şahinler milli parkının soğuk havası aklımızda kaldı. Diğer herşey çok güzeldi.
    En kısa zamanda tekrar kampa gitmek üzere karar aldık.

    Okuduğunuz için teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    kamp iyidir ya güzel olmuş

  3. #3
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    güzel bir başlangıç olmuş.eminim hem size hemde ailenize çok iyi gelmiştir.göreme'de ki kamp yerinin ismini,fiyat bilgisini paylaşırsanız sevinirim.ADANA'dan selam olsun.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

  4. #4
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Bu güzel yazıya fotoğraf çok güzel gidermiş.

    Sizin adınıza sevindim. Gerekli ekipman ve istek varsa kamp işi çok zevkli oluyor.

  5. #5

    Üyelik
    11 Mart 2007
    Şehir
    iskenderun
    Herkese teşekkür ederim. Özellikle bu motokamp sayfasına konu açan ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlara ayrıca teşekkürler; onlar sayesinde çok bilgi edindim.

    Sayın adanalı, Göreme'de Panorama Camping diye bir yerde kaldık. Sahibi çok ilgilendi sağolsun. Lokasyonu da güzel. Fiyatlar kişi başı 65tl imiş, bize ufak bir indirim de yapıldı. Tek hoşumuza gitmeyen konu; turistik yer olduğu için ziyaretçi profilinin karışık olması ve çocuklu ailelere fazla hitap etmiyor olmasıydı.

    Sayın RideForLife. resim eklemek isterim ama üşeniyorum doğrusu. Keşke daha kolay bir yolu olsaydı. Teşekkürler tekrar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)