Hanım Erzurumlu olduğu için akraba çevresi geniş. Akrabalarından birinin düğünü olacağı için cuma gününden hanımı ve çocukları hanımın annesinin evine bıraktım. Kendim de yabancı yuoutube kanallarında sık rastladığım "hamakla geceleme"yi deneyimlemek için plan yaptım. Cuma gecesinden elektronik aletlerin şarjını doldurdum. Decathlondan aldığım Quechua Tarp Fresh Gölgelik ve Quechua 2 Kişilik Hamak'ı sırt çantama yerleştirdim. Niyetim değişiklik olsun diye Tekke Deresi Göleti'nde gecelemekti. Oraya kurtların indiğini duymuştum. İçimde bu yüzden bir tedirginlik vardı. Hazırlığımı tamamladıktan sonra cumartesi günü kapalı bir havada yola çıktım. Gölete vardığımda, karların erimediğini gördüm. Gölet kardan dolayı çekiciliğini kaybetti o an. Güvenlikten izin almanın zor olduğunu düşündüğümden ve kurt korkumdan da dolayı hamaklı geceleme için plan değiştirdim.

Evimizin de yakınında olan Dadaşkent Atatürk Üniversitesi Ormanına karar kıldım. Geceleyeceğim yerde su olmadığı için pet su aldım (abdest için de..). Akşam yemeğine BİM'in tavuk dönerinden aldım. Mantar da aldım ve ikisini birlikte pişirdim. Ben beğenmedim tadını, denemeyi düşünene de tavsiye etmem. Gece soğuk geçer diye alttan üşümemek için R değeri biraz daha yüksek şişme matımı ve konfor derecesi -10 larda uyktu tulumumu aldım yanıma. Dumanı ve kokusu yüzünden ateş yakmayı pek sevmiyorum. Zaman geçsin diye ateş de yaktım. Kamp yaptığım yerde tilki gördüğüm oldu birkaç kere. Gece yiyecek için tilki gelir ve alttan bir ısırık alırsa diye endişe ettim. Bazen de içmek için gelenler olabiliyor. Bana zarar verebilirler diye de geçirdim aklımdan. Arabayı, trafiği görece işlek bir yol kenarına park ettim. Polis gelip beni gece kaldırabilir veya hırsızın biri arabaya zarar verebilir diye de düşündüğüm oldu. Endişlerimin hiçbiri gerçekleşmedi, çok şükür.

Hamak boyu ve tarp uzunluğu eşit olduğu için; yağmur yağsaydı, serpintiden ayaklarım başım ıslanabilirdi. Hamağın açık kısmını birleştirmek için -uyku tulumu uyurken düşmesin diye- üç dört yerinden ip şeklinde ekler yapılabilirmiş. Benim gibi yatakta dönenlerdenseniz hamaktan pek keyf alamayabilirsiniz çünkü sadece sırtüstü yatmaya müsait sağa sola dönemezsiniz :D Hamakla geceleme, deneyim açısından güzel; ama bende çadırın yerini alamaz. Her yerde ağaç bulamayabilirsiniz mesela..