Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

1. Erzurum Tortum Şelale ve Öşvank Yolu Üzerinde Kış Kampı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ayhanakbuga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2012
    Şehir
    ERZURUM
    Motosikleti
    YAMAHA YBR125
    Okulların 1. Dönem tatiline girmesi ile, tatil günlerinin bir kısmını çocukluğumu yaşadığım köyümde geçirmek istedim. Evli birinin ailesinden uzak kendi başına tatil yapması biraz garip kaçabilir bazılarına... Tatil günleri akrabalar, komşular ve dostlar arasında misafirlikler, davetler, gidiş gelişler olur. Benim arkadaşlar ve akrabaların çoğu Erzurum'da olmadığı için, çoğunlukla hanımı götür getirle geçecekti tatilim Oğlum da uzun süreli yürüyüşleri ve olumsuz hava koşullarını kaldırabilecek yaşta ve fiziksel olgunlukta olmadığından tek başıma çıktım yola.

    Arabamla birlikte Erzurum merkezden cuma günü cuma namazından sonra yolculuğum başladı. Kafamdaki düşünce Uzundere'de Tortum Şelalesi mescidinde gece kalmaktı geçen yıl bir gece geçirmiştim orada. Abdest namaz için kolaylık olur diye... Şelaleye vardığımda kullanılabilir temiz suyun olmadığını gördüm. Dereden su doldurup içmeyi canım pek istemedi. Jandarma da mescidin hemen karşısında olduğu, izin almak için konuşmak gerektiği ve izin vermeyeceklerini bildiğim için rotamı biraz daha geride Öşvank yolu üzerindeki piknik alanına çevirdim. Suyu, tuvaleti vardı... tipik kamping alanı gibi bir yer. Gittim, çadırımı kurdum. Biraz üşüdüm ama kışlık ekipmanlarım olduğu için içim rahattı. Aklımda kitap okumak da vardı ama tulumun içinde pek okunmuyor kışın onu farkettim. Çay tiryakisi olduğum için içmediğimde başım ağrıyor, çay getirmeyi unutmuşum, biraz da sırt çantası ağır olur diye onu önemsememiş olabilirim. Tulumum kaz tüyü, gece nefesimden su buharı çadırın üstünden tekrar bana yağmur gibi yağmış. Kaz tüyü uyku tulumları ıslanınca verimliliğini kaybediyor.

    Gece iki araba geldi çadırın yanına. İletişim kurmadığımız için kim olduklarını bilemedim. Jandarma olabilir diye de fikir yürüttüm. Aracımın plakasına bakıp kim olduğumu araştırmış olabilirler. Daha önce de yaşamıştım... Ara ara uyandım çadırda, uyanınca bir şeyler yiyesim geliyor ve kuruyemiş getirmeyi de akledememişim. Mutlu, huzurlu bir şekilde sabah uyandım. Çadırdan hemen çıkmak istemedim çünkü soğuk. Kafayı toparlayınca saat 9:30 gibi toparlandım ve devam ettim yolculuğuma...

    Guven bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Yine güzel ve sakin bir kamp olmuş.

    Tebrikler...

    (Çadırda havalandırma açıkken terleme olmaması lazım. Kapalı mıydı ?)
    ayhanakbuga bunu beğendi.

  3. #3
    ayhanakbuga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2012
    Şehir
    ERZURUM
    Motosikleti
    YAMAHA YBR125
    Alıntı guven61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yine güzel ve sakin bir kamp olmuş.

    Tebrikler...

    (Çadırda havalandırma açıkken terleme olmaması lazım. Kapalı mıydı ?)
    Çok teşekkür ederim abi. Havalandırma açıktı sanki.. düşünüyorum... açık mıydı.. Ona dikkat etmemişim. Bir tane ayak kısmında havalandırması vardı o da açıktı diye hatırlıyorum.
    Guven bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)