Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hafta sonu Çanakkale'deydik / Metin KALKAVAN

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Çanakkale'yi tarihten ve de Assos, Ayvalık, Ezine, Kaz Dağları, Küçükkuyu gibi yerlere giderken sadece ulaşımda ara bir durak olarak geçilen bir yer olarak biliriz. Aslında Çanakkale'yi tek başına incelemek ve yaklaşık 25 bin öğrencisi ile genç bir şehir olduğunu öğrenmek gerek. Çanakkale üzümü, şarabı, peyniri, peynir tatlısı, sardalyesi, balığı, kekiği, zeytinyağı ve unuttuğum birçok güzelliğiyle harika bir şehir. Geçen hafta yaklaşık üç günlük bir seyahat ile toplamda 1.100 km. yol yaparak gezdiğimiz Çanakkale'ye H.O.G (Harley Davidson Owners Group) ile birlikte gittik. Üç gün boyunca hem motosiklet keyfimizi hem de Çanakkale'yi görme şansına sahip olduk. Bence bizim gibi siz de İstanbul'dan başlayan, Tekirdağ köfte molası ile devam eden ve Malkara, Keşan, Koru Dağları, Bolayır, Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir üzerinden feribotla Çanakkale'ye ulaşabilirsiniz. Sonrasında Ezine üzerinden Kaz Dağları'na gidip orada Ayazma, Evciler köyünde şelale içinde alabalığınızı yiyebilirsiniz. Ertesi gün dönüşünüzü ise Çardak, Lapseki, Biga, Bandırma, Karacabey ve Bursa üzerinden yapabilirsiniz. Tabii ki Bursa'da bir İskender yemeden yola devam etmeyin (bu arada şu ana kadar saydığım tüm rotadaki yolların doğası ve güzelliğini anlatmaya satırlar yetmez). Yemek molasından sonra Gemlik, Orhangazi yolundan Yalova'ya gelerek, Pendik'e geçeceğiniz hızlı feribota binerek İstanbul' a geri dönebilirsiniz. Bu gezi ve planlama için HOG grubunu tebrik ediyor ve bundan sonraki yeni rotalarında da yanlarında olacağıma şimdiden söz veriyorum.

    Eskişehir'de festival var
    Enduro Motosiklet Kulübü EMOK, 28 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında Eskişehir-Kırka'da, altıncı EMOK Türkiye Motosiklet Festivali'ni gerçekleştiriyor. EMOK'un kurulduğu yıldan bugüne, düzenli olarak yürüttüğü faaliyetlerden olan bu festival; ülkemizin dört bir yanından ve yurtdışından gelen motosiklet meraklılarını, doğa ile iç içe bir atmosferde buluşturup kaynaştırmayı hedefliyor. Bu nedenle de tarih, kültür ve doğal zenginlikleriyle bir hazine olan Anadolu'nun az bilinen ve az gidilen yörelerinde gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivale katılan motosiklet firmalarının standlarında her türlü sorularına yanıt bulan motosikletseverler, hayallerindeki motor ile deneme sürüşü şansını da yakalayacak.


    Metin KALKAVAN
    mkalkavan@sabah.com.tr
    Motokeyf - Metin Kalkavan'ın Yazıları Sabah Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2005
    Şehir
    Karşıyaka/İZMİR
    çok güzel bir gezi olmuş,
    çanakkale ve civarları gerçekten gezilmesi gereken bir bölgemiz,
    her sene 18 mart ta gitmemize rağmen bir çok yerini göremedik tabi zaman merhumu, bilmeyen ve gitmek isteyenler için de çok açıklamalı bir başlık olmuş.
    emekleriniz için teşekkürler.
    Gerçek olmak zordur, nerden baksan mütevazilik ister,
    Yalan olmak kolaydır vede havali,
    Olmak yada olmamak, işte bütün mesele bu değil.

  3. #3

    Üyelik
    14 Mayıs 2007
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    mondial 150 zat
    ben bile çanakkale li olmama rağmen senin kadar gezmedim daha motorla :D

    :(

  4. #4
    ati_03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2006
    Şehir
    İzmir
    gerçekten çok güzel bir yer çanakkale..hele o assos babakale ezine ve daha birçok ilçe ve köyleri...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler