Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Beymen'de iki özel Vespa modeli / Menderes Özel

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer

    Adı scooter ile özdeşleşen Vespa'nın iki modeli Türkiye'de sadece Beymen mağazalarında satılacak. GTV ve LXV, Vespa'nın 1950'li yıllardan kalan klasik çizgisine sahip iki motosiklet

    Aslında bu hafta yazmaya değer birçok konu daha vardı. Benim açımdan gerçekleşemeyen İğneada gezisinin perde arkası, sevgili Er-6'mın 1000 km. testi, Metin'in kendi yerinde yazdıktan dört gün sonra bana bülten olarak postaladığı Varadero'cuların Avrupa turu, vs. Bu da ilginç; adı scooter ile özdeşleşen şık İtalyan Vespa'nın iki modeli yalnızca Beymen'de satılacak. Ferco Motor'un Türkiye'ye getirdiği Vespa'nın diğer birçok modelini zaten her yerde bulabilirsiniz.

    Vespa'nın 20'nci yüzyılın ortalarına ait tasarımının 2007 yansıması iki scooter, LXV ve GTV, Beymen'lerde meraklılarıyla buluşacak. Özellikle Avrupa'da birçok stil sahibi insan, hayatın yoğun temposuna ayak uydururken Vespa'yı bir ulaşım ve zevk aracı olarak kullanıyor.

    Arşive kişisel bir not düşmeden geçemem; bu motosikletin de başkenti Roma'da, 1999'da, tipik bir İstanbullu olarak dikkatsiz bir şekilde karşıdan karşıya geçen bendenize az kalsın çarpacak olan Vespalı şık kadının öfkesi de unutulmazlarım arasında.

    "Roma Tatili" etkisi
    II. Dünya Savaşı için uçak da yapan endüstri devi Piaggio'nun İtalya'nın Pontedera kentinde ilk kez 1946'da ürettiği Vespa, biraz da "Roma Tatili / Roman Holiday" filminin etkisiyle 1950'li, 60'lı yılların bir stil ikonu oldu. 20'nci yüzyıldaki doruğuna Londra'da erişti; giyim ve müzik tutkunu "mod"ların resmi ulaşım aracıydı.

    II. Dünya Savaşı sonrasında yenilenen Avrupa'yı simgeleyen Vespa scooter'lar çok kısa sürede tüm dünyada özgürlük ve dinamizmin sembolü haline geldi. Uçak sanayiinden miras kalan teknik altyapısı sayesinde bu motosikletin çağına göre gelişmiş teknik özellikleri de vardı. Teknolojisi evrim geçirdi ancak özüne hep sadık kaldı.

    Retro-modern
    Dünyanın en ünlü scooter markası Vespa'nın Beymen'lerde satılacak iki modelini inceleyelim.


    # GTV: Çelik gövdesi ve kült Vespa çizgisini taşıyan tasarımıyla bu scooter, ön çamurluktaki yuvarlak farıyla dikkat çekiyor. Gidon çizgileri ilk Vespa prototipinde olduğu gibi çıplak metal; bu yönüyle retro-modern bir motosiklet havası taşıyor. Yuvarlak analog göstergesi, deri selesi ve ilk modellere benzer gri metalik boyasıyla bu modelin, 250 cc hacimli, 4 zamanlı 4 sübaplı motoru, sıvı soğutmalı olarak çalışıyor.


    # LXV: Yeni LX'i temel alan ancak 60'ların çizgisinde tekrar yaratılan 125'lik LXV, LX'in tüm teknik özelliklerini barındırıyor. Bu model "Roma Tatili" filminde de kullanılmıştı.
    Bugün 13 ülkede üretilen Vespa 144 ülkede satılıyor. Bu iki model ise Türkiye'de Beymen'in Akmerkez, Nişantaşı ve Erenköy mağazalarında...

    Benzin yerine pille çalışan R1

    ABD'de Lightning Motors'un geliştirdiği bu motosiklet uzaktan bir R1'i andırıyor olabilir. Ancak yakından biraz dikkatli bakınca, motor, egzoz, radyatör, yakıt deposu gibi bir motosikletin olmazsa olmaz aksamlarının yerinde yeller estiği görülüyor. Motor blokunun yerinde bir lityum pil duvarı ve pille çalışan bir motor yer alıyor.

    Oakland'da bağımsız bir motosiklet atölyesinde üretilen bu motosiklet, benzinli motosikletlerden çok daha ekonomik olmasının yanı sıra çevreye daha az zarar vermesiyle dikkat çekiyor. 70 beygirlik bir güce sahip olan bu motosiklet saatte 150 km. hıza erişebiliyor. Bir vites mekanizması da olmayan motosiklet sürülürken duyulan tek ses zincir sesi. Menzili, pilleri doluyken saatte 100 km. hızla, 120-130 km. olarak hesaplanan motosiklet, 1999 model bir Yamaha R1'e 15 bin dolarlık bir masraf yapılarak ortaya çıkmış.

    Bu poz da unutulmaz!

    Bu fotoğraf Milliyet'in size hediye ettiği, az bilinen birçok Atatürk fotoğrafının yer aldığı "Gözleri Çelik Mavisi" albümünde yer alıyor. Atatürk'ün sepetinde otururken görüldüğü Ariel marka motosikletler, Cumhuriyet'in ilk yıllarında Türkiye'de çok popülerdi. 1871'de İngiltere'nin Birmingham kentinde kurulan Ariel markası ilerleyen yıllarda otomobil de üretti.

    Taksim'in göbeğinde motorcuya özel döner
    Yıllardır Bodrum Barlar Sokağı'ndaki dükkanlarında pastırmalı-sebzeli döner yapan iki motosikletçi Attila Güven ve Muammer Topçu, kendi icatları olan bu eşsiz lezzeti İstanbul'a getirdi.

    Güven ve Topçu, Taksim, Talimhane'de açtıkları dükkanda pastırmalı-sebzeli döneri "Bodrum Döneri" adıyla servis ediyorlar. Müşterileri dükkanın hemen girişindeki "Motosikletler gözbebeğimiz, motorcular kardeşimizdir" pankartı karşılıyor.

    Hedef kitlesini ortağı ve kendisi gibi motosikletçiler olarak belirleyen Attila Güven, dükkanın önünü motopark alanı olarak düzenlemiş. Güler yüzlü Attila abinin hoş sohbeti de Bodrum Döneri'ni motosikletçiler için Taksim'in göbeğinde özel bir mola yeri haline getiriyor.


    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Haziran 2011

    vespa severlere

    ucretsiz cekilis var siteye uye olunca otomatik 5 cekilis hakki veriliyor.
    1 adet Vespa LX 150 ie, 4 adet Piaggio Liberty 150 RST ayrıca 5 ipad 2 ve 5 PSP go da veriyorlar.

    https://www.napolyon.com/Uye/WWW-Kay...B-120436EB0615


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)