Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Motosiklet şeridi istiyoruz / Menderes Özel

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    ferrari_gani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2005
    Şehir
    istanbul/bakırköy
    Motosikleti
    4x4 ruhlu karakaçan enduro&touring&race GETZZZ
    puhahahahahahahhahahahhahaha

    kusura bakmayın ilk okuduğumda verdiğim tepki buydu. ( eğer bana cvp yazmak istiyorsanız ön yargıyla cvp yazmadan önce yazdıklarımı okuyun lütfen. çünkü yanlış anlaşılmak istemiyorum.)

    açıkçası ilk okuduğumda gerçekten güzel bir fikir gibi geldi. daha sonra olasılıkları düşününce de ilk tepkimi verdim. aklıma gelen fikirlere şöyle bi bakalım.

    1- fransadan gelen resimlerdeki gibi bişi yaptığımızı düşünelim. bir arkadaşın dediği gibi otobüslerin neredeyse şeritlerine sığmadıkları yolda o şekilde kenarlara geçerek yol verelim. ben kalıbımı basarım bir minibüsçü arkadaş oraya atlar. o atlamasa taksici bir arkadaş mutlaka atlar. o da atlamasa bizim yer pilotlarından birisi oraya kesin atlar. onu gören başkası da kesin atlar. hiç kimse atlamasa ben atlarım =) bi suçlu bulmak lazım dimi.

    2- motosikletlilere özel bir şerit yapalım. mesela emniyet şeridi gibi.
    hani EDS gelmeden önce trafik sıkıştığında en son trafiğin açıldığı emniyet şeridi gibi. yada EDS geldikten sonra da trafik şube müdürlüğünün fotoğraf çekip yollamaktan yoruldukları emniyet şeridi gibi ayrı bi şerit çizelim.

    3- motosikletilere özel şerit değilde ayrı bir yol yapalım. mesela bi şeridi bariyerlerle ayıralım motorcular yada duruma göre itfaiye yada ambulans kullanabileceği bi şerit. hani metrobüs gibi. bilmem hatırlarmısınız. metrobüs yapılıp faliyete geçtikten sonra dahi fazla zeki arkadaşlar o yolları kullanmışlardı =) üstelik ters yönde kullanarak =)

    3 hafta önce türkiyeye döndüm. amerikada birgün houstonda giderken bir yol gördüm. (orda 7 şerit+ sağda 1 solda 2 emniyet şeridi görmüştümde kendimizi bunalıma sokmaya gerek yok.) tek şerit bir yol etrafı bariyerlerle kapatılmış ambulanslar 2den fazla yolculu arabalar ve motorcular kullanabiliyordu. keşke bizde de o şekilde olabilse.

    son bişi daha. ne zaman aklıma gelse gülerim hep =). bizim sürücü kursumuz var. birgün hoca trafik dersine giriyordu. bana gel beraber girelim sıkılmış görünüosun dedi. ii dedim derse girdim. dönerada etrafında dönüşü anlatıyordu hoca. döner adaya girdiğiniz şeridi bozmayacaksınız çıkacağınız zaman sağa sinyali verip çıkacaksınız. arkadan amcamın teki itiraz etti. olmaz hocam öyle sinyal verilmez. ben geçen gün öyle yaptım. sağa sinyal verdim sola geçtim az daha kaza yapıyordum. ölür müsün öldürür müsün. (43 yaşında. 18 yıldır kamyon kullanıyo. polislere çorba parası vermek daha pahalıya geldiği için artık ehliyet almak istiomuş öyle söyledi.)

    kusura bakmayın biraz uzun gibi ama fikrimi söylemem gerekiodu.
    dünyada her erkeğe 4 kadın düşüyor. benim hakkımı her kim yiyosa haram zıkkım olsun elinde patlasın


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam o Fransa'da çekilen fotoraflardaki gibi en sol şeridin sağından sürüyorum hep(trafik yoğunken).Ancak burada o kadar boşluk yok herkesin bildiği üzere.Bazen durmak gerekiyor ama emniyet şeridinden iyi olduğunu düşünüyorum.Emniyet şeridinden özellikle kaçıyorum.Orası tam bir tuzak.15 km/s hızla gidiyor bile olsanız üzerinize kıran bir araç ölümünüze sebep olabilir.Ve malesef bu olay geçen sene yaşandı.

    Ümit;

    Bahsettiğin hadiseye zaman zaman ben de tanık oluyorum.Trafik yoğunken ne yaptığının farkında olan sürücüler aynadan geldiğinizi görüp biraz daha boşluk bırakıyor rahat geçebilmeniz için.Orta şeritte bazı sürücülerse ileriyi görebilmek için sola yanaşıyor, boşluk kalmıyor geçecek.İşte o zaman da duruyoruz mecburen ne yapalım
    Daha önce de bahsettiğim gibi sıkışık trafikte yol almak için aynı yöntemleri ben de uyguluyorum. En sol şerit ile orta şerit arasından gidiyorum. Arada bu koridor daraldığı için durmak zorunda kalıyorum ama buna razıyım. Çünkü Sıkılıp, of puf edip emniyet şeridine geçecek olsam, kendimi tam da bir kurt kapanının içinde bulacağım. Adı her ne kadar emniyet ibaresi barındırsa da o şerit bizler için hiçte emniyetli değil. İnsanlarhem o şeride çok kontrolsüzce girip çıkıyor, hem de yol alırken yine mantıksız bir şekilde süratleniyorlar.

    Ben motorcuyum kardeşim, duracaksam ya da yavaşlayacaksam ne anladım ben bu işten demek yerine birazcık sabırlı davranmak kaza riskimizi azaltacaktır. Bir otomobil sürücüsü kadar sıkışık trafikte çok beklemeyi tabi ki hiçbir motosiklet sürücüsü istemez ama motorcuyuz diye de her yere ışınlanacak değiliz. İçinde bulunduğumuz trafik eğer çok sıkışıyor ise biz de usulünce kendimizi ve kimseyi tehlikeye atmadan yol almaya çalışacağız.

    Bu arada farklı bir konu; emniyet şeridinde EDS sistemi olduğu halde dikkat ediyorum da hemen her mtorcu o şeridi kullanıyor. Çoğunun da plakası okunur halde. Sanırım EDS sisteminde bir problem var çünkü bu insanların göz göre göre ceza yemek isteyecekelrini hiç sanmıyorum.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

  3. #63
    pre_lude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mayıs 2007
    Motosikleti
    xvs 650 A
    işimizin zor oldugunu belirtmek amaçlı bir örnek vermek istiyorum ; bir arkadaşım "abi kırmızı arabalara bir de motosikletlilere uyuz oluyorum vurup düşüresim geliyor" dedi. bunu söyleyen adam inşaat mühendisliği öğrencisiydi vede aynı zamanda taksiclik yapıyordu istanbulda.
    Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma..

  4. #64
    roadbuster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2007
    Alıntı pre_lude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    işimizin zor oldugunu belirtmek amaçlı bir örnek vermek istiyorum ; bir arkadaşım "abi kırmızı arabalara bir de motosikletlilere uyuz oluyorum vurup düşüresim geliyor" dedi. bunu söyleyen adam inşaat mühendisliği öğrencisiydi vede aynı zamanda taksiclik yapıyordu istanbulda.
    Biz buyuz işte!.. İnsan ötesi

  5. #65

    Üyelik
    03 Aralık 2012
    Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    daha yollarımızda bubi tuzakları dolu çukurlar ! çiçek yerine sulanan yollar !!
    biz kim motosiklet şeridi kim rüyada görsem inanmam artı böyle bir uygulama olsa bile tüm araçlar işgal eder küçücük şeridi türkiyede


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)