Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Avrupa'daki en iyi 10 motosiklet rotası / Menderes ÖZel

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer

    Orta yaş bunalımını motosikletle Avrupa turuna çıkarak aşan motosikletçi Mike Carter'a göre, Trabzon-Şavşat yolu Avrupa'nın en güzel motosiklet rotalarından

    Birçok motosikletçi otomobil sürmeyi, film izlemeye benzetir. Motosiklet kullanmak ise çok daha fazlasıdır. Etrafınızı saran metal bir korumadan yoksun bir şekilde yol alırsınız; incinebilirlik duygusu ve tehlikelerden korunma güdüsü duyuları açar, dünyanın bir parçası olduğunu hissedersiniz.

    İyi bir motosiklet rotasının olmazsa olmazı, kıvrımları ve virajlarıdır; dizlerinizi bu sayede yere yaklaştırıp, kalp atışlarınızı hızlandırabilirsiniz. Pürüzsüz asfalt, iyi görüş mesafesi, güzel manzara ve macera duygusu bir araya geldiğinde motosikletçi nirvanasına erişmişsiniz demektir...

    2006'nın sonunda motosikletiyle çıktığı Avrupa turunda 6 ayda yaklaşık 30 bin km yol yapan İngiliz motosikletçi Mike Carter (42), Avrupa'daki en iyi 10 motosiklet rotasını belirledi. Carter, Trabzon-Şavşat (Artvin) yolunu da bir motosikletçi için Avrupa'nın en iyi güzergahlarından biri ilan etti. Carter'ın değerlendirmesine bir göz atalım:

    1 Buxton-Macclesfield İNGİLTERE



    Peak District'teki 11 km uzunluğundaki asfalt yol, bir motosikletçi ayinidir. Tüm Britanya'nın en tehlikelisi olarak da bilinen bu yoldaki saatte 75 km hız sınırlaması kimseyi durdurmaz. Mükemmel bir manzaranın, iyi bir görüş mesafesinin eşlik ettiği bitmek bilmeyen virajlarda konsantrasyon çok önemli. Yolun sonundaki Cat and Fiddle Pub'ındaki kahve molasıysa, onlarca motosikletçiyle muhabbet için eşsiz bir fırsat.

    2 Napoli-Salerno (Amalfi Sahil Yolu) İTALYA



    Bu rotayı yaz aylarında denemeyin, aksi takdirde dar yolda turist kafilelerin neden olduğu trafikte sıkışıp kalırsınız. Asıl macera, Napoli'deki trafik anarşisini ve koyu geride bıraktıktan sonra başlıyor. Sahilden uzanan yolun virajlı 50 km'lik bölümü özellikle dikkat çekici.

    3 Sibiu-Curtea de Arges, (Transfagarasan Otoyolu, Transilvanya) ROMANYA



    Romanya'nın idam edilen komünist diktatörü megalomanyak Nikolay Çavuşesku'nun doğayı fethetme idealinin 70'lerdeki eseri olan Transfagarasan yolunun 35 km'si Romanya'nın en yüksek dağlarını katediyor. Kış aylarında kapalı olan bu yol yaz gezileri için uygun. Rota üzerindeki manastırlar ve gotik şatolar, Valentino Rossi'nin bile fantezilerini süsleyecek güzellikte. Dracula'nın anavatanındaki yol tartışmasız en güzel motosiklet rotalarından.

    4 Bergen-Geiranger NORVEÇ



    Norveç fiyortları arasında seyreden yolu iyice sindirebilmek için birkaç gün ayırmak gerekiyor. 1,000 metre derinliğindeki uçurumlar, çağlayanlar ve uzun tünellerin eşlik ettiği yolda feribotlar, deniz suyunun hükmettiği vadiler arasında köprü vazifesi görüyor.

    5 Trabzon-Şavşat TÜRKİYE



    Trabzon'dan sahil yolunu kullanarak doğuya uzanınca, Gürcistan sınırındaki Hopa'da bir mola verin ve sonra Şavşat'a doğru gaza asılın. Birden Karadeniz'in meşhur yeşilinin, dramatik bir şekilde Doğu Anadolu'nun kahverengine ve sonra tekrar yeşile dönüştüğüne tanık olacaksınız. Çay tarlaları arasında geçen toplam 300 km'lik yol, insana birkaç kıtayı katetmiş, Alpler'de, İsviçre geçitlerinde gezmiş hissi veriyor.

    6 Gletcsh-Andermatt (Furka Geçidi) İSVİÇRE



    Türkler bu yolu Doğu Anadolu'ya benzetiyormuş. Dağ manzarası eşliğindeki asfalt yolda 1982'de inşa edilen 2,100 metre yükseklikteki bir tünel, bu rotayı tatlandıran bir baharat. Yolun büyük bölümü hız yapmaya uygun. Ancak yüksek rakımdaki yolda buzlanmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca yol çok sayıda mola gerektirecek kadar güzel bir manzaraya sahip.

    7 A2 Antrim Kıyısı yolu KUZEY İRLANDA

    100 km'lik bölümü, dünyanın en iyi motosiklet rotalarından biri. Zaman zaman motosiklet yarışlarının da düzenlendiği rota çevresinde yaşayan halk da motosikletçi dostu biliniyor. Balıkçı köyleri arasında kıvrılan yol, motosikletçiye denizde süzülüyormuş hissi veriyor. Yolun sonundaki ödül ise meşhur İrlanda viskisi.

    8 Bar KARADAĞ-Saraybosna BOSNA



    400 km uzunluğundaki yolun doğası, enduro bir motosiklet gerektiriyor. Bu rotanın mevsimi sonbahar; Karadağ'a adını veren Kara Dağlar aslında bir boya kutusu kadar renkli. Bobotov Kuk Kayak Merkezi'nden sonra Durmitor Ulusal Parkı'na dönün. Rota üzerinde yer alan 1,5 km derinliğindeki Tara Kanyonu, 75 km uzunluğuyla dünyanın en büyük ikinci kanyonu. Bosna'ya ulaştığınızda, tarlalar, köyler arasında geçen yolun son durağı Saraybosna olacak.

    9 Saranda-Vlora ARNAVUTLUK

    Arnavutluk'ta motosiklete binerseniz, Indiana Jones gibi hissedebilirsiniz. Yılanlar, köpek saldırıları, kalaşnikoflu gençlerin tehditleri, bu rotanın adrenalin yüzdesini artırıyor. Zeytin ağaçları, orkidelerle süslü sahil yolu üzerindeki ıssız kumsalda Enver Hoca'nın makineli tüfekler için yaptırdığı beton koruganlar (bunker) dikkat çekici. Yol, ücra Osmanlı köyleri arasından uzanıyor.

    10 Cabo de Gata-Granada İSPANYA



    Yaklaşık 200 km uzunluğundaki yol ekstrem kültürel ve iklimsel özelliklere sahip. Cabo de Gata'nın sıcak, ıssız, volkanik yarlarından, Las Alpujarras'ın nazik tepelerine, temiz ve ince atmosferine doğru uzanan yol üzerinde eşsiz güzellikte bir de kanyon var. Yol alırken kendinizi bir spagetti western kahramanı, motosikletinizi de at sanabilirsiniz. İyi, Kötü ve Çirkin filminin burada çekildiğine şaşırmamak gerek.


    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    eskici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2006
    Şehir
    kktc de sürgünde... 3 yıllık hasretlik yaşayacam belliki
    Motosikleti
    tiger250, nexus 500, virago 1100
    5 yıl sonra... sürgünden sonra en büyük hayalim gerçekleştikten 2 yıl sonra yani... 3 yıl dan sonra 2 yıl daha... ve enbüyük ikinci hayalim... motosiklet tepesinde uzun bir tura çıkmak... sabır sebat edip çalışmak lazım şimdi... çok ama çok çalışmak...
    KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
    MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU
    %0.1

  3. #3
    ulkumuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2006
    Şehir
    Niğde
    Motosikleti
    RS 151
    Furka geçidi isviçreye bayıldım
    Dalından Kopan Yaprağın Akibetini Rüzgar Tayin Eder

  4. #4
    SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    trabzon şavşat arası gerçekten çok güzel bir rota ...

  5. #5
    huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2008
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    orta yaş bunalımını adam turla atlatmış.babm beni tartaklayarak atlattı o dönemi
    Orgazma Dudak Büktürür

  6. #6
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    11. Dogu Karadeniz(Samsun-Artvin)

    Samsundan başlayıp sarp sınır kapısına kadar süren ve tümden yeni yapılmış yolda motorun tepesinden inmek istemeyeceksiniz. toplam 800 km civarindan bir yol ve bol virajlı. Altınızda sıralı 4 silindirli bir motor varsa bu yolun aşığı olmanız normaldir Ayrıca yol boyunca hemen hemen her 5-6 km'de bir dinlenmek için tesisler bulmanız mümkün. Yolun en büyük özelligi trafigin okadar yolun olmamasıdır. Yani gaz açmak ideal yollardan birisi eşsiz manzarayıda unutmamak lazım tabi.Hee bu arada birşeyi unutuyordum. Yolda bukadar güzelligin yaninde olumsuz yanlarıda var mesela radar gibi. Bunun içinde 1 adet anti radar sorununuzu çözmeye yardmıcı olabilir ama bunu kesinlikle tavsiye etmiyoruz
    Böyle viraj varken avrupaya viraj için gidene Allah akıl fikir versin









  7. #7
    CERREZCI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Yakında Olacak
    Alıntı eskici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5 yıl sonra... sürgünden sonra en büyük hayalim gerçekleştikten 2 yıl sonra yani... 3 yıl dan sonra 2 yıl daha... ve enbüyük ikinci hayalim... motosiklet tepesinde uzun bir tura çıkmak... sabır sebat edip çalışmak lazım şimdi... çok ama çok çalışmak...
    Hocam burda ne demek istedin.=

  8. #8
    koray gfb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda dylan - CBR 250R
    çok güzel yazı olmuş harika yerler bayıldım keşke gidebilsek paylaşımın için teşekkürler komtan..
    Yarını düşünmeden, özgürlüğe yelken açmışcasına..

  9. #9

    Üyelik
    19 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul/rumeli hisar
    Motosikleti
    sym mio
    Ben Roomanya'ya bayıldım , orası baya iyimiş...
    Komtanım paylaşıma, bilgine teşekkürler
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

  10. #10
    eskici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2006
    Şehir
    kktc de sürgünde... 3 yıllık hasretlik yaşayacam belliki
    Motosikleti
    tiger250, nexus 500, virago 1100
    Alıntı CERREZCI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam burda ne demek istedin.=
    ne sen sor ne ben söyleyim desem

    kısaca üç yıl sonra en büyük hayallerimden biri gerçekleşecek... ( yeni bir iş)
    ve bunun tam anlamıyla yerine oturması 2 yılı daha alıcak... böylelikle toplamda 5 yıl sonra motosiklet tepesinde uzun yolculuklara çıkabileceğim... gibisinden...

    tüm bunlar için şu an için 3 yıllık sürgündeyim.... sayılı zaman çabuk geçer mii ???
    KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
    MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU
    %0.1

  11. #11
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    BODRUM
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    en uygunu trabzon tarafı galiba..

  12. #12

    Üyelik
    07 Aralık 2007
    Şehir
    (46)кαняαмαηмαяαş
    Motosikleti
    мση∂ιαℓ 151яѕ
    10 Cabo de Gata-Granada İSPANYA bu yol çok süpermiş bayıldım valla
    modum paylaşım için teşekkürler
    [B][COLOR="Red"]GAZLA UÇABİLİRSİN AMA FRENLE KONAMAZSIN[/COLOR][/B]::144::

  13. #13
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Emeğine sağlık Komtan'ım.
    Trabzon'dan başlayalım en yakın zamanda.Sahilden Kefken-Kerpe'ye kadar giden rotada idare eder.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  14. #14

    Üyelik
    07 Eylül 2007
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    2006 cbr 1000rr kırmızı siyah
    guzel Türkiyemın manzaralı yolu ....orayı herkes cok methedıyor....gıdıp gezmek lazım bır ara

  15. #15

    Üyelik
    03 Mart 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    almayı düşünüyor
    napoli salerno sahil yolu... bombaymışş..

  16. #16
    XeeRooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2006
    Şehir
    BoDRuM
    Bende Bodrum'dan kalkıp Sakarya, Zonguldak ve oradan da sahil yolu üzerinden Artvin-Sarp'a kadar gidip geri dönmek, büyük Karadeniz turunu motorumla yapmak istiyorum... Nasipse gidicem..
    [CENTER]-= Alayına isyan Ölümüne Racing =-[/CENTER]

    [CENTER]"With [B][COLOR="Blue"]SUZUKI[/COLOR][/B], Ride the winds of change"[/CENTER]


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)